واضح آرشیو وب فارسی:آشپز آنلاین: سلام كسي هست دررابطه با درمان ناباروري با سلولهاي بنيادي اطلاعاتي داشته باشه ممنون ميشم اگه در اختيارم بزاريد
سلول بنیادی یا بُنیاخته یاختههای اولیهای هستند که توانایی تبدیل و تمایز به انواع مختلف سلولهای دیگر را دارند و از آنها میتوان در تولید سلولها و نهایتاً بافتهای مختلف دیگر استفاده کرد.
منابع اصلی سلولهای بنیادی شامل: مغز استخوان، بند ناف و جفت میباشد. امروزه استفاده از این سلولها جهت ترمیم بافتهای آسیب دیده در حال گسترش است.
جالب اینکه سلولهای بنیادی پرتوان (چند پتانسیلی) هستند یعنی قابلیت تبدیل به بافتهای مختلف را دارند اعم از بافت عصبی، بافت ماهیچهای، بافت پوششی و غیره. که این توانایی محور اصلی توجه به سلولهای بنیادی است.
مزیت اصلی بنیاختههای بند ناف این است که بسیار اولیه بوده و توان تمایز بالایی دارند. همچنین سلولهای بنیادی گرفته شده از مغز استخوان (BMSCs) توان تمایز بالایی دارند.
ویژگیهای سلولهای بنیادی
توان نوسازی: سلولهای بنیادی سلولهای نامتمایزی هستند که توانایی تکثیر نامحدود خود را دارند و در حالت نامتمایز باقی بمانند.
پرتوانی: سلولهای بنیادی قادر به ایجاد هر نوع سلولی در بدن هستند. آنها میتوانند تحت تأثیر فاکتورهای رشد مختلف در محیط کشت به سلولهایی با عملکردهای اختصاصی مانند سلولهای ماهیچهای قلب یا سلولهای تولیدکننده انسولین در پانکراس و... تبدیل شوند.
انواع سلولهای بنیادی
سلولهای بنیادی جنینی: این سلولها از جنینهای ۴ یا پنج روزه که از تخمهای آزمایشگاهی بارور میشوند به دست میآیند و در محیط آزمایشگاهی در محیط کشتهای اختصاصی رشد داده میشوند.
سلولهای بنیادی بالغین: سلولهای بنیادی بالغین، سلولهای نامتمایزی هستند که در بین سلولهای تمایز یافته بافتها و اندامهای بدن یافت میشوند و توانایی نوسازی و تمایز به انواع سلولهای اختصاصی اصلی بافت یا اندام را دارند. نقشهای اولیه این سلولها در یک ارگان زنده شامل حمایت کردن و تعمیر بافتهایی است که از آنها به دست میآیند.
کشت سلولهای بنیادی
جنین ۳ تا ۵ روزه را بلاستوسیست مینامند. یک بلاستوسیست تودهای مشکل از ۱۰۰ سلول و یا بیشتر است. سلولهای بنیادی سلولهای درونی بلاستوسیست هستند که در نهایت به هر سلول، بافت و اندام درون بدن تبدیل میشوند.
رشد سلولهای بنیادی در محیط آزمایشگاه را اصطلاحا کشت سلولی مینامند.در واقع جدا کردن سلولهای بنیادی جنینی از طریق انتقال سطح داخلی بلاستوسیست به یک ظرف کشت آزمایشگاهی پلاستیکی که شامل یک بستر تغذیهای به نام محیط کشت میباشد انجام میگیرد. تقسیم و ازدیاد سلولها بر روی سطح این ظرف انجام میگیرد. سطح داخلی این ظرف معمولا به وسیله سلولهای پوست جنین موش پوشیده شدهاست. این سلولها قادر به تقسیم شدن نیستند. به این لایه پوشاننده سلولی در اصطلاح لایه تغذیهای (feeder layer) گفته میشود. دلیل استفاده از این سلولها فراهم آوردن یک سطح طبیعی به منظور چسپیدن سلولهای بنیادی به آن و عدم جداشدنشان است. در ضمن سلولهای این لایه مواد مغذی را به داخل محیط کشت رها میکنند.
پس از چند روز سلولهای کشت داده شده شروع به رشد و تقسیم شدن در این محیط میکنند. هنگامی که این عمل انجام گرفت سلولهای کشت داده شده که زیاد شدهاند را از این محیط برداشته و به محیطهای تازه کشت منتقل میدهند. پروسه کشت مجدد سلولها بارها و بارها برای چندین مرتبه و به مدت چندین ماه تکرار میشود. بعد از ۶ ماه یا بیشتر ۳۰ سلول اولیه تبدیل به هزاران میلیون سلول بنیادی جنینی میشوند. سلولهایی را که در این دوره ۶ ماه و در این محیط کشت مخصوص تقسیم شده و در عین حال تماییز نیابند را پرتوان (pluripoten) مینامند.
محمدرضا نوروزي رئيس انجمن ناباروري ايران، ميگويد: "يكي از روشهاي جديد درمان ناباروري استفاده از سلولهاي بنيادي براي مردان و زناني است كه توانايي توليد نطفه ندارند. آزمايشهاي مطالعات حيواني اين روش در ايران بر روي موش انجام شده و موفقيتآميز بوده است. فاز انساني مطالعه اين روش هم شروع شده كه اگر به جواب نهايي برسد، تحول مهمي در درمان ناباروري محسوب ميشود."
بر اساس مطالعات انجام شده، 90 درصد زوجهاي نابارور ميتوانند با استفاده از يكي از روشهاي درماني موجود صاحب فرزند شوند. استفاده از سلولهاي بنيادي ميتواند مشكل 10 درصد باقيمانده را حل كند."
محققان ايراني اميدوارند با پيوند سلول هاي بنيادي به افراد نابارور قابليت به وجود آمدن نطفه در آن ها را به وجود مي آورند.
http://www.irshafa.ir/
پژوهشگر ايراني دانشگاه نيوكاسل انگلستان در دستاوردي بي سابقه موفق به توليد سلول جنسي نر (اسپرم) از سلولهاي بنيادي مغز استخوان زنانه شد.
به گزارش سرويس فناوري خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، دكتر كريم نيرنيا كه چندي پيش موفق شده بود از سلول هاي مغز استخوان مردانه، اسپرم هاي ابتدايي توليد كند در اين پروژه توانسته است از سلولهاي مغز استخوان زنانه اسپرم به دست آورد كه اين اسپرم هاي را در اصطلاح «اسپرم زنانه» ناميده اند.
به گفته دانشمندان اگر اين روش با موفقيت به انجام برسد بسيار عملي تر از توليد اسپرم از سلولهاي جنيني خواهد بود.
دانشمندان انگليسي ميگويند كه با كمك تكنيك جديد امكان دستيابي به روش هاي درماني نوين ناباروري فراهم خواهد شد و اين امر انتقاد گروهي را برانگيخته است چراكه آنها معتقدند با قابليت تبديل مغز استخوان زنانه به اسپرم نقش مردان در فرآيند خلق حيات عملا منتفي خواهد شد.
دكتر كريم نيرنيا، استاد بيولوژي سلولهاي بنيادي در دانشگاه نيوكسل در ماه آوريل سال گذشته با گرفتن سلولهاي بنيادي از مردان بالغ و تبديل آنها به اسپرم هاي اوليه گام مهمي در اين تحقيقات برداشت.
اقا یا خانم جاوید زاده امیدوارم مطالب بالا به دردتون بخوره فقط لطفا موقع باز کردن مبحث جدید به انجمنها دقت کنید. این سوال شما مربوط به مباحث پزشکی میشه نه وسایل آشپزخانه. ممنونم
سللام ضمن تشكر ازشما خانم يا اقاي nookiمن خانم جاويد زاده هستم ميشه بيشتر توضيح بدي اخه من عضو جديد هستم
javidzadeh نوشته است:سللام ضمن تشكر ازشما خانم يا اقاي nookiمن خانم جاويد زاده هستم ميشه بيشتر توضيح بدي اخه من عضو جديد هستم
اگر بالای صفحه رو نگاه کنیدچند تا گزینه هست که یکی از اونها نوشته انجمن اگه روی اون کلیک کنید می تونید روی مباحث مرتبط برید و تاپیک بزنید.
javidzadeh نوشته است:سلام كسي هست دررابطه با درمان ناباروري با سلولهاي بنيادي اطلاعاتي داشته باشه ممنون ميشم اگه در اختيارم بزاريد
سلام دوست عزیز
درخواست راهنمایی درمورد درمان ناباروری با .... اونم توقسمت لوازم آشپزخانه
وسیله ی جدیده؟
از Admin. خواهش میکنم که این پست ها رو یه سرو سامون بده.
شما حق داريد من سوالم رو در قسمت پزشكي بايد مطرح ميكردم عضو جديد هستم ديگه زياد وارد نيستم به هر حال اشتباه شد ببخشيد
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آشپز آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 1810]