واضح آرشیو وب فارسی:آشپز آنلاین: سلام دوستان من يك دختر شش ساله دارم كه امسال تو مدرسه ياد گرفته كه ناخناشو مي كنه وبه پوست صورتش مي زنه
نمي دونم با اين كارش چكار كنم با اينكه خيلي تشويقش كردم وبراش جايزه گرفتم و بهش گفتم كه اگه اين كار را انجام نده براش باز هم جايزه مي گيرم بهتر شده ولي نمي دونم چكار ش كنم تا از سرش در بياد
هليا نوشته است:سلام دوستان من يك دختر شش ساله دارم كه امسال تو مدرسه ياد گرفته كه ناخناشو مي كنه وبه پوست صورتش مي زنه
نمي دونم با اين كارش چكار كنم با اينكه خيلي تشويقش كردم وبراش جايزه گرفتم و بهش گفتم كه اگه اين كار را انجام نده براش باز هم جايزه مي گيرم بهتر شده ولي نمي دونم چكار ش كنم تا از سرش در بياد
مطمئنید که این کار رو تو مدرسه یاد گرفته؟؟؟؟؟؟؟
آخه معمولا این کار ریشه عصبی و استرس داره. شاید دختر گلت از چیزی ترسیده و استرس داره. چون معمولا کندن و جویدن ناخن کاری عمومی نیست که همه بخوان تکرارش کنند. همونطور که گفتم اونایی که استرس دارند و عصبی اند این کار رو می کنند. شایدم دوست یا همبازی صمیمی دختر خانمت این کارو کرده؟؟؟؟
دوست عزيز مرسي كه جواب مرا دادي بله خانمي يكي از دوستانش كه با هم مي رفتند مدرسه از اون ياد گرفته ولي مادر اون اصلا بهش اهميت نمي داد ومي گفت به مرور زمان از يادش ميره ايا بايد پيش دكتر برد يا پيش مشاوره واسي داره اعصابم خورد ميشه
الان که دیگه فصل تعطیلی مدارسه. اگه واقعا مشکل استرس نداشته باشه و فقط از روی عادت و الگو این کارو می کنه، تعطیلات فرصت خوبی واسه ترک دادنشه. یه جوری سرش رو گرم کنید که یادش بره. وقتی که خیلی پاپیچش بشید موضوع واسش با اهمیت جلوه می ده و ممکنه این کار رو بیشتر تکرار کنه. اگه هم مشکل استرس داره بازم می شه با ورزشها و بازیهای مهیج و شاد توی فصل تابستون حواسش رو از خوردن ناخن پرت کرد.
زیاد بهش گیر ندید . دکتر لازم نیست. در ضمن ناخنهای دستش رو همیشه از ته کوتاه کنید که مشکلی واسه سلامتیش ایجاد نشه.
یکی از اقوام ما این مشکل رو با بچه اش داشت. چندباری که بچه اش خواب بود فلفل تند روی ناخنهای دستش زد و دیگه اونم ناخن نمی جوید.
دكتر مهشيد چايچي:
ناخن جويدن يا به اصطلاح پزشكان، «اونيکوفاژي» يکي از مشکلات شايعي است که هنوزتحقيقات پزشکي دريافتن علت دقيق آن به نظر واحدي نرسيدهاند. اضطراب، ژنتيک، کسالت، عدم اعتماد به نفس و حتي يادگيري رفتار به عنوان علتهاي احتمالي مطرح شدهاند ولي درنهايت اين رفتارزير مجموعه حرکات تکرار شونده دراختلال وسواسي- جبري به حساب ميآيد.
مطالعات نشان داده که 30 درصد کودکان 7 تا 10 سال و 45 درصد نوجوانان ناخنهاي خود را ميجوند. البته با پا نهادن به دوران جواني کمکم اين افراد هم ياد ميگيرند چطور با اضطراب خود کنار بيايند؛ علاوه بر اين به دليل شرمندگي از تغيير شکلي که ناخنشان در اثر جويدن پيدا کرده، سعي ميکنند اين عادت زشت را ترک کرده و به همين علت آمار بزرگسالان ناخن خور(!) تا 20 درصد پايين ميآيد.
با اين وجود درمان اين افراد و در واقع وادار کردن آنها به ترک اين عادت، کار بسيار مشکلي است. به تازگي يکي از فعالان صنعت بهداشتي – آرايشي هلند با ايجاد يک کلينيک مخصوص، ادعا کرده که ميتوان با استفاده از يک محافظ دندان در عرض 4 هفته عادت ناخن جويدن را براي هميشه از بين برد.
اين محافظ که قالب دندانهاي بالا وپايين ميشود، جويدن ناخن را غير ممکن ميکند، البته بدون اينکه ديده شود و زيبايي فرد را به خطر بيندازد. براي خوردن غذا لازم است اين محافظ از دهان خارج شود و اين يک نقطه ضعف براي اين وسيله به حساب ميآيد اما اين ايراد هم از پنهان کردن ناخنهاي جويده شده زير دستکش و دوري از ارتباطات اجتماعي – که براي پنهان کردن ناخنهاي جويده شده از انظار عموميبه کار ميرود – بدتر نيست.
اگر چه جويدن ناخن ممکن است تنها يک عادت و تقليدي از رفتار کودکان ديگرباشد، اما معمولا يک واکنش شايع در برابر استرس است. رونالد برونو متخصص پوست از دانشگاه کاليفرنيا معتقد است اين افراد ممکن است از عدم اعتماد به نفس در رنج بوده و خود را به خاطر اضطراب و مشکلاتي عميقتر سرزنش کنند.
دراصل گاهي اين عادت، تظاهر يک مشکل ديگر و جايگزيني براي آن است. در بسياري از موارد هم به عنوان تسکيني براي فشار و تنش بکار ميرود. ناسازگاري با دوستان، خانواده، همکاران ومدرسه ممکن است اين عادت را تشديد کند.
اگرچه اغلب اين افراد (99 درصد) مشکلات کوچکي دارند اما در موارد نادر ممکن است بيماري جديتري در پس اين عادت باشد. در اين حالت ديگر جويدن ناخن تنها يک عادت نبوده و علامت يک اختلال طبي است.
مثلا کودکي که در اثر جنگ و دعواي مداوم والدينش دچار آسيب رواني شده ممکن است ناخنهاي خود را بجود! اين رفتار به تدريج مانند يک عادت معمولي آنقدر پيشرفت ميکند که به صورت يک رفتار وسواسي در آمده و در عملکرد روزانه و روابط اجتماعي او اختلال ايجاد ميکند
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آشپز آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 1336]