واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: رييس بنياد شهيد و امور ايثارگران: در پي افزايش سلامت جانبازان هستيم
اجتماعي. بنياد شهيد . جاودانه
رييس بنياد شهيد وامور ايثارگران گفت: به دنبال افزايش سلامت جانبازان و كاهش از كار افتادگي آنها هستيم .
دكتر حسين دهقان معاون رييس جمهور و رييس بنياد شهيد و امور ايثارگران روز دوشنبه در نشست خبري به موضوع كاهش درصد جانبازان پرداخت و گفت : ما به دنبال كاهش درصد جانبازان نيستيم و فقط به فكر افزايش سلامت ،جلوگيري از توسعه ضايعات و كاهش از كارافتاگي جانبازان هستيم .
وي با اشاره به اينكه افزايش سلامت جانبازان يك اصل براي ماست و اين اصل نه تنها در ايران بلكه در تمام دنيا رعايت ميشود گفت : در تمام دنيا سلامت افراد مرتبا مورد پايش قرا ميگيرد .
دهقان خاطر نشان كرد : حتي در آيين نامههاي مربوط به كميسيون پزشكي نيز تعيين و تجديد نظر در مورد درصدها را از وظايف اين كميسيسونها برشمرده است .
وي گفت : مدارك جانبازان بر اساس آخرين استانداردها بررسي ميشود و چنانچه فرد درصد واقعي خود را نتواند دريافت كند به او فرصت ارايه مدارك و يا تكميل آنها داده ميشود و تا آن زمان درصد جديد براي او تعيين نمي شود.
وي درباره وجود تضاد در اين مورد و اظهارنظرهاي غيركارشناسانه گفت :
اظهارات اخير مجتبي رحماندوست مشاور رييس جمهور درباره درصد جانبازي غيركارشناسانه و نا درست و غير مسوولانه است و متاسفانه رسانهها نيز آن را منعكس ميكنند.
وي افزود : اين اظهارات تنها در جهت متشنج كردن جامعه ايثارگري است و تنها كسي كه ميتواند در مورد عملكرد بنياد شهيد قضاوت كند، محكمه عدل الهي است .
وي گفت : برخي افراد بدون اطلاع و نظر كارشناسانه اظهار نظر ميكنند و رسانهها به جاي اينكه علاقمند به حل مشكل باشند ؟ فضاي تشنج را ايجاد مي كنند.
دهقان همچنين در مورد تشخيص پزشكان فعال در كميسيونهاي پزشكي گفت: درصد از كارافتادگي صرفا توسط پزشكان متخصص ارايه ميشود و اين درصدها بدون اعمال نظر از سوي هيچ مسوولي در نظر گرفته ميشود .
وي در خصوص تعيين درصدها كه توسط كميسيونهاي پزشكي صورت ميگيرد خاطر نشان كرد: اين كميسيونها تخصصي و استاندارد شدهاند و تمامي افراد كميسيونهاي پزشكي از مجوز واحدي برخوردارند كه صلاحيت آنان را در تعيين درصد جانبازي تاييد ميكند.
وي همچنين در مورد دستور رييس جمهور مبني بر ممنوعيت كاهش درصدي جانبازان گفت : رييس جمهور اين دستور را به اينجانب داده و من نيز به عنوان معاون ايشان تمام گزارشهاي لازم را به ايشان داده و هر كسي خارج از اين محدوده هر اظهار نظري ناشايست و غير مسوولانه است .
دهقان در ادامه ،ماموريتهايي را كه براي بنياد شهيد وامور ايثارگران تعريف شده را ارايه خدمات و انجام فعاليتهاي فرهنگي اعلام كرد و گفت :
در بخش فرهنگي ، بنياد شهيد موظف به ترويج فرهنگ ايثار و شهادت است .
وي نيازهاي جامعه ايثار گري را داراي سابقه طولاني دانست و گفت : هر نيازي در صورت عدم پاسخگويي نيازهاي ثانويه ايجاد ميكند و بيشتر مسايل عمده و مشكلات بنياد شهيد را اين نيازهاي ثانويه تشكيل ميدهد .
رييس بنياد شهيد افزود : مجموعهاي از خدمات را بايد سازمانهاي مختلف به صورت همزمان ارايه ميدادند كه عدم تامين آنها آثار خدمات ارايه شده را كمرنگ تر كرده است .
وي گفت : خواست عمومي جامعه و گرايش به مسايل مادي و فاصلهگيري از امور معنوي از عوامل موثر بر ايجاد چرخه معيوب براي ارتقا سطح انتظارات است .
دهقان تاكيد كرد : آنچه امروز در جامعه ايثارگري به عنوان درخواستها ؟ نيازها ، انتظارات مطرح ميشود ، موضوع يك شبه نيست ،بلكه تاريخ ۳۰ساله دارد و اگر تا كنون پاسخ داده نشده و يا بد پاسخ داده شده ، نياز مجددي را به خود همراه كرده كه سبب شده امروز با انباشت مشكلات پاسخ داده نشده روبرو شويم .
وي طرح شاهد را از جمله خدمات ارايه شده اعلام كرد و گفت : از ايتداي اين طرح تا به امروز بنياد در تمام مقاطع تحصيلي فرزندان شهدا و از سال ۱۳۸۱ فرزندان جانبازان ۵۰درصد به بالا را تحت پوشش اين طرح قرار داده است .
دهقان خاطر نشان كرد : در سه سال گدشته بنياد شهيد به توسعه طرح شاهد و جنبههاي محتوايي آن از طريق بازنگري در اساسنامه اهتمام داشته تا ساير مراجع آموزش عالي كه در طول زمان ايجاد شده ، موظف به ارايه خدمت در قالب طرح شاهد باشند .
وي افزود : جهت دار شدن و جدي تر پرداختن به طرح شاهد از نكات مورد توجه بنياد شهيد بوده و براي اولين بار بر اساس اين طرح ، فرزندان جانبازان ۲۵ تا ۴۹درصد هم مشمول اين طرح شدهاند و تا كنون بيش از ۱۱هزار از فرزندان جانباز از اين امتياز استفاده كرده اند.
دهقان همچنين از ارايه ديپلم افتخاري به همسران جانباز ۳۰درصد به بالا خبر داد و گفت : طرح شاهد ظرفيت بسيار عظيمي براي ايجاد بسترهاي حمايتي و ارتقاي تحصيلي جامعه ايثارگران است .
وي همچنين ايجاد هم پوشاني بين مشاوره تحصيلي و مشاوره شغلي را از ديگر ابعاد مورد توجه در طرح شاهد برشمرد و گفت : بر اساس اين هم پوشاني جامعه ايثارگر ميتواند رشتههاي تحصيلي خود را مطابق با زمينههاي اشتغال بعدي انتخاب كند.
دهقان افزود: اين مساله در سه سال گذشته مورد توجه جدي قرار گرفته و سبب بهبود روند ورود افراد تحت پوشش به دانشگاهها شده است .
وي گفت : ما همچنين شاهد ۳۰درصد افزايش در وروديها بوديم و اگر در گذشته ورودي دانشگاههاي ما را دانشگاههاي غيرانتفايي و آزاد تشكيل ميدادند به سمت افزايش ورودي در جهت دانشگاههاي دولتي بهبود پيدا كرده است .
رييس بنياد شهيد و امور ايثارگران ، همچنين از افزايش ۳۰درصدي ظرفيت ورودي در دورههاي تحصيلات تكميلي خبر داد .
دهقان خاطر نشان كرد : در سال گذشته از ۶۹نفر دانشجويان نمونه سراسر كشور ، ۱۷نفر از دانشجويان شاهد و ايثارگر بودهاند و اين بيانگر وضعيت خوب تحصيلي اين دانشجويان در كشور است .
معاون رييس جمهور در ادامه به ارايه گزارش از وضعيت خدمات درماني جامعه ايثارگران پرداخت و گفت : مهمترين و ضروريترين نياز جانبازان بحث درمان آنها است كه به سه بخش درمان ، تعيين درصدها و پيشگيري تقسيم ميشود.
وي آيين نامههاي مربوط به كميسيونهاي تخصصي پزشكي را مطابق با آخرين استانداردهاي داخلي و جهاني دانست و گفت : تمام افرادي كه در اين كميسيون ها فعاليت ميكنند ضمن بهره مندي از آموزشهاي لازم مجوز برخورداري از صلاحيت براي شركت در كميسيون را نيز دارند.
وي گفت : در اين كميسيونها همچنين به جانبازان مشاوره براي اعاده حق خود ارايه ميشود.
دهقان راه اندازي مراكز فوق تخصصي درماني در حوزههاي درد و تشنج و همچنين مراكز جامع فرهنگي توانبخشي در تمامي مراكز استانها را از اقدامات بنياد شهيد در حوزه پيشگيري اعلام كردو گفت : هم اينك ساخت اين مراكز ۳۰ درصد رشد داشته است .
وي همچنين از تجهيز مراكز درماني موجود همچون بيمارستان ساسان و سعادت آباد خبر داد و گفت : اين بيمارستانها از تمام ابعاد تجهيزاتي و مديريتي و ساختماني به روز ميشوند.
رييس بنياد شهيد و امور ايثارگران استفاده از متخصصان خارجي را از ديگر اقدامات بنياد شهيد برشمرد و گفت : هر دو سه ماه يكبار يكي از متخصصان خارجي را به كشور دعوت كرده و تعداد كثيري از جانبازان مورد معاينه اين متخصصان قرار ميگيرند.
وي افزود: استفاده از دانش و فناوريهاي متخصصان خارجي ، كاهش عوارض اعزام ، ايجاد تعامل با جانباز از امتيازات دعوت متخصصان خارجي به كشور است .
دهقان همچنين خاطرنشان كرد: دعوت از متخصصان خارجي به معناي محدود كردن اعزام جانبازان به خارج از كشور نيست و هر موردي را كه شوراي پزشكي احتمال درمان در خارج از كشور بدهد اعزام انجام ميشود.
وي در بحث ارايه خدمات درماني گفت : تمامي خانواده شهدا و والدين آنها ، جانبازان ۲۵درصد به بالا و خانواده آنها از خدمات عمومي و تكميلي بيمه ها بهره مند هستند .
دهقان همچنين از طرح پزشك سلامت خبر داد و گفت : بر اساس اين طرح تمام والدين شهدا تا شهريور سال جاري ، جانبازان پرخطر و همسران شاهد نيز تا سال آينده تحت پوشش اين طرح قرار ميگيرند و گفت : بر اساس اين طرح جانباز ، ايثارگر پس از دادن يك تست كامل پرشكي و تشكيل پرونده ، تحت نظارت يك پزشك مسوول قرار گرفته و مرتبا وضعيت پزشكي او مكنترل ميشود .
وي در ادامه به حجم اطلاعات موجود از جانبازان اشاره كرد و گفت : در قالب يك طرح مقرر شده تا بانك اطلاعاتي از جانبازان تشكيل شده تا ضمن ساماندهي اطلاعات موجود جانبازان بتوان خدمات درماني مناسب و به موقع به آنها ارايه داد .
دهقان تهيه اني بانك اطلاعاتي را انقلابي در بنياد شهيد برشمرد و اظهار اميدواري كرد اين بانك اطلاعات از جانبازان تا پايان شهريور ماه سال جاري تكميل شود .
معاون رييس جمهور در ادامه به خدمات ارايه شده در بخش مسكن اشاره كرد و گفت : در حوزه مسكن با توافقات به عمل آمده با وزارت مسكن ، تمامي عقب افتادگي سنواتي در تامين مسكن ايثارگران برطرف خواهد شد.
وي با اشاره به اينكه بر اساس اين توافق مشكل تمامي جانبازان و ايثارگراني كه بر مبناي ضوابط قانوني موجود تا شهريور سال ۱۳ ۸۳مشمول طرح مسكن يا بهره مند شدن از امتيازات مسكن شدهاند به پايان رسيده رسيده ، از طرح مسكن مهر براي ساير ايثارگران خبر داد و گفت : بر اساس اين طرح به ساير ايثارگان نيز امتيازاتي در زمينه مسكن به ترتيب و با اولويتهايي كه مشخص خواهد شد در نظر گرفته ميشود .
دهقان در بعد تسهيلات براي ايثارگران به سهام عدالت اشاره كرد و گفت :
ستادي در مركز براي تكميل فرمهاي ايثارگران تشكيل شده و پيش بيني ميشود تا پايان شهريور اين كار انجام شود تا همه جامعه ايثارگران ، سود سهام خود را دريافت كنند.
وي همچنين در مورد مطالبات جامعه ايثارگران گفت : اين مطالبات به سنوات قبل از سال ۱۳۸۳مربوط است و با مصوبهاي كه از دولت براي آن دريافت شده مقرر شده اين مطالبات از طريق سهام شركتهاي دولتي تامين شود كه علي الحساب ۴۵۰ميليارد تومان بابت اجرايي كردن آن در نظر گرفته شده است .
وي به بحث اشتغال جانبازان نيز اشاره كرد و گفت : تلاش براي ارتقا سطح تحصيلي و توانمندسازي اگر منجر به ايجاد اشتغال نباشد ناقص است و بايد در اين راه تلاش كرد .
دهقان افزود : سال گذشته ۹۷هزار نفر از ايثارگران افرادي بودند كه واجد شرايط اشتغال بوده و نياز به شغل داشتند كه از اين تعداد ۱۴هزار نفر را فرزندان شهدا و همسران شاهد و جانبازان تشكيل ميدادند .
دوشنبه 28 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 208]