واضح آرشیو وب فارسی:فارس: سجادپور، شورجه و نوري زاد پاسخ دادند نگاه «مهدوي» استراتژي سينماي ايران شود
خبرگزاري فارس: عليرضا سجادپور، جمال شورجه و محمد نوريزاد در ادامه نظرخواهي فارس از سينماگران درباره موضوع «مهدويت» در سينماي ايران اعلام كردند بايد توجه بيشتري به آثار «مهدوي» در سينماي ايران صورت بگيرد.
سجادپور: سياستگذاران سينما توجه بيشتري به آثار «مهدوي» اختصاص دهند
-----------------------------------------------------------------------------------------
عليرضا سجادپور در گفتوگو با خبرنگار سينمايي فارس در مورد بحث مهدويت در سينماي ايران گفت: سينماي ايران نسبت به ظهور بي تفاوت نبوده و در سال هاي اخير تعداد كمي فيلم در اين زمينه ساخته شده كه از شاخصترين آنها مي توان به انتظار (محمد نوري زاد) يا قدمگاه (محمدمهدي عسگرپور) اشاره كرد كه آثاري خوب و با مضاميني قوي بوده اند البته در تعدادي از آثار سينمايي بحث ظهور و مهدويت در لايههاي دروني آنها وجود داشته اما نبايد شك كرد كه اين تعداد فيلم اصلا از نظر كمي و كيفي مورد قبول نيست و بايد فيلمهاي بيشتري در اين زمينه توليد شود.
سجادپور در ادامه در مورد راهكارهاي توليد آثاري با كيفيت در مضمون مهدويت گفت: يكي از كارهايي كه مي توان انجام داد اين است كه سياستگذاران سينمايي بايد وزن توليدي مناسبي را براي توليد آثاري با اين مضمون اختصاص دهند كه اين بحث از توليد تا اكران را در برميگيرد. بخش ديگري هم كه بايد به آن توجه كافي شود بحث آسيب شناسي مهدويت است.
وي با اشاره به سخنان ديروز مقام معظم رهبري در جمع مردم گفت: رهبر انقلاب در سخنان ديروز خود در جمع مردم به انحرافات بحث مهدويت اشاره كردند و به نظر من يكي از وظايف هنرمندان افشاي اين انحرافات است. گرايش به انتظار در مردم وجود دارد و روز به روز در حال زياد شدن است اما همين افزايش باعث سوءاستفاده افراد زيادي از اين موضوع شده و خيل عظيم منحرفان را مي بينيم كه در حال به انحراف كشيدن مفهوم والاي مهدويت هستند.
هنرمنداني كه مي خواهند به مضمون مهدويت در آثارشان بپردازند بايد سعي كنند اين انحرافات را آشكار سازند چون اقشار جامعه به خصوص قشر جوان بيشترين تأثير را از محصولات هنري والا ميگيرند.
شورجه: نگاه مهدوي بايد در ميان مسئولان سينمايي گسترش پيدا كند
--------------------------------------------------------------------------------
جمال شورجه در مورد بحث مهدويت در سينما به خبرنگار سينمايي فارس گفت: در زمينه مساله فرهنگ مهدويت و موعودگرايي تشكلهايي ايجاد شده كه با استفاده از مفاهيم ديني ما در اين زمينه به بحث و تبليغ ميپردازند.اما بايد در نظر داشت كه اكثر اين تشكلها نوپا هستند و امكانات لازم را براي انجام كارهاي فرهنگي گسترده ندارند يا شايد به علت نگاه گردانندگان آنها به ضرورت استفاده از رسانهاي مانند سينما در اين زمينه نرسيدهاند.
اكثر اين مراكز با بودجههاي كمي فعاليت ميكنند و نميتوانند با اين بودجهها به توليد آثار سينمايي بپردازند. اگر ما بخواهيم اين نقص به شكل اصولي حل شود بايد مساله مهدويت به دغدغهاي ملي و حكومتي تبديل شود و بودجههاي خاصي براي ساخت آثار سينمايي در اختيار اين تشكلها گذاشته شود تا بتوانند در اين زمينه به شكلي منسجم و دورنگر فعاليت كنند.
وي افزود: علاوه بر اين مساله بايد حركتهايي در زمينه قانونمند كردن اين مساله نيز انجام شود و نهادي مانند كميسيون فرهنگي مجلس بتواند از اين سازمانها يا سازمانهاي ديگري مانند بنياد سينمايي فارابي كه وظيفه حمايت از توليد آثار برتر را دارند، محصولاتشان را مطالبه كنند تا شايد بشود بخشي از خلاء موجود در سينما را در اين زمينه پر كرد.
وي با اشاره به ساخت آثاري با مضمون آخر الزمان در غرب كه مخصوصا در چند سال اخير روند رو به رشدي داشته گفت: ليبراليسم در غرب به انتهاي خود رسيده و غربي كه روزي معنويت را افيون جامعه مي ديد و آن را نفي ميكرد اكنون به خلائي در اين زمينه رسيده است .حالا آنها با تاسيس شبكههاي تلويزيوني يا ساخت فيلم قصد پر كردن اين خلاء را دارند و مهمترين تلاش آنها در اين زمينه مبارزه با موعود گرايي شيعي توسط موعودگرايي دروغين غربي است كه در آن منجيانشان ليبراليسم را بر جهان حاكم ميكنند و بيشتر منجياني سياسي و اجتماعي هستند تا مذهبي.
البته به دليل نگاه استراتژيك آنها به سينما آنها با ديدي كلان و پرقدرت به اين مساله رسيدگي ميكنند و ما بايد سعي كنيم اين خلاء را در سينماي خودمان پر كنيم و پر كردن اين خلاء ممكن نيست مگر اينكه ديدگاهي اعتقاديتر و مهدويتر در ميان مسئولين ما به وجود بيايد و آنها از اين مساله غفلت نكنند.
نوري زاد: دولت بايد در بحث مهدويت سرمايه گذاري كند
--------------------------------------------------------------
محمد نوريزاد در گفت و گو با خبرنگار سينمايي فارس در مورد پرداخته نشدن به موضوع مهدويت در سينماي ما گفت: مفهومي مانند مهدويت به مذهب و دولت ما مرتبط است اين در حالي است كه حيات نهادي مانند سينما در دست بخش خصوصي است.
فيلمهايي با مضمون مهدويت اكثرا ساختاري مرتبط با انديشه و تفكر دارند و سينمارو عادي ايراني علاقهاي به ديدن اين كارها ندارد به همين خاطر در چنين شرايطي بخش خصوصي در زمينه چنين موضوعي سرمايهگذاري نميكند.در اين جا تنها بخش دولتي سينما ميماند كه بايد در اين زمينه كار كند و اين خلائي است كه در سينماي ما وجود دارد.
وي افزود: فيلمهايي هم كه با موضوع آخر الزمان يا ظهور منجي در هاليوود ساخته ميشود معمولا از طريق نهادهاي خاصي حمايت ميشود كه اين كار در ايران بايد از طريق وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و صدا و سيما انجام شود چون آثاري با مضمون مهدويت در معرض عدم فروشاند و بايد از آنها حمايت خوبي شود.
نوريزاد در پايان افزود:متاسفانه مساله مهدويت تاكنون براي سياستگذاران سينماي ما در اولويت نبوده و اميدوارم از اين به بعد اين مساله تبديل به يك اولويت شود.
انتهاي پيام/
دوشنبه 28 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 151]