واضح آرشیو وب فارسی:مهر: افندي زاده خبر داد:طراحي احداث 10 خط ويژه اتوبوسراني به خطوط تندرو در تهران
مديرعامل شركت مطالعات جامع حمل و نقل و ترافيك شهر تهران از مطالعه و طراحي شبكه خطوط ويژه اتوبوسراني كه قابليت تبديل شدن به خطوط تندرو را دارند، خبر داد .
به گزارش خبرگزاري مهر، دكتر شهريار افندي زاده گفت: اين شبكه در مجموع شامل 10 خط ويژه اتوبوسراني است كه همه آن ها مي توانند به خطوط تندرو تبديل شوند و مانند خط يك BRT حدفاصل تهرانپارس تا آزادي عمل كنند
وي ادامه داد: توسعه خطوط ويژه اتوبوسراني با توجه به زمان بر بودن توسعه خطوط مترو و افزايش روز به روز ترافيك به عنوان يك راه حل زود بازده و بسيار اثر بخش مورد تاكيد و توجه و داراي اهميت است كه در اين ميان خطوط تندرو با توجه به سرعت حركت مورد توجه ويژه قرار دارند.
وي با اشاره به اينكه شبكه خطوط ويژه اتوبوسراني قابل ارتقا به خطوط تندرو است، اعلام كرد: اين خطوط در مجموع حدود 155 كيلومتر بوده كه اولين خط از شبكه مذكور به طول 7/18 كيلومترهم اكنون به خط تندرو تبديل شده و همه روزه بيش از 350 هزار نفر را جابه جا مي كند.
وي ادامه داد: البته همچنان عمليات ترميم و تكميل اين خط جهت يكسره و ايزوله كردن مسير و افزايش سرعت حركت ادامه دارد.
مديرعامل شركت مطالعات جامع حمل و نقل و ترافيك در مورد دومين خط اين شبكه كه قابليت تبديل به خط تندرو را دارد نيز گفت: خط دوم از ميدان آزادي تا پايانه خاوران است كه بيش از 18 كيلومتر طول دارد و به صورت خط ويژه هم اكنون عملياتي شده، اين خط به زودي مراحل تبديل به خطوط تندرو (BRT ) را طي خواهد كرد.
افندي زاده با بيان اينكه مطالعات خطوط 3، 4 و 5 اين شبكه نيز صورت گرفته و طراحي اين خطوط در دست اجرا است ، تصريح كرد: سومين خط ويژه اين شبكه از پايانه علم صنعت آغاز شده و با عبور از بزرگراه رسالت ، خيابان آيت ، خيابان امامت ، 30 متري نيروي هوايي، بزرگراه بسيج به پايانه خاوران ختم مي شود.
وي افزود: اين خط حدود 14 كيلومتر طول دارد و با 15 ايستگاه برآورد شده به طور متوسط بيش از 170 هزار مسافر را در روز مي تواند جابه جا كند.
افندي زاده در مورد جزئيات خط 4 اين شبكه اظهار كرد: خط 4 خطي شمالي - جنوبي است كه از پارك وي آغاز و با عبور از بزرگراه چمران، نواب، ميدان بهمن، بزرگراه بعثت تا پايانه جنوب امتداد مي يابد.
وي ادامه داد: طول اين خط 5/21 كيلومتر است و با 16 ايستگاه برآورد جايه جايي بيش از 150 هزار مسافر براي آن در طي روز شده است.
افندي زاده تاكيد كرد: از خطوط 6 تا 10 تنها كريدورهاي اوليه مشخص شده و اين خطوط در دست مطالعه قرار دارند.
مديرعامل شركت مطالعات جامع حمل و نقل و ترافيك شهرداري تهران با تاكيد براينكه به طور حتم با احداث اين خطوط و ايجاد امكانات، تعداد مسافران برآورد شده در هر خط افزايش مي يابد ، گفت: تجربه نشان داده با ايجاد خطوط ويژه مناسب و كار آمد اتوبوسراني مسافران تاكسي ها و افرادي كه با خودروي شخصي خود در شهر تردد مي كنند نيز به تعداد مسافران اتوبوس افزوده مي شوند.
وي خاطر با تاكيد بر اينكه تا پايان سال تمامي مطالعات مربوط به اين خطوط تكميل مي شود، ابراز اميدواري كرد با احداث خطوط ويژه جديد در كوتاه مدت، بخشي از مشكلات ترافيك شهر كاهش يابد.
افندي زاده حداقل سرفاصله حركت اتوبوس ها در اين خطوط را 1 تا 2 دقيقه دانست و گفت: زمان انتظار در اين خطوط بايد به كمترين زمان كاهش يابد ، همان گونه كه زمان سفر در صورتي كه در مسير اين خطوط تقاطع همسطح و يا ميدان وجود نداشته باشد حداقل 30 تا 40 درصد كاهش مي يابد.
وي افزود: برآورد اوليه در 5 خط نخست شبكه خطوط ويژه اتوبوسراني حداقل يك ميليون نفر جابجايي در روز است كه اين رقم بسيار مناسب و قابل قبول بوده و مي توان تا حد زيادي با امكانات كم تر ترافيك را كاهش دهد.
افندي زاده خاطرنشان كرد: براي افزايش سرعت اتوبوس ها در خطوط ويژه علاوه بر ايزوله كردن مسير بايد تقاطع هاي غير همسطح در مسير اتوبوس ها ايجاد شود و يا آنكه با استفاده از چراغ هاي اولويت دار توقف اتوبوس ها را به حداقل رساند و همچنين براي كاهش ازدحام مسافر اتوبوس ها در ايستگاه هاي مياني از مبدا با ظرفيت تكميل شده حركت نكنند.
مديرعامل شركت مطالعات جامع حمل و نقل و ترافيك شهرداري تهران در پايان تصريح كرد: خطوط مترو اگرچه بهترين گزينه حمل ونقل عمومي هستند اما در كوتاه مدت نمي توانند مشكلات ما را حل كنند به همين دليل بايد براي رفع مشكلات در زمان كوتاه توسعه خطوط ويژه اتوبوسراني و خطوط تندرو(BRT ) مورد توجه قرار گيرد.
دوشنبه 28 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 318]