تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 16 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هر که خوش نیت باشد روزیش زیاد می شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1814197832




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

گزارش : مسكن و جايگاه آن در برنامه پنجم توسعه كشور


واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: گزارش : مسكن و جايگاه آن در برنامه پنجم توسعه كشور
تهران / واحد مركزي خبر / مكتوب 1387/05/28
برنامه توسعه چهارم كشور سال آينده «پايان سال 1388» به پايان مي رسد و همه در انتظار تولد برنامه پنجم توسعه هستيم كه كارشناسان و پژوهشگران بسياري هزاران ساعت از وقت خود را براي تدوين آن صرف كرده اند .
در حالي كه هم اكنون با مشكلي به نام كمبود مسكن مواجه هستيم ، دولت عزم خود را جزم كرده است كه اين مشكل را با توليد 15 ميليون واحد مسكوني در مدت ده سال حل كند .
اين اقدام مي تواند افزون بر تامين نياز جامعه به مسكن ، ايجاد اشتغال ، توسعه ، توليد و راهيابي به بازارهاي جديد جهاني را براي كشور فراهم كند .
به گفته محمود گلابچي عضو شوراي تدوين مقررات ملي ساختمان ، سهم صنعت ساختمان در اشتغال كشور بيش از 15 درصد است .
وي با تاكيد بر اينكه موضوع مسكن هم اكنون به موضوعي راهبردي براي كشورمان تبديل شده است ، افزود : بيش از 40 درصد انرژي كشور در حوزه ساختمان مصرف و بالغ بر12درصد از سرمايه ثابت كشورمان در بخش صنعت سرمايه گذاري مي شود ، پس طبيعي است كه با توجه به اهميت سرنوشت ساز بخش مسكن و صنعت ساختمان سازي ، نگاه ويژه اي در برنامه توسعه پنجم به اين موضوع شود .
احمد فرخي از كارشناسان ساختمان و معماري كشور از زاويه اي ديگر بر اهميت موضوع مسكن نگاه كرد و در اين باره گفت : 15 ميليون واحد مسكوني كه قرار است در مدت10 سال احداث شود مي تواند بطور متوسط60 ميليون نفر را در خود جاي مي دهد و اين اعداد و ارقام نشان مي دهد موضوع مسكن بقدري ضروري است كه شايستگي حضور در صدر اولويتهاي برنامه پنجم توسعه را داشته باشد .
سيد عليرضا قهاري مدير عامل مركز تحقيقات شهرسازي و معماري ايران با اشاره به برنامه سوم توسعه كشور و نتايج پر بار آن در بخش كشاورزي تصريح كرد : همانطور كه در برنامه سوم توسعه ، كشاورزي به عنوان محور برنامه هاي دولت قرار گرفت و پس از آن شاهد توسعه و شكوفايي در اين بخش بوده ايم ، بنابراين با محور قرار دادن مسكن در برنامه توسعه پنجم كه در مسائل اجتماعي و اقتصادي نقش تعيين كننده اي دارد ، قادر خواهيم بود بسياري از مشكلات كنوني را برطرف كنيم .
وي در اين باره افزود : هيچ حوزه اي جداي از درآمد نفتي ، همچون مسكن در اقتصاد كشور تاثير گذار نيست ، زيرا بيش از 250 نوع شغل با ظرفيت 2 تا دو و نيم ميليون نفر را به خود معطوف كرده و محل درآمد ميليون ها نفر شده است .
گلابچي با تاكيد بر اينكه جايگاه مسكن با توجه به اهميت ويژه آن بايد به درستي در برنامه توسعه پنجم تبيين شود ، به آمار ازدواج در كشور اشاره و اضافه كرد : جوانان براي ازدواج نياز به مسكن دارند و نبود مسكن موضوع ازدواج را تحت الشعاع قرار داده و پيرو آن معضلات فرهنگي پيچيده اي را ايجاد كرده است ، بنابراين به اين علت نيز ضروري است تامين واحدهاي مسكوني محور برنامه توسعه پنجم كشور قرار گيرد.
قهاري با بيان اينكه ساخت15 ميليون واحد مسكوني از برنامه هاي اصلي و يكي از بزرگترين دغدغه هاي دولت به شمار مي رود ، اضافه كرد : اما با توجه به بسته مالي و نظارتي بانك مركزي ، مسكن همچنان در اولويت سوم كشور قرار گرفته و به نظر مي رسد كه سلايق شخصي در آن دخيل است .
بهزاد محمدي از كارشناسان اقتصادي با اشاره به اينكه هم اكنون مسكن بيشترين سهم را در سبد كالاي مصرفي خانواده ها اعم از اجاره بها يا قيمت واحدهاي مسكوني به خود اختصاص داده است ، گفت : امروزه بيشترين دغدغه جامعه مشكل تامين مسكن و اشتغال است كه با محور قرار دادن صنعت ساختمان در برنامه پنجم توسعه مي توان بسياري از معضلات اجتماعي و اقتصادي كشور را برطرف كرد .
قهاري دبير انجمن انبوه سازان استان تهران گفت : بسياري از كشورهايي كه همچون ايران در زمينه ساخت و ساز مسكن مشكل دارند در برنامه هاي بلند مدت ، اعطاي بسته هاي حمايتي و مشاركت دادن بخش خصوصي و حتي سرمايه گذاران خارجي اين معضل را حل كرده اند .
به گفته عبدالرضا فريد نائيني نايب رئيس انجمن توليدكنندگان فناوري هاي نوين ساختمان مشكل مسكن ماهيت اقتصادي دارد و اقتصاد نيز از سه بازار پايه سرمايه، كار و زمين تشكيل شده است .
وي در اين مورد معتقد است كه دولت نيز در سه عرصه مالكيت، حاكميت و مديريت قادر است تحرك داشته باشد .
نائيني با بيان اينكه شاخص ارزنده در عرصه هاي تحرك دولت ، كار آمدي است ، عقيده دارد كه كارآمدي دربخش مسكن با دو شاخص افزايش توليد مسكن وكاهش سهم هزينه مسكن درسبد هزينه خانوار تعريف مي شود و چنانچه دولت قادر شود كه نيروها و اهرمهاي خود را در برنامه اي جامع از جمله توسعه پنجم ، متمركز كند ، خواهد توانست مشكل مسكن را در كشور حل كند .
 دوشنبه 28 مرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[مشاهده در: www.iribnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 175]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن