واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: جمعي ازمردم روستاي سلمانآباد از عدم صدور مجوز ساخت و ساز انتقاد كردند
داخلي. اقتصادي. مسكن. روستا.
جمعي از مردم روستاي سلمان آباد از توابع شهرستان ري از عدم صدور مجوز ساخت و ساز در داخل دهياري انتقاد كردند.
يكي از ساكنان روستاي سلمانآباد دراين ارتباط به ايرنا گفت: من كارگري ساده و با حقوقي بسيار ناچيز هستم و پس از سالها تلاش و مشقت توانستم، زميني به مساحت ۱۰۰مترمربع را خريداري كنم.
"احمد عباسي" ادامه داد: هنگامي كه براي دريافت مجوز ساخت و ساز اقدام كردم، متوجه شدم كه بنياد مسكن شهرستان ري، مجوز ساخت را تنها در اراضي با مساحت ۱۸۰متر مربع صادر ميكند.
وي گفت: تعيين سقف ساخت و ساز با اين متراژ، براي قشر كم درآمد جامعه كه ميخواهند سرپناهي را براي آينده فرزندانشان تهيه كنند، امري غير ممكن است.
وي با اشاره به همجواري روستاي سلمان آباد ري با فرودگاه بينالمللي امام خميني(ره)، گفت: متاسفانه، هيچ ارگان دولتي به دليل بلاتكليفي اين روستا حاضر به سرمايهگذاري نيست و در نتيجه اين روستا در مقايسه با ديگر روستاهاي پايتخت و يا شهرستان ري، بسيار عقب نگه داشته شده است.
"غلام طاهري" گفت: جمعيت اين روستا در سال ۹۵۰ ،۸۳نفر بوده و در طول چهار سال گذشته، به مرز سه هزار نفر رسيده است.
"عليابهري" ديگر ساكن روستا از تعيين سقف ۱۸۰متر مربع زمين براي صدور مجوز ساخت و ساز انتقاد كرد و گفت: اين موضوع سبب گسترش عمليات احداث خانههاي غير مجاز دراين روستا شده است چرا كه ابعاد اراضي مالكان اين روستا از ۱۰۰تا ۱۲۰متر مربع بيشتر نيست.
وي گفت: اگرمجوز تغييركاربري و صدورمجوز ساخت وساز درروستاي سلمان آباد و توسط دهياري و بدون مراجعه به اداره بنياد مسكن شهرستان ري انجام شود در وقت و هزينه ما صرفه جويي خواهد شد.
دهيار روستاي سلمانآباد از توابع شهرستان ري به خبرنگار ايرنا گفت: در اين روستا خانههاي زيادي به صورت غيرمجاز احداث شده است.
"علياصغر قاسمي" افزود:ادارات، برق، آب وگاز به اين واحدهاي غير مجاز نمي دهند و آنها نيز برق خود را به طور غيرمجاز از تير چراغ گرفتهاند.
وي ادامه داد: براساس بخشنامهاي كه از سوي وزارت كشور صادر شده، كليه مراحل صدور مجوز ساختماني به بخش دهياريها واگذار شده و اين در حاليست كه بخش فني و عمراني فرمانداري با اين كار مخالفت ميكند.
وي گفت: در حال حاضر هم هيچ اعتباري براي تكميل طرح هادي به دهياري تعلق نگرفته و در نتيجه آسفالت كوچه و خيابانها، به طور نيمه كاره رها شده اند.
قاسمي ادامه داد: ما ميتوانيم در صورت تطبيق زمين با استانداردهاي طرح هادي در دهياري روستا جواز صادر كنيم و دستور طرح تهيه نقشه بدهيم.
وي گفت: در شرايط فعلي، فردي كه قصد ساخت و ساز را دارد بايد به بنياد مسكن شهرستان ري مراجعه كند.
معاون فني، عمراني فرماندار شهرستان ري در اين ارتباط به ايرنا گفت:
صدور مجوز تغيير كاربري و دريافت جواز ساخت و ساز پس از تكميل فرم در هر دهياري، بايد به بنياد مسكن شهرستان ارجاع داده شود.
"مهرداد اصانلو" افزود: اما در اين ميان، عدهاي به دنبال حذف بنياد مسكن براي ادامه مراحل كار خود هستند و اين در حاليست كه بدون اعمال نظر بنياد مسكن، صدور مجوز امري، غيرقانوني است.
وي افزود: حذف تاييديه بنياد مسكن، منجر به حذف مباحث مقاومسازي ميشود و زيربنا و اسكلت تمامي واحدهاي مسكوني به طور غير استاندارد ساخته ميشوند.
رييس بنياد مسكن شهرستان ري نيز گفت: اجراي طرح هادي در روستاها بر اساس ضوابط و مقررات تعيين شده و دستورالعملهاي قانوني صورت ميگيرد.
"مرتضي معتمدي" افزود: اين طرح در تعدادي از روستاها به دليل كمبود و عدم تخصيص مجدد اعتبارات ناتمام و ناقص مانده، است.
وي با بيان اين مطلب كه دهياريها بايد در روستاها درآمد ايجاد كنند، چرا كه ما نميتوانيم تمامي اعتبارات اجراي طرح هادي را تنها براي يك روستا اختصاص دهيم.
معتمدي ادامه داد: براي تكميل طرح هادي درروستاي سلمانآباد، يك ميليارد و ۵۰۰ميليون ريال اعتبار نياز است و البته خيابانهاي اصلي اين روستا آسفالت شده و خيابانهاي فرعي در انتظار اجراي طرح هستند.
وي گفت: تاكنون نيز هيچگونه پاسخي مبني بر درخواست بودجه براي اتمام اين طرح در اين روستا به بنياد مسكن استان، داده نشده است.
معتمدي در ارتباط با تعيين متراژ زمين براي ساخت وساز گفت: تعيين متراژها در حيطه كاري و وظايف بنياد مسكن نيست و مشاور از استانداري براساس تفكيكها، و ... مصوبههايي را در كارگروه معماري و شهرسازي استان تهران در اين رابطه تصويب ميكند.
وي اظهاركرد: دهياريها فاقد تشكيلات فني و شهرسازي هستند و در بنياد مسكن، تمامي پروندهها توسط مهندس معمار از نظر مكانيكي، سازه و مسايل فني ساخت و ساز به دقت بررسي و ارزيابي ميشود.
معتمدي گفت: اين كارها در دهياريها نميتواند به طور استاندارد و كامل انجام شود و در نتيجه حتما بايد افراد قبل ازآغاز هر نوع كاري در زمينه ساخت و ساز، براي اطمينان خاطر و طي شدن مراحل فني، به بنياد مسكن مراجعه كنند.
روستاي "سلمانآباد" با سه هزار نفر جمعيت در شش كيلومتري بخش فشافويه و ۴۲كيلومتري شهرستان ري واقع شده است.ك۴
دوشنبه 28 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 639]