واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: وزير سابق مديريت بحران در گرجستان: سياستهاي ناكارآمد ساكاشويلي باعث شد كشورمان مورد هجوم روسيه واقع شود
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بينالملل - منطقهيي
وزير سابق مديريت بحران در گرجستان ضمن انتقاد از ميخائيل ساكاشويلي، سياستهاي غلط وي را علت اصلي حملهي روسيه به گرجستان دانست. وي اظهار كرد كه بحران اخير منجر به از دست رفتن گرجستان شده است.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) به نقل ازهفتهنامهي اشپيگل، گئورگيج چيندروا، وزير سابق مديريت جنگ در گرجستان اظهار كرد: درجنگي كه بين روسيه و گرجستان صورت گرفت، ما نه تنها آبخازيا و اوستياي جنوبي بلكه گرجستان را نيز از دست داديم.
متن مصاحبه صورت گرفته با وي به شرح زير است:
اشپيگل: آيا دخالت و پادرمياني نظامي روسيه همانطور كه ميخاييل ساكاشويلي، رييس جمهور گرجستان اظهار داشت به معناي "مرگ دموكراسي" است؟
چيندروا: روسيه از حدود پانصد سال گذشته يك كشور امپرياليستي به شمار ميرفته است. ما قبل از اين نيز شاهد چنين حركاتي از سوي روسيه بودهايم. ما شاهد بوديم كه روسيه چگونه خاك افغانستان وهمين طور چچن را مورد تهاجم قرار داد. اين مساله بر هيچ كس پوشيده نيست. از ديگر سو به عقيده من ساكاشويلي نيزهم چون ولاديمير پوتين، فردي مستبد است. ساكاشويلي كسي است كه حقوق بشر و آزادي بيان را ناديده گرفته و تحت فشار قرار ميدهد. ساكاشويلي دموكرات نيست. وي كسي است كه از ماه نوامبر عليه تظاهركنندگان حزب مخالف وضعيت فوقالعاده اعلام كرد و بعد از آن نيز به سو استفاده و تقلب در انتخابات رياست جمهوري و انتخابات پارلماني پرداخت. اين چيزي است كه غرب و قبل از همه دولت بوش چشمهاي خود را به روي آن بست.
اشپيگل: آيا سهم غرب براي حكمفرما شدن دموكراسي در گرجستان ناچيز بوده و غرب تعهد بسيار كمي در قبال آن داشته است؟
چيندروا: اين طور به نظر ميرسد كه منافع بسياري از كشورها بسيارمهمتر از مسالهي حقوق بشر در ساير كشورها به شمار ميرود. مساله ديگر آن است كه تلاشهاي گرجستان براي حركت به سوي ارزشهاي اروپا براي مثال تلاش اين كشور براي عضويت در ناتو مورد پسند روسيه قرار ندارد. ميتوان گفت چون گرجيها تصميم قاطع خود را براي ورود و پذيرش مدنيت غرب گرفتهاند، همين امر به معناي عامل محركي براي روسيه به شمار ميرود تا بدون كوچكترين توجهي خواستههاي ملت گرجستان را ناديده بگيرد.
اشپيگل: گرجستان جنگ پنج روزه عليه روسيه را از دست داده نظر شما در اين ارتباط چيست؟
چيندروا: اين جنگ پنج روزه گناه رژيم ساكاشويلي بود، فردي كه سياستهاي ناكارآمدش باعث شد كه كشور ما مورد هجوم و كنترل ارتش مسكو واقع شود. ساكاشويلي تلاش كرد كه شاهد رژه پيروزي يگانهاي نظامي در تسخينوالي (مركز اوستياي جنوبي) باشد اما وي نهايتا مجبور به ديدن پيشروي ارتش روسيه آن هم تا نزديكي شهر تفليس پايتخت گرجستان شد.
چيندروا: اين به آن علت بود كه من به طور آشكار اعلام داشتم كه عمليات نظامي در مناطق جدايي طلب نتيجه بخش نخواهد بود. من از تلاش بدون فرجام گرجستان در تابستان سال 2004 در حمله به تسخينوالي، پايتخت اوستياي جنوبي انتقاد كردم. اين در حالي است كه هم بوش و هم دستگاه اجرايي مسوول حل اين بحران در آن زمان چشمهايشان را به روي اين خطر بستند. همين مساله باعث شد كه ساكاشويلي براي ادامه تحركات خود در اين منطقه جرات عمل پيدا كند و بدون آنكه قابل كنترل باشد حملهي اخير عليه اوستياي جنوبي را بازهم تكرار كند. اين در حالي است كه ساكاشويلي حتي فاقد كنترل بر خود است، وي مشكلات روحي دارد، ساكاشويلي خود را بيش از اندازه بزرگ ميداند. جنگ اخير روسيه و گرجستان پيامدهاي ديگري نيز به دنبال خواهد داشت و در حال حاضر اين جنگ درگير شدن غرب با روسيه را نيزدرپي داشته است.
اشپيگل: به نظر شما اروپا و آلمانها چگونه خواهند توانست به گرجستان در اين شرايط كمك كنند؟
چيندروا: آلمان از مدتها پيش روابط بسيار خوبي را با گرجيها دارا بوده است. در فاصله سالهاي 1918 تا 1920 آلمانها از اولين جمهوري مستقل شوروي سابق و در برابر شوروي حمايت كردند. آنها بايد از ملت گرجستان و از مدنيت دفاع كنند و نه از رژيم ساكاشويلي. در هر صورت گرجستان به رييس جمهوري احتياج دارد كه خود را در برابر قربانيان تسخينوالي مقصر و مسوول بداند. در شرايط فعلي ساكاشويلي بايد با تجديدنظر نسبت به سياستهاي خود سياست دوستانه و آشتي جويانهاي را پيش بگيرد.
انتهاي پيام
دوشنبه 28 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 73]