واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: با تاكيد براستفاده روزانه ديابتيها از مواد غذايي غني از ليكوپن در گفتوگو با ايسنا عنوان شد: گوجهفرنگي در كاهش عوارض قلبي عروقي ناشي از ديابت موثر است
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بهداشت و درمان - خانواده
استفاده روزانه ده ميليگرم مواد غذايي حاوي ليكوپن مانند گوجه فرنگي، عوارض درازمدت ديابت از جمله بيماريهاي قلبي عروقي، اختلالات كليه، اختلالات عصبي و بيماريهاي عفوني را كاهش ميدهد.
دكتر نيستاني، متخصص تغذيه و مجري طرح «اثر مكمل ياري ليكوپن بر روي استرس اكسيداتيو و ايمني در مبتلايان به ديابت نوع 2» در گفتوگو با خبرنگار بهداشت ودرمان خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، ليكوپن را يكي از انواع كاروتينوئيدها (رنگدانههاي گياهي) معرفي و تصريح كرد: برخي از انواع كاروتينوئيدها پس از مصرف ميتوانند به ويتامين A تبديل شوند كه ليكوپن از اين خاصيت مستثني بوده و داراي خاصيت آنتي اكسيداني است.
وي گوجهفرنگي را يكي از مواد غذايي حاوي ليكوپن عنوان كرد و با اشاره به طرح مذكور گفت: در اين طرح به مدت هشت هفته، اثر مصرف روزانه ده ميليگرم ليكوپن بر روي هر دو جنس مذكر و مونث بيماران ديابتي نوع دوم بررسي شد.
به گفته دكتر نيستاني، در اين طرح وضعيت متابوليك بدن، وضعيت استرس اكسيداتيو (وضعيت آنتي اكسيداني بدن در رابطه با عوامل ايجاد كننده اكسيداسيون) و سيستم ايمني بدن در نظر گرفته شد.
بهبود وضعيت آنتي اكسيداني بدن ديابتيها به دنبال مصرف روزانه 10 ميليگرم ليكوپن
مصرف 10 ميليگرم ليكوپن در روز كاهش بروز بيماريهاي قلبي در بيماران را به دنبال دارد
حرارت طبخ، درصد جذب ليكوپن در بدن را افزايش ميدهد
به گفته اين متخصص تغذيه، معمولا هر 100 گرم گوجه فرنگي، بسته به ميزان رسيدگي آن، حاوي حدود 3 تا 9 ميليگرم ليكوپن است. عليرغم برخي تصورات كه پختن غذا باعث از بين رفتن برخي از مواد مغذي ميشود، حرارت طبخ ميزان درصد جذب ليكوپن را در بدن افزايش ميدهد. ليكوپن در گوجهفرنگي خام توسط پيوندهايي به ديگر بخشهاي ساختماني گياه متصل است كه با طبخ اين پيوندها گسسته ميشود.
ضرورت قرار گرفتن مواد غذايي حاوي ليكوپن در رژيم غذايي روزانه
دكتر نيستاني گفت: ليكوپن مانند ديگر كاروتينوئيدها محلول در چربي بوده و قابليت جذب آن در كنار چربيها بيشتر است. به اين ترتيب «رب و سس گوجهفرنگي» در مقايسه با گوجه فرنگي خام نه تنها ليكوپن بالاتري دارند بلكه از قابليت جذب بهتري نيز برخوردارند. بنابراين مطلوب است كه مواد غذايي حاوي ليكوپن در رژيم غذايي همه افراد بويژه بيماران ديابتي گنجانده شود.
كاهش احتمال بروز بيماريهاي قلبي، كليوي وعفوني در ديابتيها با مصرف مواد غذايي حاوي ليكوپن
وي با تاكيد بر كنترل وزن، ميزان چربي و قند خون و همچنين فعاليت بدني مطلوب در بيماران ديابتي گفت: همراه رژيم غذايي مناسب در جهت تنظيم قند خون بيماران ديابتي، مصرف روزانه مواد غذايي حاوي ليكوپن ميتواند شانس ابتلا به بيماريهاي مزمن مرتبط با ديابت و عوارض درازمدت آن مانند اختلالات كليه، اختلالات قلبي و عصبي و بيماريهاي عفوني را كاهش دهد.
مصرف بالاي ليكوپن در مردان شانس ابتلا به سرطان پروستات را كاهش ميدهد
دكتر نيستاني با استناد به مطالعات اپيدميولوژيك اثر مصرف ليكوپن گفت: مطالعات اپيدميولوژيك نشان ميدهد كه مصرف بالاي ليكوپن در مردان احتمال ابتلا به سرطانها بويژه سرطان پروستات را كاهش ميدهد. بنابراين مصرف روزانه 3 تا 4 گوجهفرنگي يا يك تا 2 قاشق رب گوجهفرنگي و همچنين مصرف مقدار متعادل سس گوجهفرنگي بويژه براي بيماران ديابتي از چندين جهت ميتواند سودمند باشد.
انتهاي پيام
دوشنبه 28 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 82]