واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: آمادگي دانشگاه آزاد براي جذب استادان بازنشسته جاسبي؛ دانشگاه محل تاخت وتاز مخالفان نظام نيست
گروه اجتماعي، علي رنجي پور؛ پس از آنكه ماجراي بازنشستگي استادان صاحب نام دانشگاه هاي دولتي، طي هفته هاي اخير به يكي از اخبار مهم در حواشي حوزه آموزش عالي بدل شده بود، اظهارنظر رئيس دانشگاه آزاد در اين باره، ماجرا را وارد فاز جديدي كرد تا دامنه حذف استادان دانشگاه از وزارت علوم، به ماجراي اختلاف ريشه دار وزارت علوم و دانشگاه آزاد كشيده شود. عبدالله جاسبي پنجشنبه گذشته و در همايش معاونان آموزشي دانشگاه آزاد در نجف آباد، با اعلام آمادگي اين دانشگاه براي جذب استادان بازنشسته دانشگاه هاي دولتي، گفت؛ «دانشگاه آزاد براي اصلاح هرم هيات علمي خود اقدام به جذب استادان بازنشسته دانشگاه هاي دولتي خواهد كرد.» به گزارش مهر جاسبي با اشاره به سابقه اين كار در دانشگاه آزاد ادامه داد؛ «از سال گذشته تاكنون 200 عضو هيات علمي بازنشسته دانشگاه هاي دولتي توسط دانشگاه آزاد اسلامي جذب شده اند.» بسياري از كارشناسان اين اقدام را در ادامه موج انتقادات به وزارت علوم براي بازنشستگي استادان و فرصت طلبي دانشگاه آزاد براي استفاده سياسي و علمي از اين قضيه ارزيابي كردند. با اعلام خبر بازنشستگي استادان برجسته در اوايل ماه جاري، به دليل آنچه بالا بودن سن (بيش از 65 سال) استادان خوانده مي شد، انتقادات اساسي نسبت به اين اقدام وزارت علوم از سوي مسوولان مختلف صورت گرفت. اين انتقادها در حالي بود كه برخي استادان با داشتن سني بيشتر از آنچه ملاك وزارت علوم براي بازنشسته كردن استادان اعلام شده بود، مشمول معافيت از بازنشستگي شناخته شده بودند كه از جمله آنها مي توان به آيت الله عباسعلي عميدزنجاني رئيس سابق دانشگاه تهران اشاره كرد كه بنا به تشخيص وزارت علوم براي ادامه فعاليت خود در دانشگاه تهران واجد صلاحيت شناخته شده بود. در همين حال شخصيت هاي برجسته يي چون «ايرج گلدوزيان»، «اميرناصر كاتوزيان»، «محمود عرفاني»، «ابوالقاسم گرجي»، «محمد آشوري»، «جمشيد ممتاز»، «عزت الله عراقي»، «نجادعلي الماسي»، «محمدابراهيم باستاني پاريزي» و... به تشخيص وزارت علوم حكم بازنشستگي اجباري دريافت كردند. اين اقدام وزارت علوم عكس العمل هاي متفاوتي را برانگيخت كه علاوه بر منتقدان دولت نهم، واكنش چهره هاي معتدل نظام را هم در پي داشت. از جمله مي توان به اظهارات محمود دعايي مديرمسوول روزنامه اطلاعات در جريان ديدار رسانه ها با رئيس جمهوري اشاره كرد. دعايي در آن جلسه با اشاره به سخنان گذشته احمدي نژاد خطاب به رئيس جمهوري گفت؛ «مگر شما نبوديد كه گفتيد استاد بازنشستگي ندارد؟ متاسفانه اخباري وجود دارد حاكي از اينكه 30 استاد باتجربه دانشگاه در حال بازنشستگي هستند يا بازنشسته شده اند كه من نسبت به آن هشدار مي دهم و خطاب به شما آقاي احمدي نژاد مي گويم اين كار را نكنيد چرا كه به صلاح نيست دانشگاه ها از وجود استادان باتجربه خالي شود.» در همين حال رئيس دانشگاه آزاد در ادامه صحبت هاي خود در همايش معاونان اين دانشگاه، به برخي مسائل ديگر درباره استادان دانشگاه اشاره كرد و با بيان اينكه «پس از جذب اعضاي هيات علمي دانشگاه ها بايد در كار آنها نظارت داشت زيرا بيشترين تذكرات به دانشگاه آزاد درباره مطالبي است كه استادان در كلاس ها و به ويژه كلاس هاي علوم انساني مطرح مي كنند»، به انتقاد تند از برخي استادان پرداخت و برخي صحبت هايي را كه در كلاس ها مطرح مي شود، مخالفت با ارزش هاي انقلاب اسلامي خواند و تاكيد كرد؛ «نبايد اجازه دهيم دانشگاه محل تاخت و تاز نيروهاي مخالف نظام باشد.»
جاسبي با اشاره به برخي گزارش ها از كلاس هاي درس گفت؛ «چندين بار گزارش شده برخي از استادان در كلاس مطالب نادرستي ارائه مي كنند. با بررسي هاي انجام شده مشخص شده است برخي از اين شايعات درست بوده است كه نبايد به اين استادان اجازه داد در دانشگاه آزاد تدريس كنند. ما نمي توانيم نسبت به ارزش هاي انقلاب اسلامي بي تفاوت باشيم زيرا ما متعهد به پاسداري از ارزش ها هستيم.» وي در ادامه تاكيد كرد؛ «نبايد اجازه دهيم دانشگاه محل تاخت و تاز نيروهاي مخالف نظام باشد. برخي تذكرها از مراجع رسمي و غيررسمي در اين باره در رابطه با دانشجويان نيز مطرح مي شود كه كار ما در رابطه با دانشجويان فرق مي كند زيرا بايد دانشجويان را هدايت كرد.»
البته نمي توان احتمال اينكه اظهارنظر تند رئيس دانشگاه آزاد، در راستاي تعديل و تخفيف فشارها و عكس العمل هاي احتمالي بوده باشد را به كلي دور از نظر داشت.
از زمان روي كار آمدن دولت نهم اختلافات گسترده طرفداران دولت و مجموعه وزارت علوم با دانشگاه آزاد، همواره طرفين را به اقدامات واكنشي عليه يكديگر واداشته است.
از جمله مي توان به بحث رقابت دانشگاه آزاد و دانشگاه هاي دولتي اشاره كرد كه در همايش معاونان آموزشي دانشگاه آزاد يكي از محورهاي بحث رئيس و مسوولان دانشگاه آزاد بود.
رئيس دانشگاه آزاد با اشاره به توسعه فيزيكي و امكانات و همين طور موفقيت هاي علمي و پژوهشي اين دانشگاه وعده داد كه دانشگاه آزاد تا سال 90 دانشگاه هاي دولتي را پشت سر خواهد گذاشت. اين در حالي است كه ماه ها پيش بحث مقايسه دانشگاه آزاد و دانشگاه هاي دولتي به مجادله رسانه يي وزير علوم و رئيس دانشگاه آزاد بدل شده بود.
وزير علوم سقف امكان رقابت دانشگاه آزاد با دانشگاه هاي دولتي را در گفت وگو با خبرنگاران، دانشگاه پيام نور عنوان مي كرد و رئيس دانشگاه آزاد نيز از آن سو شأن رقابت دانشگاه آزاد را براي چند دانشگاه معتبر تهراني قائل مي شد.
دوشنبه 28 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 69]