تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1833347875
معرفی مناطق دیدنی : ایران شناسی
واضح آرشیو وب فارسی:آشپز آنلاین: آیا میدانید که اولین هتل صخره ای جهان در کندوان (آذربایجان شرقی) است؟
روستای کندوان
در فاصله ۲۲ کیلومتری جنوب شرقی اسکو و ۶۲ کیلومتری شهر تبریز در میان دره ای سرسبز و باصفا ٬از پیچ جاده که میگذری ناگهان با یکی از شگفت انگیز ترین روستاهای ایران روبرو میشوی. روستای کندوان با خانه های هرمیش در دل صخره های سنگی و سخت کوه سهند و با پنجره های کج و کوله و رنگیش پیشینه ای ۸۰۰ ساله دارد.
روستایی که در طی قرنها مأمن فرهادان گمنام کوه کنی بوده که بی نام و نشان این کوه های سربه فلک کشیده سهند را با دستانی خالی تراشیده اند تا امروز برای ما ایرانیان مظهر افتخاری به حساب آید که صاحب یکی از شگفتیهای دنیا هستیم.
واژه کندوان از لفظ «کندو» میاید که به نوع معماری خانه های روستا برمیگردد.این خانه های کله قندی همچون سلولهای کندو زنبور عسل ساخته شده اند. البته فرم اولیه آنها به صورت طبیعی و بر اثر فوران آتشفشانهای کوه سهند ایجاد شده که این گدازه ها بر اثر قرنها برروی هم سرد و سخت و کله قندی شده اند.
وجود چشمه های زیبای آب معدنی برای بیماران کلیوی و آرامش و سکوت کوهستان به اضافه هوای بسیار پاک ٬گردشگران بسیاری را سالانه به سوی این محل میکشاند.مراتع سرسبز عشایری فضای مناسبی را برای پرورش زنبور عسل و کشت گیاهان دارویی فراهم کرده که همین یک نوع محل درامدی برای روستاییان محسوب میشود.
همچنین صنایع دستی مانند بافت گلیم و جاجیم و شالهای رنگین و زیبا نیز یکی دیگر از اشتغالات زنان کندوان محسوب میشود.
کندوان سومین روستای صخره ای جهان است که دوتای دیگر یکاپادوکیای ترکیه و دیگری داکوتای آمریکاست اما این روستا تنها روستای صخره ای جهان است که هنور مردم در آن ساکنند و زندگی درآن جریان دارد
ورودیه هر خانه برای بازدید نفری ۲۰۰ تومان است! بدین ترتیب صاحب خانه با خوش رویی شما را وارد حریم خصوصیش کرده و توضیحات و اطلاعات لازم را ادا میکند. ویژگی سکانت در دل سنگها این است که در تابستان خنک و در زمستان تا حدودی گرم میماند. البته کندوان زمستان سرد و طولانی دارد به طوریکه فصل توریستی آن تنها از بهار شروع شده و تا اوایل پاییز ادامه میابد.
یکی از بزرگترین جاذبه های توریستی این دهکده زیبا٬ هتل لاله کندوان است.این هتل سومین هتل صخره ای جهان است و باعث شده تا توریستهای زیاد خارجی برای سکانت در این روستای آرام و در دل سخره های پر از انرژی به این هتل بیایند تا جاییکه معمولا از ماه ها قبل اطاقهای آن رزرو مبیاشد.
هتلی با شبی 120 تا 250 هزار تومان برای هر مسافر.لاله، نخستین هتل صخرهای در کشور است. ورودی این هتل، 5 هزار تومان است. بیبرو و برگرد. و این خود نشان میدهد که چه هزینهای برای ساخت آن صرف شده است.
عکسهایی ازکندوان
پيوست ها:
370387730.jpg [ 76.64 KiB | بازديد 1302 بار ]
370387722.jpg [ 51.19 KiB | بازديد 1306 بار ]
370387702.jpg [ 114.89 KiB | بازديد 1283 بار ]
370387662.jpg [ 50.68 KiB | بازديد 1281 بار ]
گور دختر آرامگاه تنها و ساکت خویشان کوروش بزرگ
در میان دشتی سرسبز و باریک مشهور به دشت ارم بوشهر که چارسوی آن را کوههای بلند در بر گرفته، در جایگاهی خلوت و دور افتاده که اکنون کمتر کسی در آنجا گام می نهد، آرامگاهی قرار دارد که هر بیننده باهوش و هر گردشگر ایران دوست را با یک نگاه بی درنگ به یاد آرامگاه سازنده شاهنشاهی باشکوه و قدرتمند ایران، کوروش بزرگ می اندازد.
اگر چه هنر معماری و شکوه آرامگاه کوروش بزرگ در پاسارگاد در مقام مقایسه با این آرامگاه بسیار فراتر است، اما نقشه و ترکیب ساخت این دو آرامگاه بخصوص نوع بست های فلزی بکار رفته در آن هر بیننده ای را به سمت اندیشیدن در یافتن پیوندی میان این دو محل می اندازد و جای بسی شگفتی است که چرا برای تخریب آرامگاه کوروش بزرگ، اینقدر هیاهو برپاست، در حالیکه برای این آرامگاه که قدیمی تر از آن است و آرام و باوقار، بی منت نسل فراموشکار به استقامت خود در برابر زمان ادامه می دهد، سکوتی سنگین حکفرماست. باورش دشوار است که اینجا آرامگاه پدربزرگ کوروش بزرگ، کوروش نخست و به گمان دیگر آرامگاه چیش پیش نخستین فرمانروای قوم پارس در زمان مادها پس از فرمانروای بزرگ پارسیان هخامنش باشد. این آرامگاه نیز همانند آرامگاه کوروش بزرگ داربست های فلزی دور تا دور، آن را به بند کشیده اند و گویا هرگاه سخن از بازسازی یک بنای کهن می شود، بهترین گام برای نقد سازنده بازسازی و نگهداری میراث ایران زمین توسط ایران دوستان، زندانی کردن و به بند کشیدن بناها با یک سری داربست آهنی زنگ زده و بی قواره است. آری این بنا نیز همانند آرامگاه کوروش با این داربست های فلزی در بند است و توانمندی شما را در گرفتن عکسی از این آرامگاه کم می کند و زیبایی آن را از دیده گردشگر و ایران دوستی خسته از راه، آن هم در جایگاهی دور افتاده ،پنهان می سازد.
نقشه های امروزی، گور دختر را در استان بوشهر نشان می دهند، ولی برای دسترسی به آن می توان از جاده سر مشهد و فراشبند نیز استفاده کرد.این جاده ناهموار از رشته کوههایی که فارس غربی را از ساحل خلیج فارس جدا می کند، می گذرد. شاید همین امر اداره میراث فرهنگی کازرون را بر آن داشته است که گور دختر را در فهرست آثار تاریخی کازرون! در جزوه و بروشور خود قرار دهد. شاید دلیل آن، نزدیکی این منطقه و بنای تاریخی آن، با شهر کازرون می باشد و گرنه در همان جزوه اشاره شده که بنای گور دختر در محدوده جغرافیایی استان بوشهر می باشد، اما برای گردشگران کازرون که تا آنجا آمده اند بد نیست، سری هم به گور دختر بزنند.
آرامگاه گور دختر مستطیل شکل با سقفی نوک تیز که روی سکوی سه پله ای گرفته است. اندازه های سکو 5/5 متر طول، 4/5 متر عرض و 1 متر ارتفاع است و اندازه های خارجی آرامگاه 3 متر طول، 2 متر عرض و 5/1 متر ارتفاع می باشد. ورودی آرامگاه به سمت شمال غرب است و توسط یک در سنگی بسته می شده که اکنون دیگر از آن اثری بر جای نیست. هم اکنون درون آرامگاه خالی است. سقف آن شامل دو تخته سنگ بزرگ است. گمان می رود روزگاری کتیبه ای در قسمت سه گوش بدنه که به بام آرامگاه پیوند می خورد قرار داشته است. بنا از تخته سنگ های بزرگی ساخته شده که بدون ملات روی هم قرار داده شده اند. دیوارها و تاق آرامگاه نیز از سنگ هایی با اندازه های گوناگون ساخته شده است. گور دختر را یک باستان شناس بلژیکی به نام لویی واندنبرگ در سال 1339 خورشیدی پیدا می کند. واندنبرگ معتقد است که گور دختر آرامگاه چیش پیش یا کوروش اول می باشد و هیچکدام از دو گزینه را رد نمی کند. سنگی که در یکی از دو شیب، شیروانی بالای آرامگاه را تشکیل می داده است به وسیله دزدان یا کسانی که آگاه به ارزش این بنا نبوده اند یا کاوشگران بی هویت گنج، پایین آورده و شکسته شده است. اینگونه آنها سبب کشفی باستان شناسانه شدند، زیرا بعد از این که این سنگ برداشته شد، در زیر سقف فضای خالی آشکار شد. بر خلاف فضای خالی سقف آرامگاه کوروش بزرگ در پاسارگاد، این فضای خالی هیچ روزنه ای به بیرون ندارد. این پیدایش، این گمان که فضای خالی زیر این سقف برای قرار دادن جنازه ساخته شده است را کم رنگ کرده و باور دیگری که می گوید این فضا برای کاهش وزن سقف ساخته شده است را قوت بخشید. اما کارشناسان در مورد ساخت این بنا در دوره هخامنشیان هم اندیش هستند و همانطور که در بالا گفته شد تنها در مورد فرد دفن شده در آن پراکندگی نظر وجود دارد.
اگر بخواهیم درخت خانوادگی کورورش بزرگ را بکشیم تا بتوانیم ارزش فرد دفن شده بر اساس گمانه زنی ها در این آرامگاه را بسنجیم می توان اینگونه گفت که : پارس ها به رهبری هخامنش حکومت محلی خود را تشکیل دادند، سپس چیش پیش که یکی از گزینه ها در مورد فرد دفن شده در آرامگاه گور دختر می باشد فرزند و جانشین هخامنش گردید. سپس پادشان انشان قلمرو خود را بین دو فرزندش اریارمنه و کوروش اوّل تقسیم کرد. کوروش اول نیز گزینه دیگر برای فرد دفن شده در گور دختر می باشد که پدربزرگ کوروش بزرگ می باشد. کمبوجیه اوّل فرزند کوروش اوّل با دختر استیاگس ( آستیاگ یا اژدی هاگ) پادشاه مادی ازدواج کرد. حاصل این ازدواج کوروش بزرگ بود که پس از برکنار کردن پادشاه ماد (استیاگس) که پدربزرگش نیز می شد، در پاسارگاد در 555 پیش از میلاد سنگ بنای نخستین و بزرگترین شاهنشاهی را در تاریخ بنیان نهاد، شاهنشاهی بزرگ پارس و ماد و بزرگترین شاهنشاهی تاریخ ایران.
برای چادر زدن در نزدیکی گور دختر شما مشکلی ندارید اما این بنا در دشت و میان کوهها قرار گرفته و زمستانهای سرد و بهار معتدلی دارد. فصل های مناسب برای سفر به این بنای کهن ، فروردین، اردیبهشت، خرداد، شهریور و 10 روز نخستین مهر ماه می باشد.
3شهرک باستاني و گردشگري ماسوله
يکي از مناطق ديدني استان گيلان ماسوله مي باشد ماسوله در ۳۵ کيلومتري شهرستان فومن قرار دارد قرار داشتن اين شهرک کوهپايه اي در دل کوه باعث شده هر سال جهانگردان زياذي از اين منطقه ديدن نمايند. در اطراف ماسوله روستاهاي بسيار زيبا و ديدني قرار دارند که به زيبائي اين منطقه مي افزايند. ماسوله رودخان يکي از رودخانه هاي زيباي منطقه مي باشد که از کوههاي ماسوله سرچشمه مي گيرد و به طرف درياي خزر سرازير مي شود.
قدمت شهرک تاريخي ماسوله به قرن هشتم هجري قمري مي رسد و نوع معماري اين شهر بومي ، سنتي است.
اسد محله ،ريحانه بر ، خانه بر، مسجد بر ، کشه سر عليا و کشه سر سفلي از محلات اين شهرک تاريخي است و سه امامزاده بنامهاي "امامزاده عون بن محمد بن علي"،"امامزاه ابراهيم" و امامزاده هاشم" در اين شهر وجود دارد.
جمعيت اين شهرک تاريخي بيش از هزار نفر است و به دليل جاذبه هاي گردشگري که در اين شهر وجود دارد بيشتر مردم آن از طريق فروش صنايع دستي زندگي مي گذرانند.
خانه هاي اين شهر به ترتيبي در دل کوه ساخته شده که حياط هرخانه پشت بام خانه بعدي است،نماي بيروني برخي خانه ها کاهگلي و مزين به گلدانهايي زيباست و آبشاري که از ميان اين شهرک مي گذرد آنرا به يکي از جاذبه هاي گردشگري کشور مبدل کرده است.
کوچه هاي اين شهرک که همان سقف خانه هاست ، مملو از گردشگراني است که طبيعت بکر اين شهرک را از دلايل علاقه و توجهشان به ماسوله ذکر کرده اند، پير مردان هنوز در قهوه خانه هاي اين شهر قليان مي کشند و بوي آتش از هر خانه اي بيرون مي آيد .
"حلوا کنجدي" ، "جوراب پشمي" ، "عروسکهاي دستبافت " ، "چاقو" و "ابزار آلات کشاورزي" از جمله محصولات مهم ماسوله است.
روي در بيشتر مغازه ها نوشته شده "مهره مار موجود است " گويا اهالي اين شهر مي خواهند محبت در دل همه مردم جهان جاي گيرد!
با وجود پتانسيلهاي گردشگري که در اين شهرک وجود دارد توجه زياي به آن نشده و ساکنان آن به دليل بيکاري و همچنين نبود امکانات تحصيلي به شهرهاي مجاور مهاجرت مي کنند و در صورتيکه اين روند ادامه يابد شهرک تاريخي ماسوله از بين خواهد رفت.
تا پايان امسال و با همکاري يونسکو و مسئولان روستاي تاريخي ماسوله ، اين روستاي پلکاني شناخته شده در جهان در راستاي اجراي پروژه توسعه گردشگري فرهنگي و طبيعي به يکي از قطبهاي مهم توريستي فرهنگي در کشور تبديل خواهد شد.
روستاي تاريخي ماسوله جزء زيباترين ، منحصر به فردترين ، قديمي ترين روستاهاي تاريخي ، فرهنگي و طبيعي کشور است که به علت دارا بودن ويژگي هاي تاريخي و طبيعي بسيار شاخص از سوي يونسکواز سال گذشته براي اجراي پروژه اي ويژه تحت عنوان توسعه گردشگري فرهنگي و طبيعي انتخاب شده است.
فاطمه فراهاني رئيس اداره فرهنگ يونسکو در ايران در مورد اقدامات يونسکو در روستاي تاريخي ماسوله تا پايان امسال گفت:در راستاي رسيدن به اهداف طرح توسعه گردشگري فرهنگي و طبيعي در روستاي ماسوله ، يونسکو قصد دارد تا پايان امسال با همکاري بين مسئولان روستاي تاريخي ماسوله با راه اندازي اقامتگاه درخانه هاي محلي ، پاکسازي محيط زيست منطقه ، آموزش راهنما براي گردشگران ، راه اندازي پايگاه اطلاع رساني و گسترش موزه مردم شناسي ماسوله اين روستا را به قطب فرهنگي ، تاريخي و طبيعيکشور براي گردشگران تبديل کند.(شرق)
پيوست ها:
images.jpg [ 4.3 KiB | بازديد 2904 بار ]
imagesxcc.jpg [ 4.27 KiB | بازديد 2904 بار ]
شهرستان مرزي آستارا
شهرستان مرزي آستارا با وسعتي حدود 334 کيلومتر مربع در شمال غربي استان گيلان واقع گرديده ، آستارا از شمال به جمهوري آذربايجان ، از جنوب به شهرستان تالش ، از غرب به استان اردبيل و از شرق به درياي خزر محدود است
آستارا کلمه اي است تالشي در تلفظ اصلي (هسته) يا (آهسته رو) بيان مي شده ، علت آن وجود شني ، برکه ها ، نيزارها و مردابها بوده که راه رفتن را ملزم به احتياط مي نموده ، از اين رو ( آسته رو ) ناميده شد و بعدها به آستارا معروف گرديد
آستارا از آبادي هاي قديم گيلان بوده و در گذشته به استراب نيز معروف بوده است مردم آستارا به زبان ترکي آذري تکلم مي کنند و مذهبشان شيعه جعفري است . آستارا را شهر بام هاي سفالي نيز ناميده اند و دليل آن استفاده زياد از سفال در ساخت و سازهاي ساختماني مي باشد
در شمال شهر آستارا رودخانه آستارا چاي قرار دارد که خط مرزي است و شهر آستارا را به دو قسمت آستاراي جمهوري اسلامي ايران و جمهوري آذربايجان تقسيم مي کند
نقاط گردشگري
باغ عباس آباد واقع در مسير جاده آستارا به انزلي -
مرداب استيل آستارا با وسعتي حدود 138 هکتار (واقع در کيلومتر 4 آستارا به انزلي) با درختان توسکا -
يکي از جاذبه هاي کم نظير مي باشد که بعلت قرار گرفتن در مسير جاده آستارا به انزلي پذيراي مسافران زيادي مي باشد
آب گرم علي داشي واقع در مسير جاده آستارا به اردبيل -
طرح ساحلي صدف آستارا واقع در کيلومتر 3 آستارا -
آب گرم کوته کومه , بازارهاي مرزي , باغ چاي , بهشت کاکتوسان , منطقه سرسبز حيران -
نقاط زيارتي
مرقد مطهر امامزاده سيد قاسم (س) فرزند گرامي امام موسي کاظم عليه السلام واقع در ابتداي شهر -
بقعه شيخ تاج الدين محمود خيري ( 732هجري قمري ) واقع در لمير محله آستارا -
بقعه پيرقطب الدين ( 942 هجري قمري ) واقع در کيلومتر 3 جاده آستارا به اردبيل
پيوست ها:
Dscf0640[1].jpg [ 5.48 KiB | بازديد 2889 بار ]
دخمه فخریگاه :
در نزدیكی مهاباد دخمه ای از زمان مادها وجود دارد كه این دخمه دارای دو طبقه است و شامل چهار ستون سنگی و چند قبر می باشد و از نظر حجاری و ستون بندی در رده مقابر مهم دوره ماد است كه یكی از مشخصات مهم و حتمی این مقابر ساختار آنها بر صخره ها و نمای ظاهرشان كه روبه جنوب است ، می باشد ، « دیاكونوف » باستان شناس معروف در مورد این دخمه قدیمی چنین می گوید :
« شمالی ترین مقبره مادی فخریك ( Faxyik ) در مانای باستانی و نزدیك مهاباد است كه جلو خان ندارد و سقف ساده سنگی آن را چند ستون نگاه می دارد و ظاهراً محلی برای گذاشتن جنازه ها بوده است » . تعیین تاریخ این مقبره دشوار است . ولی تشریفات تدفین در آن با مراسمی كه پیشتر در ناحیه اطراف دریاچه ارومیه متداول بوده تفاوت دارد و در نتیجه نمی توان تاریخی قدیمی تر از قرن هفتم برای آن قائل شد .
پيوست ها:
image010.jpg [ 16.18 KiB | بازديد 2874 بار ]
آشنایی با لنگرود
لنگرود ، شهري است كه بين آبي خزر و استواري ليلا كوه ، مجنون وار نشسته است و خونگرمي شاليزارهايش ، با خونسردي باغهاي چايش ، به هم آميخته ؛ و ديدن چهرة مهربان و هميشه بهاري مردمانش ـ با آن نگاههاي روشنشان ـ آرزوي تمام كساني است كه يكبار نان و نمكي از سفرة اخلاصشان خورده باشند . لنگرود ، شهر شمخالهاي آويخته ، تورهاي مندرس صميمي ، باغهاي پرتقال ، رنگارنگی لباسهاي روستايي ، عطر بلال و پونه و ... مردمانِ شور و عشق و ايثار است . مقبرة دوازده امام زادة به شهادت رسيده ، بر بلنداي ملاطش ، ريشه داري « تشيع » را درخاك پاك قلبهاي مردمش ، نمايانگر ميكند و آفتاب ، به ياد شهيدانش هر غروب ، خون مي گريد لنگرود شهر ابريشم و شعر و رنج است . پروانه ها بر تبسم گلهايش پيله مي كنند و شعور ، در مقابل شعرش ، به زانو در مي آيد و « برنج » آينة رنج ساليان طولانيِ لبخند پينه بر دستانشان است . شهرستان لنگرود يکي از شهرهاي زيبای استان گیلان می باشد. اين شهر دارای فرزانگان، دانشمندان، شعرا و شهدای زیادی بوده و آثار تاریخی فراوانی دارد که نشان از قدمت و اهمیت این شهر ساحلی است،به همین دلیل از قديم الايام مورد توجه گردشگران داخلي و خارجي بوده است. ما براي آشنايي مقدماتي با تاريخچه تلخ و شيرين اين شهر و شناخت بزرگان و دانشمندان آن طراحي اين سايت را شروع کرديم و سعي در جهت معرفي شخصيت ها و مکان هاي تفريحي ، گردشگري و فرهنگي آن نموديم تا مورد رضايت شما عزيزان قرار گيرد.لنگرود شهری زیبا در شمال ایران با مردمی با فرهنگ نام لنگرود برای نخستین بار در سال 512 هـ. ق در متون تاریخی ذکر شده است. این سال مصادف با مرگ سلطان محمد پسر ملک شاه آلب ارسلان است. در دوره صفویان، خصوصاً در دوره سلطنت شاه عباس اول، شهر لنگرود مرکز حوادث مهمی بوده است. فرار احمد خان حاکم لاهیجان از لنگرود و دستگیری اعضای خانواده وی توسط کیا فریدون حاکم گیلان و تحویل آنها به شاه عباس، از جمله رویدادهای مهم این دوره شهر است. نادر برای سرکوب تاتارهای شرق مازندران و توسعه تجارت و دستیابی به دریا، لنگرود را برای ایجاد پایگاه دریایی و کارخانه کشتیسازی انتخاب کرد و در توسعه آن کوشید. در زمان قاجار نیز لنگرود مورد توجه قرار گرفت. این شهر، امروزه یکی از مناطق مهم استان گیلان است و در میان شهرهای شرق گیلان از موقعیت جالب توجهی برخوردار است
پيوست ها:
3135093550_b5e0e4db20.jpg [ 154.47 KiB | بازديد 1272 بار ]
جالب بود بهار جان مرسی
بهار جان سپاس.
up
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آشپز آنلاین]
[مشاهده در: www.ashpazonline.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 2658]
-
گوناگون
پربازدیدترینها