واضح آرشیو وب فارسی:فارس: روزنامه زمان تركيه: سفر "احمدينژاد" از زواياي مختلفي براي تركيه مهم بود
خبرگزاري فارس :روزنامه زمان چاپ تركيه در مطلبي با اشاره اهميت سفر"محمود احمدينژاد" رئيس جمهوري اسلامي ايران به تركيه نوشت كه اين سفر از زواياي مختلفي براي تركيه حائز اهميت بود.
به گزارش خبرگزاري فارس، روزنامه تركزبان "زمان" در تحليلي درباره سفر "محمود احمدينژاد" رئيسجمهور كشورمان به تركيه با تاكيد بر اينكه سفر رئيسجمهوري ايران به تركيه ناراحتي و نگرانيهاي برخيها در داخل و خارج اين كشور را به همراه داشت، نوشت: محافل نومحافظهكاران آمريكا كه سياستهاي دولت اسلامگراي حزب عدالت و توسعه را هضم نميكنند ، تحقق اين سفر را به عنوان دليلي بر اثبات تزهاي خود درباره اين دولت مشاهده كردند.
به نوشته روزنامه زمان ، سفر احمدينژاد به تركيه از نظر نومحافظهكاران به معني اين است كه غرب ، تركيه به رهبري حزب عدالت و توسعه را از دست داده است.
اين روزنامه ترك زبان در ادامه چنين مينويسد: در حقيقت سفر محمود احمدي نژاد رئيس جمهوري ايران از چندين نظر مهم بود : اول اينكه ، اين اولين سفر "احمدينژاد" به تركيه بود. دوم اينكه ، اين اولين سفر وي به يك كشور عضو ناتو بود كه بسياري از ناظران در اهميت اين قسمت از سفر احمدينژاد متفقالقول هستند ، سومين نكته مربوط به زمانبندي اين سفر ميشود چونكه اين سفر بلافاصله بعد از پايان مهلت ادعايي گروه 1+5 و قبل از آغاز دور جديد مذاكرات ژنو انجام گرفت. اين سفر فرصتي براي مطلع شدن از موضع ايران و پيام دادن به اين كشور در چارچوب نقش "تسهيل كنندگي" آنكارا بود. چهارم اينكه اين سفر از نظر مبارزه با "پ.ك.ك" ، ظرفيتهاي تجارت و انرژيي كه تركيه وابسته به روسيه است، حائز اهميت بود.
اين روزنامه در ادامه با اشاره به عدم انعكاس اين سفر به اين اندازه مهم در برخي از رسانههاي غربي نظير "بيبيسي" ، "سيانان" و "لوموند" و ابراز تعجب از اين اقدام رسانهها با طرح اين سئوال كه " مفهوم اين چيست" سعي كرده كه در جستجوي جوابي براي آن باشد.
اين روزنامه ادامه ميدهد : "آيا تماس تركيه با ايران بياهميت بود؟ و يا اينكه به ادعاي نومحافظهكاران تركيه دنبال يك سياست اسلامگرا است ، ايران هستهاي را تشويق ميكند؟ هيچ كس به اين راحتي نتيجهگيري نكند زيرا آنكارا از دستيابي كشورها به انرژي صلحآميز هستهاي حمايت ميكند و مخالف انحصار اين انرژي در دست برخي كشورهاست.
زمان در ادامه جواب اين سئوال ميافزايد كه طبيعتا روابط تركيه با ايران مثل روابطش با آلمان و فرانسه نيست ، ايران همسايه تاريخي تركيه بوده و صدها سال است كه تغييري در مرزهاي اين دو كشور روي نداده است، ايران منبع انرژي ، مهمترين گذرگاه ورود به آسياي ميانه ، شريك تجاري تركيه و همچنين مواضع اين كشور درباره موضوعهايي بحراني نظير مبارزه با "پ.ك.ك" و تماميت ارضي عراق به مواضع تركيه نزديك است.
اين روزنامه همچنين اضافه ميكند: ارتباط بين ايران و تركيه به نفع همه است. در غير اينصورت چه كسي حقايق سرد دنيا را به ايران يادآوري خواهد كرد.
انتهاي خبر/ح
يکشنبه 27 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 162]