واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: هشدار مرتضي نبوي به اصولگرايان: مردم با ديدن اختلافنظرها معاملهشان با دوم خرداديها را با اصولگرايان هم خواهند كرد
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسي
دبيركل جامعه اسلامي مهندسين با تشريح آخرين وضعيت اصولگرايان نسبت به اينكه " نمايندگان اصولگرا و اضلاع جبهه متحد اختلافات خود را به صحن علني مجلس شوراي اسلامي كشاندهاند" هشدار داد.
به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) مرتضي نبوي طي سخناني در مراسم افتتاحيه دفتر شوراي مركزي شوراي هماهنگي نيروهاي انقلاب اسلامي مناطق سيگانه تهران بزرگ افزود: در صورتي كه اين روند ادامه پيدا كند، باعث خواهد شد كه اعتماد مردم به جريان اصولگرا كاهش پيدا كند و همان رفتاري كه با جريان دوم خرداد كردند، همان رفتار را با جريان اصولگرا داشته باشند.
وي در ابتداي سخنانش با اشاره به چگونگي شكلگيري شوراي هماهنگي نيروهاي اسلامي در هفت سال گذشته و در آستانه تشكيل شوراي شهر دوم گفت: زماني جريانات سياسي در كشور ما به دو جريان چپ و راست تقسيم شده بود كه منشا آنها نيز دو تشكل روحاني يعني جامعه روحانيت مبارز و مجمع روحانيون بودند. در آستانه انتخابات 76 ما شاهد تغيير نامها بوديم و اينكه جريان چپ به عنوان دوم خرداد يا اصلاحطلب معروف شد و از طرف ديگر جريان راست به عنوان اصولگرا كه اكنون نيز همين تقسيمبندي به كار گرفته ميشود.
وي ادامه داد: شواري هماهنگي بعد از دوم خرداد و زماني كه افراطيون اين جريان مشكلاتي را براي نظام ايجاد كرده بودند به وجود آمد يعني تعدادي از دلسوزان انقلاب دور هم جمع شدند و اين شورا را ايجاد كردند و ثمره ايجاد اين شورا پيروزي اصولگرايان در جريان انتخابات شوراي دوم بود و اين پيروزي در برابر ناباوري دوستان دوم خردادي اتفاق افتاد؛ چراكه آنها فكر ميكردند اين جريان اضمحلال پيدا كرده است و بعضي از آنها از اين جريان به عنوان جريان مرتجع و انحصارگرا ياد ميكردند. بعد از انتخاب شوراها انتخاب مجلس هفتم برگزار شد و بار ديگر شوراي هماهنگي ثمره نتايج خود را ديد و اصولگرايان در اين انتخابات به نتايج خوبي دست پيدا كردند.
اين عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام همچنين به انتخابات رياست جمهوري نهم اشاره كرد و گفت: در جريان اين انتخابات ما شاهد بوديم كه اختلافاتي در شوراي هماهنگي و اضلاع مختلف آن ايجاد شد؛ گرچه اين شورا تلاش كرد كه اصولگرايان به وحدت برسند، ولي هر يك از اضلاع اين شورا به دنبال كانديدايي بود مثلا يك سري به دنبال كانديداتوري آقاي لاريجاني و يك سري كانديداتوري آقاي قاليباف و عده اي ديگر آقاي احمدينژاد و در اين ميان آقاي احمدينژاد به پيروزي رسيد و شگفتي ديگري پديد آمد.
وي خاطرنشان كرد: در جريان انتخابات شوراي شهر سوم باز هم اين تفرقه نمود پيدا كرد و عليرغم تلاشي كه براي وحدت صورت گرفت باز هم هر كدام از اضلاع اين جريان به وزنكشي پرداختند ولي خوشبختانه باز هم اكثريت اعضاي شوراي شهرها و شوراي شهر تهران از اصولگرايان بودند و عليرغم اينكه ما متفرق شده بوديم و اين تفرقه در جريان اصولگرا وجود داشت باز هم مردم اعتماد خود را به اصولگرايان حفظ كردند و به اين جريان راي اعتماد دادند.
وي به تجربه انتخابات مجلس هشتم و تشكيل جبهه متحداصولگرايان و چگونگي ايجاد اين جبهه و اضلاع آن اشاره كرد و گفت: تشكيل اين جبهه باعث شد كه اگر اصولگرايان در درون خود اختلافاتي داشتند اين اختلافات را در زير 6+5 مطرح، رايزني و گفتوگو كنند و از نتايج اين رايزني و گفتوگو به نتيجهاي واحد برسند.
نبوي اظهار كرد: در واقع اختلافات در جريان اصولگرايان وجود داشت ولي اين سقف 6+5 بود كه اين اختلافات را مديريت ميكرد و اجازه نميداد كه اين اختلافات در بيرون نمود پيدا كند و ما بر اين اعتقاد بوديم كه به بلوغ سياسي رسيدهايم و اين شورا و مديريت آن تا آستانه تشكيل مجلس هشتم دوام پيدا كرد و در جريان انتخابات هيات رييسه نيز تاثيرگذار بود ولي وقتي كه دوستان وارد مجلس شدند گويي ديگر نيازي به اين فرمول نبود و متاسفانه اختلافات اصولگرايان به صحن علني كشيده شد و به عبارتي ديگر بايد گفت اختلافاتي كه اضلاع جبهه متحد اصولگرايان با يكديگر داشتند به صحن علني كشيده شد و به نظر ميرسد اين اختلافات آنچنان كه بايد و لازم است مديريت نميشود، در صورتي كه همانطور كه گفتم زماني كه 6+5 بود، اين اختلافات به گونهاي مديريت ميشد.
وي گفت: آنچه كه رقبا با خوشحالي دنبال ميكنند اين است كه ميگويند اصولگرايان در جريان انتخابات رياست جمهوري دهم به وحدت نميرسند. مثلا ميگويند؛ رايحه خوش خدمت كه كانديداي قطعياش احمدينژاد است. جبهه پيروان خط امام و رهبري هنوز مشخص نيست كه چه كانديدايي داشته باشد و ايثارگران گرايش به دكتر حدادعادل دارد. واقعيت اين است كه در طيف اصلاحطلبان نيز به نظر نميرسد وحدتي ايجاد شود و آنطور كه از اظهارنظر دوستان دوم خرداد بر ميآيد اين است كه اتفاق نظر كاملي بر سر يك كانديدا مثلا شخص آقاي خاتمي ندارند و در واقع به نظر نميآيد كه آنها اتفاق نظر بر روي آقاي خاتمي پيدا كنند. در واقع آنها كانديداي متكثر خواهند داشت، البته اين خود ممكن است انگيزه اصولگرايان را براي رسيدن به يك كانديداي واحد كاهش دهد.
وي همچنين بار ديگر به اختلافات اصولگرايان و به صحنه كشيدن اين اختلافات اشاره كرد و گفت: اختلافاتي كه اصولگرايان براي راي اعتماد به سه وزير داشتند، خوب مديريت نشد و نمايش خوبي از جريان اصولگرا ما در اين مساله شاهد نبوديم. مسائلي در مورد اين سه وزير مطرح شد و اين مسائل همچنان ادامه پيدا كرده است و شما خود ميبينيد كه چه مسايلي مطرح ميشود.
وي با بيان اينكه " دوستان عزيز ميگويند زمان اين فرمول گذشته و فرمول جديدي را ارايه نميكنند" گفت: اين خود باعث شده كه آنها در انظار و در صحن علني با يكديگر رقابت كنند، در صورتي كه وقتي جبهه متحد اصولگرايان بود آنها در زير يك سقف با يكديگر بحث ميكردند و اين اختلاف نظرها و بحثهايي كه صورت ميگرفت باعث ميشد كه اصولگرايان يك موضع نسبتا واحدي ارايه دهند.
نبوي همچنين با بيان اينكه " ما اكنون شاهد يك مساله نگران كننده در مورد اين سه ضلع اصولگرايان هستيم" گفت: البته اصولگرايان فقط شامل اين سه ضلع نيست. اين سه ضلع مانند دوم خرداديها كه گويي خيالشان راحت بود و با يكديگر رقابت ميكردند اكنون با خيال راحت و تمام قوا با يكديگر رقابت ميكنند و رقابتشان را به صحن علني كشيدهاند. من به اين دوستان هشدار ميدهم كه اختلاف نظر خوب است ولي وقتي به صحن علني كشيده شود پيامدهايي را دارد و اين باعث مي شود كه اعتماد مردم از اصولگرايان كمترشود و معاملهاي را كه با دوم خرداديها كردند با جريان اصولگرا بكنند. معتقدم كه اصولگرايان بايد بنشينند و با يكديگر صحبت كنند و به جاي اينكه اين اختلافات را به تريبون مجلس ببرند و به صحنه مطبوعات و جامعه كشيده شود، اختلافات را زير يك سقف حل كنند. اين امر نگران كننده است كه اين اختلافات اين چنين به بيرون كشيده شود و ممكن است مورد سواستفاده خارجي قرار گيرد.
وي گفت: معتقدم فرمولي كه در انتخابات مجلس نتيجه داد، براي اداره مجلس و صحنه افكار عمومي و كارآمدي مجلس و دولت ميتواند همچنان پايدار باشد كه شايد نياز به برخي از اصلاحات نيز داشته باشد. وقتي كه اصولگرايان در زير چنين سقفي مينشينند، با يكديگر بحث ميكنند، اگر 10 درصد نيز به نتيجه برسند، بهتر از اين است كه صد درصد اختلاف نظرشان بروز پيدا كند و حتي با چند كانديدا نيز وارد شوند. حداقل اين است كه يكديگر را خراب نميكنند و مرزها را رعايت ميكنند.
وي از اصولگرايان خواست كه با يكديگر مذاكره كنند و اختلافات را به خاطر منافع نظام و حفظ جريان اصولگرا كنار بگذارند و در واقع در درون، جناح اصولگرا مديريت كنند.
اين عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام در ادامه به موقعيت جمهوري اسلامي ايران در صحنه بينالمللي اشاره كرد و گفت: موقعيت ايران در عرصه بينالمللي ممتاز است. البته ممكن است كه برخي انتقاداتي از برخي از مواضع و برخي از ادبياتها داشته باشند، ولي دولت و رييسجمهور در عرصه ديپلماسي فعال بوده و مواضع و مقاومت خوبي را داشتهاند و از مواضع انقلاب و مردم در صحنه بينالمللي دفاع كردهاند كه از پشتوانه خوب مردمي نيز برخوردارند و در واقع دستاورد دولت نهم در عرصه خارجي قابل دفاع و مثبت است.
وي همچنين به موفقيتهاي ايران در صحنه منطقه كه در عرصه جهاني و بين المللي نيز تعيين كننده بوده است، اشاره و تاكيد كرد كه جمهوري اسلامي در دولت نهم سياست خارجي موفق و فعالي داشته است.
وي همچنين به وضعيت كشور در عرصه اقتصادي اشاره كرد و گفت: ما در صحنه اقتصادي چالشهايي داريم و دولت ميخواهد كه در اين عرصه اقدامات انقلابي و تحولي ايجاد كند و با برخي از چالشها روبروست.
وي با اشاره به ارايه طرح تحول اقتصادي از سوي دولت و با بيان اينكه " اين طرح بزرگي است" گفت: توفيق اين طرح در صورتي است كه سياست اصل 44 قانون اساسي در كشور جدي گرفته شود و دولت حجم بزرگ خود را تبديل به يك دولت چابك و كم حجم بكند.
نبوي گفت: در اين عرصه ما بايد آيندهنگر باشيم و با كار كارشناسي لازم به پيش برويم و در اين عرصه ديدگاه صاحب نظران را نيز جويا شويم و براي مردم روشنگري انجام دهيم؛ چراكه نميتوان كارهاي بزرگ بدون در نظر گرفتن نظر نخبگان و مجلس يك طرفه به پيش برد.
وي در پايان بار ديگر خطاب به اصولگرايان گفت : ما نياز به فرمولي داريم كه اضلاع اصولگرايان دور هم جمع شوند، اختلافها مديريت شود و تصميم گيريها به نفع منافع ملي باشد.
انتهاي پيام
يکشنبه 27 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 108]