تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 9 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):خوش‏گمانى، مايه آسايش قلب و سلامت دين است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1846345813




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

منتظر منتظران


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: منتظر منتظران
داخلي. اجتماعي. انتظار. فرج.

انسان‌ها، وقتي كسي از قطار زمان دنيا پياده مي‌شود، مي‌گويند فلاني رفت، در حالي كه زنده‌ها مي‌روند و رفته از زمان در ابديت مي‌ماند.

ميلياردها انسان در جهان به انتظار منجي مصلحي نشسته‌اند كه مي‌آيد و به آنها با زندگي در سايه عدالت سعادت مي‌بخشد، اما به واقع نسبت اين انتظار چقدر با حقيقت آن متناسب است.

هر چه طول تاريخ بشر بيشتر مي‌شود و دامنه آگاهي انسان‌ها افزايش مي‌يابد اين واقعيت مشهودتر مي‌گردد و اين بار نيز ما نسبت انتظار را به اشتباه گرفته‌ايم و در حقيقت ما به انتظار نشسته‌ايم، بلكه همان منجي است كه منتظر منتظران است.

فارغ از ماهيت متنوع آن منجي كه اقوام مختلف بشر مدعي انتظار آن هستند اين سووال قابل بحث است كه در انتظار منجي خود چه مي‌كنيم ؟
پاسخ به همين سووال ساده است كه منتظران حقيقي را با مدعيان آن تفكيك مي‌كند و در مذهب تشيع كنكاش براي تبيين اين پاسخ، در قرون متمادي قوي‌ترين نيروها را براي تحركات اجتماعي سامان داده است و امروز با تصحيح بسياري از خطاهاي معرفتي در ماهيت انتظار، اصلاح فهم و رفتار منتظران سرعت بيشتري گرفته است.

كدام ميزبان را ديده‌ايد كه در انتظار ميهماني عزيز نه تنها اتاق و منزل را نظافت نكند بلكه در آراستگي خود متناسب با سليقه ميهمان نيز غفلت كند؟ بدون ترديد امام خميني(ره) مهمترين و عميق‌ترين اصلاح را در فهم منتظران از چيستي انتظار و كيستي منتظر در عصر حاضر انجام دادند.

آنچه بنيانگذار فقيد جمهوري اسلامي ايران در تبيين ماهيت انتظار مطرح كردند، اگر چه در ارتباط با اعتقادات شيعه مبني بر ظهور حضرت مهدي (عج) دوازدهمين امام غايب شيعيان بود، اما هر عقل سليمي مي‌پذيرد كه وقتي از نور و گرماي خورشيد سخن مي‌گوييم، مهم نيست كه هر كدام آن منبع انرژي را چه مي‌ناميم، بلكه فهم مشترك ما از نسبت خود با آن منبع و ماهيتش اهميت دارد.

قرن‌ها قبل "ابونصير" از امام صادق(ع) روايت كرده بود كه ايشان فرمودند:
هر كس دوست دارد از اصحاب قايم آل محمد(عج) باشد، بايد منتظر باشد و در اين حال تقوا پيشه كند و به فضايل اخلاقي عمل كند.

روايتي نيز در جلد دوم احتجاج طبرسي به نقل از امام زمان (عج) آمده كه ايشان فرمودند: ظهور نخواهد شد مگر به اذن خداي متعادل پس از آن كه زماني دراز بگذرد و دل‌ها سخت شود و بيداد زمين را پر كند.

صدها روايت و حديث ديگر وارد شده كه با مضامين مختلف محتواي دو حديث بالا را مطرح مي‌كند و بر دعاي بسيار به منظور تحقق ظهور تاكيد دارند، اما تفاسيري كه از اين احاديث ارايه شده، مهمترين تفاوت‌ها را در طول تاريخ نسبت به ماهيت انتظار و چگونگي منتظر ايجاد كرده است.

امام راحل(ره) در اين مورد فرمودند، عده‌اي با تفسير خود از اين احاديث درخانه نشستند و بي‌تفاوت به دنياي پيرامون تنها عبادت فردي كردند و براي فرج آقا امام زمان (عج) دعا كردند.

عده‌اي از اين هم فراتر رفتند و علاوه بر دعا و انجام تكاليف شرعي، اسب و شمشير هم تهيه كردند كه اگر ظهور انجام شد، آماده باشند و به همين حد آمادگي بسنده كردند.

ايشان گفتند كساني هم پيدا شدند كه به خيال خود با توجه به آن بخش از سخنان ائمه اطهار (ع) كه بر شيوع بيداد و فساد در جامعه آخر الزمان اشاره دارد، خواستار لغو اجراي احكام الهي در جامعه شدند و امر به معروف و نهي از منكر را به‌عنوان مانع ترويج فساد كه عامل تعجيل در ظهور است، تعطيل كردند.

به گفته ايشان، برخي شياطين با سودجويان و نادانان در هم آميختند و گفتند كه براي تعجيل ظهور، بهتر است در ترويج فساد و فراگير كردن آن كمك كنيم.

و در اين هرج و مرج ناداني، امام خميني (ره) با يقين آن كه عامل انتظار عامل محرك اجتماعي است و بايد تاثير انديشه و انتظار فرج امام زمان (عج) موجب ظلم ستيزي انسان‌ها شود و هر برداشت نادرستي از انتظار كه به تعطيلي احكام اوليه اسلام منجر شود باطل است، فرمودند: انتظار فرج انتظار قدرت اسلام است و ما بايد كوشش كنيم تا قدرت اسلام در عالم تحقق پيدا كند و مقدمات ظهور انشاالله فراهم شود.

با وجود آن كه رهبر كبير انقلاب اسلامي ايران در رفتار و عمل به درستي و كمال، انتظار و منتظر را تجلي بخشيدند و جانشين ايشان مقام معظم رهبري نيز به دقت همان معيارها را دنبال و توصيه مي‌كنند ولي هنوز هم آفاتي در مدل انتظار و فهم از منتظر در جامعه ديده مي‌شود.

يكي از اعضاي مجلس خبرگان رهبري چندي قبل گفته بود كه جامعه‌اي مي‌تواند امام زمان (عج) را بپذيرد و تحمل كند كه عدالت اسلامي و ارزش‌هاي اسلامي را درك كرده و عاشق آنها باشد، كه اين سخن به درستي بر آمادگي منتظران اشاره دارد.

به اعتقاد حجت‌الاسلام و المسلمين مجيد انصاري، انسان‌ها بايد داوطلبانه و آگاهانه به سمت زندگي ايده‌آل و زيباي دنياي فرج نگاه كرده و حركت كنند كه اين نكته نيز مخاطبي جز منتظران آماده ندارد.

وي، عوام گرايي ديني را آفتي بزرگ دانست و دستگاههاي متولي امور فرهنگي و مذهبي را موظف به مراقبت جدي براي جلوگيري از شيوع اين آفت خواند، كه البته اين آفت خود ريشه در معضلي ديگر دارد كه آن ناآگاهي يا همان ناداني است.

شايد اگر بخواهيم نزديكترين تصوير از وضعيت جامعه بشري را در آخرالزمان تجسم كنيم اين حديث از امام معصوم (ع) كمكمان كند كه قريب به اين مضمون فرموده‌اند كه در آن زمان تمايز صفوف حق و باطل آشكار مي‌شود.

وقوع شفافيت در اين صفوف نيازمند دو پيش شرط مهم است، نخست جلوه بدون شبه و اختلاط حق و باطل و دوم ضرورت تصميم آگاهانه و مختار افراد براي استقرار در هر يك از اين دو صف، با اين تعبير هر چه ميزان عملكرد انسان‌ها آگاهانه‌تر باشد زمان ظهور نزديك‌تر خواهد شد.

انسان‌ها همه مي‌دانند كه اميد قوي‌ترين نيروي محرك بشر در عالم خلقت است و انتظار بلندترين شاخص اميد و در اين بين چه كسي مي‌داند انسان به اميد زنده است يا اميد با انسان.

بي‌شك انسان‌هاي با هوشي بودند كه در گذشته‌هاي دور بدون وجود هيچ گونه مصداق عيني، تصويري نزديك به حقيقت از ابتدا و انتهاي عالم خلقت در باور خود ترسيم و با فهم آن، اميد را در دل زنده و با انرژي باور نكردني آن، روزگار را با عزت و اقتدار سپري مي‌كردند.

و امروز ما با اين همه مصداق بايد براي خود روشن كنيم كه به واقع او منتظر ماست يا ما منتظر او هستيم؟ ك/‪۴‬
 يکشنبه 27 مرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 183]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن