واضح آرشیو وب فارسی:مهر: انيس نقاش در گفتگو با مهر-4ائتلاف با ايران و مقاومت عامل موفقيت سوريه است
يك تحليلگر برجسته لبناني با بعيد دانستن قطع ائتلاف راهبردي سوريه با ايران تصريح كرد: سوريه به خوبي مي داند آنچه سبب موفقيت آن شده است، ائتلافش با ايران و حمايت از مقاومت در فلسطين و لبنان است،بنابراين چرا بايد قدرتي را رها كند كه سبب موفقيتش شده است.
به گزارش خبرگزاري مهر، انيس النقاش تحليلگر برجسته لبناني و هماهنگ كننده شبكه استراتژيك الامان در ادامه گفتگو با گروه بين الملل مهر به سؤالاتي درباره مذاكرات سوريه و رژيم صهيونيستي و تاثيرات احتمالي آن بر روابط با ايران و مقاومت و جايگاه سوريه در منطقه پاسخ داد.
موقعيت جبهه مقاومت
*ميزان تاثيرگذاري ايران و سوريه در منطقه چه اندازه است ؟
- امروز مي بينيم كه ايران، سوريه، مقاومت لبنان و حماس در فلسطين موثرتر از كشورهاي عربي و در راس آنها مصر و عربستان در منطقه هستند كه به سبب ارتباط با طرح شكست خورده آمريكا در منطقه، ديگر هيچ نقش تاثيرگذار و اساسي ندارند.
تاكتيكي يا استراتژيك بودن مذاكرات سوريه و اسرائيل
*مذاكرات غير مستقيم سوريه و اسرائيل با ميانجيگري تركيه در حال انجام است، آيا احتمال موفقيت اين مذاكرات وجود دارد؟
- سوريه مدتهاي مديدي است كه از طريق مذاكرات براي بازپس گيري حقوق خود، بدون قيد و شرط تلاش مي كند؛ طرفي كه مذاكرات را براي چند سالي متوقف كرد، اسرائيل بود كه خواهان اجراي قطعنامه هاي بين المللي نبود؛عاملي كه سبب شد اسرائيل بار ديگر به مذاكرات برگردد و از تركيه بخواهد چنين نقشي را ايفا كند؛ تصور اسرائيل پس از جنگ جولاي 2006 بود به اينكه هيچ راهي جز تلاش براي گفتگو با سوريه وجود دارد تا شايد بتواند اين كشور را براي پايان دادن به هم پيماني با ايران و پايان دادن به حمايت از مقاومت متقاعد كند.
* هدف مذاكرات چيست؟
- هدف اين مذاكرات اين است كه سوريه به ائتلاف خود با ايران و حمايت از مقاومت پايان دهد، تا سوريه را به هر طريقي از اين معادله خارج كنند و به زعم خود، مقاومت و ايران را تعضيف كنند.
سوريه اين مسئله را درك كرده است؛ نمي تواند بگويد نمي خواهم مذاكره كنم؛ زيرا از ابتدا خواهان گفتگو بوده است، اما با شروط جديد، در چارچوب اين حقيقت و با توجه به اينكه سوريه نپذيرفت ائتلافش را با ايران قطع كند و به حمايت از مقاومت فلسطين و حزب الله پايان دهد،بنابراين هدف اساسي اسرائيل از اين مذاكرات، ناكام ماند و هدف اعلام شده كه اسرائيل در آن جدي نيست؛ بازگرداندن كامل جولان به سوريه است.
حكومت ائتلافي فعلي در اسرائيل،ائتلافي ناهمگون است كه نمي يتواند چنين تصميمي در اين سطح بگيرد؛ اين به انتخابات و حكومت جديد نياز دارد، به ويژه اينكه اولمرت در ماه سپتامبر خواهد رفت و انتخابات رهبري حزب وي(كاديما) برگزار خواهد شد.تغييرات و ضعف دروني در اسرائيل به اين رژيم اجازه نخواهد داد به اينكه تصميم اساسي در اين باره بگيرد.
ائتلاف با ايران و مقاومت، عامل موفقيت سوريه
* گفته مي شود سوريه تحت فشارهاي فراواني قرار دارد و برخي ادعا مي كنند ممكن است روزي سوريه به ائتلاف راهبردي خود با ايران و حمايت از گروههاي مقاومت لبنان و فلسطين در برابر دريافت امتيازهايي بزرگ پايان دهد؛ آيا چنين احتمالي وجود دارد؟
- برعكس سوريه در سالهاي 2004 و 2005 مراحل فشار بسيار زيادي را پشت سرگذاشت؛اشغال عراق، اوج فشارها بر سوريه بود؛هنگامي كه بغداد سقوط كرد، كالين پاول وزير دفاع وقت آمريكا به منطقه آمد و بشار اسد رئيس جمهوري سوريه را تهديد كرد و به او گفت اوضاع منطقه تغيير و عراق سقوط كرده است و تو بايد اين شروط را بپذيري به اعتقادم، اوج فشارها بر سوريه در آن زمان بود؛در آن زمان اسرائيل گمان نمي كرد قادر به پيروزي در لبنان نيست، امروز چه چيزي رخ داده است ؛ آمريكا در عراق شكست خورده و حتي از سوريه درخواست كرده است در عراق به اين كشور كمك كند. اسرائيل در برابر حزب الله شكست خورده است و اين رژيم در معرض تهديد قرار دارد نه لبنان و نه سوريه. توطئه بر ضد وحدت مذهبي و ديني سوريه به سبب مواضع ملي قدرتمند اين كشور شكست خورده است .
در نتيجه امروز سوريه خارج از فشارهاست و نه برعكس. امروز فشاري بر سوريه اعمال نمي شود، بلكه اين كشور برعكس بر منطقه فشار وارد مي كند و مي داند آنچه سبب موفقيت آن شده است، ائتلافش با ايران و حمايت از مقاومت در فلسطين و لبنان است،بنابراين چرا بايد قدرتي را رها كند كه سبب موفقيتش شده است؛ بشار اسد رئيس جمهوري سوريه بارها در سفرهاي متعدد به ايران تاكيد كرده است به اين ائتلاف و همپيماني ادامه خواهد داد.
جايگاه سوريه در منطقه و جهان
* جايگاه سوريه در منطقه و قدرت تاثيرگذاري اين كشور به ويژه پس از خروج از لبنان و تحولات اخير در اين كشور چگونه است؟
- امروز سوريه نقش اساسي دارد از نظر قدرت نظامي، اين كشور وارد درگيري نظامي با اسرائيل نشده است؛ اما موازنه هاي قوا پس از جنگ جولاي 2006، تغيير كرده است ، اما نه به نفع اسرائيل، اسرائيل وقتي مي گويد نمي تواند به راحتي وارد جنگ با حزب الله شود، قطعا نخواهد توانست وارد جنگ با سوريه و حزب الله شود،بنابراين موضع و جايگاه سوريه بسيار قدرتمند شده است . سوريه امروز از حضور آمريكا در عراق نمي ترسد، زيرا اين كشور در عراق شكست خورده است، و مي خواهد با كمترين تلفات از عراق عقب نشيني كند، سوريه امروز تحت محاصره سياسي قرار ندارد،زيرا اروپا فهميده است به اينكه نمي تواند در منطقه بماند و در لبنان و ديگر كشورها تحرك داشته باشد؛ مگر اينكه وارد گفتگو با سوريه شود، بنابراين نيكلا ساركوزي رئيس جمهوري فرانسه از رئيس جمهور بشار اسد استقبال مي كند . در نتيجه نقش منطقه اي و بين المللي سوريه قوي تر از گذشته شده است و در ماههاي آينده شاهد پختگي و تقويت بيشتر اين نقش خواهيم بود.
ادامه دارد ...
يکشنبه 27 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 91]