واضح آرشیو وب فارسی:سایت رسیک: رييس سازمان حج و زيارت:
سال آينده 10 مركز علمي ـ آموزشي حج و زيارت راهاندازي ميشود
مركز آموزشي علمي ـ كاربردي حج و زيارت ساعتي پيش با حضور رييس سازمان حج و زيارت و جمعي از دانشجويان و اساتيد اين مركز افتتاح شد.
به گزارش خبرنگار بخش حج و زيارت خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در اين مراسم كه با حضور مدير حج و زيارت استان تهران، مديركل امور مدرسان دانشگاه جامع علمي ـ كاربردي و معاونان بعثهي مقام معظم رهبري امروز (چهارشنبه، چهارم اسفندماه) در سالن آمفيتئاتر سازمان حج و زيارت برگزار شد، علي ليالي ـ رييس سازمان حج و زيارت ـ با اشاره به اينكه فكر ايجاد اين مركز آموزشي سال ١٣٨٤ به ذهن مسؤولان اين سازمان رسيد، بيان كرد: هرچند مركز آموزشي داخل سازمان از سالهاي ١٣٧٥ و ١٣٧٦ شكل گرفت و تقريبا تمام كارگزاران در چرخهي آموزش درون سازماني تحت پوشش قرار گرفتند، اما اهميت و ضرورت آموزش براي نيروي انساني، ما را بر آن داشت تا اين مركز آموزش را بهصورت رسمي راهاندازي كنيم.
او يادآوري كرد: با وجود اينكه از حدود هفت هشت سال پيش شرط اعزام كارمندان سازمان حج و زيارت به حج و عمره گذراندن دورههاي آموزشي بوده است و هيچ نيرويي بدون گذراندن اين دورهها به مأموريت اعزام نميشد، اما پيگيريهاي جدي براي راهاندازي مركز آموزشي حج و زيارت از سال ١٣٨٨ آغاز شد تا اين مركز با مجوز رسمي وزارت علوم به كار خود ادامه دهد.
ليالي گفت: ما مجوز تأسيس هفت مركز آموزش علمي ـ كاربردي را از دانشگاه جامع علمي ـ كاربردي گرفتهايم و اكنون شش مركز در استانهاي تهران، خراسان رضوي، اصفهان، مازندران و آذربايجان شرقي راهاندازي شدهاند و بهزودي مركز هفتم افتتاح ميشود.
او تأكيد كرد: اين مراكز براي راهاندازي مراحل قانوني را طي و مجوزهاي رسمي را از وزارت علوم گرفتهاند. ما بر اين اساس قرار است تا پايان سال ١٣٩٠، ١٠ مركز علمي ـ آموزشي حج و زيارت را در سراسر كشور راهاندازي كنيم.
معاون وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي ادامه داد: سازمان حج و زيارت براي راهاندازي اين مراكز ٣٠ميليارد تومان اعتبار در نظر گرفته كه اين اعتبار براي تجهيز و مالكيت مراكز علمي ـ آموزشي حج و زيارت است. در تنظيم بودجهي سازمان حج و زيارت، اين مبلغ محاسبه شده و در حال تعيين شدن است.
ليالي در ادامه با اشاره به اعزام ٥ / ٢ ميليون نفر زائر به حج، عمره و عتبات عاليات عراق و سوريه در سال، گفت: ما براي ساماندهي و خدماترساني به اين تعداد زائر به ٥٤هزار نفر نيروي انساني كارآزموده نياز داريم كه هر سال طي فراخواني آنها را جذب ميكنيم. اگر اين نيروهاي انساني آموزشديده باشند، خدماتي در شأن زائر داده ميشود؛ اما اگر در تأمين منابع انساني مطمئن كمبهره باشيم، اين موضوع در نتيجهي كار تأثير منفي ميگذارد.
او تأكيد كرد: ٥٦هزار نفر، جمعيت سنگيني است و به برگزاري دورههاي آموزشي علمي ـ كاربردي نياز دارد. اگر ما اين مراكز آموزشي را صرفا نظري برگزار ميكرديم، آنطور كه بايد به نتيجهي لازم نميرسيديم. آموزش مفيد و مؤثر براي ما علمي ـ كاربردي است كه اكنون اين مسير را طي كردهايم.
ليالي معتقد است: سازمان حج و زيارت با راهاندازي اين مراكز، پا را از مدلهاي سنتي فراتر گذاشته و با توجه به تغييرهاي روزانه در مردم و كشورهاي عراق، سوريه و عربستان، مدلهاي آموزشي جديدي را ارائه كرده است تا مديريت حج و زيارت نظاممندتر شود.
به گفتهي او، اكنون دورههاي آموزشي در مقطع كارداني برگزار ميشوند؛ اما موافقت و مجوز دانشگاه جامع علمي ـ كاربردي براي مقطع كارشناسي گرفته شده است.
وي اعتقاد دارد: با راهاندازي مراكز آموزشي علمي ـ كاربردي حج و زيارت، ايران حضور مقتدرانهتري در مديريت حج، عمره و عتبات خواهد داشت و با چهرهاي اقناعي در مذاكرهها با اين كشورها حضور مييابد.
ليالي در پايان بيان كرد: اميدواريم عمرهي امسال را طبق وعدهاي كه براي اعزام دست كم ٨٠٠هزار نفر دادهايم، برگزار كنيم.
در ادامهي اين مراسم، شاكري ـ مدير حج و زيارت استان تهران ـ در سخناني اظهار كرد: قطعا رويكرد جديد در سازمان حج و زيارت براي دانشمحور كردن خدمات و امكانات سبب تقويت و رشد ابعاد علمي ـ فرهنگي حج، عمره و عتبات ميشود.
او ادامه داد: قطعا اين تلاشها براي اين است كه ما را به معرفت و آگاهي بيشتر از عمليات عظيم حج، عمره و عتبات برساند و اين بسترسازي كمك ميكند تا به درك بيشتر اين معنويت برسيم.
شاكري همچنين گفت: به كارگيري عوامل و كارگزاران اجرايي كه دانشآموختهاند، سبب ميشود زائران بهرهمندي بيشتري از اين سفرهاي معنوي داشته باشند و در نگاه و آگاهي كارگزاران نيز تحول ايجاد شود و خدماترساني بهتر و غنيتر انجام شود.
در ادامهي اين مراسم، محمود حيدري ـ رييس مركز آموزشي علمي كاربردي حج و زيارت ـ با بيان اينكه تا چند روز آينده، مقطع كارداني به كارشناسي در اين مركز راهاندازي ميشود، گفت: در مراكز آموزشي علمي ـ كاربردي تمام كارگزاران و كارمندان سازمان حج و زيارت بهعنوان دانشجو پذيرفته ميشوند.
او افزود: سهميهي نخست اين مركز در ابتدا ٧٥ نفر بود كه پس از مذاكره با دانشگاه علمي ـ كاربردي، اين سهميه در دفترچهي اين دانشگاه به ١٣٢ نفر افزايش يافت.
در پايان اين مراسم، مراكز آموزشي علمي ـ كاربردي حج و زيارت استان تهران در ساختمان كناري اين سازمان با حضور رييس سازمان حج و زيارت افتتاح شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت رسیک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 217]