تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 5 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر كس سه خصلت داشته باشد، دنيا و آخرتش سالم مى‏ماند: به خوبى فرمان دهد و خود به آن...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833552171




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

موها چرا می ریزند؟


واضح آرشیو وب فارسی:سایت رسیک: موها چرا می ریزند؟


درباره روند ریزش موی خانم وجیهه حاجیلو با حضور دکتر محمد علی نیلفروش زاده، دکتر محمد گلشنی و دکتر محمد شیزرپور متخصصان پوست و مو و دکتر پریسا شجاعی متخصص تغذیه

آیا تا به حال به این موضوع دقت کرده اید که با هر بار شانه زدن موهایتان چه تعدادی از آنها میان شانه یا برس باقی می مانند؟ اصلا میزان طبیعی ریزش موها به طور متوسط در طول یک روز چقدر است؟ بسیاری از متخصصان بر این باورند این میزان در افراد مختلف متفاوت است...

اما ریزش ۵۰ تا ۱۰۰ عدد مو در شبانه روز طبیعی است اما اگر تعداد موهای ریخته شده بیشتر از موهای رشد کرده جدید باشد و موها کم پشت شوند، دیگر این ریزش مو طبیعی نیست و باید به فکر درمان بود. موضوع «میزگرد زیبایی» این هفته خانم ۲۶ ساله ای هستند که با این مشکل مواجه اند به طوری که ریزش موی شدید دارند و موهایشان چند ساعت بعد از استحمام چرب می شود. آنچه در میزگرد زیبایی این هفته می خوانید شرح حال مختصری از این بیمار و نظر متخصصان «سلامت» درباره وضعیت اوست.



● اسـتـفـاده از اکـسـتـنـشـن؛ راه حـلـی مـنـاسـب

این روزها هیچ فردی غم و غصه موهای کم پشت اش را نمی خورد چرا که حدود ۱۰سالی است که اضافه کردن مو (ا کستنشن) در لابه لای موهای طبیعی رایج شده است. به طور کلی ۲ نوع اکستنشن مو وجود دارد؛ موهای طبیعی و موهای مصنوعی. موهای طبیعی انسان ممکن است بیشتر مورد توجه افراد متقاضی قرار بگیرد ولی این موها بسیار گران هستند. البته می توانید رنگ این موهای اضافی را متفاوت از موهای طبیعی خودتان انتخاب کنید تا به عنوان های لایت یا مش استفاده شوند. این موها اگر جنس مناسبی داشته و توسط یک متخصص، لابه لای موهای طبیعی اضافه شوند، کاملا با موهای

طبیعی مخلوط شده و غیرقابل تشخیص خواهند بود.

وجیهه حاجیلو از مشکلش می گوید:

موهایم نازک شدند و ریختند

از حدود یک یا دو سال قبل بود که متوجه شدم موهایم نازک شده اند و با هر بار شانه زدن تعداد زیادی از موهایم در شانه باقی می ماند. حتی وقتی صبح ها از خواب بیدار می شدم، بالشم پر از مو بود. البته من هیچ وقت موهای حجیم و پرپشتی نداشتم و موهایم نازک و کم پشت بودند اما ریزش قابل توجهی هم نداشتند. این موضوع را با اطرافیان مطرح کردم و نظرشان این بود که موهایم سست و بی جان شده و اگر کوتاه شان کنم هم ریزش موها متوقف می شود و هم موهای جدید و قوی جایگزین موهای ضعیف قبلی خواهد شد. همین کار را کردم. مدتی هم ریزش موهایم خیلی کمتر شده بود اما تا کمی بلند می شد، شاهد ریزش بیش از حد آنها بودم. به متخصص پوست و مو مراجعه کردم و آزمایش دادم زیرا پزشکم معتقد بود که ممکن است به دلیل مشکلات هورمونی دچار ریزش مو شده باشم اما هیچ بیماری خاصی نداشتم.

چند هفته هم از محلول ماینوکسیدیل استفاده کردم اما درمان را ادامه ندادم چون طولانی مدت بود و فکر می کردم بی تاثیر است. از طرفی مشکل عمده من در کنار ریزش موهایم این است که موهایم خیلی زود چرب می شوند و چند ساعت بعد از حمام دیگر تمیز و براق نیستند. البته عده ای هم می گفتند ممکن است به دلیل رنگ و مش کردن های مکرر دچار ریزش مو شده باشم اما خیلی مطمئن نیستم چرا که من همواره از شامپوهای مرغوب، ویتامینه و حجیم کننده برای شستن موهایم استفاده می کنم. مدتی پیش، یکی از دوستانم پیشنهاد داد که به دلیل کم پشت شدن موهایم می توانم اکستنشن انجام دهم تا موهایم پرپشت و زیبا به نظر برسند اما قبل از آن باید علت ریزش موهایم معلوم شود و پس از درمان، اکستنشن انجام دهم تا ریزش موهایم بیشتر نشود. این بود که رفتم سراغ درمان ریزش موهایم. نکته جالب این بود که فهمیدم ریزش مو هزاران علت دارد و آنقدر سوال پیچم کردند که نگو و نپرس. بعد هم آزمایش ها و بررسی ها ادامه داشت و هیچ مشکلی هم نداشت.



● نگاه اول

دکتر محمد گلشنی/ متخصص پوست، مو و زیبایی

هیچ شامپویی جلوی ریزش مو را نمی گیرد

▪ آقای دکتر! چرا متخصصان مو برای کشف علت ریزش موی خانم ها این همه سوال می کنند؟

متخصصان پوست و مو قصد دارند با پرسیدن سوالاتی در مورد رژیم غذایی، مصرف داروها از جمله ویتامین ها و داروهای انرژی زا که از ? ماه گذشته مصرف شده اند، سابقه ریزش مو در افراد خانواده و نزدیکان درجه اول، بیماری های اخیر، کم خونی فقرآهن، بروز استرس شدید یا شوک عصبی و همچنین روش مراقبت از موها علت ریزش مو را پیدا کنند. در عین حال، نباید فراموش کرد که مسایل هورمونی را در زنان می توان با پرسیدن سوالاتی در مورد دوره های عادت ماهیانه، بارداری ها و یائسگی بررسی کرد. از طرفی به هم خوردن شرایط درونی و هورمونی بدن و وجود برخی بیماری ها نیز باعث ریزش موی شدید در خانم ها می شود.

▪ نمونه ای از برهم خوردن شرایط درونی می آورید؟

دیابت کنترل نشده، بیماری تیرویید، کلیه، کبد، لوپوس، نشانگان تخمدان پلی کیستیک و... از جمله این بیماری ها هستند. در این شرایط تا درمان کامل بیماری اصلی، ریزش مو ادامه خواهد داشت. بنابراین یافتن علت اصلی ریزش مو، مهم ترین قدم در درمان آن محسوب می شود. از طرفی ریزش موی ناشی از بیماری های داخلی، یکی از شایع ترین علل ریزش مو در خانم هاست و از کم خونی فقر آهن می توان به عنوان یکی از مهم ترین این بیماری ها نام برد. به همین دلیل اولین موردی که در مواجهه با خانم مبتلا به ریزش مو باید مورد بررسی قرار گیرد، مساله فقر آهن و کم خونی ناشی از آن است. به طور کلی زمانی که ذخیره آهن فرد از مقدار خاصی کمتر شود، ریزش مو ایجاد می شود. فقر آهن در خانم ها به دلیل وجود خون ریزی های ماهیانه و نیز رژیم های غذایی خودسرانه شایع است و باید مراقب عواقب ناشی از آن شامل ریزش مو بود.

▪ با این وجود برای رسیدن به علت اصلی ریزش موها معاینه کافی نیست و آزمایش هم لازم است؟

بله. پس از معاینه پوست سر و موها، ممکن است پزشک چند تار مو را زیر میکروسکوپ نیز آزمایش کند. گاهی نیز آزمایش خون و حتی نمونه برداری از پوست سر برای رسیدن به تشخیص صحیح ضرورت پیدا می کند چرا که پیدا کردن دلیل اصلی ریزش مو و نیز یافتن پاسخ برای این سوال که آیا مشکل با تجویز دارو حل شدنی است یا خیر از اهمیت زیادی برخوردار است.

▪ اصلا سرعت رشد و ریزش موی طبیعی چقدر است؟

در هر لحظه حدود ?? درصد موهای سر انسان در حال رشد هستند و این روند رشد بین ? تا ? سال طول می کشد. در همین زمان حدود ?? درصد موها نیز در حال استراحت هستند که این دوره بین ? تا ? سال طول می کشد. در پایان دوره استراحت، مو می ریزد و پس از افتادن یک تار مو، تار مویی دیگر از همان پیاز مو رشد می کند و جایگزین آن می شود و این چرخه به طور مکرر تکرار می شود. هر تار موی سر، حدود ۵/۱ سانتی متر در ماه رشد می کند که البته با افزایش سن، این سرعت رشد کمتر خواهد شد. در اغلب اوقات، ریزش مو به دلیل چرخه طبیعی رشد آن است و از دست دادن ?? تا ??? تار مو در روز نباید باعث نگرانی فرد شود اما اگر خانمی متوجه ریزش مویی بیشتر از این تعداد در روز شد یا متوجه خالی شدن سر و پهن شدن فرق سر شد باید جهت پیگیری علت ریزش مو به متخصص پوست و مو مراجعه کند.

▪ حال اگر خانمی مثل خانم حاجیلو هیچ بیماری خاص یا مشکل هورمونی نداشته باشد اما دچار ریزش مو و چربی پوست سر شده باشد، باید چه کار کند؟

اگر همه عواملی که گفتم بررسی شود و شاهد مشکل خاصی نباشیم، می توان ریزش موی آندروژنیک را علت اصلی تلقی کرد و همان گونه که از نام آن مشخص است ۲ عامل مهم هورمون آندروژن و ژنتیک نقش اصلی را در این ریزش مو دارند. در خانم ها هم این نوع ریزش مو ایجاد می شود ولی معمولا باعث نازک شدن مو و ریزش می شود. اما درباره چربی پوست سر باید گفت که غدد چربی پوست سر بعد از بلوغ و به خصوص تحت تاثیر هورمون های آندروژن که از تخمدان ها و غدد فوق کلیوی ترشح می شود، تحریک شده و چربی بیشتری را تولید می کنند که این موضوع کاملا طبیعی است اما اگر این چربی بیش از حد و با ریزش شدید موها همراه باشد، می توان از داروهای کاهنده چربی پوست و داروهای خوراکی آنتی آندروژن و همچنین محلول موضعی ماینوکسیدیل جهت درمان استفاده کرد.

▪ آیا رنگ کردن و مش کردن مکرر موها در ریزش موی خانم ها تاثیر دارد؟

متاسفانه این باور غلط در جامعه وجود دارد اما باید گفت تماس مواد شیمیایی حین رنگ کردن و مش کردن موها به خودی خود باعث ریزش موها نمی شود اما این مواد در صورتی که به صورت زیاد مورد استفاده قرار بگیرند به ساختمان مو و ساقه آن آسیب می رسانند و شکنندگی ایجاد می کنند و موها در صورت عدم رسیدگی کافی سست می شوند و می ریزند. پس باید از افراط در آن پرهیز کرد.

▪ با استفاده از شامپوهای ویتامینه می توان جلوی این ریزش مو را گرفت؟

ببینید! اصلی ترین اقدامی که شامپو برای ما انجام می دهد، شویندگی است. پس تاثیر مناسب شامپو این است که چربی اضافی پوست سر را از بین ببرد و موها را تمیز کند اما این موضوع که شامپویی باعث رویش مو شود یا شامپویی به مو، مواد معدنی و پروتئین برساند بحثی غیر علمی است چرا که مو بخشی مرده است و رسیدن پروتئین و ویتامین به جسم مرده هیچ اثری ندارد. به عبارت دیگر شامپوی خوب شامپویی است که PH خنثی داشته باشد و با قدرت پاک کنندگی مطلوب (نه زیاد) موهای سر را بدون ایجاد خشکی و شکنندگی تمیز کند و چربی پوست سر را کاهش دهد. بنابراین تنها از طریق تغذیه مناسب می توان رشد موها را افزایش داد و از ریزش آنها جلوگیری کرد.



● نگاه دوم

دکتر محمد علی نیلفروش زاده/ متخصص پوست، مو و زیبایی و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران

طاسی سر

مختص مردان نیست

به نظر بسیاری از مردم طاسی مختص مردان است و خانم ها موهایشان را از دست نمی دهند اما حقیقت چیز دیگری است میلیون ها زن در دنیا از طاسی زنانه رنج می برند و سالیانه به تعداد آنها افزوده می شود. وراثت عامل مهمی در طاسی زنان است یک زن از هر ۴ زن این نوع طاسی را تجربه می کند. بعضی از زنان در مورد از دست دادن موی خود با هیچ کس صحبتی نمی کنند زیرا به تصور آنها، ریزش مو و طاسی فقط مختص آقایان است و برای خانم ها کاملا غیرطبیعی است بنابراین از نظر روحی بسیار آشفته می شوند و احساس اضطراب شدید و کاهش جذابیت، کیفیت زندگی آنها را تهدید می کند. اگر از دست دادن مو تا این حد باعث مشکل های روانی شود، خانواده، دوستان و پزشک خانوادگی آن فرد بایستی تا حد ممکن به او کمک کنند .

با وجود شباهت هایی که بین ریزش موی زنانه و آلوپسی آندروژنیک در مردان دیده می شود. ولی سن شروع، میزان گسترش و مدل ریزش مو در دو جنس متفاوت است. زنان غالبا دچار ریزش مو قبل از کاهش حجم مو در ناحیه تاج سر می شوند.

به علاوه سن شروع ریزش موی زنانه دیرتر از مردان است. ۱۲ درصد زنان تا سن ۲۹ سال، ۲۵ درصد تا سن ۴۹ سال، ۴۱ درصد تا سن ۶۹ سال و بیش از ۵۰ درصد تا سن ۷۹ سالگی ریزش موی زنانه واضح را تجربه می کنند. مشخصه ریزش موی مردانه و زنانه مینیاتوری شدن فولیکول مو و تبدیل موی ترمینال به موی کرکی است.

در مورد خانم ها بررسی کامل آزمایشگاهی از نظر افزایش آندروژن سرم، پرولاکتین، LH، FSH، پروژسترون و استروژن و حتی بررسی قند خون ناشتا و چربی خون ضروری است.

چرا که بعضی خانم ها شواهد کلینیکی افزایش آندروژن را ندارند ولی از نظر بیوشیمایی آندروژن آنها بالاست و نتایج بررسی ها حاکی از آن است که داروهای ضدآندروژن با دوز مناسب بر این گونه بیماران موثر است. از طرفی گرفتن شرح حال کامل از جمله داروهای مصرفی و معاینه فیزیکی در تعیین علت ریزش مو نقش بسیار مهمی دارد.

درمان ریزش مو در خانم ها شامل درمان دارویی و جراحی است.



● اولین درمان

خط اول درمان دارویی ترکیب ماینوکسیدیل است، غالبا ۱ سی سی ماینوکسیدیل ۲ بار در روز بر روی پوست سر با قطره چکان استفاده می شود و ۱ ساعت به حال خود باقی می ماند تا حداکثر جذب را پیدا کند. در ۲ تا ۸ هفته اول مصرف ماینوکسیدیل یک ریزش موی موقت ممکن است رخ می دهد که خودبه خود بر طرف می شود و نباید درمان قطع شود. بعضی عوارض ماینوکسیدیل مانند خشکی، پوسته پوسته شدن، خارش یا قرمزی ممکن است رخ دهد و در بعضی خانم ها افزایش رشد موهای زائد در ناحیه گونه یا پیشانی دیده شود ولی پس از ۴ ماه قطع دارو برطرف می شود. درمان باید حداقل ۱۲ ماه ادامه داشته باشد.

سایر درمان ها از جمله داروهای وابسته به آندروژن، باید در خانم های سنین باروری با احتیاط مصرف شود چرا که در صورت بارداری ریسک نقص در ناحیه تناسلی جنین پسر را افزایش می دهد.



● معرفی چند دارو و مزایای هرکدام

▪ فیناستراید: این دارو در بعضی بیماران با پاسخ خوبی همراه است ولی مطالعه های بیشتری در این زمینه لازم است.

▪ سیپروترون استات: این دارو معمولا با داروهای پیشگیری از بارداری به نام Diane مصرف می شود. نقش این دارو در بیماران با آندروژن افزایش یافته بسیار بهتر است.

▪ اسپیرونولا کتون: به طور وسیعی در درمان ریزش موی زنانه و هیرسوتیسم استفاده می شود و نوعی آنتاگونیست آندروژن است. دوز معمول روزانه آن ۱۰۰ تا ۲۰۰ میلی گرم است و مصرف این دوز می تواند علاوه بر پیشگیری از پیشرفت ریزش مو با رویش مو نیز همراه باشد. البته این دارو باعث کاهش فشار خونی وضعیتی، اختلالات الکترولیتی، تغییرات قاعدگی، ضعف، کهیر و حساسیت سینه ها می شود و به دلیل این عوارض جانبی بهتر است در بیماران دارای فشار خون طبیعی و با کنترل الکترولیت ها خصوصا در ماه های اول استفاده شود.

▪ فلوتامید: این هم نوعی آنتی آندروژن قوی محسوب می شود. عوارض جانبی این دارو شدید هستند و با اختلال کبدی و تحریک پذیری سینه ها همراه است و حتی می تواند هپاتوتوکسیک باشد و خطر سمیت کبدی دارد.



● چند ترفند ساده

یکی از راهکارهای درمانی دیگر تغییر مدل کوتاه کردن مو و یا آرایش مو است که خانم سوژه این هفته هم به این موضوع اشاره کرده اند. ۳ تا ۴ مدل کوتاهی مو متفاوت هستند که می توانند ظاهر موها را بهتر به نظر برسانند. حتی خانم های دچار ریزش مو بهتر است موهای خود را کوتاهتر از سایر خانم ها نگه دارند و یا در قسمت وسط سر موها را با شیوه زیگزاگ آرایش کنند یا جمع کردن موهای پشت سر به روی سر و فرم دادن به آنها، استفاده از گل سرهای سبک در بالای سر، استفاده از شانه های دانه درشت چوبی برای جلوگیری از شکنندگی موها، رنگ گردن موها برای کلفت تر به نظر رسیدن آنها، فرم دادن موها با استفاده از موهای فر و حالت دار و استفاده از اسپری ها یا فوم هایی که موها را خشک نمی کنند برای پر حجم نشان دادن موها و جلوگیری از شکنندگی آنها. ولی در مورد خانم هایی که میزان طاسی وسط سر خیلی بیشتر است و پوست سر کاملا واضح دیده می شود استفاده از کلاه گیس توصیه می شود.

درمان جراحی از جمله پیوند مو یا کاهش پوست اسکالپ نیز راهکار درمان دیگری است.

با وجودی که پیوند مو در زنان به اندازه مردان مناسب نیست ولی پزشکان با تجربه توصیه می کنند که زنان هم می توانند نتایجی به خوبی کاشت موی مردان در مراحل اولیه ریزش مو داشته باشند.



● نگاه سوم

دکتر پریسا شجاعی/ متخصص تغذیه و عضو انجمن ارتقای سلامتی و بهبود تغذیه

بخور نخورهای ریزش مو

دلایل زیادی برای ریزش مو وجود دارد و عاملی که افراد کمتر به آن توجه می کنند، تغذیه است به طوری که ناکافی بودن مواد معدنی و ویتامین ها در رژیم غذایی باعث ریزش مو می شود. البته رژیم های غذایی افراطی شامل تغییرات عمده در نحوه غذاخوردن به منظور رسیدن به نتایج فوری و همچنین مصرف بیش از حد ویتامین ها نیز ریزش موها را به همراه دارد. از طرفی نباید فراموش کرد که مصرف بعضی قرص ها که به منظور کاهش اشتها مصرف می شوند نیز منجر به ریزش مو می شوند.

به طور کلی اگر هر یک از ویتامین ها و مواد مغذی که بدن برای رشد موهای سالم به آن نیاز دارد در رژیم غذایی موجود نباشد تارهای مو ضعیف و شکننده شده و نهایتا ریزش گسترده آنها شروع می شود.



● مواد غذایی که باعث رشد مو می شوند

▪ میوه ها: شامل هندوانه، موز، آلبالو، پرتقال و سیب.

▪ سبزی ها: اکثر سبزی ها، ویتامین لازم برای رشد مو را دارند اما از بین آنها اسفناج، کاهو و دیگر سبزی های دارای برگ سبز تیره سرشار از ویتامین های تغذیه کننده مو هستند.

▪ لبنیات: افزایش مصرف لبنیات مانند شیر، تخم مرغ و پنیر به واسطه داشتن ویتامین B۱۲ و پروتئین باعث سلامتی موها می شود. به ویژه مصرف تخم مرغ که منبع بسیار مهمی از ویتامین A ، B۶، B۱۲،E ، بیوتین، روی، مس، اسید فولیک و پروتئین است، روش مناسبی برای جلوگیری از ریزش موها محسوب می شود.

▪ گوشت قرمز و سفید: با مصرف متعادل انواع گوشت ها ویتامین لازم برای رشد مو تامین می شود. نباید فراموش کرد که گوشت ماهی دارای مقدار زیادی ویتامین هایA ، E، امگا۳ و پروتئین است و کاهش ریزش مو را به همراه دارد. از طرفی توصیه می شود که حتی الامکان گوشت قرمز و مرغ همراه با سبزیجات خام مصرف شود زیرا ویتامین C موجود در آنها باعث سلامت پوست و مو شده و از ریزش مو جلوگیری می کند.

▪ آب: مصرف روزانه ۸ لیوان آب مواد مغذی لازم را به موها می رساند، آنها را قوی و مرطوب نگه می دارد و از ریزش مو می کاهد.

▪ نمک: مصرف نمک در حد متعادل باعث تعادل مقدار آب بدن و استفاده از مواد مغذی می شود که خود به کاهش ریزش مو کمک می کند. البته مصرف بیش از حد آن باعث افزایش کار کبد و کلیه و فرسودگی سیستم ایمنی بدن و در نتیجه ریزش مو می شود.

▪ مصرف غذاهای کم چرب: تحقیقات نشان می دهد روند ریزش مو با رژیم های کم چرب کند می شود. در واقع الگوی طاسی تا حد زیادی مربوط به افزایش سطح تستوسترون در بلوغ است و غذاهای پر چرب خود سطح تستوسترون را بالا برده و باعث ریزش مو می شود.

▪ ویتامین های گروه B: این گروه از ویتامین ها در رشد مو تاثیر بسزایی دارند و کمبود آنها باعث ریزش مو می شود. از منابع سرشار ویتامین هایB۶ ، B۵، B۳ و بیوتین می توان به مخمر، جوانه گندم، برنج قهوه ای، دانه سویا، جوی دوسر، عدس،تخمه آفتابگردان و گردو اشاره کرد.

▪ ویتامین E: این ویتامین جذب اکسیژن را افزایش می دهد و گردش خون سر را بهبود می بخشد و رشد مو را تحریک می کند. بهترین منبع ویتامین E انواع آجیل مانند بادام، بادام زمینی، فندق و تخمه آفتابگردان بوده و از بین میوه ها انبه دارای ویتامین E فراوانی است.

▪ روی: این ماده معدنی با تقویت سیستم ایمنی بدن، رشد مو را تحریک می کند. گوشت، غلات سبوس دار، محصولات سویا، لوبیای خشک، مغز ها، تخم مرغ، پنیر، حبوبات و سبزیجات سبز تیره و زرد تیره منابع سرشار از روی هستند.

▪ آهن: از مواد لازم برای رشد مو آهن است به طوری که کم خونی ناشی از فقر آهن از دلایل مهم ریزش مو محسوب می شود و منابع غنی از آهن گوشت قرمز، میوه های خشک، آب آلبالو، خرما، کشمش، تخم مرغ و سبزیجات برگ تیره است.

▪ سیلیس: از موادمعدنی دیگر موثر در رشد مو سیلیس است که آن را می توان در فلفل سبز و قرمز، خیار، جوانه لوبیا و پوست سیب زمینی یافت.

▪ سلنیوم: از جمله مواد معدنی که به جذب ویتامین E و ساخته شدن آنتی اکسیدان ها در بدن کمک می کند و در رشد مو موثر است می توان به سلنیوم اشاره کرد که در آجیل و غذاهای دریایی یافت می شود.

بنابر این به راحتی می توان نتیجه گرفت که برای کاهش ریزش مو باید عادت غذایی درست داشت و استرس خود را کنترل کرد زیرا در فشار روانی و استرس جذب مواد غذایی به خوبی انجام نمی شود و شاهد ریزش موها خواهیم بود اما در صورت تغذیه مناسب موهایی سالم و زیبا خواهیم داشت.



● نگاه چهارم

دکتر محمد شیزرپور

متخصص پوست، مو و زیبایی

علل ریزش مو یکی دوتا نیست

ریزش مو علل متعددی دارد. وقتی ریزش مو به صورت ناگهانی شروع می شود، علت ممکن است بیماری، رژیم، تاثیر داروها یا زایمان باشد اما اگر ریزش مو به صورت تدریجی است و سال به سال بدتر از سال قبل می شود فرد ممکن است ریزش موی ارثی داشته باشد. به طور کلی علل ریزش مو در خانم ها متفاوت است. سعی می کنم خلاصه وار همه علل ریزش مو را بگویم.



● ریزش موی ارثی (نازک شدن تدریجی موها)

این نوع ریزش موها که به آن ریزش موی آندروژنتیک هم می گویند در واقع شایع ترین علت ریزش مو است. وقتی یک مرد مبتلا به ریزش موی ارثی است خط جلویی موها به سمت عقب پس روی می کند تعداد موها نیز از وسط سر کاهش می یابند. اما در خانم ها، خط رویش موها در بالای پیشانی حفظ می شود اما تراکم موها در بالای سر به تدریج کاهش می یابد و موهای جلوی سر نسبت به موهای پشت سر، خیلی کم تراکم تر می شوند.



● بیماری های تاثیرگذار در ریزش موها

▪ بیماری داخلی زمینه ای: در حدود ۳۰ بیماری داخلی مختلف، ریزش مو یک علامت هشداردهنده است و کم کاری تیرویید و کم خونی از جمله شایع ترین این بیماری ها محسوب می شوند. این ریزش مو در حقیقت ریزش موی واکنشی و خودبه خود محدودشونده است و چند ماه بعد از بیماری اولیه ریزش مو به طورناگهانی آغاز شده و موها به ویژه در ناحیه گیجگاه کاهش می یابد.

▪ درمان برخی سرطان ها: به دنبال درمان برخی سرطان ها ریزش مو ایجاد می شود و رادیوتراپی و شیمی درمانی منجر به ریزش مو می شوند. البته اغلب موارد به دنبال اتمام درمان سرطان موها به حالت نرمال بر می گردند.

▪ عفونت های قارچی سر: در این بیماری مسری ریزش مو با پوسته ریزی و خارش سر به صورت موضعی همراه است و به راحتی درمان می شود.

▪ کندن موها: یک نوع وسواس اجباری است. برخی از افراد با اراده موهای خود را می کنند. در واقع با اینکه فرد نسبت به این موضوع آگاهی دارد اما یک حالت وسواس و اجبارگونه در وی وجود دارد که منجر به ادامه کار می شود.



● استرس و هورمون ها

▪ استرس های فیزیکی: جراحی، تب بالا، عفونت شدید و حتی یک آنفلوآنزای شدید می تواند ریزش موی قابل توجهی ایجاد کند.

▪ تغییرات هورمونی: تغییرات قابل توجه در سطح هورمون ها به ویژه در زنان می تواند موجب ریزش مو شود. ریزش مو در زمان یائسگی و همچنین به دنبال زایمان به دلیل پایین آمدن سطح استروژن خون شایع است که البته موقتی است و موها مجددا به حالت اول برخواهند گشت اما نباید توقع داشت که موهای یک خانم در سن ۴۰ سالگی یا بالاتر به اندازه سنین ۲۰ سالگی رشد کنند.



● رژیم غذایی

▪ کم کردن وزن: حتی اگر کم کردن وزن زیر نظر پزشک باشد ۳ تا ۶ ماه بعد از کم کردن ۶ کیلوگرم وزن، ریزش مو اتفاق می افتد. از طرفی این نوع ریزش مو شایع است و پس از مدت کوتاهی متوقف می شود.

▪ مصرف بیش از اندازه ویتامین ها: مصرف بیش از اندازه ویتامین A که معمولا در مکمل های ویتامینی یافت می شود منجر به ریزش مو می شود و بعد از قطع و نرمال شدن ویتامین A در بدن موها به حالت نرمال برمی گردند.

▪ کم مصرف کردن پروتئین: وقتی بدن پروتئین کافی دریافت نکند در مصرف پروتئین خود صرفه جویی و سهمیه موها را قطع می کند و ۲ تا ۳ ماه بعد از کم شدن پروتئین بدن موها ریزش می کنند. بنابراین با مصرف کافی پروتئین می توان جلوی این مشکل را گرفت.

▪ کم مصرف کردن آهن: مصرف کم آهن منجر به ریزش مو می شود و این مساله به خصوص در مورد خانم ها صادق است.

▪ اختلالات خوردن: برخی از بیماری ها که خود را با اختلال خوردن غذا نشان می دهند (مثل بی اشتهایی عصبی) منجر به ریزش مو می شوند.



● داروها

داروهای رقیق کننده های خون مثل آسپیرین، داروهایی که برای درمان آرتریت، افسردگی، نقرس، فشارخون بالا و بیماری های قلبی مصرف می شوند و همچنین قرص های جلوگیری از بارداری می توانند موجب ریزش موی قابل توجهی در خانم ها شوند.



● آرایش موها

▪ مواد آرایشی موها: استفاده مکرر از مواد دکلره و مواد فر دائمی و همچنین استفاده بیش از اندازه و نامناسب از رنگ مو، ژل و اسپری های نگهدارنده مو منجر به ریزش مو می شود. در واقع این مواد منجر به شکستن و ریختن موها می شوند و به همین دلیل متخصصان مو توصیه می کنند که مصرف مواد آرایشی مو محدود شود.

▪ سشوار، اتوی مو و وسایل مشابه: استفاده مکرر از سشوار و اتوی مو منجر به ریزش مو می شود به طوری که گرمای ناشی از سشوار و اتوی مو آب درون ساقه مو را تخلیه کرده و موها را مستعد شکستن و آسیب دیدن می کند اما اگر اجازه بدهیم که موها در معرض هوا خشک شده و سپس آنها را مدل داده و آرایش کنیم این ریسک کاهش می یابد. در عین حال، استفاده از اتوی مو نیز باید به حداقل برسد.

▪ کلیپس، کش مو و سنجاق مو: اگر این وسایل به صورت سفت و محکم برای نگه داشتن موها استفاده شوند، موها آسیب می بیند.

▪ بافت موی آفریقایی: در این نوع آرایش، موها در اثر فشار بیش از حدی که به ریشه های مو وارد می شود دچار ریزش می شوند و حتی این ریزش ممکن است دائمی باشد.

▪ شامپو زدن و برس زدن بیش از اندازه موها: شامپو زدن بیش از اندازه یا برس زدن بیش از اندازه منجر به آسیب دیدن موها می شود. به خصوص اگر این کارها را با وسواس و محکم انجام دهیم موها بیشتر آسیب می بینند. از طرفی بهتر است موهای خیس شانه نشوند زیرا موهای خیس در معرض آسیب بیشتری هستند.



● نگاه پنجم

زیاد جلوی آینه نروید

دکتر محمدرضا خدایی/ روان پزشک و عضو هیات علمی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی

ریزش مو به هر صورتی که باشد (چه پراکنده باشد و چه وسیع)، در هر جنس، سن و با هر علتی به وجود آمده باشد (ارثی، هورمونی، استرس و اضطرابی و روانی) می تواند منجر به ایجاد اضطراب و درجه هایی از افسردگی در فرد شود. جنسیت افراد در بروز این نوع حالت های اضطرابی بسیار موثر است. معمولا در خانم ها به ویژه اگر جوان و مجرد هم باشند، این عوارض ناشی از ریزش مو بیشتر خود را نشان می دهد. البته با توجه به شخصیت فرد و نگاهی که به ظاهر و اندام خود دارد یا تلقی که خانواده از ظاهر و چهره او دارند شدت بروز این حالت های روانی متفاوت خواهد بود.

وقتی در مورد ریزش موی یک فرد صحبت می کنیم فقط ظاهر قضیه را نمی سنجیم. چون باید در نظر بگیریم که این فرد چقدر خود را از نگاه دیگران جست وجو می کند. بسته به اینکه شما چقدر به نظر دیگران بها می دهید، این دغدغه ذهنی می تواند تقسیم بندی شود؛ از یک مشغله فکری و درگیری های ذهنی گذرا تا احساس خودکم بینی و حقارت یا کاهش اعتماد به نفس حتی اضطراب و استرس مزمنی که در همه کارهای روزانه تاثیر منفی می گذارد می تواند به صورت طیف بروز کند. انواع بیماری های جسمی، سردردهای مکرر، علائم گوارشی مانند زخم معده و... نیز می تواند به دلیل دغدغه های ذهنی کسی که ریزش مو دارد ایجاد شود. این افراد، قبل از هر بررسی و دارودرمانی خاصی لازم است با یک روان پزشک مشورت کنند.

چه بسا دید شما به ریزش موهایتان ناشی از وسواس به این موضوع باشد که دایما در حال بررسی موهایی هستید که پس از برس زدن روی شانه هایتان می ماند. گاهی اوقات دیدگاه شما غلو شده است و ریزش موی مختصرتان که در محدوده طبیعی است را غیرعادی می دانید. بعضی از خانم ها ریزش موی واقعی ندارند و ریزش علل گذرایی دارد که به خاطر تغذیه شان یا تغییر هورمون بعد از بارداری است اما خود فرد حساسیت زیادی به آن نشان می دهد. برخی از آقایان جوان نیز چنین هستند و مدام با دستکاری موهایشان جلوی آینه در حال شمردن موهایی هستند که در اثر دست کشیدن لای موها کنده می شود! دستکاری های مو در میان خانم ها نیز دیده می شود که با تغییر رنگ یا مدل موها یا استفاده از انواع مواد غیراستاندارد زیبایی به آن آسیب می زنند و تصور می کنند دچار ریزش مو شده اند. جالب است که استرس ناشی از این تصور غلط، می تواند منجر به ریزش موها شود و این چرخه فرسایش روحی ادامه می یابد.

گاهی می بینیم افراد با مکانیسم های دفاعی غلط مانند پنهان کردن ریزش موها یا دوری گزیدن از جمع های دوستانه و خانوادگی برای مخفی نگه داشتن تغییر حالت موها یا چهره شان باعث می شوند استرس غیرمستقیمی به خود وارد کنند، چون تنهایی و منزوی شدن به آنها ضربه روحی می زند.

اما چند توصیه به این خانم و کسانی که مانند ایشان هستند:

▪ به پزشک خود اعتماد داشته باشید. اینکه عنوان کرده اید مصرف ماینوکسیدیل یا هر داروی دیگری را خودسرانه قطع کردید نشان می دهد به پزشک خود اعتماد کافی ندارید. اینکه شما به پزشک متخصص که دانش کافی دارد مراجعه کنید اما دستورات او را اجرا نکنید مفهومی جز عدم اعتماد ندارد. حتما پزشک گزینه های مختلف تشخیص و درمان را می سنجند و بهترین را برای شما در نظر می گیرد از تعدد مراجعه به پزشکان مختلف بپرهیزید.

▪ امروزه درمان های بسیار خوبی برای ریزش مو وجود دارد. پس نگرانی بی مورد حساسیت بی جا یا وسواس نداشته باشید. زیرا استرس می تواند ریزش موهایتان را بیشتر کند.

▪ سعی کنید مرتبا جلوی آینه نروید یا موهای ریخته شده روی بالش خود را نشمارید چون توجه و انرژی شما را به این موضوع معطوف می کند. در عوض سعی کنید آرامش خود را حفظ کنید و از اضطراب بیش از حد بپرهیزید.

▪ خود را از دید دیگران ارزیابی نکنید لازم نیست مدام از چشم آنها خود را بنگرید.

▪ شاید لازم باشد با مراجعه به کارشناس روان پزشک یا روان شناس روی اعتماد به نفس خود کار کنید و آن را افزایش دهید.





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سایت رسیک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 685]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن