واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: ويژهسالروز ورود آزادگان/ روحهاي بزرگي كه زنجير اسارت را گسستند
داخلي. اجتماعي. مناسبتها. آزادگان.
۱۸سال از آن روز ميگذرد، روزي را كه هر ايراني اعم از مرد و زن، پير و جوان و بزرگ و كوچك بياد دارند.
۲۶مردادماه سال ۶۹براي همه منتظران تجديد خاطرهايست كه با آمدن بزرگ مرداني به ميهن اسلامي ايران اشك شوق در صورتهايشان جاري شد و انتظار سخت براي خيلي از خانوادهها شكسته شد.
آري در چنين روزي بود كه قلبها در تپش بودند، نفسها در سينه حبس و بغض غريبي در گلوي همه مانده بود.
آنروز چهره صدها مادر در ميان جمعيت بيشتر از همه نمايان بود كه دستان ظريفشان با لبان خشكيده با نگراني منتظر اتوبوس ايستاده بودند.
مادري به سختي منقل كوچك آهني را در دست گرفته بود و مدام زير لب چيزي زمزمه ميكرد، هنوز باور ندارد كه فرزندش "ياسر" در ميان اين اتوبوسها هست يا نه.
صورتش از پشت دود سفيد رنگ اسپند به سختي نمايان است و اضطراب عجيبي كه معلوم نيست از ناراحتي يا خوشحالي مادر پير است وجودش را دربر گرفته است.
"اتوبوس آمد"، اين را يكي ديگر از منتظران حاضر در مرز خسروي با صداي بلند و شادي فراوان ميگويد و جمعيت به يكباره به سمت جاده حركت ميكنند.
پيرزن هم انگار توان تازهاي گرفته و با حسي عجيب به همراه جمعيت راه ميافتد، صداي صلوات جمعيت فضا را پر ميكند، دود اسپند فضايي عجيب به مرز خسروي بخشيده است و اتوبوسها به سختي در حركتند.
كاروان حامل آزادگان سرافراز سرانجام در ميان جمعيت توقف ميكند و در اولين اتوبوس باز ميشود.
لحظه ورود آزادگان صحنهاي وصف نشدني براي همه ايرانيان است، بايد فقط آنجا بود و صداي هلهله، صلوات و اشكها را ميديد كه بياختيار بر صورتها شيار ميكشيد.
لبهاي خاموششان از پس شيشه اتوبوسهايي كه صبحگاه از ۲۶مردادماه از مرز خسروي گذشتند چه روايتهاي از شام سياه اسارت دارد و براستي تنها اشك توانست راز آنها را برملا كند كه بر خاك ايران كه پاي نهادند تنها سر بر سينه تفته خاك گذاشتند و غريبيشان را گريستند.
پير زن در ميان جمعيت به سختي حركت ميكند و دنبال گمشدهاش ميگردد، ناگهان مردي با موهاي سفيد و صورتي ظريف و نحيف بر پشت مادر ميزند و او را در آغوش ميكشد.
پير زن هنوز باور نكرده و وقتي به خود ميآيد تازه ميفهمد بله پسرش "ياسر" است.
روزي كه به جبهه رفت چند تار موي سفيد بيشتر نداشت ولي اكنون بعد از گذشت ۱۰سال از اسارت، موهاي سياهش به سختي در انبوه موهاي سپيدش پيداست.
و امروز پس از ۱۸سال از بازگشت آنها در ۲۶مرداماه سال ،۶۹هنوز عطر مهرباني و قدمهاي آنان به مشام ميرسد.
آزادگاني كه با ورود خود به سرزمين مقدس ايران بزم بهار را به خاك كشيدند و شقايقها نيز سرود سبز رويش سردادند.
خاطرههاي آن دوران كه نماد آزادي و شرف است هنوز هم در ذهن اين دلاور مردان مرور ميشود و همراه با بازگويي خاطرات دوران دفاع مقدس اشك ميريزند.
آن روزها صبح در اردوگاه نه با صداي گنجشكها بلكه با ضربه باتوم آغاز ميشد و غروب بازداشتگاههاي مخوف حومه بغداد را هيچ زباني نميتوانست توصيف كند.
هنوز هم رج به رج ديوارهاي بلند اردوگاه كلمه با كلمه غربت و تلخي صبح و شام زندان را روايت ميكنند، براستي شقاوت انساني چگونه ميتواند خشت خشت زنداني بسازد كه آسمان را نيز به هاشور ميلههاي دريچهاي كوچك به اسارت مي كشد.
قصه تلخ ميلهها و ديوارها قصه زخم ناسوري است كه از پس سالها هنوز هم در سينههايشان مانند چشم باز زخمي عميق است كه هيچگاه از درد و داغ شكنجه ها زبان به شكوه نگشوده است.
سالهاي سال اسارت در مخوفترين زندانهاي "رماديه"،"كركوك" و "موصل" در اوج بيپناهي با شكنجههاي ناجوانمردانه رژيم بعث را مگر ميتوان به راحتي فراموش كرد.
تازه اين پايان كار نيست چرا كه بيشتر آنان افتخار جانبازي ۵۵درصدي نيز دارند و از ناحيه دست و پا و اعصاب با مشكل مواجهاند و بوي سنگر، ايثار، عشق و صفا از چهرههاشان نمايان است.
زندگي در سختترين شرايط همراه باموجي از نگراني و آشوب و دغدغه، كار هر كسي نيست مگر آنان كه ارادهاي آهنين داشتند و با لبيك به فرمان رهبر كبير انقلاب مردانه با حضور در جبهههاي حق عليه باطل در راه دفاع از كيان اسلامي جانفشاني كردند.
حاج "محمود منصوري"، يكي از آزادگان ايلام است كه مدت دو سال در زندان هاي عراق اسير بوده است.
وي ميگويد: در اين مدت شكنجههاي زيادي بر وي وارد شده و داراي ۵۰درصد جانبازي است.
وي معتقد است: آزادگان براي اسلام جنگيدند و درد و رنجهاي زيادي را در دوران اسارت متحمل شدند كه بايد به مطالبات آنها توجه كرد.
رييس سازمان بنياد شهيد و امور ايثارگران استان ايلام گفت: آزادگان با ايستادگي خود درس صبر را به همگان آموختند.
"عبدالله تاجفر" در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: آزادگان در دوران اسارت مقاومت و از خودگذشتگي از خود نشان دادند و راه و منش آنها بايد الگوي مردم قرار بگيرد.
وي ادامه داد: اين افراد با تحمل سختيها و شكنجههاي فراواني در دوران اسارت هيچگاه اعتقادات خود را از دست ندادند و با تحمل خود از ميهن اسلامي خود دفاع كردند.
وي اضافه كرد: آزادگان سمبل ايثار و سند افتخار ايران اسلامي هستند و نام آنها و ياد شهدا هميشه در تاريخ ايران اسلامي ماندگار خواهد ماند.
تاجفر گفت: هم اكنون از مجموع ۳۳۱آزاده اين استان تعداد زيادي از آنها به افتخار جانبازي نائل آمدهاند.
وي اظهار داشت: خوشبختانه آزادگان اين استان داراي مسكن بوده و در زمينه مالي مشكلي ندارند.
تاجفر اظهار داشت: با توجه به اينكه آزادگان در دوران اسارت متحمل رنجهاي بسياري شدهاند بايد همواره قدردان آنها بود و به آنان احترام نهاد.
همچنين به همين مناسبت مراسم تجليل از آزادگان در شهرستان دهلران برگزار شد.
امام جمعه شهرستان دهلران در اين آيين گفت: امروز ازادگان الگوي صبر، ايستادگي و از يادگاران و همسنگران شهدا در جامعه ما هستند.
حجتالاسلام "احمد محموديان" افزوذ: آزادگان فرزانگان جامعه هستند و معني واقعي انتظار را ميدانند.
استان ايلام با داشتن ۴۳۰كيلومتر مرز مشترك با كشور عراق به عنوان يكي از آوردگاههاي دوران دفاع مقدس دو هزار و ۶۰۰شهيد، حدود ۱۰هزار جانباز و ۳۳۱آزاده تقديم اسلام كرده است.ك/۴
شنبه 26 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 159]