واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: رشد اقتصادي اتحاديه اروپا كاهش يافت
خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا): آنكارا - كاهش رشد اقتصادي در منطقه يورو، تركيه را كه بيش از نصفي از صادرات خود را به اين منطقه انجام مي دهد، با خطر كاهش صادرات روبه رو كرده است.
به گزارش ايرنا، اقتصاد در منطقه يورو كه 15 كشور عضو اتحاديه اروپا از واحد پولي مشتركي در آن استفاده مي كنند در سه ماهه دوم امسال (ميلادي) براي اولين بار در تاريخ خود با رشد منفي 2/0 درصدي روبه رو شد.
در اين تحول، كاهش رشد اقتصادي در سه كشور قدرتمند اتحاديه اروپا يعني آلمان به ميزان 5/0 درصد، فرانسه و ايتاليا هر كدام برابر منفي 3/0 درصد موثر شد.
در سه ماهه دوم امسال كشورهاي كوچك اتحاديه اروپا از رشد اقتصادي نسبتا خوبي برخوردار بودند كه قابل توجه بود.
بزرگترين شريك تجاري تركيه اتحاديه اروپاست كه كاهش رشد اقتصادي در اين منطقه مي تواند تاثير نامطلوبي در صادرات تركيه به اين منطقه داشته باشد.
آلمان بزرگترين شريك تجاري تركيه است و سهم اين كشور در كل صادرات تركيه در حدود 10 درصد است.
صادرات تركيه به اتحاديه اروپا نيز در نيمه اول سال جاري ميلادي برابر 8/34 ميليارد دلار اعلام شده است.
بر اساس اين گزارش سهم اين كشورها در كل صادرات تركيه در دوره ياد شده برابر 6/50 درصد بود.
در نيمه اول سال جاري ميلادي در بين 10 كشوري كه تركيه بيشترين صادرات را به آن داشته آلمان در صدر جدول، امارات متحده عربي، انگلستان، ايتاليا، روسيه، فرانسه، روماني، اسپانيا، آمريكا و عراق قراردارند. به عبارت ديگر شش كشور از اين 10 كشور در اتحاديه اروپا قرار دارند.
به گفته آگاهان اقتصادي در آنكارا شد منفي در اقتصاد اروپا از يك طرف و افت ارزش يورو در قبال دلار از سوي ديگر صادركنندگان تركيه را بشدت نگران كرده است.
به گفته همين كارشناسان تركيه كه در دوره اخير در سايه افت دلار در قبال يورو از يك سو بخش
عمده اي از صادرات خود را به منطقه يورو و از سوي ديگر نياز خود را به نقدينگي ارزي در منطقه دلار انجام مي داد و به همين علت تا حدود زيادي توانسته بود از شرايط پرالتهاب جهاني براي خود ايجاد فرصت كند، اكنون با افت ارزش يورو اين نگراني را دارد كه نتواند صادرات اقتصادي خود را به ميزان كنوني حفظ كند و در نتيجه با افت رشد اقتصادي روبه رو شود.
در همين ارتباط "كرشاد توزمن" وزير بازرگاني خارجي تركيه گفته است، اين وزارتخانه از نزديك تحولات اقتصادي در منطقه يورو را دنبال مي كند.
به گفته وي موتور اقتصادي تركيه، صادرات است و چرخ صنايع در تركيه با رشد صادرات مي -چرخد.
توزمن رشد پويا در صادرات تركيه را مايه نشاط و اميدواري به اقتصاد كشور ارزيابي كرد و گفت: هدف صادرات تركيه امسال 125 ميليارد دلار تعيين شده است كه از هم اكنون در ميانگين 12ماهه منتهي به ماه جولاي گذشته از رقم 127 ميليارد دلار فراتر رفته است.
وي گفت: صادرات ماهانه تركيه به بيش از 12 ميليارد دلار در ماه رسيده است كه اين به مفهوم صادرات روزانه 400 ميليون دلار مي باشد كه رقم قابل توجهي است و تركيه را در بين كشورهاي بزرگ صادركننده قرار داده است.
حال بيم آن مي رود كه با رشد منفي در اقتصاد اتحاديه اروپا، صادرات تركيه كه از آن به عنوان رگ حياتي در اقتصاد اين كشور ياد مي شود، با افت قابل توجه روبه رو شود و چرخ هاي صنايع اين كشور كند و يا از حركت باز ايستند.
شبد**خاورم**2011**230**1080
جمعه 25 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 77]