واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: فرهنگيان خراسان رضوي: سال تحصيلي را با درس صرفه جويي آغاز مي كنيم
جمعي از فرهنگيان خراسان رضوي در گفتگو با ايرنا تاكيد كردند كلاسهاي درس را امسال با آموزش شيوه هاي عملي صرفه جويي در مصرف انرژي و در تمامي ابعاد آغاز خواهند كرد.
به گفته برخي از آنها "اگر مردم و مسوولان، وزارت آموزش و پرورش را به عنوان كارخانه انسانسازي قبول دارند، لازم است تا در محوري ترين بخش اين كارخانه كتاب درسي با نام شيوه هاي صرفه جويي گنجانده شود.
" يك دبير الهيات و معارف اسلامي در اين خصوص گفت: صرف نظر از اينكه آموزه هاي ديني بر پرهيز از اصراف تاكيد دارد، درك و شعور انساني نيز بهره برداري درست از منابع و ذخاير ملي را به عنوان يك ارزش اجتماعي و اخلاقي پذيرفته است.
مهدي آذرپور افزود: البته اين تفكر محدود به ما نيست بلكه از نگاه جهاني و در همه ابعاد رعايت صرفه جويي و به خصوص در نيازهاي عمومي مانند انرژي، آب و غذا به عنوان يك فرهنگ، قابل احترام است.
وي نگاه اسلام به اصل صرفه جويي را مورد توجه قرار داد و گفت: در آيات قرآني به صراحت آمده "بخوريد و بياشاميد اما اصراف نكنيد" و اين نشانگر اهميت مسايل اجتماعي در دين مبين اسلام است تا همه انسانها از نعمات الهي بهره مند شوند.
اين معلم افزود: هر چند بطور ويژه و تخصصي اين نكات مهم را سر كلاس تدريس مي كنم اما اين مبحث مهم نبايد محدود به اين حيطه شود بلكه لازم است بحث صرفه جويي به عنوان يك درس پايه اي در تمام مقاطع و كلاسها مورد توجه معلمان قرار گيرد.
يك دبير فلسفه و منطق نيز معتقد است: صرفه جويي يك فرهنگ اصيل است كه نياز به نهادينه شدن در تمامي ابعاد جامعه دارد.
حسين محمدزاده افزود: اگر اين فرهنگ از دروان كودكي و در كنار ديگر تعاليم ديني و اخلاقي از طريق خانواده ها و مدارس آموزش داده شود، نتايج خوبي به دنبال خواهد داشت.
وي گفت: قناعت و تعادل در هر كاري اعم از گفتاري يا كرداري حايز اهميت است طوري كه استفاده در حد نياز علاوه بر رفع نيازهاي حياتي موجب برخورداري همگان از نعمتهاي الهي مي شود.
او افزود: مهمترين و بهترين قشري كه بيش از ساير اقشار جامعه مي توانند زمينه تقويت فرهنگ صرفه جويي را فراهم آورند جامعه فرهنگيان هستند زيرا معلمان بطور نسبي در طول سال با نسلي سر و كار دارند كه تشنه آموختن و فراگيري هستند.
مدير يكي از مدارس نيز گفت: مديران علاوه بر مباحث آموزشي مي توانند در بحثهاي مديريتي نيز موضوع صرفه جويي را در مدرسه تحت مديريت خود دنبال نمايند.
حسن كهندل افزود: نصب درزگير بين در و پنجره ها به منظور جلوگيري از نفوذ هواي داخل كلاسها به بيرون، به خصوص در فصل زمستان، استفاده از لامپهاي كم مصرف، تقويت انبار مدارس به حداقل تجهيزات فني نظير واشر آب و آچار تا در مواقع تركيدگي لوله هاي آب تا رسيدن ماموران مربوطه، خدمتگزاران مدارس جلوي نشت آب را بگيرند و موارد مشابه بسيار از جمله اقداماتي است كه مديران مدارس مي توانند انجام دهند.
مدير روابط عمومي سازمان آموزش و پرورش خراسان رضوي نيز گفت: موضوع صرفه جويي در مصرف انرژي در كشورمان هر چند داراي سابقه است اما بطور ويژه اين مهم از دهه 1370 مورد توجه جدي برنامه ريزان اقتصادي و كارگزاران نظام قرار گرفته است.
محمد يوسفي از تاسيس سازمان بهينه سازي مصرف سوخت كشور در سال 1379 به عنوان نقطه عطفي در گسترش و تعميق اين حركت در فرايند توسعه اقتصادي كشور ياد و بيان كرد: برنامه ها و سياستهاي اين سازمان در امور بهينه سازي انرژي و جلوگيري از تلفات مصرف سوخت در سه گام "تعيين استانداردها، تشويق و تنبيه، نظارت مستمر بر رعايت استانداردها" و نيز در چهار بخش ساختمان و مسكن، حمل و نقل صنعت و پروژه هاي CNG دنبال مي شود.
وي افزود: به نظر مي رسد اگر اين برنامه ها در قالب درسي در سطح مدارس ارايه شود در آينده نه چندان دور نسلي صرفه جو خواهيم داشت.
رييس سازمان آموزش و پرورش خراسان رضوي هم مي گويد با توجه به افزايش مصرف انرژي، محدود بودن منابع طبيعي، حركت در راستاي توسعه پايدار و حفظ محيط زيست لازم است تا حد امكان از هدر رفتن و نيز تلف شدن انرژي جلوگيري شود.
غلامحسين افسري افزود: در خصوص صرفه جويي آنچه به حوزه آموزش و پرورش ارتباط دارد تاكيد بر آموزش تئوري و شيوه هاي اجرايي آن است.
وي بر استفاده بهينه از مواد و بازيابي آنها در صنايع مختلف تاكيد و بيان كرد: بهره گيري از انرژيهاي نو و تجديدپذير، آموزش مصرف انرژي به افراد از طريق رسانه هاي ارتباط جمعي و توسعه فرهنگ عمومي در راستاي مصرف بهينه انرژي از مهمترين اقداماتي است كه در ارتباط با توسعه و نيز تقويت فرهنگ صرفه جويي مي توان انجام داد.
ك/4 7491/663/589/660 شماره 121 ساعت 10:51 تمام
پنجشنبه 24 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 145]