واضح آرشیو وب فارسی:سایت رسیک: مديرعامل شركت ملي پخش فرآوردههاي نفتي در گفتوگو با فارس خبر داد:
درآمد 360 ميليون دلاري از صرفهجويي بنزين و آغاز صادرات آن از اسفند
خبرگزاري فارس: مديرعامل شركت ملي پخش فرآوردههاي نفتي از درآمد حدود 360 ميليون دلاري حاصل از صرفه جويي مصرف بنزين در دو ماه گذشته خبر داد و گفت: ظرف ماه جاري يا اوايل ماه آينده صادرات محمولههاي بنزين را آغاز ميكنيم.
فريد عامري در گفتوگو با خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس با اشاره به دستور وزير نفت براي صادرات يك ميليارد ليتر بنزين تا پايان سال جاري، اظهار داشت: بر اساس خواست وزير نفت شركت ملي پخش فرآوردههاي نفتي در حال بازاريابي براي صادرات محمولههاي بنزين است و اميدواريم ظرف ماه جاري يا اوايل ماه آينده صادرات محمولههاي بنزين را آغاز كنيم.
* بنزين 100 توماني كارتها هنوز تمام نشده است
وي با تاكيد بر اينكه هنوز براي اينكه بگوييم صرفهجويي كامل انجام شده، تا حدودي زود است، افزود: هنوز بخشي از بنزين 100 توماني در كارتهاي مردم باقي مانده و از طرف ديگر رفتار مصرف كننده هنوز به صورت كامل شكل پيدا نكرده است.
مديرعامل شركت ملي پخش فرآوردههاي نفتي با اشاره به اينكه تجربهها از زمان راهاندازي كارت هوشمند سوخت نشان ميدهد زماني طول ميكشد تا مردم خود را با شرايط جديد وفق دهند، گفت: هر پارامتر اقتصادي مانند قيمت تغيير كند زماني طول ميكشد تا مصرف كننده خود را با آن وفق دهد و طبيعتاً اين مسئله تا اواخر سال جاري طول ميكشد؛ در عين حال فروردين نيز فصلي است كه در آن مسافرتهاي فراواني وجود دارد كه افزايش مصرف آن قابل تغيير نيست اما از ارديبهشت سال آينده به بعد ميتوان نتايج قطعي را اعلام كرد.
وي در ادامه با بيان اينكه قانون هدفمدن كردن يارانهها به كشور در دو بعد كمك ميكند، اضافه كرد: بعد اول اصلاح رفتار مصرف است و مصرف كننده در اين مرحله تلاش ميكند با شرايط موجود مصرف خود را كاهش دهد كه اين فاز فوري است و مردم تلاش ميكنند مصرف حاملهاي انرژي را كاهش دهند.
*جايگزيني تجهيزات انرژيبر جديد آغاز شد
عامري با تاكيد بر اينكه فاز دوم انتقال همزمان تكنولوژي است، افزود: در حال حاضر بسياري از صنايع و مراكز مصرف شروع به استفاده از تجهيزات جديد كردهاند اما اين مرحله زمانبرتر است؛ اگرچه خوشبختانه دولت تدابير و تسهيلات خوبي را از طريق دستگاههاي مختلف پيشبيني كرده است.
وي تصريح كرد: اين تغيير تكنولوژي زمانبر است و دولت هم از محل درآمدهاي اجراي قانون هدفمند كردن تسهيلات خوبي در اين خصوص انديشيده كه اميدواريم ظرف يك محدوده زماني شش ماهه تا يكساله اين مرحله به سرانجام برسد.
وي اضافه كرد: اين دو فاز مكمل هم هستند و با پايان گرفتن نسبي اين دو فاز ميتوان گفت وضعيت مصرف حاملهاي انرژي در كشور چگونه خواهد بود.
*صرفهجويي 300 ميليون ليتر معادل 180 ميليون دلار در مصرف بنزين ماهانه پس از هدفمندي يارانهها
مديرعامل شركت ملي پخش فرآوردههاي نفتي در ادامه گفت: متوسط مصرف بنزين در بهمن ماه به 49 ميليون ليتر در روز رسيد كه اگر با مصرف 60 ميليون ليتري روزهاي پيش از اجراي هدفمند كردن يارانهها مقايسه شود كاهش مناسبي را نشان ميدهد.
وي افزود: پيشبيني ما اين است كه با ورود به اسفند ماه تا حدودي مصرف افزايش يابد چون به دليل نزديكي به سال جديد ماه پر ترددتري خواهد بود اگرچه به هر صورت نسبت به سال گذشته تاكنون نزديك به 15 درصد كاهش مصرف بنزين داشتهايم.
عامري اظهار داشت: نزديك به 10 ميليون ليتر در روز كاهش مصرف داشتهايم كه حدودا معادل 7 هزار تن است و هر تن بنزين نيز قيمتي نزديك به 900 دلار دارد.
وي تصريح كرد: 900 دلار قيمت خالص هر تن بنزين بدون احتساب ماليات و هزينههاي ديگر است كه اگر در 7 هزار تن ضرب شود نشان ميدهد رقمي حدود 6 ميليون و 300 هزار دلار در روز و ماهي 170 تا 180 ميليون دلار تنها در مصرف بنزين صرفهجويي شده است.
وي با بيان اينكه در مورد نفت گاز نيز ميتوان اين محاسبه را انجام داد كه رقمي مشابه رقم بنزين به دست ميآيد، گفت: اين رقم بسيار مناسب است و نشان ميدهد يكي از اهداف پروژه كه كاهش مصرف بوده است نه به عنوان عاملي براي كسب درآمد بلكه به معني جلوگيري از اسراف و تبذير و مصرف بهينه محقق شده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت رسیک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 299]