واضح آرشیو وب فارسی:سایت رسیک: وزير بازرگاني خبر داد:
رشد صادرات غيرنفتي به 24 ميليارد دلار تا پايان سال
خبرگزاري فارس: مهدي غضنفري با اشاره به صادرات 21 ميليارد دلاري كشور در سال گذشته، اظهار داشت: ارزش صادرات غيرنفتي كشور در 10 ماهه نخست سال جاري بدون احتساب ميعانات گازي 21.5 ميليارد دلار بوده كه در مقايسه با مدت مشابه سال گذشته 24 درصد رشد داشته است.
به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از پايگاه اطلاع رساني دولت، مهدي غضنفري گفت: يكي از حوزههايي كه بعد از انقلاب اسلامي مورد توجه جدي مسوولين قرار گرفت و اهميت آن در نزد مردم و مسوولين بيش از گذشته آشكار شده صادرات غيرنفتي است.
وي در ادامه كاهش اتكا به نفت و درآمدهاي نفتي را يكي از دغدغههاي مسوولين عنوان كرد و افزود: در اين راستا تلاشهاي بسياري صورت گرفت تا درآمدهاي صادرات غيرنفتي در حوزههاي محصولات كشاورزي، صنعتي و خدمات فني مهندسي جايگزين درآمدهاي ناشي از صادرات نفت شود.
وي ميزان صادرات غيرنفتي كشور در سال 57 را نيم ميليارد دلار عنوان كرد و افزود: ميزان واردات در اين سال حدود 20 برابر ميزان صادرات غيرنفتي بود.
وزير بازرگاني با بيان اين مطلب كه ميزان واردات در سال 83 نيز 5/4 برابر صادرات بوده است، افزود: يك سال پيش از روي كارآمدن دولت نهم يعني سال 83 ميزان صادرات غيرنفتي كشور 5/7 ميليارد دلار بوده است.
وي با اشاره به صادرات 21 ميليارد دلاري كشور در سال گذشته، اظهار داشت: ارزش صادرات غيرنفتي كشور در 10 ماهه نخست سال جاري بدون احتساب ميعانات گازي 5/21 ميليارد دلار بوده كه در مقايسه با مدت مشابه سال گذشته 24 درصد رشد داشته است.
غضنفري واردات 53 ميليارد دلاري در ده ماهه امسال را مورد اشاره قرار داد و يادآور شد: ميزان واردات در سال 57، 20 برابر صادرات بوده است ولي اين ميزان در ده ماهه نخست امسال به 5/2 برابر رسيده است كه نشان از بهبود جهشي نسبت واردات به صادرات است.
وي ضمن ابراز اميدواري از برابري صادرات و واردات طي پنج سال آينده، اظهار داشت: پيشبيني ميشود كه ميزان صادرات غيرنفتي تا پايان سال جاري به 24 ميليارد دلار افزايش يابد.
وزير بازرگاني هدفگذاري براي صادرات غيرنفتي در سال جاري را 2/14 ميليارد دلار اعلام كرد و ادامه داد: صادرات 5/21 ميليارد دلاري (بدون احتساب ميعانات گازي) و صادرات 6/25 ميليارد دلاري (با احتساب ميعانات گازي) نشاندهنده تحقق 150 درصدي و 180 درصدي هدفگذاريهاي انجام شده است.
وي معتقد است: در سالهايي كه بحران اقتصاد غرب، بسياري از كشورها را در ركود فرو برده است رشد بالاي 20 درصد صادرات غيرنفتي شايسته تقدير و تشكر است.
غضنفري در مقايسه وضعيت بازرگاني داخلي در دوران قبل و بعد از انقلاب، گفت: مهمترين وجه تمايز اين دو دوران اتكاي تامين كالا به توليدات داخلي و خارجي است چرا كه در سال 57 به دنبال افزايش درآمدهاي نفتي دولت، واردات به كشور 20 برابر صادرات شد و ايران به واردكننده اي بزرگ تبديل شد .
وي افزود: با توجه به ضعف توليد در سالهاي ابتدايي انقلاب و افزايش درآمدهاي نفتي، كشورمان به يك كشور مصرفي تبديل شد و تجارت كشور تنها به واردات محدود شده بود.
وزير بازرگاني افزود: ولي امروز وضع تغيير كرده است به گونهاي كه ما نه تنها تامينكننده داخلي كشور هستيم بلكه موفق به صادرات بيش از 30 ميليارد دلاري در بخشهاي مختلف شدهايم.
غضنفري گفت: خوشبختانه كشور ما امروز از يك واردكننده كالا و تكنولوژي به يك صادركننده و از مصرفكننده صرف به يك توليدكننده تبديل شده است.
** تبديل ايران به قطب تجاري منطقه
وي در پاسخ به اين سوال كه آيا ميزان موفقيتهاي حاصل شده در بخشهاي مختلف رضايتبخش است يا خير، گفت: به طور قطع پتانسيلهاي موجود در كشور بسيار بيشتر از كارهايي است كه انجام شده چرا كه در حال حاضر ميزان تجارت كشور 80 ميليارد دلار است. اين در حالي است كه بسياري از كشورهاي همسايه زيرساختهاي تجاري خود را به گونهاي شكل دادهاند كه بسياري از كالاها را از طريق صادرات مجدد به كشورهاي همسايه و ديگر كشورها صادر ميكنند.
وي با تاكيد بر تلاش بيشتر براي افزايش سهم كشور از صادرات كالا در منطقه، گفت: با اجراي طرح آمايش تجاري، تقويت زيرساختهاي موجود در بنادر و مناطق آزاد و بهكارگيري استعداد و توان بانكها و بيمهها و سيستمهاي حمل و نقل ميتوان جهش صادراتي بزرگي را در كشور به وجود آورد.
غضنفري با تاكيد بر اينكه ايران بايد به قطب تجارت منطقه تبديل شود، ادامه داد: با توجه به موقعيت جغرافيايي كشور، تنوع آب و هوايي، منابع زيرزميني و استعدادهاي فوقالعاده نيروي انساني فرصتهاي بسياري براي تبديل ايران به اولين كشور توليدي و تجاري وجود دارد كه بايد فعال شوند.
وي خاطرنشان كرد: در صورت فعالسازي فرصتهاي موجود در كشور، هيچ كشوري در قياس با ايران در منطقه وجود نخواهد داشت.
وزير بازرگاني افزايش سرمايهگذاري، درآمدهاي ارزي و اشتغالزايي را جمله مزاياي بهرهگيري از ظرفيتها و پتانسيلهاي موجود در كشور دانست و گفت: چنانچه پروژههاي زيرساختي به ثمر رسد، امر صادرات آسانتر و با هزينههاي كمتري انجام خواهد شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت رسیک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 183]