واضح آرشیو وب فارسی:آشپز آنلاین: اندومتريوز (ENDOMETRIOSIS) به حالتي گفته مي شود كه در آن، غشاي داخلي رحم، در جايي خارج از رحم، رشد مي كند كه مي تواند منجر به واكنشهاي مزمن و التهابي چون دردهاي لگن، ديسمنوره(قاعدگي دردناك)، لكه بينيهاي قبل از قاعدگي، نازايي و دفع دردناك ادرار شود.
در حدود 5 تا 10درصد زنان جهان در سنين باروري به اندومتريوز مبتلا هستند.
اندومتريوز با دارو خيلي خوب درمان مي شود. با اين حال، يك مطالعه ي جديد پيشنهاد كرده است كه تغيير مفيد و موثر در روش تغذيه اي، مانند يك روش درماني كمكي، مي تواند شما را نيرومند و سالم كند.
اگر چه درمان و نتايج، متفاوت هستند، اما موارد زيادي وجود دارد كه نشان مي دهد شدت بيماري اندومتريوز با تغيير در رژيم غذايي كاهش مي يابد و موجب بهبودي اين بيماري مي شود.
نكات قابل توجه
اما قبل از اين كه شما (به عنوان يك فرد مبتلا به اندومتريوز) بخواهيد تغييراتي در رژيم غذايي و مكملهاي مصرفي روزانه تان ايجاد نماييد، نكات مهمي را بايد در نظر داشته باشيد كه در اينجا براي تان ذكر مي كنم:
* به خاطر داشته باشيد كه هيچ غذا و برنامه غذايي موجب درمان و علاج اندومتريوز نمي شود.
* استروژن (هورمون زنانه) مسئول اصلي ايجاد كننده مشكلات موجود در يك فرد مبتلا به اندومتريوز مي باشد. به همان اندازه اي كه سيستم ايمني ضعيف در ايجاد اندومتريوز نقش دارد، مقدار بالاي استروژن در بدن نيز مسئول خيلي از علائم حاصله از اين بيماري است.
مهم نيست كه چه دليلي عامل اصلي ايجاد اين مشكلات است، بلكه آنچه اهميت دارد اين است كه شما با اجراي يك برنامه غذايي منظم ، به سطحي از سلامتي دست پيدا كنيد كه بتواند:
1- هورمونهاي تان را تنظيم نمايد،
2- از سيستم ايمني تان به نحو احسن نگهداري كند،
3- اندومتريوز را در شما كنترل نمايد.
غذاهايي كه در اندومتريوز بايد كم مصرف شوند
بعضي غذاها در رژيم غذايي شما بايد حذف يا كم مصرف شوند، از جمله مصرف غذاهايي كه موجب افزايش "پروستاگلاندينها" مي شوند، بايد محدود شود، زيرا پروستاگلاندينها موجب تحريك ترشح استروژن مي شوند. البته به خاطر داشته باشيد كه همه پروستاگلندينها بد نيستند، مثلا پروستاگلندين E1 علائم اندومتريوز را تسكين مي دهد.
* مصرف غذاهايي مانند چربي ها، نمك، شكر، فرآوردههاي لبني و كافئين بايد محدود شود، زيرا اين غذاها باعث كاهش يا توقف عملكرد صحيح كبد مي شوند. كبد، عضو اصلي تنظيم هورمونها و ويتامينهاي گروه B در بدن است كه به كاهش سطح استروژن كمك مي كند.
* كاهش مصرف گوشت قرمز و فرآوردههاي گوشتي نيز يك راه موثر براي كنترل اين اندومتريوز است.
خيلي تاكيد مي شود كه به جاي گوشت قرمز از فرآوردههاي سويا مانند توفو و ميزو و غذاهايي كه از نظر فيبر غني هستند، استفاده شود.
با توجه به اينكه فرآوردههاي سويا غني از فيبر هستند و عناصري دارند كه ميزان استروژن را در بدن كنترل مي كنند، مي توانند موجب كاهش دردهاي ناشي از خروج مدفوع ( اگر اندومتريوز در اين نواحي تاثير گذاشته باشد) شوند.
غذاهاي مفيد در اندومتريوز
* غذاهاي كه داراي ويتامينهاي گروه B هستند، مانند ماهي، برنج، ماكاروني، نان ها و غلات سبوس دار و سبزيجات برگ سبز را در برنامه غذايي روزانه تان مصرف نماييد.
ويتامينهاي گروه B مقدار استروژن را در بدن كنترل مي كنند و به كاهش علائم اندومتريوز كمك مي كنند، لذا به كنترل كننده سطح استروژن معروفند. علاوه بر اين ويتامينهاي گروه B مخصوصا B6، B2، B1 از عود مجدد اندومتريوز جلوگيري مي كنند.
* آنتي اكسيدان هايي مانند بتا كاروتن، سلنيوم، ويتامين C و ويتامين E به همان ميزاني كه در كاهش گرفتگي عضلات و خون ريزي در قاعدگي مفيد و كارآمد هستند، در ارتقاي سيستم ايمني بدن نيز موثرند.
هنگامي كه اين آنتي اكسيدانها در رژيم غذايي شما وجود داشته باشند، مي توانند به كنترل اندومتريوز و دردهاي ناشي از آن كمك كنند.
منابع خوب آنتي اكسيدان ها شامل اسفناج، كلم بروكلي، كرفس، خيار، بادام و روغن گل آفتاب گردان و روغن گلرنگ هستند.
بنابراين با ايجاد اين تغييرات ساده در رژيم غذايي روزانه تان، مي توانيد به بهبود اندومتريوز كمك كنيد.
برگرفته از سایت ایران سلامت
سلام دوستان
باید بگم خدا هیچ خانمی رو دچار این مورد نکنه چون بیشتر در خانمها این مورد دیده میشود چون این مورد بیشتر بر سر عمل سزارین رخ میدهد که هنگام بخیه زدن بافت داخلی رحم به علت دقت و کم لطفی پزشکان محترم مقدار کمی از بافت داخلی به خارج تا خورده و بعد از بهبودی و دوران نقاهت در دوره سیکل ماهانه این قسمت هم دچار خونریزی طبق طبیعت بافتی خودش شده و چون این خون مجرایی برای خروج پیدا نمیکنه باعث دردناک شدن آن قسمت شده و بعد از دوره پرید کم کم درد کم میشود و تا حذف کامل درد دوره جدید ماهانه شروع شده و در بلند مدت در آن ناحیه کیستی احساس میشود که انواع سونوگرافیها قادر به ثبت آن و تشخیص آن نخواهد بود که به مرور باعث نازائی و مشکلات جانبی میشود.
چون خودم آن دردها را به مدت 10 سال تحمل کردم به این خاطر از شنیدن نام آن احساس میکنم که باز آن دردها رو دارم. امیدوارم که هیچ کس به آن مبتلا نشه.
با آرزوی سلامتی به همگان
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آشپز آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 381]