واضح آرشیو وب فارسی:آشپز آنلاین: با گلودرد چه كنیم؟
گلودرد معمولا به دنبال سرماخوردگی یا حساسیتها ایجاد میشود. اما گاهی با وجود طی دوره درمانی برای سرماخوردگی، بازهم گلودرد به قوت خود همچنان باقی است.
در این موارد پزشكان شست وشوی گلو با آب جوشیده ی ولرم و مقداری نمك را توصیه میكنند.
همچنین در این گونه موارد باید از خشك شدن گلو جلوگیری كرد و مایعات گرم نظیر چای، شیر و سوپ رقیق نوشید.
هنگامی كه گلوی شما درد میكند، روشن نگه داشتن یك دستگاه بُخور در خانه معجزه میكند.
البته توجه داشته باشید كه فضای اتاق را خیلی گرم یا سرد نكنید.
واضح است كه دود سیگار و مصرف غذاهای پُرادویه در تحریك بیشتر گلو موثر است.
پس وقتی گلودرد دارید، نه تنها خودتان سیگار نكشید، بلكه از دیگران هم بخواهید از استعمال سیگار در فضایی كه شما در آن حضور دارید خودداری كنند.
10 فرمان برای مبتلایان به گلودرد
اگر چند روزی است گلویتان درد میكند و هنوز راه چارهای برای آن پیدا نكردهاید میتوانید از روشهای درمان خانگی ما استفاده كنید. این روشها از نظر متخصصین بهداشت و درمان هم تایید شده است.
1) مصرف مایعات را دو برابر معمول كنید. مایعات باعث رقیقشدن خلط و تسریع خروج آن میشود.
2) از عسل و لیمو ترش استفاده كنید. یك قاشق عسل و آب یك عدد لیمو ترش را در یك لیوان آب داغ حل كنید و بگذارید در دمای اتاق سرد شود و سپس آنرا جرعه جرعه بنوشید. عسل درد گلو را تسكین داده و لیمو به كاهش خلط كمك میكند.
3) آب نمك ولرم غرغره كنید. نصف قاشق چایخوری نمك را در یك لیوان آب ولرم حل، آن را غرغره كرده وسپس آب دهانتان را تف كنید. این كار هم باعث تسكین گلودرد و هم خروج آسان تر ترشحات میشود.
4) آبنبات بمكید. این كاربه خودی خود آرام بخش نیست، اما با تحریك بزاق موجب شست و شو و تمیزشدن حلق میشود.
5) هوای منزل را مرطوب نگه دارید. این كار از خشكشدن غشای مخاط راه تنفسی جلوگیری كرده و سوزش آن را كم میكند تا بتوانید راحتتر بخوابید. آب دستگاه بخور را هر روز عوض كنید و حداقل هر 3 روز یك بار آن را بشویید تا از تجمع قارچها و باكتریهای مضر در آن جلوگیری شود.
6) سیگار نكشید. دود سیگار گلو را تحریك میكند. حداقل وقتی شما یا كودكتان بیمار هستید، سیگار نكشید و از تمام گازهایی كه بر اثر پاك كنندههای خانگی (مثل سفیدكننده یا جرمگیر) یا بوی رنگ متصاعد میشود، دوری كنید.
یك قاشق عسل و آب یك عدد لیمو ترش را در یك لیوان آب داغ حل كنید و بگذارید در دمای اتاق سرد شود و سپس آنرا جرعه جرعه بنوشید. عسل درد گلو را تسكین داده و لیمو به كاهش خلط كمك میكند
7) اگر گلودرد موجب تغییر صدای شما شده، به این معنی است كه تارهای صوتی شما بر اثر التهاب آسیب دیدهاند؛ بنابراین صحبتكردن برای شما خوب نیست و ممكن است باعث لارنژیت و قطع صدای شما شود.
8) اگر بیمار هستید، مرخصی گرفته و یكی دو روز در منزل استراحت كنید. خستگی در زمان بیماری نه تنها موجب تشدید بیماری خواهد شد، بلكه رفتن شما به محل كار ممكن است موجب بیمارشدن همكاران شما هم بشود.
9) آسانترین و بهترین راه پیشگیری از بیماری، شستن مرتب و دقیق دستها با آب وصابون است؛ به طوری كه مالیدن دستها به همدیگر حداقل 15 ثانیه ( به اندازه خواندن شعر یه توپ دارم قلقلیه) طول بكشد. اگر آب و صابون در دسترس نبود، میتوانید از ژلهای ضدعفونی كننده و میكروبكش استفاده كنید.
10) هنگام سرفه و عطسه جلوی دهان و بینی خود را با دستمال بگیرید و سپس آن را در سطل آشغال بیندازید. درضمن یادتان نرود كه از لیوان و حوله دیگران استفاده نكرده و از تماس دهان خود با گوشیهای تلفن و شیر آب سردكنها خودداری كنيد .
سلام به همه دوستان
مطالبتون خيلي مفيد بود .از زحمتي كه كشيديد ممنون.انشاالله هميشه سلامت وتندرست باشيد.
سلام
از مطالب مفیدتان ممنونم با توجه به سرد شدن هوا مطلب بجایی بود.
سلام اقا مجيد مطالبتان عالي وخيلي هم مفيد بود به خصوص كه امسال هوا خيلي زود سرد شده ممنون از مطالب جالبتون سلامت باشيد
گلودرد چرکی چقدر اهمیت دارد؟
گلودرد چرکی یکی از بیماریهای نسبتا شایع در دانشآموزان به خصوص در سنین 6 تا 12 سالگی است. شیوع این بیماری در فصل زمستان ده برابر فصل تابستان است...
عامل بیماری، باکتری استرپتوکوک همولیتیک گروه A میباشد. گلودرد استرپتوکوکی بیشتر در اجتماعات کودکان و نوجوانان مانند مدرسه دیده میشود. سرایت بیماری از دانشآموز به دانشآموز دیگر در اثر تماس نزدیک از راه هوا و ترشحات دهان، حلق و بینی از طریق دستگاه تنفس میباشد. دوره نهفتگی بیماری 12 ساعت تا چهار روز میباشد.
چرا اهمیت دارد؟
در بعضی از بیماران گلودرد به صورت سرماخوردگی و تب مختصر دیده میشود. اهمیت گلودرد استرپتوکوکی به خاطر ارتباطی است که بین این بیماری و تب روماتیسمی وجود دارد. تشخیص زودرس و درمان به موقع و صحیح با جلوگیری از عود آن در دانشآموزان باعث پیشگیری از ابتلا به تب روماتیسمی و عارضه قلبی در آنان میگردد.
اصول پیشگیری و درمان
• رعایت اصول بهداشتی
• به محض اینکه فرزند شما به گلودرد، سرماخوردگی شدید یا تب دچار شد فورا او را نزد پزشک و یا مرکز بهداشت درمانی ببرید.
• معمولا عود بیماری در درمان ناقص دیده میشود لذا به منظور جلوگیری از عود بیماری درمان را کامل کنید.
• بیمارانی که 24 ساعت تحت درمان با پنیسیلین قرار گرفتهاند اغلب واگیر ندارند و میتوانند به مدرسه بروند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آشپز آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 692]