واضح آرشیو وب فارسی:آشپز آنلاین: ویژه_صبح نیوز:ایران و عربستان ازرکورد داران اصلی مصرف لوازم و مواد آرایشی در جهان هستند.
اقتصاد زیبایی واژهای غریب است. بهتر است آن را نامی نو ابداع كه بهعنوان توصیفی برای بیان چرخه پرپیچ و خم زیباسازی افراد بهكار میرود، دانست. امروزه پرداختن به مقوله زیبایی در سراسر جهان مورد توجه قرار گرفته است.
رونق استفاده از لوازم مختلف آرایشی و بهداشتی بهخصوص كاهش سن مصرفكنندگان در سراسر جهان جلب توجه میكند. اما در كنار استفاده از این قبیل لوازم متوسل شدن به انواع جراحیهایی كه تنها با هدف زیباسازی بیشتر صورت میگیرد، بسیار جالب است.
به گزارش”صبح”درمقاله ی روزنامه کارگزاران همچنین با اعلام اینکه شمار این قبیل جراحیها نهتنها در جهان كه بیشتر در كشورهای آسیایی و عربی مورد توجه قرار گرفته و البته بانوان اصلیترین مشتریان كلینیكهای جراحی پلاستیك را تشكیل میدهند می آید: امروز رواج مصرف لوازم آرایشی چنان رونق پیدا كرده است كه در هر ثانیه در جهان ۲۲ روژلب به فروش میرسد. نكته اینكه بخش عمده این فروش در عربستان و ایران صورت میگیرد.
آمار نشان میدهد كه در عربستان سعودی در سال ۲۰۰۵ زنان، یك میلیارد و ۶۰۰ میلیون یورو برای آرایش خود هزینه كردهاند. در ایران نیز با آنكه آمار مصرف لوازم آرایش به پای عربستان نرسیده اما در جای خود تكان دهنده است.
در ایران سالانه حدود یك میلیارد دلار لوازم آرایشی و بهداشتی مصرف میشود. این رقم در حالی توجه را به خود جلب میكند كه گردش مالی در سیستم جراحی پلاستیك هر روز بیشتر میشود. با وجود آنكه آماری رسمی مبنی بر شمار جراحیهای پلاستیك صورت گرفته در هر سال در ایران عملا وجود ندارد، اما همین ارقام جسته و گریختهای كه اعلام میشود خود تكاندهنده است. این رقم محصولات بهداشتی كه به منظور لاغری استفاده میشود را نیز در برمیگیرد.
در بین عملهای جراحی زیبایی جراحی پلاستیك بینی از شیوع نسبتا بالایی برخوردار است كه البته آمار دقیقی از تعداد انجام این عمل در هر سال در دست نیست. در كنار عملهای جراحی، استفاده از داروهایی چون بوتاكس نیز بسیار پرطرفدار شده است. روزانه در تهران بین ۳ تا ۴ هزار نفر برای تزریق بوتاكس و رفع چین و چروكهای پوستی به كلینیكهای زیبایی مراجعه میكنند تا آنجا كه گفته میشود در هر سال بالغ بر ۱۸۲ میلیارد تومان برای رفع چین و چروك هزینه میشود. متخصصان زیبایی بر این عقیدهاند كه طی دو سال اخیر بین ۳۰ تا ۵۰ درصد بر تعداد مصرفكنندگان آمپولهای ضدچروك اضافه شده و این رشد به ۶۵ درصد هم خواهد رسید.
هرچند آمار اعمال جراحی زیبایی در جهان روبه افزایش است در ایران این ارقام رشدی تكاندهنده را به نمایش میگذارد. شمار اعمال زیبایی در جهان در سال ۲۰۰۵ رشدی بیسابقه داشت بهطوری كه فقط در آمریكا این اعمال جراحی ۱۰ میلیون و ۲۰۰ مورد بود و نسبت به سال قبل از آن ۱۱ درصد رشد داشت. قیاسهایی از این دست موجب شده است تا ایران بتواند حائز رتبه اول جراحی پلاستیك در جهان شود. همانطور كه گفته شد به دلیل آنكه آمار جراحی پلاستیك در كشور ثبت دقیق نشده و البته به لحاظ هزینه نیز از تعرفهای مشخص برخوردار نیست، آمارهای چندان قابل اعتمادی در مورد آن وجود ندارد. با این وجود از همین اطلاعات ناچیز نیز نمیتوان چشم پوشید.
یعنی اگر رقم ۱۸۲ میلیارد تومانی كه در هر سال در كشور صرف برطرف شدن چین و چروك خانمها و آقایانی بدانیم كه با پیری مقابله میكنند، باید گفت كه بهطور تقریبی در هر سال در كشور هزینهای معادل قیمت فروش ۲ میلیون بشكه نفت به از بین بردن چین و چروك صورتهایی اختصاص مییابد كه به هر حال روزی پیر خواهند شد.
با این رویكرد و رشد فزایندهای كه آمار استفاده از این قبیل ابزار برای زیباسازی هرچه بیشتر و جوانی ابدی روبه افزایش قطعا جابهجایی نقدینگی كلان را در این عرصه باید انتظار داشت بدین ترتیب ظاهرا زیبایی ابدی آنقدرها هم ارزان نیست و چه بسا بسیار هم گران تمام میشود.
wooooooooooooooooooooooooooow سلام من که خیلی غصه ام گرفت واقعا خیلی جای تا سفه ::::: فکر می کنم دلیل همه اینها چشم وهم چشمی های بیجا و همچنین خود خواهی ملت و خصوصا خانومهای ماست که دور تر از جلو پامونو نمی بینیم ما هیچ وقت در برابر وقایع اطرافمون احساس مسولیت نمی کنیم (اصلا به من چه که چند خیابون پایینتر خانواده هایی هستند که شب گرسنه می خوابند یا کودکانی هستند که از تحصیل محرومند یا کودکانی دارند با مرگ ذست و پنجه نرم می کنند چون خونواده هاشون مخارج درمان رو ندارند بابا من این پولو با هزار زحمت جور کردم که بینیمو عمل کنم حالا شما بگین خوشگل شدن من مهمتره یا جون یه انسان . مدرسه رفتن یه بچه مهم تره یا با کلاس بودن من ) مردم ما در همه چی از غرب تقلید می کنند ولی کاش در تکفل افراد محروم هم همین کارو می کردند .کاش من امار کودکان افریقایی یا سگهایی رو که اینجا با پول چرتی حمایت می شن رو پیدا کنم . اااااااااااااااااه ه ه ه ه ه ه ه ه ه ه ه اگه نصف این هزینه صرف کودکان بی سر پرست می شد ایا دیگه کودکی تو خیابون می موند ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ دستت درد نکنه اقا نیما بارم از این کارا بکن
سلام.................. با خوندن این مطلب یاد یه خاطره ازشریعتی افتادم که میگه .............ماد موازل میشن به عنوان یه جورنالیسم اومانیته به خاورمیانه سفر کرده بود ..........در بازگشت ازش پرسیدم که چه برداشتی از این سفر دارید..جواب داد که من همیشه ارزو داشتم که یه قالی ایرانی تو اتاقم داشته باشم .اما وقتی کارگاهای قالی بافی را در ایران دیدم حتی از تصور انکه بر روی قالی ایرانی پا بذارم تمام بدنم می لرزد .....................این گلهای سرخ و خوشرنگ قالی های شما از سرخی گونه های زرد دختر بچه های معصوم رنگ می گیرد .........انگشتهای ظریف و لاغر این اطفال غمگین را در لابه لای هر گرهی میبینم ..............این تعریف رمانتیک من نیست متن شعریست که انها هنگام کار در ان دخمه های تاریک و مرطوب می خوانند ................و اون یاداشتش کرده بود و به فرانسه می خواند ..........شرمگین شدم که این زمزمه رو بارها شنیده ام وهرگز در اندیشه ان نبوده ام که ببینم چه می گویند ...........و این زن فرانسوی در یک سفر 3 روزه تمام انرا یاداشت کرده بود .............و بعد گفت تجربه دیگری که برایم جالب بود .........اینکه از امریکا وقتی به اروپا امدم زنان اروپایی را از امریکایی ها خوش پوشتر و مد پرست تر دیدم و از اروپا به تهران که رفتم ..زنان تهرانی را از اروپایی ها در مد و لباس و ارایش افراطی تر یافتم .........و از تهران به شیراز و ابادان که رفتم اقلیت متجدد زنان شهرستانی را از تهرانی ها پیشرفته تر دیدم ................گفتم اگر می تونستی به مسافرتت ادامه دهی .............و به مزینان ما می رفتی یک دختر خانم محمد ابادی رو نشونت می دادم که پدرش جل دوز بود و خودش به تهران رفته بود و چند سالی در خانه یکی از اشراف کلفتی کرده بود می خواستی باشی وببینی که چه پیف و افاده ای راه انداخته .................از وضع زنان دهاتی اهههههههههههههههههههههه که شما هنوز میرین تو صحرا با دست علف جمع می کنین .............دست به پشت گاو می زنین اصلا این لباسای کرباسی که می پوشین تنتون نو خونی نمی کنه زن حاجی خان و /؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ : ..............اقا بی بی رو دیدم خودشون رو ادم حساب می کنن بااون چادر نخودیش حالم به هم خورد .........امروز دیگه تو تهرون کسی تنیکه پاش نمی کنه اگه کسی پاش باشه همه می فهمن دهاتیه می گن کلاس نداره از پشت کوه اومد ه تو تهرون اگه من چشم به یه مرد غریبه بیفته ازش خوشم بیاد می رم صاف بهش می گم اقا این چشما رو شما با چی رنگ کردین .......... یا یه مرد تو کوچه می یاد جلوت بهت می گه خانوم تا حالا کسی به شما گفته اندام شما تو این شهر تکه من دلم پی دلته تو کجا منزلته .........ایشالا اینجا تلو یز یون بیاد رادیو بیاد شما با سواد بشین دیگه نمد و کرباس نپوشین کت شلوار خارجی و جوراب بدن نمای استار لایت بپوشین تو مجله زن روز نوشته زنای خارجی تو وان شیر می خوابن که بدنششون نرم بشه .................. ey: ...........................از کتاب باز گشت ..............................شریعتی
بنام خدا
جای تا سفه !واقعا 2 میلیون بشکه نفت !؟ من اصلا نمی فهمم مگه ما خاور میانهاییها زشتیم که انقدر پول باید صرف زیباییمون بشه ؟ اینجا ما هر جا میریم از زیبایی چهره و پوستمون تعریف میکنن نه تنها مالاییها هندیها بعضا چینیها اینها عربها رو هم خیلی قبول دارند اصلا نمیدونم چرا تو این چند سال اخیر ارایش شده یه فرهنگ؟ ! کمتر کسی رو میتونی بی ارایش ببینی ایا این نشان دهنده خود کم بینی نیست ؟
سلام به دوستان:
من فكر ميكنم علت كار يك چيزه ديگه است !!!!!اينجا خانمها زياد اهل ارايش نيستند (به غير از هنر پيشه و خواننده و ...) اكثرا ساده ميگردند يك شلوار و بلوز ميپوشند موهاشونو با كش و گلسر ميبندند و ميرن بيرون. تو دانشگاه هم خود تركها ساده ميان. اينكه ارايش يا به موهاشون برسن اصلا مهم نيست اما دانشجوهاي ايراني اكثرا با ارايش و شيك و پيك موهاي سشوار شده.... يك جاي كار مي لنگه اما كجاش؟؟؟
اين كه بد نيست خانوم ها شيك و نميز باشند
در مورد اون دوستي كه اين متن را از شريعتي نقل كردند بايد بگم اگه البته از آثار شريعتي آگاهي داشته باشن شريعتي در مورد خانم ها نگاه متفاوتي داشته من نميدونم چرا همه ي گفته هايه اين بنده خدا را سانسور ميكنن فقط اون قسمت هايي را كه دوست دارن را مطرح ميكنن "به كتاب زن دكتر شريعتي مراجعه كنيد"
و اما در مورد آرايش كه خالي از لطف نيست خدمتتون عرض كنم ملت ما فرهنگ ديرينه اي داره اون موقع كه فلاسفه ي ما مي نشستن با هم بحث هاي فلسفي ميكردند ملل اروپايي هنوز حموم هم نداشتند بعد تازه اومدن از ما ياد گرفتند و رفتند شروع كردند به ساختن حموم ،اگه به خودتون زحمت بديد و چند تا كتاب تاريخي بخونيد متوجه ميشيد كه در دوران باستان هم مردان صورت خودشون را با رنگ هاي كدر و تيره شكل هايي ميكشيدند كه خشونت اونا را زياد كنه و به تبع زنان هم از طرح ها و رنگ هاي متفاتي نسبت به اونا استفاده ميكردند اين در حالي بود كه ملل اروپايي هنوز داشتند به مسائلي كاملا پيش پا افتاده مثه نظافت شخصي فكر ميكردند پس اين خيلي نامرديه كه بگيم ما با چشم و هم چشمي نسبت به اونا از اين وسايل استفاده ميكنيم
از طرف ديگه مگه نشنيديد مردان دوران صدر اسلام كه نيازي به نام بردنشون نميبينم از سرمه و عطر استفاده ميكردند؟آيا اين در مورد زنان اون زمان صدق نميكرده؟
اين كاملا بديهي و روشنه كه انسان در ظرفي به نام زمان قرار داره و به تبع اون تغيير ميكنه اگه زماني "دوران پر خفقان صفويه"بدبو بودن زنان و بد قيافه بودن اونا و...جزء دينداريشون در نظر گرفته ميشد الان ديگه اينطور نيست البته كه كاملا به نسبي بودن زيبايي معتقدم اما چه عيبي داره يه نفري كه احساس ميكنه با استفاده از اين وسايل زيباتر ميشه از اين وسايل استفاده كنه؟؟چه عيبي داره يه نفري كه احساس ميكنه با چند تا عمل جراحي ميتونه زيبايي دو چنداني داشته باشه اين كار را انجام نده؟اگه به نظر شما اين يعني ضايع كردنه حق مظلومانه، از نظر من نيست. حق اونا جاهايه ديگه داره ضايع ميشه كه اگه يكم به اطرافتون نگاه كنيد متوجه ميشيد
اما ميدونيد چي باعث ناراحتي ميشه؟
اينكه چرا كشور ما خودش توليد كننده ي اين وسايل نباشه كه خانواده ايه ما ديگه مجبور نباشن جنسايه خارجي تهيه كنن؟
چرا كيفيت محصولات ما بايد انقدر پايين باشه كه باعث بيماري هايه پوستي مختلف بشه؟
چرا ما خودمون اينا را با كيفيتي بهتر از مشابه هايه خارجيش توليد نكنيم كه نه تنها سرمايه از كشورمون خارج نميشه بلكه يه فرصت اشتغالي هم بوجود بياد؟
در ضمن سرمايه هايه كشور فقط از اين را هرز نميره كافي فقط به اطراف خودتون نگاه كنيد كه .....
من هم با نظر دختر مجرد موافقم ایران از زمانهای خیلی دور هزاران سال قبل از میلاد به ارایش وتمیزی اهمیت می داده واز وسایل ارایشی وعطر ها استفاده می کردند وبه حمام و زدودن موهای صورت وبدن اهمیت می دادند در صورتی که اروپا وکشورهای دیگه حتی نمی دونستند حمام چیه و کنار کوجه ها وخونه هاشون دستشویی می کردند واستحمامی نمی کردند اروپایان به عنوان برده و بربر ها به امپراتوری ابران می اومدن وکار می کردند توی موزه که برید عطر دانها وسرمه دانهایی رو می بینید که مال سه هزاره سال قبل از میلاده پس ببینید که تمدن ایرانی با همه کشور ها فرق می کنه
اما عربها : عربها بعد از اسلام تمدن پیدا کردند و اون هم بیشتر به خاطر رفت وامد دانشمندان ایرانی ورفت امد ایرانی ها به عربستان بود و اونها از ما فرهنگ وتمدتن رو یاد گرفتند عربها موجوداتی بودند که وقتی حیوانی رو ذبح می کردند خون اون حیوان رو تو روده های همون حیوان می ریختند ومی پختند ومی خوردند اونها هم هر چی دارند از ایرانی هاست اما حال طوری شده که ایرانی ها رو قبول ندارند
اما ارایش زیاد هر چیزی در جای خودش خوبه یه خورده ما جونها این مسلئه رو نادیده می گیریم وهنوز نمی دونیم که هر جای باید رفتا واعمال خودش رو رعایت کنیم و هر سنی ظاهر خودش رو می طلبه مثل دختر های 12و 13 ساله ما ارایشهای در حد خانومهای بزرگ سال می کنند که این د ست نیست یا مکانهای مثل سر کار ودانشگاه ومحیط های کارگری ارایش زیاد در حد عروسی رفتن اصلا در ست نیست واین کار باعث بی ارزش شدن وبی حرمتی به خودشون میشه
در حال حاضر فقط خانومها ارایش نمی کنند اقایون هم بینی ها شون رو عمل می کنند وزیر ابرو بر می دارند وگاهی اوقات من دیدم که حتی کرم پودر هم می زند وکمی هم مدادو ریمل و..................
kheili jalebe
ma man mikhastam ino begam ke be nazare man ma irani ha va asiyaeha niyaz be arayesh darim ama oropaeeha va nejade bolond niyazi be arayesh va jarahi nadaran baraye hamine ke amar ma bishtare taze jamiyatemon ham bishtareva be zibaee ham ahamiyat midim
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آشپز آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 653]