تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 12 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):بهترين سخن، كتاب خدا و بهترين روش، روش پيامبر صلى‏لله‏ عليه ‏و ‏آله و بدترين ام...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1836753587




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

فقط 6درصد مردم نان صنعتي‌خور هستند


واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: فقط 6درصد مردم نان صنعتي‌خور هستند
گروه‌صنعت‌و‌معدن-صابردري‌نژاد: بيش از 94درصد مردم تمايلي به مصرف نان‌هاي صنعتي ندارند.به گزارش خبرنگار ما، با گذشت سه دهه از شروع پروژه صنعتي كردن توليد نان از سوي دولت، هنوز اين نوع محصولات جاي خود را در ميان مردم بازنكرده‌اند.


به تازگي نشريه برنامه طي گزارشي اعلام كرد: فقط شش درصد مردم نان‌صنعتي خور هستند و مابقي از نان‌هاي سنتي رايج مصرف مي‌كنند. اين در حالي است كه نان‌هاي صنعتي به دليل وجود گاز اكسيژن در زمان پخت، بهره‌گيري از سيستم حرارتي غيرمستقيم، طولاني بودن زمان پخت و از همه مهم‌تر استفاده نكردن از جوش‌شيرين براي توليد نان هم از سلامت بيشتري برخوردارند و هم ارزش غذايي بالاتري نسبت به نمونه سنتي دارند.سهم شش درصدي توليدكنندگان نان صنعتي از بازار، ناشي از عدم‌توجه كافي به اين صنعت است. چندي پيش، مجيد پارسانيا، معاون وزير بازرگاني اعلام كرد: « ايران نان‌خورترين مردم دنيا را دارد. مصرف سرانه‌ نان در ايران 200كيلوگرم است كه بالاترين مصرف سرانه جهاني است.»
معاون وزير بازرگاني مي‌افزايد: «امروزه نياز مردم به نان را 50 تا 60هزار واحد نانوايي موجود در كشور مرتفع مي‌كنند و به نظر مي‌رسد عدم‌نظارت دقيق بر كاركرد اين واحدها مشكلات فراواني را براي جامعه فراهم آورده است. كم‌توجهي به رعايت بهداشت كارگران، كيفيت پايين محصولات توليدي نانواني‌ها، وجود ضايعات فراوان در نان و به تازگي فروش نان به قيمت آزاد در برخي از نانوايي‌ها به بهانه‌هاي گوناگون تنها بخشي از اين مشكلات است. ظاهرا تنوع بخشيدن نسبي به محصولات يكي از راه‌هاي فرار از قيمت‌گذاري دولتي شده است.از سوي ديگر موضوع ضايعات توليد را نبايد فراموش كرد. سالانه 7/10ميليون تن گندم در كشور مصرف مي‌شود كه افزون‌بر سه ميليون تن آن در قالب ضايعات به هدر مي‌رود. با صنعتي شدن اين محصول ميزان ضايعات نان از 32درصد كنوني به 8درصد كاهش مي‌يابد. وقتي صحبت از نان صنعتي مي‌شود منظور فقط نان حجيم نيست؛ چرا كه به روش سنتي هم مي‌توان نان حجيم توليد كرد. تفاوت نان صنعتي و نان سنتي در روش به عمل‌آوري خمير است. در نان‌هاي صنعتي به عمل‌آوري خمير، شكل دادن، پخت، خنك كردن نان و ... به صورت مكانيزه انجام مي‌گيرد. گزارش جديد نشريه معتبر برنامه چاپ معاون برنامه‌ريزي و نظارت راهبردي رييس‌جمهوري حكايت از آن دارد: «هزينه بالاي راه‌اندازي واحد‌‌هاي توليدي نان صنعتي، زمان‌بر بودن احداث اين واحدها، پايين آمدن قدرت خريد مردم به دليل بالاتر بودن قيمت تمام شده نان صنعتي در مقايسه با نان‌هاي سنتي، اختلاف قيمت بين آرد واحدهاي صنعتي و سنتي و به عبارت ديگر نبود شرايط يكسان براي رقابت از موانع اقتصادي موجود پيش روي سرمايه‌گذاران اين بخش است.» اين نشريه مي‌افزايد: «وابستگي مردم به مصرف نان‌هاي سنتي و عادت آنها به تهيه نان تازه از يك سو و مصرف چند نوع نان خاص با غذاهاي ايراني از ديگر سو، مشكلات زيادي را بر سر راه توليدكنندگان ايجاد كرده است.»
بر پايه اين گزارش كه از سوي مسلم عبيدي، كارشناس معاونت برنامه‌ريزي اين سازمان نوشته شده است، در حال حاضر حدود 140 واحد صنعتي توليد نان در كشور وجود دارد كه 95واحد آن در سه استان سيستان و بلوچستان، كرمان و تهران احداث شده‌اند. اين يعني بيش از 70درصد ظرفيت توليد نان صنعتي فقط در سه استان كشور متمركز شده است.
«سنتي» توان «صنعتي» ندارد
نان‌هاي سنتي ايران به لحاظ ساختاري ظرفيت صنعتي شدن را ندارند يا اين امكان در آنها به صورت محدود وجود دارد.
اين نشريه مي‌افزايد: «در اين ميان تنها نان بربري است كه به خاطر نيمه‌حجيم بودن (حجمي مابين 1cm تا 5cm) ظرفيت صنعتي توليد شدن دارد. نتيجه آنكه تلاش در جهت توليد انبوه و صنعتي نان‌هاي سنگك، لواش و تافتون ثمري در بر نخواهد داشت. پس فقط در صورت ايجاد بسترهاي مناسب فرهنگي و سوق دادن ذائقه مردم به سمت مصرف نان‌هاي صنعتي است كه مي‌توان شاهد كاهش 75درصدي خسارات ناشي از ضايعات نان و صرفه‌جويي 65درصدي در مسير توليد هر تن نان بود.»دولت به منظور تسريع در روند صنعتي كردن توليد نان و همچنين كاهش موانع موجود بر سر راه توليدكنندگان يك‌هزار ميليارد ريال تسهيلات در اختيارشان قرار داده است كه پيش از اين در بودجه سال 86 به تصويب رسيده بود.
در اين گزارش كه بهره بانكي اين تسهيلات 5درصد عنوان شده، آمده ‌است: «اين وام‌ها را بانك تجارت ظرف مدت يك ماه پس از صدور مجوز تاسيس واحد توليد پرداخت مي‌كند. تا امروز بالغ بر 60واحد در حال گرفتن تسهيلات اعطايي و ايجاد كارخانجات توليد نان صنعتي هستند. البته اين وام فقط در اختيار واحد‌هاي با توان توليدي بيش از 20تن در روز قرار خواهد گرفت.آيا اين تمهيدات باعث مي‌شود كه ايراني‌ها از خوردن نان گرم سنتي در وعده‌هاي غذايي‌شان دست بكشند؟»
 پنجشنبه 24 مرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[مشاهده در: www.donya-e-eqtesad.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 86]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن