پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1848162162
استيضاح در غيبت شهردار اهواز
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: استيضاح در غيبت شهردار اهواز
شب گذشته جلسه استيضاح حيدر نجفي، شهردار اهواز، بدون حضور وي در سالن جلسات شوراي شهر اهواز برگزار شد.
به گزارش ايسنا، داريوش ممبيني، عضو شوراي اسلامي شهر اهواز اظهار كرد: در شهر اهواز و استان خوزستان، مكانيزمي بهتر از شورا وجود ندارد. در مركز استان خوزستان تنوع قومي و فرهنگي حضور دارد و دولت نيز مجموعهاي بسيار قوي در اين شهر است.
وي افزود: انتظار بود كه جزء به جزء تصميمها به اطلاع مردم برسد و لحظه به لحظه مباحث ميان اعضاي شورا منتشر شود اما متاسفانه شرايط براي شوراي سوم فراهم نيست. بهترين رسانهاي كه شورا ميتواند مطالب و گزارشهاي هفتگي و ماهانه خود را از طريق آن به اطلاع مردم برساند، مجموعه صدا و سيماست و در مقايسه با دوره نخست شورا كه پيوسته و هفتگي، گزارشها از صدا و سيما پخش ميشد و مصوبات كليات جلسات شوراي شهر از طريق صدا و سيما اعلام ميشد؛ متاسفانه در اين دوره از سوي صدا و سيما كمتر با شوراي شهر همكاري شده است.
ممبيني گفت: شوراي شهر اهواز به نوعي از سوي صدا و سيما تحريم است. صدا و سيما ميتوانست حداقل گزارشهاي كلي شورا را به مردم انعكاس دهد تا مردم از اين كم اطلاعي رهايي يابند.
وي ادامه داد: شورا كش و قوسهاي بسيار زيادي داشته است. كار شوراي شهر بسيار سخت و پرپيچ و خم است و ما در اطلاع رساني دچار مشكل هستيم.
اين عضو شوراي اسلامي شهر اهواز خاطرنشان كرد: شوراي اسلامي شهر اهواز، در آغاز شهرداري را منصوب كرد كه در ابتداي كار خود در مقابل شورا موضع گرفت و به صورت كامل با نهادهاي دولتي هماهنگ شد و شوراي شهر را دچار مشكل كرد. اين اتفاق در دوره شهرداري آقاي نجفي نيز تكرار شد. ولي اعضاي شوراي شهر بنا را بر سكوت گذاشتند تا ذهن مردم مشوش نشود.
وي يادآور شد: اگر تا كنون شورا سكوت كرده است به اين دليل بوده كه شورا قصد دارد كاري اساسي كند و اين روند تا كنون اقتدار شورا را نشان داده است. سوال، استيضاح و تغيير شهردار، نشانه اقتدار شوراست.
ممبيني عنوان كرد: شوراي اسلامي شهر اهواز با همه پيچ و خمهايي كه داشته ولي خوشبختانه اقتدار خود را از دست نداد و بلكه محكمتر در قبال اجراي برنامههاي خود برخورد كرد و هنوز نيز اصرار دارد كه برنامه شوراي شهر سوم صحيح و قابل اجراست ولي مسير متاسفانه، مسيري نبود كه اين برنامه اجرا شود.
وي افزود: اميدواريم همه مسئولان و كاركنان شهرداري و شهروندان، واقع بينانه به شوراي شهر نگاه كنند. زيرا تمامي مباحث شوراي شهر، عملكردي است و شوراي شهر به مسائل شهر، فارغ از هر گونه گرايشهاي سياسي، به صورت اجرايي مينگرد.
عضو شوراي اسلامي شهر اهواز يادآور شد: بحثها و گفتگوها و مشاجرههاي اعضاي شوراي شهر درباره كار شورا و شهرداري بوده است. متاسفانه بعضيها كم لطفي ميكنند و مسائل كلان شورا را با مسائل پايين و كوچك و سطحينگر و جزئينگر مشخص ميكنند و با تهمت و افترا به اعضاي شورا، اهداف و آرمانهاي شورا را لوث ميكنند.
وي گفت: اميدواريم به محتواي عملكرد شورا در استيضاح شهردار اهواز دقت شود. سوال، استيضاح و عزل شهردار همگي در پي اهداف عاليهاي است كه شورا تعريف كرده است.
ممبيني ادامه داد: نبايد اينگونه احساس شود كه اگر ما اعضاي شوراي شهر سكوت كردهايم، ايرادي بر ما وارد است. ما تنها براي اين كه بر ذهن مردم تاثير منفي نداشته باشد، اين بار تصميم گرفتهايم كه به سطحي نگريها و تهمتها پاسخ ندهيم و بيشتر در اجرا بحث كنيم و عملكرد شهرداري را در نظر بگيريم. همه به صورت كم و بيش متوجه عملكرد شهرداري هستند و ميتوانند آن را تجزيه و تحليل كنند و ببينند كه تا چه حد به اهداف خود نزديك شدهايم و تا چه ميزان در جهت اهداف شورا گام برداشته ميشود.
آيا باز هم بايد به شهردار فرصت دهيم؟
سيد حميد حسن زاده، رئيس شوراي اسلامي شهر اهواز نيز در اين جلسه يادآور شد: پيش از استيضاح و طرح سوال از شهردار، 20 تذكر كتبي به نجفي بيش از پنج مورد نيز به استاندار، فرماندار و معاون عمراني استانداري داده شد. بيش از سه بار با حوزه معاونت عمراني وزارت كشور صحبت كردم و مشكلات شهرداري اهواز را به آنان به عنوان رئيس شوراي شهر و شهروندي كه در مسائل حوزه شهري تخصص دارم، اعلام كردم.
وي ادامه داد: متاسفانه نه تنها به اين تذكرها و صحبتها توجهي نشد بلكه هر زمان كه مشكلات شهرداري را مطرح ميكرديم، به نوعي با حل مشكلات مقابله ميشد.
حسنزاده افزود: پس از طي مراحل مختلف، كار به استيضاح شهردار اهواز كشيده شد. استيضاح مطابق قانون انجام و مراحل آن طي شده است. ابهامي كه در اين جلسه وجود دارد، غيبت شهردار است. طبق ماده 73 قانون، چنانچه شهردار از حضور استنكاف ورزد يا پاسخ وي قانع كننده تشخيص داده نشود، طي جلسه ديگري موضوع مجددا به صورت استيضاح كه حداقل به امضاي يك سوم اعضاي شورا رسيده باشد، مطرح ميشود.
وي گفت: در جلسه نخست، شهردار دعوت شد و در آن جلسه، پاسخها قانع كننده نبود و يك سوم اعضاء درخواست استيضاح شهردار را كردند. اين كه شهردار در اين جلسه حضور نيافته، خود دليلي بر اين است كه نظر شورا درباره اين كه حوزه دولت در شهرداري دخالت ميكنند و اجازه نميدهند كه شوراها به وظايف خود برسند، درست است.
رئيس شوراي اسلامي شهر اهواز عنوان كرد: شهردار از شورا درخواست ماموريت و مرخصي كرده من به عنوان رئيس شوراي با ماموريت يا مرخصي وي موافقت نكردم و گفتم تا زماني كه تكليف استيضاح روشن نشده شما حق نداريد به ماموريت يا مرخصي برويد.
وي افزود: پس از آن فرماندار اهواز با من تماس گرفت و درخواست كرد كه استيضاح را عقب بيندازيم. زماني كه من به فرماندار پاسخ دادم كه اين امر عملي نيست، وي به صراحت اعلام كرد كه بالاترين مقام دستگاه اجرايي از نظر ما وزارت كشور است و شهردار ملزم نيست مرخصي يا ماموريت خود را با شورا هماهنگ كند. در حالي كه بالاترين مقام دستگاه اجرايي شهرداري، شوراي شهر است و شوراست كه تصميم ميگيرد شهردار به ماموريت يا مرخصي برود يا خير.
حسنزاده توضيح داد: به نجفي گفتم مشكلتان را بايد در شورا مطرح كنيد و از شورا زمان بخواهيد؛ اين موضوع با تماس با استانداري يا من حل نميشود.
وي ادامه داد: خواهش ميكنيم مسئولان دولتي به جاي دخالت در كار شوراي شهر و جو سازي عليه شورا، به كارهاي خود بپردازند. من عنوان كردهام كه گزارش عملكرد قطار شهري اهواز كذب است، اكنون نيز آن را تكرار ميكنم. با ما تماس ميگيرند و تهديد ميكنند كه آمار را به دادگاه ارائه ميدهيم. اما من به عنوان يك كارشناس اعلام ميكنم پيشرفت عمليات پروژه قطار شهري اهواز، كمتر از 10 درصد است و بودجهاي كه براي اين پروژه تا كنون هزينه شده بسيار بيشتر از اين ميزان پيشرفت است.
رئيس شوراي اسلامي شهر اهواز گفت: هر كس از مسئولان مدعي است اين آمار صحيح نيست، بيايد و من در حضور مردم و مطبوعات اثبات ميكنم تخلفات انجام شده. ما نميتوانيم سكوت كنيم در برابر اين كه ما را تهديد ميكنند كه بزرگنمايي و سياه نمايي ميكنيم. شهر اهواز واقعا مشكلات دارد، آماري كه ارائه ميشود، كذب است و وضع شهرداري بسيار نااميد كننده است.
وي تصريح كرد: يكي از دلايلي كه به استيضاح رسيدهايم اين است كه با گذشت پنج ماه از سال، هنوز حتي 10 درصد خواستهها و برنامه شوراي شهر براي سال 87 در شهرداري اهواز محقق نشده است. آيا باز هم بايد به شهردار فرصت دهيم؟ اگر شهرداري اهواز سقوط كند و حقوق كارگران شهرداري معوق شود، با 10 يا 20 ميليارد تومان مشكل حل نخواهد شد. آيا دولت تضمين ميدهد كه در آن صورت، مشكلات شهرداري را حل كند و شورا پاسخگو نباشد و كسي ما را مواخذه نكند؟ هيچ كدام از مجموعه استانداري و حوزه دولت حاضر نشده بودجه 472 ميليارد توماني شهرداري اهواز را ضمانت كند.
حسنزاده متذكر شد: ما تصميم داريم از اختيارتمان در شورا استفاده كنيم. كسي جرات ندارد شوراي شهر را منحل كند زيرا ما تخلفي نكردهايم كه شورا را منحل كنند. در ضمن شوراي شهر، اداره نيست كه منحل شود.
نجفي را فردي مسلط، آشنا به وظايف و مديري با رويكرد جلوگيري از هزينههاي مضاعف ميدانم
پس از طرح موضوع استيضاح شهردار اهواز، اسكندر زنگنه، عضو شورا و به عنوان مخالف استيضاح گفت: نهاد شورا در جامعه ايران اسلامي نعمتي است كه برخاسته از اراده مردم و حكومت جهت واگذاري امور به جامعه است؛ اما عملكرد شوراي اسلامي شهر سوم اهواز در 15 ماه و نيم عمر سپري شده و فرصتها و زمانهاي از دست رفته از دورههاي سرپرستي و بلاتكليفي در شهرداري، دوره تزلزل در تصميمگيري و برنامهريزي، با كدام معيار رايج امروز در جامعه ما كه حول 2 محور و ديدگاه غالب اصلاح طلبي و اصولگرايي تدوين ميشود، مصداق دارد؟
وي ادامه داد: امروز شعار شفافسازي و اطلاعرساني، اخلاق مداري، صداقت در گفتار و عمل، نقد پذيري، اصلاح در امور تا رسيدن به عدالت، توسعه اقتصادي و اجتماعي و فرهنگي و سياسي و عمراني، پايبندي به اخلاق و ارزشها، عدالت گستري و مهرورزي و خدمت به خلق براي رضا خدا، شعارهاي رايج و مطرح اين برهه از زمان است و عموم متولياني كه در فرآيند انتخابات براي رسيدن به كرسي نمايندگي تلاش ميكنند اين شعارها را دارند.
زنگنه اظهار كرد: آن چه كه يك نماينده در كسوت نمايندگي شوراي شهر بايد به آن توجه داشته باشد، توجه به كوچكترين عمل و نگاه نهايي به نتيجه نهايي آن عمل است.
وي گفت: به دليل فرصتسوزيهايي كه در اين مدت 15 ماه و نيم عمر شوراي سوم اهواز براي انتخاب شهردار و سرپرستي و دوره بلاتكليفي شهرداري اهواز گذشته با استيضاح مخالف هستم، زيرا حدود 8 ماه از زمان شهرداري نجفي و قراين و دلايل ذيل، فرصت كار عمراني و برنامهريزي و خدمات رساني به مردم اهواز سلب شد. نخست دوره سرپرستي آقاي صفري حدود 70 روز، دوره مديريت شهرداري سعيد ممبيني كه با 8 راي منصوب و با 6 راي معذول شد نيز 70 روز بوده، دوره بلاتكليفي و نداشتن مسئول و متولي در شهرداري بالغ بر يك ماه طول كشيد، دوره سرپرستي آقاي يوسفي حدود 60 روز بود. مگر طول دوران خدمت ما در شوراي شهر چه قدر است كه بيش از نصف آن صرف جابجايي و تغيير شود.
اين عضو شوراي اسلامي شهر اهواز گفت: دوره سرپرستي، دوره موقت، گذر و سكون است ولي در مدت 70 روزي كه ممبيني شهردار بود، چه زمان و فرصتي براي برنامهريزي و تصميمگيري داده شد؟ حتي پيش از صدور حكم وي توسط وزارت كشور مخالفت با او آغاز شد.
وي افزود: صرف اين ميزان زمان، جز فرصت سوزي چه نام ديگري دارد؟ آب رفته به جوي باز نخواهد گشت ضمن اين كه آبروي مسلمان از خون مسلمان ارزش كمتري ندارد.
زنگنه اظهار كرد: شهرداري اهواز از نظر حوزه خدمات رساني و تنوع در امور و كارها، گستردگي شرح وظايف، تعداد كاركنان و شاغلان، سطوح مديريتي و تاثيرگذاري آن در ساير حوزهها از بزرگترين سازمانهاي موجود در استان است و تزلزل در حوزه مديريت آن، بيشترين آسيبهاي ممكن را به سازمان شهرداري و شهروندان وارد ميكند؛ بنابراين در مرحله نخست، مديران و كاركنان شهرداري كه امنيت شغلي را در فضاي امن و افقي بلند با برنامهريزي طولاني مدت و هدفمند جويا هستند، تحت تاثير تزلزل در حوزه مديريت قرار ميگيرند و كارآيي و اثر بخشي خود را از دست ميدهند و در مرحله دوم در سازماني به اين گستردگي، فضا براي بروز ناهنجاريهاي فراوان كه در بروكراسي اداري رايج و معلول است، براي فرصت طلبان فراهم ميشود.
وي تصريح كرد: نجفيفر را فردي آگاه، مسلط، بردبار، پاك، آشنا به وظايف و مدافع حقوق جمعي شهروندان و شهرداري و مديري با رويكرد جلوگيري از هزينههاي مضاعف ميدانم.
اين عضو شوراي شهر اهواز يادآور شد: امروز پذيرش مدير در بين كاركنان سازمان و مقبوليت و محبوبيت وي در ميان منابع انساني، با ارزشترين سرمايه هر سازمان و از اولويت ويژهاي برخوردار است. نجفيفر، فردي است كه هم اكنون در ميان پرسنل و منابع انساني شهرداري اهواز و در خارج از سازمان كه تاثير بسيار زيادي در امور شهر دارند، از مقبوليت و محبوبيت كافي برخوردار است.
عضو شوراي اسلامي شهر اهواز ادامه داد: نقشي كه اين محبوبيت بين سازمان شهرداري و ساير سازمانهاي تاثير گذار ايجاد ميكند، نبايد ناديده گرفته شود.
وي خاطرنشان كرد: شهردار اهواز به دليل ويژگيهاي خاص و منحصر به فرد، داشتن پتانسيلهاي بالفعل و بالقوه، مركز استان بودن، تعداد جمعيت، وسعت جغرافيايي، بافت قوميتي، ارتباط نسبي و سببي مردم ساكن اهواز با ساير شهرهاي كشور و مخصوصا شهرهاي استان، تاثير بسياري در ساير شهرها دارد؛ بنابراين چنانچه، روند تغيير شهرداران در اهواز به ساير شهرها رسوخ كند نسبت به اجراي وظيفه ملي خود چه مسئوليتي داريم؟
زنگنه بيان كرد: بر اساس اطلاعات واصله، حاميان استيضاح همان راي دهندگان به شهردار هستند و معلوم نيست كه در انتخاب شهردار بعدي باز هم اين سناريو تكرار شود. ولي آن چه بايد يادآوري كرد اين است كه در مسلخ عشق جز نكو را نكشند.
وي گفت: با توجه به رويكرد فرآيند انتخاب شهردار و تجربههاي حاصله در اين مدت و استفاده مكرر از حربه استيضاح و تعيين پيش فرضها و پيش شرطها، بعيد ميدانم كه انتخاب شهردار بعدي تامين كننده نظر استيضاح كنندگان باشد.
اين عضو شوراي اسلامي شهر اهواز خاطرنشان كرد: با توجه به معيارهاي برشمرده پيش گفته اميدوارم كه اعضاي شوراي شهر اهواز و مخصوصا موافقان استيضاح، بار ديگر نسبت به بررسي اوضاع و احوال و وقايع گذشته بازنگري كرده و خود را در برابر پرسشهاي زيادي كه در آينده مطرح ميشود، مسئول بدانند و چنانچه اين توصيهها مقبول نيفتاده و راي به استيضاح داده شد به هر كسي كه به عنوان شهردار منصوب شد اعلام ميكنيم كه خواسته ما افزايش سرانه فضاي سبز متناسب با رشد جمعيت و گسترش جغرافيايي شهر اهواز، توسعه حمل و نقل عمومي، بهسازي بافت قديمي شهر، ايجاد پاركينگها و پاركهاي مورد نياز، باز شدن گرههاي ترافيكي، بهبود وضعيت بهداشتي و نظافتي، زيباسازي شهر، جلوگيري از فعاليت حاشيهنشيني، نظم دادن به ساخت و ساز و الگوي معماري و مهندسي، كاهش هزينههاي مضاعف شهروندان، توجه به منابع انساني درون سازماني شهرداري، عدالت محوري در اعطاي اختيارات و امتيازات، صيانت از اموال شهروندان و شهرداري و جلوگيري از هدر رفتن فضاي عمومي است.
وي يادآور شد: طرح استيضاح شهردار را به صلاح شهر و شورا نميدانم و معتقدم كه موافقان استيضاح با ايجاد حاشيههاي پيدرپي، فضا را براي كارهاي عمراني و زيربنايي تنگ ميكنند و به دنبال اهدافي هستند كه خوب است از زبان خود آنان بيان شود. زماني كه من بحث سهم خواهي را در شورا مطرح كردم، مورد اعتراض و هجمه قرار گرفتم. به منظور شفاف عمل كردن، من و دوستان مخالف استيضاح، ضمن دادن راي علني به ابقاي شهردار، جلسه را ترك ميكنيم تا فردا هر كس به صورت شفاف و روشن جوابگوي كار خويش باشد.
حسن زاده در پاسخ به زنگنه گفت: كسي ميتواند در استيضاح راي دهد كه در جلسه حضور داشته باشد، شما اگر ميخواهيد از جلسه خارج شويد حق راي دادن را نداريد. هنوز رايگيري نشده است، شما بايد در جلسه حضور داشته باشيد تا راي دهيد يا راي ندهيد.
پس از اين، زنگنه صحن شورا را ترك كرد و داريوش ممبيني در ادامه جلسه گفت: من تنها به يك دليل آقاي نجفي را استيضاح كردهام و اين دليل براي من كفايت ميكند واگر 100 شهردار ديگر نيز اين گونه باشند، به همين يك دليل استيضاحشان ميكنم، وي صادق نبود.
استيضاح شهردار براي ما بسيار سخت و ناخوشايند است
رمضان منجزي، ديگر عضو شوراي اسلامي شهر اهواز نيز گفت: استيضاح شهردار براي ما بسيار سخت و ناخوشايند است ولي ديگر چارهاي نيست. ما نميتوانيم صبر كنيم و منافع مردم و شهر و اجتماعي كه به ما اعتماد كرده را فداي مشكلات و خواستههاي يك فرد كنيم. ما با استيضاح شهردار بسيار تحت فشار قرار ميگيريم و آرزوي ما اين است كه شهرداري در اهواز حضور داشته باشد كه كار كند و در شهر تحول ايجاد كند، برنامههاي شورا را اجرا كند و به مردم خدمات دهد و ما نيز وي را كمك كنيم. درمورد آقاي نجفي به اين نتيجه رسيدهايم كه وي بيش از اين توان كار ندارد.
به گزارش خبرنگار ايسناي خوزستان، در ادامه پس از دفاع موافقان استيضاح، استيضاح نجفي، شهردار اهواز به راي گذاشته شد و با 6 راي موافق و يك راي مخالف به سرانجام رسيد. همچنين عبدالنبي شيربيگي، به عنوان سرپرست شهرداري اهواز در صحن شوراي شهر مطرح و با 7 راي موافق اعضاي شوراي شهر به اين سمت منصوب و حكم وي از رئيس شوراي اسلامي شهر اهواز به وي ابلاغ شد.
همچنين محمد رضا شمسايي با 7 راي موافق، از سوي اعضاي شوراي اسلامي شهر، شهردار اهواز شد. وي پيش از اين رئيس سازمان آب و برق استان خوزستان بوده است.
چهارشنبه 23 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
-