واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: جمعي از دانشجويان قرقيزستان خواستار برپايي نمايشگاه هاي اسلامي در كشورشان شدند
داخلي. فرهنگي. معارف اسلامي در قرقيزستان.
جمعي از دانشجويان رشته اسلام شناسي از دانشگاه ايران لا قرقيزي كشور قرقيزستان خواستار برپايي نمايشگاه هاي ديني و اسلامي در كشورشان شدند.
به گزارش ايرنا، اين دانشجويان ممتاز ضمن بازديد از سومين نمايشگاه جشنواره فرهنگي و هنري طليعه ظهور خاطر نشان كردند: اين گونه نمايشگاهها و فعاليت هاي هنري در توسعه و ترويج اسلام بسيار حائز اهميت ميباشد.
اين دانشجويان بر اين باورند كه آثار هنري ميتواند تاثير بيشتري در ترويج فرهنگ اسلامي در عرصه هاي بينالمللي داشته باشند.
يكي از دانشجويان پسر قرقيزي با بيان اين مطلب كه در كشور ما چنين نمايشگاههايي برگزار نميشود، گفت: تنها تعداد محدودي نمايشگاه كتاب و قرآن در پايتخت قرقيزستان آن هم توسط ايرانيان برگزار ميشود.
دانيار اورمان بت اف با اشاره به سابقه تفكر كمونيستي طي ۷۵سال گذشته در اين كشور، افزود: متاسفانه اطلاعات چنداني در خصوص اسلام و احكام اسلامي در دسترس مردم قرار ندارد.
وي ادامه داد: حتي مسلمانان نيز به دليل فشار و شرايط استبدادي حاكميت كمونيست از احكام دينشان آگاهي نداشته و تنها اسما مسلمان ميباشند.
اورامان بت اف با اشاره به تبليغات منفي و وسيعي عليه ايران ومسلمانان اظهار داشت: در اين شرايط مردم تحت نفوذ و شرايط اين تبليغات دروغ قرار گرفته و ديدگاهشان نسبت به اين دين الهي تغيير ميكند.
وي يادآور شد: اسلام در اين كشور در هاله اي از سكوت و فراموشي قرار گرفته و حتي گاهي مسلمانان نيز مسلمان بودن خود را در اجراي احكام اسلامي فراموش ميكنند.
وي در خصوص استان قم به عنوان پايگاه ديني كشور وجهان اسلام تصريح كرد:
در نگاه اول ديني و مذهبي بودن اين شهر مشخص ميشود ولي به دليل گستردگي تبليغات منفي مانع برجستگي اين شهر مهم در ساير كشورها شده است.
نازگل علي آوا كه يكي ديگر از دانشجويان قرقيزستان ميباشد بر لزوم برگزاري اين گونه نمايشگاه هاي ديني در اين كشور تاكيد كرد.
وي افزود: اسلام يكي از نيازهاي اساسي مردم به ويژه مسلمان كشور مذكور مي باشد كه ايران بايد به عنوان يك كشور مسلمان به توسعه و بيداري مردم نسبت به اسلام توجه بيشتري داشته باشند.
وي افزود: با وجود كثرت مسلمانان در قرقيزستان اسلام دراين كشور مظلوم واقع شده است.
آيزاده زينالدين آوا از ديگر دانشجوي مسلمان قرقيزي گفت: دين در اين كشور از زمان فروپاشي شوروي و استقلال اين كشور به دوباره مورد توجه مردم قرار گرفت.
وي بيان داشت: ولي متاسفانه به دليل جدايي بيش از حد مردم از دين به ويژه اسلام، حتي مسلمانان و پدر و مادران مسلمان نيز با احكام و اصول دين خود آشنايي ندارند.
وي اظهار داشت: فرزندان و جوانان نميتوانند هيچ گونه آموزش ديني را از خانوادهها دريافت كنند بنابراين بايد مراكزي در اين كشور براي آموزش معارف اسلامي و تعامل بيشتر مسلمانان با يكديگر ايجاد شود.
"مارال عسگربيگ" يكي ديگر از دانشجويان گفت: در حال حاضر يك
برنامه به نام "خطبه" در خصوص مسائل ديني و آموزش احكام اسلامي از تلويزيون قرقيزستان پخش ميشود كه البته كافي نميباشد.
وي خاطر نشان كرد: برپايي چنين نمايشگاههايي ميتواند گامي موثر در اثبات حقانيت مسلمانان و شيعيان باشد.
اين گروه ۱۸نفره كه متشكل از ۱۵دختر و سه پسر ميباشند در حال حاضر براي يك دوره كوتاه مدت آموزش هاي ديني از سوي جامعه مصطفي العالميه در استان قم به سر ميبرند. ك/۴
چهارشنبه 23 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 88]