واضح آرشیو وب فارسی:سایت رسیک: فشارهای اجتماعی و فقر، از جمله مهمترین عامل بروز بیماریهای قلبی شناخته میشوند.
الناز محمدی: بیماری قلبی وانواع و اقسام بیماریهای ناشی از آن، همچنان به عنوان یکی از دلایل اصلی مرگ ومیر در میان ایرانیها شناخته میشود. شاید این بیماری بین افراد سالخورده، دور از انتظار نباشد اما سهشنبه گذشته خبری از قول چند متخصص قلب منتشر شد که عوامل دیگری را به علتهای پیشین میافزود؛ عواملی که تا پیش از این کمتر سخنی از آن به میان آمده بود. علاوه بر این، خبری که چند فوقتخصص قلب بر آن اتفاقنظر دارند، پایینآمدن سن ابتلا به بیماریهای قلبی درمیان ایرانیهاست.
جوانان؛ بیشترین مبتلایان به بیماریهای قلبی
به گزارش روز سهشنبه خبرگزاری ایرنا، تعدادی از پزشکان فوقتخصص قلب در یک نشست خبری به مناسبت کنگره بینالمللی نارسایی قلب برگزار شده بود، اعلام کردند: «شواهد نشان میدهد که سکته قلبی در افراد بین 30 تا 40 سال در جامعه امروز ایرانی بیشتر شده است».
دکتر قیداری عضو هیئتعلمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی که یکی از این سخنرانان بود، در این باره ابراز نگرانی کرده است: «این در حالی است که مشکلات قلبی با بالارفتن سن باید بیشتر شود و این موضوع نباید در سنین جوانی اتفاق بیافتد».
اما یکی از نکات جالب گفتهشده در این نشست خبری این بود که این پزشکان یکی از علل زیادشدن شیوع این بیماری را در کاهش مرگومیر ناشی از بیماریهای عفونی و یا کاهش مرگ و میر مادران عنوان کردند. علتی که کمتر در میان جامعه پزشکی به آن اشاره شده بود.
دکتر قارونی متخصص قلب و عضو هیئتعلمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در این مورد میگوید: «چنین علتی تا به حال در میان عوامل بروز بیمارهای قلبی آورده نشده است و به نظر من هیچ ارتباطی میان کاهش مرگ و میر ناشی از بیمارهای عفونی و افزایش بیمارهای قلبی وجو ندارد بلکه باید گفت به خاطر بهبود وضع بهداشت عمومی و عوامل توسعه شهری، بیماریهای عفونی کاهش پیدا کرده و هیچ ارتباط مستقیمی میان کاهش یا افزایش این بیماریها و افزایش بیماریهای قلبی وجود ندارد».
وقتی آلودگی هوا بیماریهای قلبی را زیاد نمیکند
از دیگر نکات جالب توجهی که در این نشست خبری و از سوی دکتر بابک شریف کاشانی عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و دبیر علمی کنگره بینالمللی نارسایی قلب مطرح شد، این نکته بود که بررسیها نشان داده آلودگی هوا باعث بروز بیماری قلبی نمیشود بلکه آلودگی هوا ممکن است صرفا باعث بروز تظاهرات حاد بیماری قلبی شده و آنها را تشدید کند.
دکتر قارونی با بیان اینکه آلودگی هوا رگهای قلب را تنگ نمیکند بلکه باعث تسریع سکته قلبی میشود، به خبر میگوید: «کسانی که نیاز به اکسیژن بیشتری دارند وقتی در معرض آلودگیهای موجود در هوا قرار میگیرند به خاطر کمبود اکسیزن رگهای قلبشان تنگ میشود و سکته قلبی در این افراد بروز میکند. به همین دلیل هم هست که به افراد مبتلا به بیماریهای قلبی توصیه میشود به هنگام آلودگی زیاد هوا کمتر به بیرون از خانه بروند.»
فشارهای اجتماعی و فقر؛ مهمترین عامل بروز بیماریهای قلبی
اما علاوه بر تمام علتهایی که درباره بروز بیماریهای قلبی و افزایش آن در میان افراد و بهخصوص افراد در سنین پایین ذکر میشود، باید به این نکته هم توجه کرد که آیا فشارهای اجتماعی و تنشها و دلشورههای زندگی شهری میتواند در تشدید بروز بیماریهای قلبی تاثیرگذار باشد یا خیر.
بر اساس گزارشی از آسوشیتدپرس، یک گروه بینالمللى از پژوهشگران بهتازگی دریافتهاند که نجاتیافتگان از حملات ایست قلبى با دلایل نامشخص، احتمالاً در روز پیش از این حادثه در برابر رویدادهاى بسیار تنشزا قرار گرفتهاند. بهگفته دکتر ریچارد دىلین، استاد روانپزشکى دانشگاه آریزونا، یافتههاى جدید نشان مىدهد که استرس عاطفى در بهوجودآمدن این عارضه نقش مهمى داشته باشد و ممکن است چنین افرادى داراى یک ناهنجارى ژنتیکى باشند که آنها را به اختلال ریتم قلب حساس کند. پژوهشگران انگلیسی در یک بررسی نشان دادهاند استرس در محل کار عامل عمدهای در ابتلا به بیماری قلبی و دیابت است.
گروهی از پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد نیز با بررسی 50 فرد با سابقه سکته قلبی یا بیماری رگهای خونرسان قلب، دریافتهاند که 78.9 درصد آنان، تحت فشارهای روحی روانی بودهاند. نتایج این پژوهش که در مجله دانشکده پزشکی اصفهان منتشر شده، همچنین نشان میدهد کسانی که سابقه سکته قلبی دارند، در یک ماه قبل از سکته، فشارهای روحی و روانی زیادی تحمل کردهاند.
دکتر قارونی، متخصص قلب نیز عوامل دلشورهزا و درگیریهای اجتماعی را یکی از مهمترین دلایل بروز این بیماریها میداند: «عوامل دلشورهزای شهری مانند ترافیک، زندگی شهرنشینی، فقر، کمبودن امنیت شغلی و از این قبیل در بروز و افزایش بیماریهای قلبی بسیار تاثیرگذار است واصلا به همین خاطر هم هست که در سالهای اخیر سن ابتلا به این بیماریها در ایران که در 20سال اخیر در میان افراد 60 سال به بالا بود، به افراد 30 به بالا کاهش پیدا کند».
منبع : خبر آنلاین
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت رسیک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 69]