تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 30 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):غذا خوردن نزد مصيبت‏زدگان و با خرج آنان، از رفتارهاى جاهليت است و سنّت پيامبر صلى...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816879719




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

ديابت : تغذیه و سلامتی


واضح آرشیو وب فارسی:آشپز آنلاین: ديابت چيست؟ ديابت يك اختلال در سوخت و ساز(متابوليسم) بدن است. در حالت طبيعي، غذا در معده تبديل به گلوکز يا قند خون مي شود. قند از معده وارد جريان خون مي شود. لوزالمعده (پانکراس) هورمون انسولين را ترشح مي کند و اين هورمون باعث مي شود قند از جريان خون وارد سلول هاي بدن شود. در نتيجه مقدار قند خون در حد نرمال و متعادل باقي مي ماند.

ولي در بيماري ديابت، انسولين به ميزان كافي در بدن وجود ندارد و يا انسولين موجود قادر نيست تا وظايف خود را به درستي انجام دهد، در نتيجه به علت وجود مقاومت در برابر آن، قند خون نمي تواند به طور موثري وارد سلول هاي بدن شود و مقدار آن بالا مي رود (تصوير بالا اين فرآيند را به خوبي نشان مي دهد. روي آن کليک کنيد).

انسولين هورموني است كه توسط سلول هاي "بتا" واقع در پانكراس ترشح مي شود و وظيفه ي اصلي آن كاهش قند خون است. پانكراس نيز يكي از غدد دستگاه گوارش است كه در پشت معده قرار دارد. بالا بودن قند خون در دراز مدت باعث بروز عوارضي در سيستم قلب و عروق، كليه ها، چشم و سلسله ي اعصاب مي گردد.


انواع بيماري ديابت

به طور كلي ديابت به چهار گروه ديابت نوع 1، ديابت نوع 2، ديابت حاملگي و ديابت به علل متفرقه تقسيم بندي مي شود.


ديابت نوع1:

در ديابت نوع 1 كه 15- 10درصد كل موارد ديابت را تشكيل مي دهد، توليد انسولين از پانكراس به علت از بين رفتن سلول هاي سازنده ي انسولين، متوقف مي شود. به همين دليل افراد مبتلا به اين نوع ديابت بايد از بدو تشخيص، انسولين مورد نياز بدن را به صورت تزريقات روزانه تأمين كنند. به همين دليل به آن "ديابت وابسته به انسولين" نيز مي گويند.

ديابت نوع 1 اغلب در سنين زير 30 سال به وجود مي آيد، لذا به آن "ديابت جواني" نيز مي گويند.


ديابت نوع2:

ديابت نوع 2 بيشتر در بالغين بالاي 30 سال و چاق ديده مي شود که 90- 85 درصد كل موارد ديابت را شامل مي گردد و انسولين توليد شده از پانكراس در اين افراد به خوبي عمل نمي كند. در واقع يا پانكراس به اندازه ي كافي انسولين ترشح نمي كند و يا اين كه انسولين ترشح شده، به علت وجود مقاومت سلول ها به انسولين مخصوصاً در افراد چاق، فاقد كارآيي لازم است.

به اين نوع ديابت، "ديابت غير وابسته به انسولين" يا "ديابت بزرگسالان" نيز مي گويند.


ديابت حاملگي:

ديابت حاملگي به ديابتي گفته مي شود كه براي اولين بار در طول حاملگي تشخيص داده شود. اين نوع ديابت معمولاً گذراست و بعد از اتمام حاملگي بهبود مي يابد. خانم هاي مبتلا به ديابت حاملگي بعداً در معرض خطر ابتلا به ديابت نوع 2 هستند.


ديابت با علل متفرقه:

از علل متفرقه ي ديابت مي توان به جراحي، داروها (مثل كورتيكواستروئيدها)، سوء تغذيه و عفونت اشاره كرد.

5 اصل كنترل ديابت عبارتند از: آموزش، كنترل روزانه، تغذيه ي صحيح، فعاليت جسماني و مصرف منظم داروها (قرص يا تزريق انسولين).


آيا ديابت درمان دارد؟

هنوز درمان قطعي براي ديابت پيدا نشده است. حتي روش هاي جديدي مثل پيوند سلول هاي بتا به افراد مبتلا به ديابت نوع 1 نيز، به علت ضرورت مصرف داروي ضد َردِ پيوند به صورت مادام العمر و عوارض احتمالي ناشي از آنها، براي اكثريت افراد مناسب نمي باشد. با اين وجود رعايت 5 اصل كنترل ديابت كه در ادامه به آنها اشاره خواهد شد باعث مي شود تا افراد ديابتي بتوانند يك زندگي سالم در مقايسه با افراد غير ديابتي داشته باشند و از پيدايش عوارض ديابت جلوگيري كنند.


اين 5 اصل عبارتند از: آموزش، كنترل روزانه، تغذيه ي صحيح، فعاليت جسماني و مصرف منظم داروها (قرص يا تزريق انسولين). در صورتي كه هر يك از اين پايه ها سست باشد، تعادل و در واقع كنترل ديابت بر هم خواهد خورد.


علائم اوليه ي ديابت چيست؟

ديابت نوع 1معمولاً شروع پر سر و صدايي دارد و با علائمي چون تشنگي، پُر ادراري، پُر نوشي، كاهش وزن، گرسنگي و خستگي شديد تظاهر پيدا مي كند.


ديابت نوع 2 شروع خيلي آهسته تري دارد و شايع ترين علامت اوليه ي آن در واقع "بي علامتي" است. درصد قابل توجهي از مبتلايان به ديابت نوع 2 (تقريباً 50 درصد آنها) از بيماري خود اطلاعي ندارند و تنها با انجام آزمايش قند خون مي توان بيماري آنها را تشخيص داد. با اين وجود در صورت عدم كنترل مطلوب، ممكن است علائمي مشابه به ديابت نوع 1 نيز بروز كند.


از ديگر علائم ديابت نوع 2 مي توان به عفونت هاي مكرر، مخصوصاً عفونت دستگاه ادراري و پوست، تاري ديد، بهبودي ديررس زخم ها، احساس سوزش و بي حسي در انگشتان پا اشاره كرد.


چه كساني در معرض خطر ابتلا به ديابت هستند؟

* تمامي افراد بالاي 40 سال در معرض خطر ابتلا به ديابت نوع 2هستند و بايد هر 3 سال يك بار تحت آزمايش قند خون قرار بگيرند.


* افرادي که دچار اضافه وزن مي باشند و حداقل يكي از شرايط زير را دارند، نيز در معرض ابتلا به ديابت نوع 2هستند و انجام آزمايشات مكرر قند خون در آ نها بايد در سنين زير 40 سال يا با فواصل كوتاه تر، يعني هر 2-1سال يک بار انجام شود.


اين شرايط عبارتند از: وجود سابقه ي ابتلا به ديابت در بستگان درجه ي اول، سابقه ي ابتلاي فرد به ديابت پنهان(مرحله ي پيش از ديابت)، سابقه ي ابتلا به ديابت حاملگي، سابقه ي تولد نوزاد با وزن بيشتر از 4 كيلوگرم يا تولد نوزاد با ناهنجاري هاي مادرزادي، بالا بودن فشارخون (فشارخون ماكزيمم بيشتر از 140 و يا مينيمم بيشتر از 90 ميلي متر جيوه)، وجود اختلالات چربي خون؛ يعني تري گليسيريد بالاتر از 250 و يا كلسترول خوب (HDL) كمتر از 35 ميلي گرم در دسي ليتر، سابقه ي ابتلا به كيست هاي متعدد تخمدان و يا بيماري هاي قلبي- عروقي (تنگي رگ هاي قلب، انفاركتوس قلبي يا سكته ي مغزي ).


آيا ديابت قابل پيشگيري است؟

در مورد ديابت نوع 1 با وجودي كه تحقيقات زيادي در مورد روش هاي مختلف پيشگيري از آن در حال انجام است، ولي هنوز راه حل قطعي براي پيشگيري از آن به دست نيامده است. ولي در مورد ديابت نوع 2 تحقيقات به روشني نشان داده اند كه تغذيه ي صحيح و كاهش وزن به ميزان 7- 5 درصد وزن فعلي و نيز انجام مرتب فعاليت ورزشي (150 دقيقه در طول هفته) در پيشگيري از ابتلا به ديابت، در افراد در معرض خطر بسيار مؤثر است.






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: آشپز آنلاین]
[مشاهده در: www.ashpazonline.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 430]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن