تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 13 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم را رها مكن حتى اگر بعدش شعر باشد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837528458




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

شناسايي كم درآمدها با جمع آوري فرم اطلاعات خانوار


واضح آرشیو وب فارسی:سازمان خبری اقتصاد ایران: شناسايي كم درآمدها با جمع آوري فرم اطلاعات خانوار
بانك جهاني اعلام كرد:تهران - خبرگزاري اقتصادي ايراناكونيوز: بانك جهاني با ارائه سه راهكار براي تشخيص افراد كم درآمد از ثروتمند در طرح هدفمند كردن يارانه ها روش جمع آوري اطلاعات خانوارها از طريق پرسش از خانوارها را جامع ترين و دقيق ترين روش در اين زمينه دانست.


به گزارش خبرگزاري اقتصادي ايران به نقل از بانك جهاني، پرداخت نقدي يارانه به اقشار كم درآمد و فقير يكي از جايگزين‌هاي مناسب براي پرداخت يارانه‌هاي حساب نشده و عمومي در كشورهاي در حال توسعه است.

پرداخت يارانه‌هاي عمومي از آن لحاظ كه ثروتمندان نيز از آن برخوردار مي‌شوند باعث به هدر رفتن منابع مالي دولت بدون دستيابي به نتيجه لازم در جهت ريشه كني فقر در سطح جامعه مي‌شود.

بر اساس اين گزارش مصر يكي از كشورهاي جهان سومي است كه هر ساله بخش عمده‌اي از منابع مالي دولت در آن صرف پرداخت يارانه‌هاي عمومي مي شود.

بر اساس آمارهاي وزارت بازرگاني مصر ثروتمندان مصري بهره بيشتري از نظام پرداخت يارانه‌ها در اين كشور مي‌برند. ثروتمندان بيش از 21 درصد يارانه نان را در اين كشور به خود اختصاص داده‌اند و به طور كلي بيش از 83 درصد يارانه مواد غذايي در اين كشور به اقشار غير فقير اختصاص مي‌يابد.

اين بدان معناست كه حجم زيادي از منابع مالي دولت مصر صرف حمايت از ثروتمندان مي شود و شيوه پرداخت يارانه‌ها در اين كشور هيچ كمكي به كاهش فقر نمي‌كند.

بر اساس گزارش بانك جهاني ناعادلانه بودن نظام پرداخت يارانه‌هاي عمومي مختص مصر نيست. درصد بالايي از يارانه مواد غذايي كه در كشورهاي مختلف پرداخت مي‌شود به اقشار غير فقير تعلق پيدا مي كند. اين رقم در صربستان 22 درصد، سري‌لانكا 31 درصد، شيلي 35 درصد، مكزيك 41 درصد، روماني 43 ، قزاقستان 44 درصد، قرقيزستان 46درصد، ارمنستان 49 درصد، كلمبيا 63درصد ، لهستان 74 درصد، روسيه 78 درصد و بلغارستان 81 درصد مي‌باشد.

بانك جهاني در ادامه گزارش خود به كشورهاي در حال توسعه توصيه مي‌كند نظام كنوني پرداخت يارانه‌ ها را هر چه سريع تر اصلاح كنند و آن را به نظام پرداخت هدفمند يارانه‌ها به افراد فقير تبديل كنند.

اجراي طرح پرداخت هدفمند يارانه‌ها دو مزيت مهم دارد.نخست آن كه موجب مي‌شود تا بخش كمتري از منابع مالي دولت براي حمايت از ثروتمندان صرف شود و به عبارت ديگر منابع مالي دولت به طور واقعي در جهت حمايت از افراد فقير مصرف شود.

مزيت دوم طرح هدفمند كردن يارانه‌ها آن است كه با واقعي شدن قيمت مواد و كالاهاي اساسي از ميزان حيف و ميل و اسراف اين كالاها كاسته مي شود. در حال حاضر مصرف كالاهايي كه يارانه‌هاي دولتي به آن‌ها اختصاص مي‌يابد در سطح بالايي قرار دارد.

بانك جهاني در عين حال نسبت به هر گونه شتابزدگي در طرح هدفمد كردن يارانه‌ها هشدار داده است.بر اساس اين گزارش پرداخت نقدي و هدفمند يارانه‌ها به سال ها تلاش و نظارت دقيق نياز دارد. با حذف يكباره يارانه‌ها علاوه بر اين كه ممكن است در تشخيص افراد فقير از غير فقير اشتباهات فاحشي صورت گيرد انجام يكباره اين كار ممكن است دولت را با چالش‌ها و مقاومت‌هاي سياسي زياد روبه‌رو كند.

به عقيده كارشناسان بانك جهاني بايد با اجراي دقيق و نظامند طرح هدفمند كردن يارانه‌ها اعتماد عمومي مردم را جلب كرد.

اين گزارش در ادامه پيشنهادهايي را در زمينه چگونگي اجراي طرح پرداخت نقدي يارانه‌ها ارائه كرده است.

بر اساس اين گزارش براي تشخيص افراد فقير از غير فقير براي پرداخت يارانه‌ها سه روش موثر وجود دارد. اين سه روش توسط كشورهاي در حال توسعه در آمريكاي لاتين، اروپا،‌آسياي مركزي و ديگر كشورها به اجرا گذاشته شده اند و نتايج موفقي بدست داده اند.

يكي از اين روش‌ها دسته‌بندي افراد فقير و غير فقير بر پايه فاكتورهاي جغرافيايي است. بر اساس اين روش ساكنان مناطقي كه از نظر ميزان درآمد در مقايسه با ديگر مناطق كشور در سطح پايين‌تري قرار دارند از سهم بيشتري از يارانه‌هاي دولت برخوردار خواهند شد.

براي مثال بخش زيادي از جمعيت فقير مصر در منطقه روستايي عليا واقع در شمال اين كشور ساكن است. از اين رو دولت مصر مي‌تواند ساكنان اين منطقه را به عنوان جمعيت هدف براي پرداخت نقدي يارانه‌ها انتخاب كند.

اشكال اين طرح آن است كه افراد ثروتمند در اين مناطق نيز از مزاياي طرح مزبور برخوردار مي‌شوند.

يك روش ديگر براي جدا كردن افراد فقير از غير فقير توجه به ميزان مصرف برق است.ميزان مصرف برق هر خانوار با ميزان درآمد آن ارتباط مستقيم دارد. هر چه درآمد خانواده‌اي بيشتر شود ميزان مصرف برق توسط آن خانوار افزايش مي‌يابد. از اين رو يكي از راه‌هاي تشخيص افراد فقير بررسي ميزان مصرف برق توسط خانوارها در يك مدت زمان مشخص است.

روش سوم در پيدا كردن افراد فقير از افراد غير فقير جمع‌آوري اطلاعات اقتصادي خانوارها از طريق منابع مختلف از جمله اطلاعات نهادهاي دولتي و پرسش از خانوارهاست.

اين روش نسبت به دو روش فوق جامع‌تر و دقيق‌تر است. چنانچه اطلاعات خانواده‌ها با دقت جمع‌آوري شود مي‌توان درصد دقت اجراي طرح هدفمند كردن يارانه‌ها را افزايش داد.

در عين حال اين روش هزينه‌هاي بسياري را متحمل دولت مي‌كند پيش بيني شده است اجراي اين روش در مصر 65 ميليون پوند مصري ‌براي دولت هزينه داشته است.

انتهاي پيام//
 چهارشنبه 23 مرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سازمان خبری اقتصاد ایران]
[مشاهده در: www.econews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 56]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن