تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 24 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس از حرام دورى كند، خداوند به جاى آن عبادتى كه او را شاد كند نصيبش مى‏گردا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1815639731




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

گزارش «جام‌جم» در خصوص ازدواج مجدد مردان لايحه‌اي مبهم براي حمايت از خانواده‌


واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: گزارش «جام‌جم» در خصوص ازدواج مجدد مردان لايحه‌اي مبهم براي حمايت از خانواده‌
جام جم آنلاين: حدود 2 سال قبل لايحه‌اي با عنوان حمايت از خانواده از سوي قوه قضاييه در اختيار دولت قرار گرفت تا به مجلس شوراي اسلامي ارائه شود. مدتي پس از ارائه اين لايحه، زمزمه‌هاي مخالفت با آن شنيده شد و قوت گرفت. اعتراض‌ها به ماده 23 اين لايحه است كه طبق آن ازدواج مجدد مردان منوط به اجازه دادگاه، جايز شمرده شده است.


اعتراض‌ها به اين لايحه از چند هفته قبل كه كليات اين لايحه52 ماده‌اي در مجلس به تصويب رسيد، اوج گرفت. محور اين اعتراض‌ها نيز همچون اعتراض‌هاي قبلي ماده 23 لايحه بود.

گرچه نمايندگان مجلس شوراي اسلامي اين روزها درگير برخي لوايح سياسي و اقتصادي هستند و مسائل مرتبط با موضوعات ملي و بين‌المللي، آنان را از پرداختن به اين لايحه اجتماعي بازداشته است، اما بحث‌ها درباره اين لايحه در خارج از ساختمان بهارستان همچنان ادامه دارد.

انتقاد گروه‌هاي سياسي و برخي افراد حقيقي و حقوقي به اين لايحه -كه سابقه گرايش‌هاي سياسي دارند -‌به زعم برخي، رنگ و بوي اجتماعي اين لايحه را به سمت سياست تغيير داده است و همين مساله برخي كارشناسان ، نمايندگان مجلس و البته طرفداران دولتي اين لايحه را بر آن داشته است كه بگويند بايد لايحه حمايت از خانواده به دور از نگاه‌هاي سياسي و در فضايي آرام، منطقي و علمي بررسي و نسبت به محتواي آن و بويژه ماده 23 تصميم‌گيري شود.

عليرضا جمشيدي، سخنگوي قوه قضاييه هفته گذشته در نشست خبري خود با خبرنگاران بصراحت اعلام كرد كه نمايندگان مجلس مي‌توانند نظر خود را درباره اين لايحه و بويژه ماده 23 اعلام و در صورت صلاحديد، آن را حذف كنند.وي اعلام كرد: اين ماده از سوي دولت در اين لايحه گنجانده شده است.

رئيس‌جمهور نيز در اظهارنظري اعلام كرده است كه هدف دولت از گنجاندن اين ماده در لايحه حمايت از خانواده، جلوگيري و محدود كردن ازدواج مجدد مردان است.

به گفته احمدي‌نژاد، قوه قضاييه در لايحه خود در خصوص ازدواج مجدد اظهارنظري نكرده بود و با تصويب اين قانون، ديگر هيچ منعي براي ازدواج مجدد وجود نداشت.

براساس ماده 23 لايحه حمايت از خانواده، ازدواج مجدد با اجازه دادگاه و به شرط توانايي اجراي عدالت و تمكن مالي مردان صورت مي‌گيرد و نظر دولت اين است كه با اين شروط ازدواج مجدد محدود خواهد شد.اما برخلاف نظريه دولت، منتقدان اين مساله خواهان تجديدنظر در اين ماده از لايحه هستند.

عضو كميسيون حقوقي و قضايي مجلس شوراي اسلامي در اين باره به خبرنگار جام‌جم گفت: در خصوص تدوين لوايح و قوانين در كنار توجه به اصول و مباني شرعي اسلام، مي‌بايست شرايط اجتماعي را نيز مدنظر قرار داد. در اين خصوص نيز عقيده شخصي من است كه نبايد با وضع برخي قوانين، تنش‌ها را افزايش داد.

رهبر افزود: به عقيده من وضع جامعه اسلامي ما با وضع كشوري مانند عربستان فرق دارد و بايد در تدوين قوانين به جنبه اجتماعي آن توجه ويژه شود.

وي در زمينه پيش‌بيني خود از روند رسيدگي و سرنوشت اين لايحه گفت: استنباط من اين است كه گرايش عمومي مجلس در اين خصوص توجه به ابعاد اجتماعي قضيه است.

بايد بررسي شود

با توجه به اختلاف نظر و انتقادهاي مطرح شده عليه ماده 23 لايحه حمايت از خانواده، به نظر مي‌رسد در روزهاي آينده بايد منتظر اظهارنظرهاي جدي‌تر و جديدتر در اين خصوص بود.

هرچند به عقيده برخي كارشناساني كه اين مساله را كاملا رد يا تاييد نمي‌كنند، نگاه و توجه به ماده 23 اين لايحه نبايد مانع توجه عميق و كارشناسانه به اين لايحه 52 ماده‌اي شود.

در لايحه جامع حمايت از خانواده براي رسيدن به اهدافي كه تا حد امكان مشكلات موجود خانواده‌ها را مرتفع مي‌سازد، موارد زير پيش‌بيني شده است: «تاسيس دادگاه اختصاصي خانواده، رسيدگي به دعاوي خانوادگي به وسيله قضات متعدد، الزامي كردن حضور بانوان دارنده پايه قضايي در محاكم خانواده و مداخله آنان در فرآيند دادرسي و صدور راي، تاسيس مراكز مشاوره خانواده، تسهيل در اتخاذ تصميم فوري دادگاه راجع به اموري از قبيل حضانت، نگهداري و ملاقات طفل و نفقه، امكان طرح برخي از دعاوي از سوي زوجه در محل اقامت خود، امكان طرح دعواي مادر براي مطالبه نفقه فرزند، تعيين وضعيت ثبت ازدواج مجدد و امكان ثبت طلاق توافقي با گواهي مراكز مشاوره خانواده و بدون مراجعه به دادگاه.»

فاطمه آليا، نماينده مجلس شوراي اسلامي در اين باره معتقد است: ماده 23 ابهام‌ دارد اما لايحه حمايت از خانواده در مجموع لايحه بسيار خوبي است و بايد برخي موارد را تصحيح و بعضي موارد را به آن اضافه كنيم.
 چهارشنبه 23 مرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 247]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن