واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: سياست - سايت احمد توكلي فيلتر شد
سياست - سايت احمد توكلي فيلتر شد
محمدرضا يزدانپناه:سايت خبري ـ تحليلي الف به مديريت «احمد توكلي» با دستور دادسراي كاركنان دولت و رسانه و با شكايت معاونت حقوقي رياستجمهوري فيلتر شد. اين در حالي است كه هماكنون پروندهاي براي توكلي در اين دادسرا و با شكايت معاونت حقوقي رياستجمهوري افتتاح شده است. پايگاههاي خبري اينترنتي، عصر ديروز خبر دادند كه دليل فيلترينگ اين سايت، انتشار اخبار متعدد درباره جعلي بودن مدرك دكتراي «علي كردان» وزير جديد كشور بوده است. «محمدرضا رحيمي» معاون حقوقي و پارلماني رياستجمهوري در حاشيه جلسه اخير هيات دولت به خبرنگاران گفته بود كه اين اخبار درست نيستند و دولت در اين ارتباط از تهمتزنندگان به مراجع قضايي شكايت كرده است. فيلترينگ سايت الف همچنين پس از آن رخ داد كه روابط عمومي وزارت كشور در بيانيهاي اعلام كرد حق اين وزارتخانه براي پيگرد قضايي آنچه «ادعاهاي واهي و بياساس» درباره مدرك تحصيلي كردان عنوان كرده، محفوظ است. در اين بيانيه با اشاره به آنچه «شبههافكني و درج مطالب تخريبي و اهانتآميز يكي از پايگاههاي خبري» در اين خصوص گفته شده آمده بود: «مدرك دكتراي افتخاري وزير كشور پس از طي مراحل قانوني از سوي رئيس كل بخش خاورميانه دانشگاه آكسفورد استيفن پرينگل و به امضاي سه نفر از اساتيد معروف و مشهور دانشگاه آكسفورد صادر گرديده است و هيچگونه خدشهاي در صحت آن وجود ندارد.» در بيانيه روابط عمومي وزارت كشور همچنين از رسانهها خواسته شده بود كه «با توجه به شرايط حساس كشور و لزوم حفظ وحدت و انسجام اقشار مختلف از نشر مطالب كذب و شبههافكنانه خودداري شود.» بيانيه شديداللحن وزارت كشور به دنبال آن صادر شد كه الف در استعلامي از دانشگاه آكسفورد، خبر داد كه اين دانشگاه رسما اعلام كرده كه هيچ سابقهاي از شخصي به نام «علي كردان» در دانشگاه آكسفورد وجود ندارد. اما پس از آنكه در جلسه معارفه وزير جديد كشور، تصوير مدرك دكتراي كردان در رشته حقوق از دانشگاه آكسفورد بين حضار توزيع شد، الف در خبري با اشاره به غلطهاي گرامري، املايي، تايپي و شكلي اين مدرك، گفت كه برخلاف بيانيه وزارت كشور فردي به نام پرينگل ذيل آن را امضا نكرده است. سايت تحت مديريت «احمد توكلي» اما تنها به اين اخبار بسنده نكرد. الف يك روز بعد هم با ارسال نامهاي مجدد به دانشگاه آكسفورد خواستار آن شد كه با توجه به بحثانگيز شدن مباحث مربوط به مدرك دكتراي كردان در فضاي خبري ايران، اين دانشگاه رسما درباره صحت يا عدم صحت مدرك منتشر شده، اظهار نظر كند. پاسخ اداره مطبوعات و اطلاعات دانشگاه آكسفورد به اين نامه چنين بود: «دانشگاه آكسفورد هيچ سابقهاي از آقاي علي كردان براي دريافت مدرك دكتراي افتخاري يا هيچ مدرك ديگر از اين دانشگاه ندارد. نكته: پروفسور ادموند رولز، پروفسور پيتر برايانت و پروفسور آلن كاوي (امضاكنندگان ذيل مدرك كردان) همگي در مقطعي، مناصبي در دانشگاه آكسفورد داشتهاند اما هيچ كدام متخصص در زمينه حقوق نيستند و هيچكدام نميتوانستهاند مدارك دانشگاهي امضا كنند.»گويا انتشار همين نامه هم بود كه مهر پايان را بر فعاليت سايت الف زد.
توضيحات دبير تحريريه سايت الف
در اين حال، دبير تحريريه سايت الف با اشاره به اين مسئله كه «هنوز هيچ پاسخي از مراجع ذيربط درباره دليل فيلترينگ اين سايت دريافت نكردهايم»، اظهار داشت: «آخرين خبر منتشر شده بر روي اين سايت، بيانيه دانشگاه آكسفورد در مورد مدرك دكتراي آقاي كردان است و با توجه به اينكه حجم عمده اخبار منتشره در الف در هفتههاي اخير در همين خصوص بوده، به نظر ميرسد دليل اصلي فيلترينگ، انتشار اين اخبار بوده است.» مجتبي توانگر اضافه كرده كه «مسوولان الف موضوع فيلترينگ را از طريق حقوقي پيگيري ميكنند.» وي تاكيد كرده: «فعلا به دنبال ابلاغ دليل فيلترينگ هستيم.»
واكنش احمد توكلي
به دنبال فيلترينگ سايت خبري ـ تحليلي الف، احمد توكلي مسوول اين سايت و رئيس مركز پژوهشهاي مجلس، اين اقدام را حركتي «ضدآزادي و ضدقانون» عنوان و تاكيد كرد كه «اين قبيل اقدامات امثال من را از مبارزه در راه عدالت و آزادي مايوس نخواهد كرد.» وي در گفتوگو با فارس افزود: اين اقدام هم نشانه تنگنظري دولت و هم نشانه عاجز بودن از پاسخگويي و همنشانه حركت غيرقانوني دادستان تهران است. نماينده تهران در مجلس هشتم اظهار داشت: طبق قانون مطبوعات فعاليت نشريات الكترونيكي تابع قانون مطبوعات است و هيچ مقامي نميتواند قبل از اينكه به شكايت از سايت رسيدگي شود، دستور تعطيل كردن نشريهاي، از جمله نشريات الكترونيكي را بدهد؛ مگر در موارد استثنايي مثل اهانت به مراجع تقليد. توكلي يادآور شد: سايت «الف» در روزهاي اخير در اقدامي حرفهاي و در راستاي روشنگري، تحقيقاتي را درباره مدارك دكتراي حقوق آقاي كردان مطرح كرد و مستندات آن را نيز منتشر نمود. گفتني است به علت تند بودن فوقالعاده باقي بخشهاي سخنان آقاي توكلي، كارگزاران از انتشار آنها معذور است.
محدوديتهاي رسانهاي اصولگرايان منتقد دولت
فيلترينگ سايت الف كه كار خود را از آذرماه 1385 آغاز كرد، دومين مورد از فيلترينگ سايتهاي اينترنتي منتسب به اصولگرايان منتقد دولت نهم است. پيش از اين سايت خبري «جهان نيوز» به مديريت «عليرضا زاكاني» ديگر نماينده تهران در مجلس نيز با دستور مقام قضايي فيلترينگ شده بود. در چند وقت اخير، روند توقيف رسانههاي اين طيف از جريان اصولگرا كه در انتخابات گذشته رياستجمهوري از كانديداتوري «محمدباقر قاليباف» در برابر «محمود احمدينژاد» حمايت ميكرد، افزايش يافته است. در عرصه رسانههاي مكتوب هم روزنامههاي «تهران امروز» و «همشهري عصر» به علت انتشار مطالبي در نقد دولت نهم توقيف شده بودند. «احمد توكلي» در جريان برنامهاي تلويزيوني در تاريخ 17 ارديبهشت 86 رسما مسووليت سايت الف را پذيرفته بود. فيلترينگ سايت خبري ـ تحليلي الف درست در روزي اتفاق افتاد كه خبر احتمال كانديداتوري توكلي در انتخابات آينده رياستجمهوري منتشر شد.
چهارشنبه 23 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 221]