واضح آرشیو وب فارسی:سایت رسیک: رنگ در تغذیه آدمی، نقش بسزایی دارد. اینک باز همچنان این پرسش مطرح است که غذاهای روزانه ما چه رنگی باید داشته باشند؟ نخودی. پزشکی هستم که پس از افزون بر بیست سال پژوهش پیرامون تغذیه و پیشگیری از سرطان، به این پیامد دست یافته ام که خوراکهای بی مزه، عامل بروز بسیاری از بیماری های شایع از جمله امراض قلبی، سرطان و موجب پیدایش ناخوشی هستند که من آن را آمیزه ای از بیماری قند و چاقی نام نهاده ام.
ولی در اینجا مورد ناخوشایندی را می توان یادآوری کرد و آن اینکه مصرف هر روزه ی میوه و سبزی متضمن آن نیست که مواد غذایی ضروری به اندازه ی کافی جذب بدن فرد می شود.
از همین روست که دو ماده ی غذایی مورد علاقه ی هر کس عبارتند از کاهو و سیب زمینی سرخ کرده که از نظر غذایی چندان ارزشی ندارند.
نشانه ی بارز: فاقد رنگ اند، ماده ی غذایی که رنگ تندی دارد، دارای مواد شیمیایی ضد بیماری به نام ماده ی مغذی گیاهی می باشد.
برای دسترسی بسنده به این اجزای حیاتی، تنها یک وعده( کمی میوه، لیوانی آبمیوه و یک یادو بار انواع سبزی ها) از هر هفت رنگ زیر را به دانه های معمولی سبوس دار، پروتئین و چربی های سالم بیفزایید.
راحت تر از این ممکن نیست
بیماران به من می گویند که این خوردنی های متمایز با رنگ با غذاهای روزانه همخوانی ندارد. با این حال امکان دارد که چند کیلو از وزن بدن فرد کاسته شود زیرا معمولاً میوه ها و سبزی ها جای نان ها و میان وعده های پر کالری را می گیرند و در ضمن فرد قادر می شود بر میزان جذب ویتامین ها، مواد معدنی و الیاف گیاهی خود بیفزاید.
قرمز/ صورتی
این مواد غذایی شامل آنتوسیانین[1] می باشند که ضد اکسید کننده ی مؤثری است که امکان دارد خون را از لخته شدن باز داشته و خطر بروز بیماری های قلبی را کاهش دهد. آنها عبارتند از بادمجان، توت سیاه(شاه توت)، ذغال اخته، گیلاس، بداغ(قره قاط)، آلو، گوجه برقانی، انگور قرمز یا صورتی، تمشک، سیب سرخ، کلم قرمز، هلوی سرخ، فلفل قرمز و توت فرنگی.
سرخ
هر نوع ماده ی غذایی عمل آمده از گوجه فرنگی- حتی سالاد ، چاشنی(سس) مکزیکی یا چاشنی (سس) گوجه فرنگی- مقدار زیادی لیکوپن به دست می دهد که ضد اکساینده بوده و با سرطانپیکار می کند. در ضمن مواد زیر را هم امتحان کنید میوه ی
گو یاژ توسرخ(گریپ فروت) صورتی و هندوانه.
نارنجی
زردآلو، طالبی، گرمک، هویج، انبه، کدو تنبل، سیب زمینی شیرین و کدو حلوایی(کدوی زرد).
نارنجی/زرد
این میوه ها که از تیره ی نارنجی رنگها هستند، سرشار از کر پیپتو کسانتین می باشند و آن ماده ی ضد اکسید کننده ای است که سلول ها را از آسیب محافظت می کند. میوه های یاد شده از این قرارند:شلیل، پرتقال، خربزه ی درختی، هلو، آناناس، نارنگی و توسرخ (گریپ فروت) زرد.
زرد/سبز
این مواد غذایی که از چشم بیشتر مواظبت می کنند، دارای لوتئین[2]،وزیاکسانتین[3]
می باشند که احتمالاً از پیدایش آب مروارید وفساد لکه ی زردجلوگیری می کنند.این میوه عبا رتنداز :
آووکادو، کدو سبز(باپوست)، خیار(باپوست)، لوبیا سبز، نخودسبز، فلفل زرد یا سبز، خربزه، کیوی، کاهوی رومن(نوعی کاهو) یا کاهو برگ، اسفناج، سبزی های بهاری، ذرت شیرین.
سبز
مواد غذایی طبیعی سبز رنگ موسوم به ایزوتیوسینات5 همچون سولفورافین6و ایندول7 که همگی تولید آنزیم ضد سرطان را شدت می بخشند.
آنها عبارتند از:کلم(گل کلم)بروکلی یا پاجوش (جوانه ی) آن ، کلم بروکسل (کلم فندقی)، کلم(کلم پیچ)، گل کلم، کلم چینی، کلم برگی و چغندر برگ(علوفه ای).
سفید/سبز
سیر و پیاز دارای آلیسین8 می باشند که ضد غده است. قارچ دارای سایر مواد ضد بیماری است. این دسته سبزی ها سرشار از فلاونویید9 هستند که مانع آسیب وارده به یاخته ها(سلولها) ی انسان می شوند. اینان از این قرارند:...کنگر فرنگی، مارچوبه، کرفس، پیازچه (پیاز کوهی)، کاسنی فرنگی (آندیو) و تره فرنگی
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت رسیک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 160]