واضح آرشیو وب فارسی:سایت رسیک: اگر ما بگوییم تنظیم برنامه ای برای تغذیه دانش آموزان، از خرید لوازم تحریر و لباس مناسب برای آنها مهم تر است، باور می کنید؟
ما حاضریم استدلال مان را ثابت کنیم. فرزند شما می تواند با یک مداد نه چندان مناسب و در دفترچه ای نه چندان مرغوب، مساله های ریاضی اش را حل کند، حتی اگر لباس هایش کهنه باشند هم در توانایی او برای حل مساله ریاضی اش دخیل نیستند اما اگر مواد غذایی لازم به مغز او نرسد، کشش کافی برای درک دروس را ندارد و مدرسه رفتنش بی فایده است!
حالا حتما می گویید اصلا نیازی به استدلال نبود، این مقوله کاملا روشن است اما باور کنید همین موضوع ساده برای خیلی ها روشن نیست.
آنها وقت زیادی را صرف سر و وضع فرزندان شان می کنند اما نوبت به تغذیه که می رسد یا بی اهمیت از کنارش می گذرند یا برای این که قضیه را از سر باز کنند کیف مدرسه فرزندان شان را با خوراکی های بی ارزش و حتی مضر پر می کنند و حتی برنامه غذایی مشخصی را برای فرزندان شان در نظر نمی گیرند تا جایی که وعده های غذایی مهم را به انتخاب فرزاندان شان حذف می کنند!
● صبحانه دانش آموزان، راز تمرکز و یادگیری
صبحانه مهم ترین وعده غذایی برای کودکان محسوب می شود تا جایی که برخی کارشناسان تغذیه آغاز آموزش کودکان را از زمان صبحانه خوردن می دانند، نه از زمانی که زنگ مدرسه به صدا در می آید.
با این حال، خیلی از کودکانی که به مدرسه می روند، علاقه ای به خوردن این وعده غذایی ندارند و والدین هم آن را به آسانی حذف می کنند، شاید چون خیال می کنند این وعده منبع قابل قبول انرژی در طول روز محسوب نمی شود.
اما به گفته دکتر محمدجواد حسین زاده متخصص تغذیه، پژوهش های علمی ثابت کرده اند نخوردن صبحانه قدرت تمرکز را از کودکان می گیرد و امکان یادگیری آنها را کاهش می دهد.
این متخصص به دانش آموزان و دانشجویان توصیه می کند: این گروه باید در دوران تحصیل وضعیت صرف صبحانه را به حالت ایده آل نزدیک کننداگر آنان را به خوردن صبحانه حاوی مواد غذایی مقوی عادت دهیم، به وضعیت تغذیه جامعه کمک بزرگی کرده ایم چرا که این کار موجب جلوگیری از ابتلای آنان به برخی از بیماری ها در سنین بزرگسالی می شود.
● صبحانه سنتی سالم
« نان، پنیر، مغز گردو، یکی از سبزیجات و شیر» این توصیف دکتر حسین زاده از یک صبحانه سنتی سالم است.
او در گفتگو با ایسنا توضیح می دهد: شیر منبع بسیار خوبی از کلسیم برای نوجوانان است و می تواند در استحکام سیستم اسکلتی در دو دهه اول زندگی بسیار موثر باشد و از ابتلا به مشکلات جسمانی در سنین سالمندی جلوگیری کند.
برخی خانواده ها برای اشتهاآورتر کردن صبحانه فرزندان شان از انواع تنقلات در صبحانه آنها استفاده می کنند.
اما دکتر حسین زاده اعتقاد دارد مصرف این نوع مواد در آینده تاثیر ناخوشایندی بر سلامت کودکان می گذارد. او و در این خصوص هشدار می دهد: برخی کیک های آماده، چیپس و تنقلات از روغن هایی که حاوی چربی با ترانس بالا هستند، تولید می شوند که مصرف آنان در درازمدت تاثیر منفی زیادی بر سلامت افراد می گذارد.
این در حالی است که بچه ها گاهی اوقات به علت مصرف نکردن صبحانه، آبمیوه های آماده و کیک را از بوفه مدارس تهیه و استفاده می کنند.
● مراقب میان وعده ها هم باشید
شاید شما صبحانه کاملی به فرزندتان می دهید اما هنوز نمی توانید مدعی باشید که او مشکلی در تغذیه اش ندارد.
آیا نسبت به میان وعده های غذایی او توجه دارید؟ برای مثال آیا او میوه و سبزی به اندازه کافی مصرف می کند؟
اگر پاسخ تان به این سوال منفی است و بهانه تان این است که کودکان میلی به خوردن میوه و سبزی ندارد، دکتر حسین زاده پیشنهاد می کند از آجیل های مناسب به عنوان میان وعده غذایی برای آنها استفاده کنید.
او در این زمینه می گوید: آجیل، جایگزینی خوب برای چیپس، پفک و برخی دیگر از تنقلات آماده است.
در واقع خوردنی هایی مانند چیپس و پفک هم انرژی زیادی وارد بدن بچه ها می کند و هم موجب ورود مواد غیر ضروری به جسم آنان می شود که این وضعیت تبعات منفی برای این گروه سنی دارد.
دکتر حسین زاده با بیان این که یکی از مشکلات روز افزون نوجوانان در حال حاضر مساله چاقی است، تاکید می کند: با توجه به این شرایط به وعده های غذایی اصلی مانند صبحانه و ناهار و میان وعده ها باید توجه ویژه ای شود.
در واقع میان وعده ها را نباید طوری انتخاب و مصرف کرد که وعده های اصلی غذایی را تحت تاثیر قرار دهد این در حالی است که استفاده از برخی از تنقلات باعث ایجاد اشکال در اشتهای نوجوانان می شود.
این متخصص تغذیه می افزاید: برخی نوجوانان با مصرف نوشابه های حاوی کالری زیاد باعث می شوند که برخی مواد معدنی مانند کلسیم در معده به خوبی جذب نشوند بنابراین باید وعده های غذایی اصلی به اندازه کافی مصرف شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت رسیک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 82]