واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: ورود سهام مخابرات به بورس
پس از كشمكشهاي فراوان سرانجام سهام هفتمين شركت مشمول واگذاريهاي اصل 44 قانون اساسي(شركت مخابرات) در بورس عرضه شد.
روز شنبه - 19 مردادماه جاري - 5 درصد سهام بزرگترين شركت دولتي قابل واگذاري در بورس عرضه شد، اين عرضه با توجه به افزايش سرمايه جديد و به منظور كشف قيمت صورت گرفت.
معاون سازمان خصوصيسازي در گفتگو با مهر از برگزاري جلسهاي در روز پنجشنبه گذشته در وزارت امور اقتصادي و دارايي با حضور شمسالدين حسيني وزير امور اقتصادي و دارايي و مسئولان سازمان خصوصيسازي در مورد سهام شركت مخابرات خبرداد و افزود: قيمت سهام مخابرات را عرضه و تقاضا و در واقع بازار تعيين ميكند.
اسماعيل غلامي با اشاره به اينكه البته سازمان خصوصيسازي قيمت پايهاي را در نظر ميگيرد كه از اين قيمت كف كمتر نميفروشد، افزود: اگر تحليل درستي از سهام اين شركت صورت گيرد، البته نه همچون تحليل سهام شركت كشتيراني، مشخص ميشود كه قيمت اين شركت با توجه به ارزشمندي آن ميتواند هم براي دولت و هم براي بازار مناسب باشد.
وي از عرضه 5 درصد سهام شركت مخابرات در بورس خبرداد و افزود: از حدود 45 ميليارد و 873 ميليون سهم مخابرات دو ميليارد و 293 ميليون و 683 هزارو 782 سهم در بورس عرضه شد.
غلامي با تاكيد بر اينكه در صورت كشش بازار عرضه سهام اين شركت پس از اين 5 درصد ادامه خواهد يافت، اظهارداشت: اما با توجه به شواهد موجود، هم اكنون حدود 400 ميليارد تومان تقاضا براي خريد 5 درصد سهام اين شركت توسط كارگزاران وجود دارد كه اين امر نشاندهنده ذهن خريداران است.
وي ادامه داد: به نظر ميرسد زماني كه وارد عرضه بلوكي سهام مخابرات شويم، تقاضاي خارجي نيز براي خريد اين سهام وجود خواهد داشت.
عضو هيات عامل سازمان خصوصيسازي با تاكيد بر اينكه مردم خود بايد تحليل سهام مخابرات را با توجه به اطلاعات منتشر شده انجام دهند و نه افرادي كه وابستگي شركتي دارند، تصريح كرد: اين در حالي است كه برخي از افراد سؤالاتي در مورد عدم شفافيت سهام و ماليات تجديد ارزيابي شده و يا نشده آن مطرح ميكنند.
غلامي ادامه داد: اما شركتي كه افزايش سرمايهاي در حدود 8 هزار ميليارد ريال دارد، ماليات مذكور تاثيري در ميزان ارزش اين شركت ندارد و يا در رابطه با صندوق كاركنان بازنشستگان، مخابرات به حدود 1500 نفر شركت تلفن ثابت، سالانه حقوق ميپردازد.
وي افزود: به طور ميانگين به اين افراد به مدت 10 سال قرار است مبلغي پرداخت شود كه اين مبلغ در حدود 270 ميليارد تومان خواهد بود، يعني طي 10 سال هزينه مخابرات 270 ميليارد تومان خواهد بود كه سالانه رقمي به ميزان 27 ميليارد تومان ميشود، اگر اين رقم را بر 45 ميليارد و 800 ميليون سهم اين شركت تقسيم كنيم، اثر هر سهم حدود 6 ريال خواهد شد.
عضو هيات عامل سازمان خصوصيسازي با تاكيد بر اينكه بايد به اهميت ارقام توجه شود، افزود: به عبارت ديگر ماليات يا يكسري از ارقام جزئي تاثيري چنداني در شركتي با اين حجم كه به عنوان اولين شركت بورس تلقي خواهد شد و داراي حجم سرمايهاي در حدود 4 هزارو 500 ميليارد تومان ميباشد، كم است.
وي خاطرنشان كرد: اين در حالي است كه مواد اوليه اين شركت داراي وابستگي خارجي نيست و تحت تاثير تحريم ها قرار نميگيرد و تكنولوژي آن دارايي ثابت محسوب ميشود، به علاوه اين شركت داراي رقيب نيست و رقباي آن نيز داراي سهميهاي خاص هستند و اين شركت ميتواند تا دو برابر ميزان فعلي مشتركان خود را در چند سال آتي افزايش دهد.
غلامي پيشنهاد كرد كه به منظور مشخص شدن قيمت سهام شركتهاي اصل 44، افراد به آئيننامه و فرمول مندرج شده در آن براي تعيين قيمت بر اساس سود و زيان شركتها توجه كنند.
وي در پاسخ به اين سؤال كه آيا شركت مخابرات به 16 سؤال مطرح شده از سوي سازمان بورس و اوراق بهادار پاسخ داده است، گفت: برخي از موارد همچون ارائه صورتهاي مالي حسابرسي شده انجام نشده است، اما بايد به اين نكته توجه كرد كه اين شركت معمولا در مهر و آبانماه هر سال اقدام به برگزاري مجمع ميكند، قرار است امسال اين مجمع در مردادماه برگزار شود، اما نميتوان به دليل عدم برگزاري مجمع واگذاري سهام اين شركت را به تعويق انداخت.
وي افزود: اگر صورتهاي مالي نيز حسابرسي شود باز هم بايد دو ماه ديگر صورتهاي مالي جديد و ميان دورهاي توسط آنها ارائه شود، بنابراين اين مشكلات همواره وجود دارد، ضمن اينكه صورتهاي مالي تلفيقي حسابرسي نشده 29 اسفندماه سال 86 مخابرات نيز تحويل سازمان حسابرسي شده و صورتهاي مالي حسابرسي شده سال 85 نيز موجود است.
معاون سازمان خصوصيسازي همچنين از حل مشكل ودايع مخابراتي خبر داد و افزود: قرار است ودايع مخابراتي به همان صورتي كه براساس مصوبه مجلس در دفاتر ثبت شده و به عنوان حقوق عمومي منظور شده است، در حسابهاي شركت مخابرات به قوت خود باقي بماند و نيازي به تبديل ودايع به افزايش سرمايه نيست.
تبديل شركت مخابرات از سهامي خاص به سهامي عام، اطلاعات مالي پيش بيني شده براساس پروانه فعاليت اپراتور، اطلاعات مربوط به طرحهاي توسعه اي، وضعيت املاك، تعهد سازمان خصوصيسازي بر عرضه سهام شركت مخابرات از جمله سوالات مطرح شده از مخابرات توسط سازمان بورس و اوراق بهادار بوده است.
همچنين سرمايه شركت مخابرات از مبلغ 36 هزارو 967 ميليارد و 159 ميليون و 330 هزار ريال به مبلغ 45 هزارو 873 ميليارد و 655 ميليون و 652 هزار ريال به منظور عرضه سهام آن در بورس افزايش يافت و به ثبت رسيد.
سه شنبه 22 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]