واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: محمدي خبر داد: * راهكارهاي 27گانه گمرك در راستاي طرح تحول * گمرك فرمانده واحد مبادلات تجاري كشور ميشود
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بازرگاني
تحول در گمرك در شش برنامه اصلي شامل حضو فعال و موثر در مجامع بينالمللي اصلاح قوانين و مقررات، تحقق گمرك الكترونيكي، افزايش اقتدار، بهرهوري و اثربخشي سازماني، اصلاح ساختار و ارتقاي سلامت اداري و نيز افزايش دريافتي كاركنان كارمند انجام ميشود.
به گزارش خبرنگار بازرگاني ايسنا اردشير محمدي ـ رييس كل گمرك ايران ـ در جمع خبرنگاران اصلاح قانون امور گمركي را از پروژههاي اصلي طرح تحول در گمرك اعلام كرد و گفت: اصلاح اين قانون مجددا در دست بررسي است و قطعا چالشهاي مربوط به فعاليت گمرك ميتواند با اصلاح امور قانوني برطرف شود.
وي خاطرنشان كرد كه زنگ تحول در گمرك به صدا درآمده و در اين راستا اقدامات مطلوبي تا كنون انجام گرفته و براي تحول عميق در گمرك برنامهها و راهكارهاي لازم ارائه شده است تا به هدف سادهسازي، تسهيل، روان شناسي و مكانيزه كردن رويههاي گمركي دست يابيم.
او با تاكيد بر روان سازي فعاليتهاي گمرك و تلاش حداكثري در تسريع و تسهيل امور خدمت گيرندگان همچنين ايجاد تحرك مثبت براي ارائه خدمات در راستاي طرح تحول اقتصادي اظهار كرد: طرح تحول در گمرك در سه فاز و چارچوب كلي تحولات، طراحي تفصيلي و اجراي پروژههاي تحول مشخص شده است.
به گفته او تا كنون بيش از 30 برنامه در جلسات كارگروه برنامه مورد بحث و بررسي قرار گرفته و براي هشت پروژه شامل استقرار سيستم آسيكوداي جهاني، راهاندازي سيستم وببنياد، تجهيز مبادي ورودي و خروجي به دستگاههاي كنترلي، تصويب لايحه امور گمركي، اجراي طرح آمايش گمرك، ايجاد گمركات تخصصي مورد تاييد قرار گرفتهاند.
وي همچنين درباره تصميمات و نحوه عملياتي شدن پروژههاي مذكور نيز توضيحاتي ارائه كرد و افزود: درباره لايحه قانون امور گمركي مقرر شد براي تسريع در تصويب آن در مجلس شوراي اسلامي قانون مورد بازنگري تنها در مواردي كه لازم و ضروري است تغيير يابد و پس از اصلاحات موردي براي تصويب ارائه شود.
او ادامه داد: همچنين تصميم بر اين شد ايجاد گمركات تخصصي كمابيش در رويههاي واردات و صادرات انجام پذيرفته مورد توجه بيشتري قرار گيرد و كالاهاي خاص موردي در برخي از گمركات كه مابقي رويهها را نيز همزمان انجام ميدهد بررسي شود.
وي تاكيد كرد: درباره طرح آمايش سرزمين گمرك هم با هدف توازن و برقراري تعادل در عرضه و تقاضاي خدمات گمركي با ملاحظات جهاني شدن طرحي تهيه شده و در نهايت با رتبهبندي كردن گمركات و در نظر گرفتن شاخصها درجه اهميت هر گمرك معين و نسبت به توسعه، تقليل و يا تعطيلي گمرك مربوطه تصميم گيري شود.
وي خاطرنشان كرد: در اين راستا مقرر شد مدل تكپنجرهاي به دو صورت فيزيكي و مجازي تهيه و ارائه و به عنوان موضوع پژوهشي در شوراي علمي و پژوهشي بررسي و عملياتي شود.
وي با بيان اينكه ارتقاي سلامت اداري، آسيبشناسي و شناسايي گلوگاهها همچنين افزايش حقوق كاركنان و متمركز كردن بودجه گمرك در شوراي راهبري تحول در گمرك مورد تاكيد قرار گرفته است، افزود: بر اين اساس مقرر شد گمرك ايران نسبت به بازنگري ساختار تشكيلاتي و طبقه بندي مشاغل اقدام لازم را اعمال و پيشنهاد خود را درباره حقوق كاركنان به معاونت برنامهريزي و نظارت راهبردي رييس جمهور اعلام كند.
رييس كل گمرك ادامه داد: علاوه بر اين طبق تصميمات اتخاذ شده بايد شرايطي ايجاد شود كه بودجه گمرك به صورت متمركز تخصيص يابد تا به اقدار حاكميتي آن لطمهاي وارد نشود.
همچنين مقرر شد در اصلاح ماده 57 قانون امور گمركي، كار حقوقي لازم انجام شود البته دراين زمينه پيشنهاد شد كه ميزان آن از 1.2 درصد به نيم درصد تقليل داده شود.
وي خبر داد كه برنامههاي اصلاحي و الزامات تحقق برنامه تحول در گمرك از سوي رييس جمهور پذيرفته شده و دستورات لازم صادر شده است.
محمدي همچنين خبر داد كه مرحله دوم طرح تحول در گمرك مبني بر طراحي تفصيلي پروژههاي مصوب آغاز شده و در اين مرحله گمرك ايران كارگروه تحول را با عضويت معاون امور گمركي و مديركلهاي بخش هاي مختلف گمرك تشكيل و مديران پروژهها را مشخص كرده است.
وي افزود: همزمان با آغاز مرحله دوم اجراي طراح تحول در گمرك كه به مدت سه ماه به طول ميانجامد كليه پروژهها به صورت جدي وارد مرحله اجرا شده و با نهايي شدن آن گمرك به عنوان مهمترين حلقه تجارت خارجي و سازمان ناظر در زمينه تجارت مورد توجه قرار ميگيرد.
محمدي تاكيد كرد كه توانمندسازي گمرك موجب ميشود كه جامعه در برابر ورود كالا و مواد زيانآور و خطرناك و پرتوزا، محصولات فرهنگي خلاف شئون، كالاهاي غير بهداشتي و مخرب محيط زيست مصون بماند.
وي خاطرنشان كرد كه ارائه خدمات لازم به فعالان كشورمان در عرصه تجارت و برخورد قانوني با برخي افراد سوء استفادهگر كه از شيوههاي غير قانوني براي تضييع حقوق دولت در پوشش قاچاق و كالاهاي غير بهداشتي اقدام به فعاليت ميكنند از اهداف نظارتي گمرك محسوب ميشود كه در كنار سرعت بخشيدن به امور تجاري مورد توجه قرار دارند.
او يكي از اهداف مهم طرح تحول اقتصادي در بخش تحول اقتصادي را تسهيل تجارت در بخشهاي مختلف از جمله صادرات، واردات، ترانزيت، ورود و خروج موقت، گردشگري، مبارزه با قاچاق كالا و ديگر رويههاي گمركي دانست و افزود: در صورت تحقق كامل اين امر شاهد تسريع روند تجارت، افزايش صادرات غير نفتي و رشد پايدار اقتصادي خواهيم بود و علاوه بر آن شاهد ترخيص به هنگام مواد اوليه براي خطوط توليد كارخانجات با هدف جلوگيري از خواب سرمايه توليدكنندگان خواهيم بود.
وي از ارائه راهكارهاي 27 گانه گمرك در راستاي طرح تحول خبر داد و گفت: براي اين منظور از هفت گمرك كشور از جمله گمرك شهيد رجايي با حجم عمليات تجاري 50 درصدي و نيز دو گمرك مسافري فرودگاه امام خميني (ره) و فرودگاه مهرآباد، بازديدهايي به عمل آمده و تلاش شده با اصلاح برخي رويههاي درون سازماني، حذف ايستگاههاي زائد، صدور دستورالعملهاي تخصصي، بسياري از مشكلات آنها رفع شود.
محمدي افزود: براي حل مشكلات گمرك شهيد رجايي دستورالعمل 24 مادهاي از سوي گروه كارشناسي گمرك تهيه شده است.
رييس كل گمرك همچنين عنوان كرد كه دستورالعمل 11 مادهاي در قالب ارائه راهكارهاي اجرايي براي مقابله با كم اظهاري نيز تهيه شده و علاوه بر آن احياي دواير ارزش در گمركات اجرايي، انعقاد قرارداد با آنكتاد براي اجراي سيستم آسيكوداي جهاني نيز در دستور كار قرار گرفته است.
محمدي مبارزه با قاچاق، تشكيل گروه كاري صادرات در گمركات اجرايي، تعيين گمركات تخصصي با هدف انجام تشريفات مربوط به كالاهاي خاص، تك پنجرهاي كردن امور، اجراي طرح ظرفيت سازي در گمركات، ارائه راهكارهاي گمركي براي افزايش حجم ترانزيت، توسعه اجراي سيستم مديريت كيفيت در گمركات، اجراي مطلوبتر مديريت ريسك، توجه به طرح تكريم ارباب رجوع، تعيين دقيق رديف تعرفه و ارزشگذاري مطلوب كالاهاي وارداتي، نظارت دقيق بر ورود و خروج كالا در گمرك و نيز كالاهاي اظهار شده و نيز ارتقاي همكاريهاي گمركي در سطح منطقهاي و بينالمللي از عمدهترين برنامههاي در دست اجراي گمرك برشمرد.
انتهاي پيام
سه شنبه 22 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 60]