تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 10 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):شيطان به سپاهيانش مى گويد: ميان مردم حسد و تجاوزگرى بياندازيد چون اين دو، نزد خدا بر...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1835898068




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

افزايش توليد محصول و بهداشت فردي در گرو تحقق مديريت مصرف آب است


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: افزايش توليد محصول و بهداشت فردي در گرو تحقق مديريت مصرف آب است
اجتماعي. آب . مصرف بهينه
افزايش راندمان و توليد محصولات كشاورزي و بهداشت فردي در گرو تحقق مديريت مصرف آب منابع سطحي و زير زميني است.

در تمام رسانه‌هاي مكتوب و تصويري از فرهنگ مصرف آب سخن به ميان مي‌آيد غافل از اينكه در كنار فرهنگ‌سازي مطلوب و سازنده بايد مديريت مصرف در اين زمينه اعمال شود.

بهبود مديريت در استفاده از منابع سطحي به لحاظ وضعيت نامناسب بهره برداري و نگهداري شبكه‌هاي آبياري و زهكشي تاثير عميق تري در افزايش راندمان آبياري، عملكرد كشاورزي و ايجاد فرهنگ مطلوب دارد.

قابليت فني تاسيسات انتقال و توزيع آب از نظر فيزيكي، كارآيي دستورالعمل ها و ضوابط فني و مديريتي بهره برداري و نگهداري تاسيسات آبياري، جامعيت و قابليت اجراي قوانين، آئين نامه ها، تصويب نامه‌ها و ساير ضوابط حقوقي و اداري حاكم در مديريت مصرف آب، دانش و تخصيص نيروي انساني دست اندركار مديريت مصرف آب در نهادهاي وابسته به دولتي و خصوصي، توسعه يافتگي جامعه كشاورزان مصرف‌كننده آب، رشد و توسعه فعاليت‌هاي كشاورزي كشور و برخورداري از نظام توليد، كنترل و پردازش داده‌ها به منظور تامين اطلاعات مورد نياز براي مديريت مصرف آب از عوامل تاثير گذار در مديريت مصرف آب به شمار مي‌رود.

امنيت غذايي جوامع انساني نيز در گرو افزايش توليدات كشاورزي در برابر افزايش درخواست غذاي ناشي از رشد جمعيت است.

از سوي ديگر افزايش توليدات كشاورزي از طريق توسعه اراضي كشاورزي با محدوديت‌هاي جدي در تامين آب مواجه است و كمبود منابع آب تجديد پذير كشور ، هزينه زياد و پيچيدگي طرح‌هاي جديد تامين آب، ظهور رقباي جديد درعرصه مصرف آب و كاهش سهم آب بخش كشاورزي به دليل افزايش مصرف شرب، صنعت، توجه بيشتر به نيازهاي زيست محيطي و كاهش منابع آب قابل مصرف در كشاروزي در اثر افت كيفيت آب (شوري)، از محدوديت‌هاي عرضه آب بيشتر با هدف توسعه اراضي كشاورزي محسوب مي‌شود.

در كنار مديريت مصرف آب بايد فرهنگ‌سازي در اين زمينه از كودكي آغاز شود و از كودكي بايد آموخت كه نيمه خالي ليوان هم مهم است، آب را هدر ندهيم، آب رفته به اين راحتي‌ها به جوي برنمي گردد، يك سطل آب هم همان كاري را با ماشينتان مي‌كند كه يك شلنگ باز، هزاران كيلومتر قنات براي قطره‌اي آب ، صداي پاي آب، صداي پاي زندگي است، برق متولد آب است، با صرفه جويي در مصرف آب، توليد برق را نيز بالا خواهيم برد، هر ايراني، يك قطره صرفه جويي ، هفتاد ميليون قطره، آب تصفيه شده گزينه مناسبي براي پر كردن استخر نيست.

مدير كل تجهيز منابع مالي و گسترش مشاركت‌هاي بخش غير دولتي در گفت و گو با ايرنا گفت: طي ‪۱۵‬سال گذشته شركت مهندسي آب و فاضلاب كشور به منظور تامين منابع آب در شهرها و روستاها اقدامات مختلفي انجام داده است و تا به امروز شاخص‌هاي برخوداري شهرها و روستاها به آب آشاميدني سالم به لحاظ كيفي و دسترسي افزايش يافته است.

سيد حميد رضا كشفي افزود: تعريف شركت مهندسي آب و فاضلاب از دسترسي به آب آشاميدني سالم وجود شير برداشت در منازل است كه هم اكنون اين مهم در بيشتر شهر و روستاهاي كشور محقق شده است.

وي ادامه داد: ايران منطقه‌اي گرم و خشك به شمار مي‌رود و بايد با توجه به شرايط جوي سطح ظرفيت‌ها و منابع موجود را افزايش داد و لازمه اين امر مديربت مصرف آب است.

كشفي اضافه كرد: در اين مديريت مصرف مردم بايد آموزش ببينند كه آبي كه مصرف مي‌كنند در ايران چه قيمتي دارد قيمت واقعي و مجازي آب چقدر است اين در حالي است كه قيمت آب مجازي در مناطق گرم و خشك بيش از مناطق ديگر است.

وي اظهار داشت: شركت مهندسي آب و فاضلاب در راستاي مديريت مصرف آب، طرح جامع احداث آب شيرين كن‌ها در نوار ساحلي جنوبي كشور همچون هرمزگان، سيستان و بلوجستان و خوزستان را در دست اجرا دارد.

كشفي با اشاره به اينكه اين شركت دفتري را به عنوان مديريت مصرف و كاهش آب بدون درآمد را در نظر گرفته است، گفت: در كنار فعاليت فرهنگي براي مصرف بهينه آب فعاليت عملياتي از سوي اين شركت براي مديريت مصرف در حال انجام است.

وي ادامه داد: در دو دهه اخير فعاليت فرهنگي براي مصرف بهينه آب و از طرفي مديريت فرهنگ مصرف آب از طريق رسانه‌ها و نهادها در حال انجام است تا مردم متوجه شوند در قبال اين نعمت گرانقدر چه وظيفه‌اي دارند.

مدير پروژه‌هاي بانك جهاني و بانك توسعه اسلامي در بخش آب و فاضلاب گفت: در بخش وام‌هاي بانك جهاني يكي از شاخص‌هاي مطرح شده ارتقاي سيستم‌هاي آبرساني و كاهش آب بدون درآمد است.

كشفي افزود: در اين راستا به منظور توسعه و بازسازي شبكه‌هاي آب و ايجاد تاسيسات فاضلاب شهرهاي تهران، اهواز، شيراز، بابل، ساري، رشت و انزلي ‪۶۵۰‬ ميليون دلار وام از سوي بانك جهاني به اين شهرها تعلق گرفت تا با بازسازي شبكه‌هاي قديمي و ايجاد شبكه‌هاي جديد و مدرن ميزان هدر رفت آب كاهش يابد وي اظهار داشت: آگاهي تبليغاتي مقطعي جوابگوي ايجاد فرهنگ مصرف نيست و بايد فرهنگ‌سازي در اين زمينه از آموزش و پرورش و از مقطع ابتدايي آغاز شود و آموزش و پرورش بايد زمينه بازديد دانش آموزان از تصفيه خانه‌ها را فراهم كند تا دانش آموز از نزديك شاهد مراحل سخت تصفيه آب باشد.

كشفي افزود: پساب تصفيه شده خروجي تصفيه خانه‌هاي در حال احداث و بهره برداري، منبع گرانبهايي براي تهيه آب كشاورزي است كه با جايگزيني اين منبع غني مي‌توان آبرساني كشاورزي را تامين و بهبود بخشيد.

وي ادامه داد: وام مربوط به احداث دو تصفيه خانه فاضلاب در شهر مقدس مشهد به مبلغ ‪۶۴/۵‬ميليون دلار از محل تسهيلات بانك توسعه اسلامي تامين شد.

كشفي افزود: شعار امسال شركت مهندسي آب و فاضلاب با عنوان ده ، بيست ، سي است و اين شعار به معناي افزايش ‪۱۰‬درصدي مديريت مصرف و كاهش آب بدون درآمد، افزايش ‪۲۰‬درصدي نصب انشعابات فاضلاب و افزايش ‪۳۰‬درصدي آموزش و پژوهش است كه با اعلام اين شعار در راستاي افزايش سطح مديريت مصرف آب گام برمي دارد.

ابراهيم رزاقي عضو هيات علمي دانشگاه تهران نيز در گفت و گو با ايرنا اظهارداشت: با تعيين آب بهاي خانوارها بر اساس تعداد افراد خانواده و افزايش و كاهش اين آب بها مي‌توان در جهت مديريت مصرف آب گام برداشت.

وي افزود: در چنين شرايطي وقتي شهروندي با آب بهاي بالاي مواجه شود به صورت خودكار در مصرف آب تجديد نظر كرده و به صورت غير مستقيم فرهنگ‌سازي انجام مي‌شود.

رزاقي ادامه داد: دولت بايد يارانه آب را براي خانواده‌هاي مرفه حذف كرده و از طرفي براي خانواده‌هاي مستضعف افزايش دهد چرا كه اين امر سبب مي شود تا خانواده مرفه با حذف يارانه و افزايش آب بها به ارزش آب پي برده و در جهت ايجاد فرهنگ‌سازي مصرف بهينه آب گام بر دارد.

وي ابزار اقتصادي را از راه‌هاي مديريت مصرف آب اعلام كرد و ادامه داد: در كنار مديريت مصرف بايد فرهنگ‌سازي در مدارس انجام شود و تبليغات كليشه اي و تكراري در اين زمينه به مخاطب ارائه نشود.

اين استاد دانشگاه ارائه تبليغات هنري در زمينه مصرف بهينه آب را از راه هاي فرهنگ‌سازي در اين خصوص عنوان كرد و گفت: در فرهنگ گذشته ما آب مورد ستايش بوده است و بر آلوده نكردن ان بارها تاكيد شده است.

رزاقي افزود: بايد در زمينه فرهنگ‌سازي از افراد خلاق و جوان استفاده شود تا طرح‌هايي جديد به منظور تبليغ در خصوص مصرف آب ارائه شود.

در فرهنگ اسلامي ما و در آيات مختلف قرآن بارها بر مصرف بهينه و درست استفاده كردن از نعمت‌هاي الهي تاكيد شده است همان طور كه در آيه ‪۴۳‬سوره مومن از مصرفان به عنوان ياران آتش و در آيه ‪۲۷‬سوره اسراء از مصرفان به عنوان برادران شيطان نام برده است.

تبذيركنندگان نيز با زياده روي و تضييع نعمتهاي الهي، كفران نعمتهاي خدا را نموده و پيروي شيطان كرده و پا جاي پاي او مي‌گذارند. از اينرو به ايشان برادران شيطان اطلاق شده است؟ چون هر دو در اين امر يكسان عمل مي كنند زيرا چه بسا اسراف و تبذير در منطقه اي، سبب محروميت منطقه ديگر شود ، يا اسراف و تبذير انسانهاي امروز، باعث محروميت نسلهاي آينده گردد.

بنابراين آدمي بايد از نعمتهاي بسيار الهي استفاده كرده و شكر آنها را بجا آورد و آنها را در جاي خود بكار برده و اسراف و زياده روي نكند. تا آن نعمتهاي بيكران را از دست ندهد چرا كه كفران نعمت باعث از دست دادن آنها مي‌شود.
 سه شنبه 22 مرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 303]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن