واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: اعضاي ستادهفته جهاني مسجد درگناوه: مساجد نياز به كمك دولت ومردم دارند
اعضاي ستادگراميداشت هفته جهاني مساجددر گناوه گفتند:مساجد براي اثرگذاري بيشتردر امور ديني وفرهنگي جامعه نيازبه هزينه دارند و تامين اين هزينه ها كمك دولت و مردم را طلب مي كند.
آنان روز سه شنبه درجلسه هماهنگي اين ستاد افزودند:كمك هايي كه به مساجد مي شود بايد توسط هيات امناي فعال مساجد مديريت شود تا در اموري مصرف شود كه نتايج اثر بخش و ملموسي داشته باشد.
حسين بستاني دبير ستاد گراميداشت هفته جهاني مسجد گفت: براي اين ستاد وظايفي تعريف شده كه مي بايست دستگاههاي متولي امور ديني و فرهنگي وديگر اعضاي ستاد با هماهنگي و برنامه ريزي آنها را اجرايي كنند.
به گزارش ايرنا وي افزود: اجراي هر برنامه اي نياز به هزينه دارد كه مي بايست با همكاري دستگاههاي اجرايي و كمك خيرين اين هزينه ها تامين شود.
بستاني گفت: تقدير از فعالان امور مسجد از برنامه هاي اين ستاد است وبايد در اين راستا اعضاي ستاد همكاري كنند تا افراد برتر انتخاب و از آنها تجليل شود.
وي ادامه داد: اجراي طرح خدمت رساني به مساجد وظيفه ديگر ستاد است كه با كمك مردم و مسوولان بايد عملي شود و ملزومات ضروري مساجد تامين شود.
بستاني تاكيد كرد كه برنامه هاي تبليغي براي بيان اهميت مساجد در جامعه اسلامي با استفاده از اقلام تبليغاتي و برگزاري مسابقات و نمايشگاهها نيز بايد در دستور كار ستاد قرار گيرد.
علي خدري معاون پرورشي و تربيت بدني مديريت آموزش و پرورش گناوه وعضو اين ستاد هم گفت: مساجد بايد محور همبستگي مردم باشد و براي تحقق اين امر لازم است كه برنامه هاي جذاب فرهنگي در كنار آيينهاي ديني و مذهبي در مسجد برگزار شود.
وي افزود: اجراي چنين برنامه هاي نياز به امكانات دارد كه هيات امناي مساجد به تنهاي قادر به تامين آنها نيستند و لازم است كه از كمكهاي دولتي و مردمي بهره گرفته شود.
اين عضو ستاد گراميداشت هفته جهاني مسجد در گناوه يادآورشد: وجود سيستم صوتي با كيفيت، وسايل گرمايشي و سرمايشي كافي، فرش و ديگر ملزومات در مساجد ضروري است، ضمن اينكه همه مساجد نيز بايد همواره نظافت و تعمير و نگهداري اصولي شود.
مسوول خبرگزاري جمهوري اسلامي شهرستان گناوه و ديگر عضو اين ستاد هم به كاركرد اجتماعي و فرهنگي مساجد در كنار كاركرد ديني و مذهبي اين پايگاه اسلامي اشاره كرد و گفت: تقويت هر دو كاركرد ضروري است و نياز به پشتيباني مردم و مسوولان دارد.
محمد نظري افزود: اگر برنامه هاي متنوع فرهنگي واجتماعي كانونهاي فرهنگي و پايگاههاي مقاومت بسيج مساجد برگزار شود، افراد زيادي بويژه قشر جوان جذب اين برنامه ها مي شوند و تلفيق اعمال عبادي و اجتماعي - فرهنگي نقش هدايتگري مسجد را در جامعه اسلامي آشكارتر مي كند.
وي يادآورشد كه اجراي چنين برنامه هايي نياز به حمايت مالي دارد و اين حمايت بايد ازطرف مردم و مسوولان باشد كه در دولت عدالت محور نهم رويكرد كمك هاي دولتي به مساجد قابل تقدير بوده و در كنار آن مشاركتهاي مردمي نيز بايد تقويت شود.
اين عضو ستاد گراميداشت هفته جهاني مسجد در گناوه افزود: برگزاري مسابقات فرهنگي، كلاسهاي قرآن و احكام و نمايشگاههاي متنوع فرهنگي در مساجد با همكاري مردم و مسوولان در جذب افراد به اين پايگاه ديني موثراست.
رييس دفتر امام جمعه شهرستان و عضو ستاد گراميداشت هفته جهاني مسجد در گناوه هم گفت: هيات امناي قوي بايد براي همه مساجد شهرستان تعيين شود و فعاليت آنان ازسوي ستاد ارزيابي شود تا مسجد همه محلات شهرو روستاها فعال شوند.
عبدالحسين درخشان افزود:مساجد برخي محلات و روستاهافعاليت چنداني ندارند و اين امر موجب شده تا حضور اقشار مختلف بويژه جوانان در اين پايگاههاي ديني كم رنگ باشد كه تحول در فعاليت اين مساجد ضروري است.
يك عضو هيات امناي مسجد جامعه گناوه هم گفت: اجراي هر برنامه فرهنگي در مسجد نياز به هزينه دارد و بايد منبعي براي تامين اين هزينه ها وجود داشته باشد.
محمد دريانورد افزود: اگر كمك مردمي و كمك دولت در كنار هم به ياري مساجد بيايد ،تنوع برنامه هاي ديني و فرهنگي بسيار خواهد شد و جذب مردم بسوي اين پايگاههاي ديني روزافزون خواهد بود.
رييس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي شهرستان گناوه هم به فعاليت كانونهاي فرهنگي وابسته به اين اداره در برخي مساجد اشاره كرد و افزود: براي تنوع برنامه هاي فرهنگي در اين مساجد، به كانونها در حد توان كمك مالي مي شود.
مصطفي محسني افزود: باتوجه به اينكه مساجد داراي كانون فرهنگي درشهرستان محدود است، لازم است كه ديگر نهادهاي فرهنگي متولي امورمساجد نيز به فعال شدن كانونها در مساجد كمك كنند.
وي گفت: از اعتبارات فرهنگي علاوه بر كمك به مساجد داراي كانون ، براي ديگر مساجد نيز در زمينه اقلام تبليغي ديني و مذهبي كمك مي شود.
رييس شبكه بهداشت ودرمان شهرستان گناوه و عضو ستاد گراميداشت هفته جهاني مسجد در گناوه نيز گفت:اين شبكه كمك زيادي به بهداشت مساجد بويژه در ايامي نظير ماه مبارك رمضان كه مساجد كانون اجتماع گسترده مردمي است، مي كند.
مهندس غلامرضا كهن افزود:البته اعتبار خاصي در اين زمينه در اختيار شبكه بهداشت نيست اما باتوجه به احساس مسووليتي كه در زمينه سلامت وبهداشت مردم مي شود، ضروري است كه در چنين ايامي بهداشت مساجد مورد توجه جدي قرار گيرد.
وي ادامه داد:علاوه بر اين در غبارروبي مساجد نيز با بانيان همكاري مي شود و مواد پاك كننده و بهداشتي در آستانه ماه مبارك رمضان در اختيار مساجد قرار مي گيرد و به افرادي كه در پخت و پز و توزيع نذورات در مساجد فعال هستند نيز توصيه و آموزشهاي بهداشتي ارايه مي شود.
اين عضو ستاد گراميداشت هفته جهاني مسجد در گناوه نيز گفت: اگر اعتبار و كمك خاصي براي مساجد در نظر گرفته شود، هم مي توان محيط اين پايگاههاي ديني را به بهترين شكل ممكن براي حضور مردم آراسته كرد و هم برنامه هاي فرهنگي و مذهبي جذاب را به خوبي اجرا كرد.
شهرستان گناوه در شمال استان بوشهر قريب به يكصد مسجد در مناطق شهري و روستايي دارد.
ك/4 681/675 شماره 525 ساعت 13:32 تمام
سه شنبه 22 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 162]