تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 30 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس رحم نكند به او رحم نشود، هر كس نبخشد بخشيده نشود و هر كس پوزش را نپذيرد، خدا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1831464277




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

سخنان علي لاريجاني در جمع سفراي ايران در خارج


واضح آرشیو وب فارسی:هموطن سلام: سخنان علي لاريجاني در جمع سفراي ايران در خارج
غربي‌ها در دوران خواب‌آلودگي مسلمانان بزرگ و قوي شدند و الان نيز نوعي بيداري در دنياي اسلام به وجود آمده است اما...


علي لاريجاني در گردهمايي نمايندگان جمهوري اسلامي ايران در خارج گفت: فرمايشات مقام معظم رهبري اصل كار روساي نمايندگي‌هاي جمهوري اسلامي ايران را شكل مي‌دهد.
رئيس مجلس شوراي اسلامي با اشاره به مولفه‌هاي مهم در سازوكار بين‌المللي گفت: شرايط فعلي كشور بعد از گذشت 30 سال از انقلاب و پشت سر گذاشتن فراز و فرودهاي مختلف متفاوت از گذشته است؛ چرا كه در ابتداي انقلاب ايران كشوري تنها در منطقه بود و بعد از انقلاب نيز با صف‌كشي مقابل خود غالبا با مخالفان روبرو بود اما فضاي فعلي از اين جهت نسبت به گذشته تغيير كرده است و ديگر همانند گذشته حريفان اصلي آمريكايي‌ها و اسرائيل در پشت كودكان سياست‌هاي منطقه پنهان نشده و ديگر آن‌هارا جلو نمي‌اندازند.
لاريجاني افزود: درحال حاضر اين دشمنان رخ خود را عيان كردند و آمريكا و اسرائيل جلوي ما ظاهر شدند و به شكل روشن با ما حرف مي‌زنند و پنهان نيستند و در عين حال دنبال تحريك موجود ديگري به نام صدام نيز نيستند چرا كه اكنون خود آن‌ها در اين مصاف هستند و البته اين موضوع توجهات، مخاطرات و امتيازاتي را براي ما دارد.
وي به وضعيت متفاوت ايران در ميان كشورهاي منطقه اشاره كرد و گفت: در حالي كه در گذشته و پس از انقلاب كشورها يا مخالف و يا دشمن بودند امروزه شاهد شرايطي ديگر هستيم به طوري كه ظرفيت امروز ايران قابل انكار نيست؛ البته من نمي‌خواهم بالش نرم زير سرتان بگذارم، اما نقش‌آفريني ايران در لبنان، فلسطين،‌ عراق و افغانستان ظرفيت قابل انكاري نيست و بازيگري ايران را در مسائل منطقه معنادار كرده است.
لاريجاني يكي ديگر از مولفه‌هاي امروز را تشريح كرد و گفت:‌ ديگر استراتژي يك جانبه گرايي و تئوري اقدام پيش دستانه آمريكايي‌ها از فروغ افتاده و نمي‌توانند بگويند مديريت جهاني را در دست دارند و حتي كشورهاي كوچك در منطقه نيز اين موضوع را نمي‌پذيرند و علت آن تئوري معيوب عراق بود كه در عراق بي‌حساب و كتاب و ناشيانه عمل كردند و در افغانستان نيز اين گونه عمل كردند و در لبنان نيز گرفتار شدند و اخرالامر به دست وساطت و كمك ايران از اين وضعيت رهايي يافتند و در قضيه فلسطين نيز با درست كردن چيزي به نام آناپوليسم تنها فضاي مسخره كردن را فراهم كردند.
رئيس مجلس شوراي اسلامي افزود: استراتژي آمريكا در منطقه به بن‌بست‌هايي رسيده است و اين به دليل به كارگيري استراتژي غلط و نقش‌آفريني ايران بوده است چرا كه بايد به خاطر داشته باشيم كه تنها كشوري كه سلطه را نپذيرفت و در مقابل استراتژي آمريكا ايستادگي كرد ايران بود.در اين جريان استراتژي ايران در عراق داهيانه و دقيق بود و آمريكا را به عقب‌نشيني وا داشت چرا كه ما مي‌دانستيم ورود آمريكا به عراق ناشيانه و عجولانه است و ممكن است در ابتدا با فشارهايي همراه باشد اما به دنبال آن برايشان گريه خواهد بود.
وي تصريح كرد: فشار و ايستادگي ايران در مواضع و تاكتيك‌هاي درست در عراق، لبنان، افغانستان و فلسطين آن‌ها را دچار دردسر و عقب‌گرد كرد و بن‌بستي كه امروز آمريكايي‌ها احساس مي‌كنند دچار آن هستند ناشي از همين موضوعات است.
وي گفت: شرايط ايران از نظر بيروني در منطقه و نسبت با كشورهاي حريف خيلي عجيب نيست چرا كه وقتي تراز عوض مي‌شود فشارها هم زياد مي‌شود و در اين شرايط در صحنه‌ي بين‌المللي و هسته‌‌اي با چالش‌هايي متمركزي مواجه بوديم اما اين فشارها در سطح آژانس كمتر بود به هر حال آمريكايي‌ها از دو دستگاه و نهاد بين‌المللي در حالي استفاده مي‌كنند كه كمتر در تاريخ اينقدر روشن دست به استفاده ابزاري زده بودند و البته ايراني‌ها نيز در بسياري از موارد در اين زمينه در مقابلشان كاملا موفق بودند.
وي افزود: آنچه بنده در سير مسائل اتمي پيگيري كردم حاكي از آن است كه در آن زمان آن‌ها حاضر به انعطافي نازك در مواضع خود نبودند اما در بحث‌هايي كه در ماه‌هاي اخير داشتيم جنس حرف‌ها فرق مي‌كند؛ البته من نمي‌گويم كه در بسته پيشنهادي از حرف‌شان برگشتند، اما جنس مذاكرات متفاوت است و با وجود آنكه در اين بسته نيز تعليق را مطرح كرده و آن را مرحله‌بندي كردند، اما بعضي چيزها وجود دارد كه تنها بر روي كاغذ آورده شده است به طوري كه آقاي سولانا در پايان يكي از جلسات اظهار مي‌كرد ما نمي‌خواستيم شما را اينجا ببينيم اما اين اتفاقي است كه افتاده است و اين چيزي است كه پيش روي ما قرار دارد.
وي با اشاره به اظهارات سولانا گفت: يك بار نيز اين مقام مسئول بعد از مذاكرات رسمي در بحث ايران عنوان كرد ما اشتباه استراتژي داشتيم چرا كه يك بار بر سر عراق زديم و يك بار هم بر سر افغانستان زديم و شما (ايران) در اين ميان بالا آمديد.
لاريجاني تصريح كرد: اين اظهارات حاكي از آن است كه آن‌ها در مذاكرات فقط به دنبال مسائل هسته‌‌اي نيستند و بر كليت ايران نظر دارند.
رئيس مجلس شوراي اسلامي گفت: در حال حاضر در توان هسته‌‌اي به نقاطي رسيديم اما با چالش‌هايي در شوراي امنيت و آژانس مواجه هستيم. موضوعات مطرح در آژانس كمتر بوده و تنها يك نكته باقي مانده است كه با فشار مطرح مي شود اما قرار نبود اين گونه باشد و شايد بتوانيم با تاكتيك‌ها اين مرحله را به سرانجام برسانيم البته اين مساله قابل حل است و فكر مي‌كنم مي‌توانيم مساله آژانس را به نوعي حل و فصل كنيم اما در شوراي امنيت چالش هست و بايد براي آن فرمول پيدا كنيم.
لاريجاني در ادامه سخنان خود در خصوص وضعيت اقتصادي كشور نيز اظهار كرد: در وضعيت اقتصاد بحران نداريم اما بي‌مشكل هم نيستيم بايد علاج كرد و در اين خصوص بايد فكر شود و راه‌حل پيشنهاد كرد.
وي وجود برخي سختي‌ها در مسير سرمايه‌گذاري و ورود برخي قطعات را به عنوان يكي از مسائل پيشرو در حوزه اقتصادي مطرح كرد كه قابل حل و پيگيري است.
رئيس مجلس شوراي اسلامي خطاب به روساي نمايندگان جمهوري اسلامي گفت: شما كارشناسان عميق كشور ما در امر ديپلماسي هستيد و ظرفيت ديپلماسي كشور شناخته مي‌شويد از اين رو بايد در مباحث بسيار جدي و شفاف باشيد و آنقدر كه مي‌فهميد به بيان مسائل بپردازيد چرا كه پيچيدگي شرايط فعلي كم نيست و مولفه‌هاي زيادي دخيل است و قطعا پاسخ يك خطي هم نمي‌توان به اين مسائل داد و بايد چند بعدي به درك مسائل پرداخت.
وي تاكيد كرد: نبايد دچار افراط و تفريط شويم؛ نه خود را موفق مطلق بدانيم و نه از طرح مسائل بترسيم و تصور كنيم ظرفيت‌هاي خوبي نداريم واقعيت آن است كه ظرفيت‌هاي بسيار بالايي داريم كه كمتر بروز كرده و اين ظرفيت‌ها فكر عميق امام(ره) در سطح انقلاب براي ايران و جهان اسلام بوده كه به مرور جوانه‌هاي آن به وجود آمده است.
وي تصريح كرد: غربي‌ها در دوران خواب‌آلودگي مسلمانان بزرگ و قوي شدند و الان نيز نوعي بيداري در دنياي اسلام به وجود آمده است اما اين گونه نيست كه حتي اگر حكام كشورهاي اسلامي تحت سلطه گرفته شوند دانشگاهيان،‌ روشنفكران و روحانيون آن گونه باشند و اين چيزي است كه ما در محاسبات خود بايد لحاظ كنيم.
لاريجاني افزود: براي رسيدن به فرمول بايد مثل بازي شطرنج اهرم‌ها و نقاط قوت را شناسايي

" انرژي و گاز براي جمهوري اسلامي آورده سياسي است و بايد ديد استراتژي جمهوري اسلامي در كدام نقطه سياسي مي‌خواهد از آن استفاده كند.... "

كنيم و ديپلماسي آگاهانه و هوشيارانه را ترسيم كنيم. بايد از يك عقلانيت برخوردار باشيم چرا كه عقل و فكر يك مومن بايد پيچيده باشد و مومن بايد عقل را هديه الهي بداند و از آن استفاده كند و ابعاد مختلف يك چيز را ببيند و بسنجد. بايد متكي به بنيه‌ي كارشناسي باشيم و بدنه كارشناسي بايد امور را به طور كامل بسنجد و فرمول‌ها و سناريوي ما را در منطقه طي مراحل گذار سنجيده طراحي كند.
لاريجاني با تاكيد بر اينكه بايد سناريوهاي كم هزينه را انتخاب كنيم، گفت: ممكن است راه‌حل‌هايي وجود داشته باشد كه ما به دنبال آن در سينه‌ مشكل برويم اما پرهزينه باشد و منجر به جراحت شود از اين رو در پيدا كردن فرمول درست بايد ببينيم كم هزينه‌ترين آن كدام است چرا كه ممكن است ما راه‌حلي پيدا كنيم و سخني بگوييم كه هزينه كشو را بالا ببرد در حالي كه اين اظهارات منافعي هم داشته باشد بايد ببينيم اين پديده چه كمكي به وضع ما مي‌كند.
وي با تاكيد بر اين كه كم هزينه بودن بايد اصل سياستگذاري ما را تشكيل دهد،‌گفت: در هر راه‌حلي بايد توان و وزن ما كاهش پيدا نكند.در ديپلماسي فعال بده بستان وجود دارد و ما نمي‌توانيم در ديپلماسي فعال بر اين تصور باشيم كه ديگران بر امر ما باشند.
وي تصريح كرد: بايد بينديشيم چگونه مي‌توانيم در سياست‌هاي خود به شكلي عمل كنيم كه جمهوري اسلامي به عنوان يك بازيگر در ترازي بالا در منطقه باشد و البته من تصور مي‌كنم، متكي و دوستانش دراين رابطه بي‌مشكل نيستند چرا كه بعضي از ابزارها رابطه‌اي نقطه‌چين با ايشان دارند اما اين موضوعات قابل حل است و مشكل بزرگي پيش رو نيست.
وي تصريح كرد: داشتن يك تئوري براي حل مشكل از اهميت برخوردار است تا از ابزارها به موقع استفاده كرده و بتوانيم چالش‌ها را تقليل دهيم و در اين ميان ظرفيت‌هايي وجود دارد كه آن‌ها نيز بايد پيدا شود و البته گاهي آنقدر مسير تصميم‌گيري طولاني مي‌شود كه ما زمان‌هاي مناسب را از دست مي‌دهيم و اين از نكاتي است كه بايد مدنظر قرار داده شود.بايد بتوانيم پيوندي بين نقاط قوت در امور منطقه‌اي و چالش‌ها در صحنه بين‌المللي ايجاد كنيم به طوري كه در بسته پيشنهاد اخير نيز حرف‌ها و پيشنهاداتي مطرح شد كه نگاهي اين گونه را متبلور كرد و اين مساله درست و عقلايي است و بايد از اين فرصت استفاده كرد.
وي مساله انرژي را نيز نكته قابل اهميتي دانست و گفت: انرژي و گاز براي جمهوري اسلامي آورده سياسي است و بايد ديد استراتژي جمهوري اسلامي در كدام نقطه سياسي مي‌خواهد از آن استفاده كند. من نمي‌گويم نبايد به هندوستان و پاكستان گاز دهيم اما بايد ببينيم اولويت در كجاست و در كجا مي‌توان از آن به عنوان ابزاري در چالش‌ها استفاده كرد. از اين روست كه بحث استراتژي انرژي در مجلس به عنوان يك اولويت مورد مطالعه است.
لاريجاني به برخي از نكات در تاكتيك‌ها اشاره كرد و گفت: نبايد تاكتيك‌ها را كم ارزش تلقي كرد چرا كه بسيار رخ داده است تاكتيك‌هاي مناسب بر روي استراتژي‌ها اثرات جدي بگذارد پس از اين رو انتخاب تاكتيك‌ها بسيار مهم است. گاهي نيز اشتباهات در تاكتيك‌ها بسيار مضر است و مشكلات زيادي را بر جا گذاشته است و البته بايد بگويم اين تاكتيك‌ها در جايي جز وزارت امور خارجه نيست و نبايد وزارت امور خارجه و سفرا از اظهار تاكتيك‌هاي مناسب هراس داشته باشند و بايد حق‌شان را سنجيده تنظيم كرده و اعلام كنند.
رئيس مجلس شوراي اسلامي گفت: جوشش فكري در وزارت امور خارجه بايد جدي باشد چرا كه مرحله بسيار حساسي است و جمهوري اسلامي با تمام آوردهايش در منطقه‌ي گذار است و بايد درست از تاكتيك‌ها استفاده كند.
لاريجاني افزود: بايد با همسايگان و برخي از كشورهاي منطقه به طور مستمر كار كرد چرا كه منافع اين كشورها با منافع ما گره خورده است و روي هم رفته رويكردهاي آن‌ها بد نيست اما آن‌ها را تحريك مي‌كنند و همچنين حسادت‌ها و چيزهاي ديگر هم در بين كشورها وجود دارد و مسائلي هم در اين ميان وجود دارد كه نگران كننده است و مثلا در اين ميان چه دليلي وجود دارد كه با عربستان يا مصر سوءتفاهم داشته باشيم؟ اين امر هيچ منطقي ندارد.
لاريجاني تصريح كرد: گاهي دچار افراط و تفريط مي‌شويم و طرف‌هاي مختلف را دچار سوءتفاهم مي‌كنيم، در اين ميان تاكتيك‌هاي ما بايد درست و قابل قبول باشند و اگر وعده‌اي مي‌دهيم بايد به آن عمل كنيم و به خصوص در برخورد با كشورهاي عربي بايد با اظهارات‌مان عمل كنيم، در غير اين صورت اگر به گفتارمان عمل نكنيم مشكل جدي مي‌شود.
لاريجاني داشتن زبان ديپلماتيك را مهم دانست و گفت: بنا نيست وزارت امور خارجه زبان ديپلماتيك نداشته باشد، وزارت امور خارجه بايد در مدل زبان ديپلماتيك صحبت كند چرا كه بايد مفاهمه صورت گيرد و درك درستي از سياست پيش روي ايران صورت بگيرد و سفرا بايد در خصوص اظهارات صورت گرفته از سوي مقامات اظهار نظر كنند تا سوء تفاهم به وجود نيايد.
لاريجاني افزود: در شرايط فعلي ايران وزن خوبي در منطقه دارد و در مساله‌ فلسطين تنها كشوري است كه علمدار فكري عميق است و فكر ايران در سطح بين‌الملل نيز كاملا قابل هضم است اما در اين زمينه نيز نبايد افراط و تفريط كنيم.
رئيس مجلس شوراي اسلامي با اشاره به اظهارات برخي مسئولان درباره «مردم اسرائيل» گفت: اين زبان جمهوري اسلامي نيست، من در مجلس نيز بر اين موضوع تاكيد كردم. اينكه ما با مردم اسرائيل دوست هستيم؛ چنين چيزي نيست، چرا كه "مردم" اسرائيل يا فلسطيني هستند كه بايد گفته شود فلسطينيان و يا همان كساني هستند كه خانه‌هاي مردم فلسطين را غصب كرده‌اند كه ما با اين‌ها دوست نيستيم.
لاريجاني افزود: نظام جمهوري اسلامي براي خود منطقي دارد و ما در خصوص اسرائيل چنين لساني نداريم. آنچه مقام معظم رهبري دراين خصوص اعلام كرده‌اند حجت است و در اين خصوص نبايد دچار افراط و تفريط شويم چرا كه آن‌ها جور ديگر مي فهمند.
وي افزود: سفرايي كه در كشورهاي عربي هستند حتما متلك‌هاي بعضي از روشنفكران ضد ايران را شنيدند كه هميشه مي‌گويند اين شيعيان به نوعي با اسرائيلي‌ها ارتباط دارند پس چرا ما بايد حرفي بزنيم كه ذهن آن‌ها را تقويت كنيم؟ خيلي روشن است كه نظام جمهوري اسلامي چنين ذهنيتي را ندارد.
لاريجاني به افراط و تفريط در اظهارات در خصوص مردم آمريكا نيز اشاره كرد و گفت: مردم آمريكا نيز مانند مردم ساير دنيا هستند و برتر نيستند و اين مردم را نيز نبايد تحقير يا تجليل كنيم و دليلي براي اين گونه عمل كردن نيست، ما با مردم آمريكا دشمن نيستيم، اما اين بدان معني نيست كه بگوييم آمريكايي‌ها متمدن‌ترين مردم دنيا هستند! اين واقعيت ندارد.
لاريجاني ادامه داد: اين اظهارات به گونه‌ ديگر برداشت مي‌شود و احساس مي‌كنند ما دچار ترديد‌هايي هستيم و اتفاقا فشارهايشان را زياد مي‌كنند.
لاريجاني افزود: آن‌ها خود به دنبال برون رفت هستند و در اين شرايط بي‌حساب وكتاب عمل كردن براي ما مضر است و بايد كاملا عاقلانه و هوشيارانه عمل شود، دليل ندارد ما هزينه‌هاي كشور را زياد كنيم. در اين راستا مي‌توانيم با صحبت‌ها و روش‌ها،‌ ساختاري داشته باشيم كه متانت،‌ فهم و درايت راي نشان دهيم و از اين مرحله عبور كنيم.
رئيس مجلس شوراي اسلامي تاكيد كرد: آنچه مجلس شوراي اسلامي از وزارت امور خارجه توقع دارد آن است كه تئوري‌پردازي در وزارت امور خارجه صورت گيرد و در اين ميان مطالبه‌ رفت‌وآمد افراد و اشخاص را نداريم، اين به تاكتيك‌هاي وزارت امور خارجه باز مي‌گردد اما انتظار داريم از ظرفيت اعتماد استفاده شود و در اين خصوص از نيروهاي وزارت امور خارجه به عنوان نيروهاي ملي و نه جناحي بهره‌مند شويم و منافع ملي در نظر گرفته شود. در اين راستا به دنبال تاكتيك‌هاي خرد نيستيم و مطمئن باشيد در اين راستا كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي در كنار شماست.
 سه شنبه 22 مرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: هموطن سلام]
[مشاهده در: www.hamvatansalam.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 127]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن