واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: سينماگران نظر ميدهند كميته انضباطي در سينما بودن يا نبودن؟
فرهنگي. هنرمندان . كميته انضباطي . سينما
بازيگران و سينماگران به عنوان چهرههاي شناخته شده در ميان آحاد جامعه، همواره در محور توجه همگان قرار دارند و بروز هر نوع رفتار از آنها در ميان اجتماع با بازخوردهاي متفاوتي روبه رو است .
بروز برخي تخلفات از ناحيه اين دست از عناصر فرهنگي و هنري همواره خوراك برخي نشريات بوده ، هرچند دامن زدن به قضاوتهاي غير علمي و ناصواب در مورد شخص صاحب خطا ، تاثير گذار بوده است.
وجود چنين نگرشي در جامعه كه صرفا مختص اجتماع ايراني نبوده و در همه جاي دنيا اين ذهنيت وجود دارد اما انچه جامعه ما را از ديگران متمايز مي سازد ، وجود ارزشهاي انساني و اعتقادي است .
سينماگران و هنرمندان به عنوان افراد شناخته شده و بعضا نخبه در جامعه مي توانند به الگو فرهنگسازي كرده و بروز خطا از ناحيه آنان نيز جامعه را ملتهب ميكند بنابراين رسيدگي به موقع و بر اساس شيوههاي علمي - اخلاقي به تخلف آنها بويژه در عرصه سينما ميتواند از دامن زدن شائبه در جامعه و خوراك دهي به نشريات معلوم الحال جلوگيري كند.
بروز تخلف از سوي برخي بازيگران سينما وتلويزيون و برخي اظهارت غير واقعي و بدور از منطق برخي از هنرمندان در محافل داخلي و خارجي كه تبعات اجتماعي و سياسي با خود دارد نيز از اين مقوله دور نبوده به نحوي كه در روزهاي اخير طيفهاي مختلف اجتماعي و بويژه سينماگران در اين زمينه بر ضرورت راه اندازي كميته انضباطي در اين عرصه تاكيد كرده اند.
اگرچه در مقابل نيز، عدهاي معتقدند با وجود شوراي صيانت در خانه سينما ، تشكيل كميته انضباطي مفهومي نخواهد داشت و تعدادي هم بر رسيدگي به امور توسط سينماگران بدون دخالت نهادهاي رسمي تاكيد دارند.
اما به باور كارشناسان آنچه در درجه اهميت قرار ميگيرد، رسيدگي به موقع به تخلف و ايجاد مكانيزم صحيح براي پيشگيري قبل از درمان است چراكه هنرمندان به عنوان الگوهاي طيفهاي مختلف اجتماعي به دليل تاثيرگذاري در شكل دادن به فرهنگ رفتاري در جامعه تاثير گذار بوده و بروز ناهنجاري از اين قشر تبعات بعضا جبران ناپذيري بويژه در ميان جوانان خواهد داشت.
ناصر شفق تهيهكننده سينما در اينباره ، گفت: افرادي كه نميتوانند با شرايط جامعه اسلامي تطابق داشته باشند، بايد كمتر فرصت حضور در عرصه فرهنگ و هنر داشته باشند.
تدوين و تصويب آئين نامهها و ابراز نگراني از سوي جريانهاي مختلف فكري در سينما و دغدغه مند بودن مديريت سينمايي نشانگر اهتمام به وجود فضاي سالم فرهنگي وهنري و الگوسازي مناسب و متناسب با ساختار ارزشي جامعه است وي در گفت وگو با خبرنگار ايرنا، ادامه داد: فيلمسازان و سينماگران به دليل نوع و ماهيت كار به نوعي الگو در جامعه هستند، بروز خطا و ناهنجاري از ناحيه اين طيف تاثيرات نامطلوب در جامعه ميگذارد.
تهيهكننده فيلم تقاطع معتقد است :مشكلات صنوف مختلف سينمايي از جمله بروز خطا از ناحيه سينماگران بايد در كميتههاي صنفي خانه سينما حل و فصل شود شفق تصريح كرد: برخي به دليل ناآگاهي، كم دانشي و نبود تخصص مقوله فرهنگ و هنر را اشتباه گرفته اند، هرچند برخورد انتظامي با اين دست افراد نيز توصيه نميشود.
اين تهيهكننده ادامه داد: با رشد و پرورش ايده و اموزش همزمان زمينه بروز خطا در عرصه فرهنگي بويژه سينما كاهش مييابد.
شفق در عين حال رسيدگي به امور مرتبط با هنرمندان را به جامعه اصناف هنري فارغ از دخالت نهادهاي رسمي صحيح شمرد و بر رسيدگي به اين قبيل امور در داخل اهالي تاكيد كرد.
انسيه شاه حسيني از كارگردانان سينما نيز ميگويد: تشكيل كميته انضباطي براي رسيدگي به تخلفات احتمالي در سينما و جلوگيري از شائبه در جامعه همچون ديگر عرصهها ضروري است .
وي ، افزود: حضور پررنگ خانه سينما در تشكيل و چينش افراد حاضر در كميته اقدامي اساسي است .
كارگردان فيلم شب بخير فرمانده در عين حال ،بر حضور افراد صالح در تركيب كميته انضباطي در سينما تاكيد كرد و گفت: نميتوان هر فرد و يا جريان سينمايي را در اين كميته دخالت داد.
عزيز ا... حميد نژاد كارگردان سينما نيزمعتقد است كه خلا كميته رسيدگي به تخلفات در صنوف مختلف سينمايي احساس ميشود.
وي افزود: كميته انضباطي در سينما ميتواند با حضور اهالي اين عرصه شكل گيرد و از زمينه بروز شائبه در جامعه بكاهد.
كارگردان فيلم اشك سرما ادامه داد: اصناف سينمايي و مرتبط با صنوف ذينغع مي توانند نمايندگاني در كميته انضباطي داشته باشند.
حميدنژاد با اشاره به نقش و جايگاه مديريت سينما و نسبت مستقيم ان با اين حوزه ،گفت: مسئولان سينما ميتوانند در اين زمينه مديريت و نظارت لازم را ايفا كنند.
فرج ا... سلحشور كارگردان سينما و تلويزيون هم گفت كه اهالي سينما به دليل سرو كار داشتن با روح و فرهنگ جامعه ، حق تخلف ندارند.
سلحشور ، افزود: معتقدم با متخلفيني كه با روح، فرهنگ و اعتقادات جامعه سرو كار دارند بايد به شدت برخورد شود.
كارگردان مجموعه تلويزيوني يوسف پيامبر(ع)، يادآورشد: اگر فكر كنيم براي پرورش جسم بايد كميته انضباطي داشته باشيم به طريق اولي نيز براي كسانيكه پرورش روح جامعه را در اختيار دارند بايد چنين كميتهاي در اختيار داشته باشيم.
وي در عين حال بروز تخلف از سوي اهالي سينما به طور ناخواسته و سهوي را خالي ازاشكال دانست و افزود: اگر ثابت شود كه فرد متخلف عمد و غرضي در رابطه با خطاي صورت گرفته نداشته است ، نميتوان برخورد سلبي داشت.
سلحشور با اشاره به ضرورت تشكيل كميته انضباطي براي رسيدگي به تخلفات اهالي فرهنگ و هنر، گفت: بايد در چينش اين كميته بسيار دقت كرد چرا كه متعهدترين افراد شايستگي حضور در اين كميته را دارند.
جمال شورجه كارگردان سينما نيز تصريح كرد: خلا وجود كميته انضباطي در عرصه سينما به شدت احساس ميشود.
شورجه، يادآورشد: در سالهاي دور براي رسيدگي به تخلفات سينماگران ، كميته انضباطي در حوزه نظارت و ارزشيابي بود.
اين كارگردان توضيح داد: همانطور كه در حوزههاي مختلف اعم از ورزش و پزشكي وجود كميتههاي انضباطي ضروري است در عرصه فرهنگ و هنر و بويژه سينما نيز چنين امري اجتناب ناپذير است.
وي با اشاره به ضرورت چينش مناسب كميته انضباطي در سينما، تصريح كرد:
گزينش افراد براي قرار گرفتن در اين كميته بايد مثلا از سوي معاونت امورسينمايي، جامعه اصناف سينمايي ( حرفههاي مختلف) صورت گيرد.
شورجه گفت: با تشكيل چنين كميتهاي است كه ميتوان از بروز تخلف و ايجاد شائبه در جامعه جلوگيري كرد و بايد به برخي مطالب و سوءاستفادهها در خارج از كشور رسيدگي شود.
وي از بالا بردن غير منطقي دستمزدها و هزينههاي توليد و فضاسازي هاي كاذب به عنوان تخلف در اين حوزه ياد كرد و گفت: ميتوان از طريق ايجاد مركزي به اين قبيل امور رسيدگي كرد.
محمد رضا شرفالدين رئيس انجمن سينماي دفاع مقدس نيز براين عقيده است كه تشكيل كارگروه براي تنظيم آئين نامه انضباطي در سينما ضروري است .
او ، افزود: وجود نظم و انضباط و تكيه بر قانون براي پيشبرد امور اقدامي اساسي است و مرجع فعاليت درهر زمينه بايد قانون باشد.
تهيهكننده فيلم فرزند صبح با اشاره به ضرورت تنظيم آئين نامه انضباطي در سينما ،ادامه داد: ميتوان در اين زمينه از جامعه اصناف سينمايي و بنا به ضرورت صنوف مختلف كمك گرفت.
شرفالدين همچنين با اشاره به روند افزايش دستمزدها و هزينههاي توليد در سينما و تلويزيون ، گفت: هيچ گونه ضابطهاي در اين زمينه وجود ندارد و شرايط موجود مقبول نيست.
رئيس انجمن سينماي دفاع مقدس تصريح كرد: براي رسيدگي به اين امور بايد قوانين رصد و بر اساس آن عمل كرد.
سه شنبه 22 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 114]