واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: در ميزگرد خبري جشن دوازدهم سينماي ايران عنوان شد: تقدير از بيضايي، مشايخي، داد و فريبرزي
جام جم آنلاين: جشن خانه سينما سالهاست با عنوان «اسكار سينماي ايران» شناخته ميشود. نشست مطبوعاتي ديروز اين جشن، علاوه بر آنكه محلي براي پاسخ دادن به پرسشهاي خبرنگاران بود، در ميان نور پروژكتورها و چليك چليك دوربينهاي عكاسي به مكاني براي برگزاري جشن تولد 55 سالگي امين تارخ نيز تبديل شد؛ جشني كه با يك كيك قهوهاي رنگ بزرگ كه البته چيزي از آن به خبرنگاران نرسيد براي اين بازيگر سينما با يك غافلگيري شيرين همراه بود.
نشست مطبوعاتي جشن دوازدهم صبح ديروز در خانه سينما برگزار شد. امين تارخ (دبير جشن)، محمد مهدي عسگرپور (مدير عامل خانه سينما)، منوچهر شاهسواري (مدير اجرايي جشن) و كامران ملكي (مشاور رسانهاي) در اين جلسه حضور داشتند و به سوالهاي خبرنگاران پاسخ دادند.
امين تارخ در اين نشست صحبتهاي خود را با تبريك روز خبرنگار به نمايندگان رسانههاي گروهي آغاز كرد و با خواندن چند بيت شعر و اشاره به همزماني برگزاري جشن خانه سينما با تولد امام حسن (ع) و نيمه شعبان، ويژگي مهم اين جشن را ترويج صلح و دوستي و محبت عنوان و اظهار اميدواري كرد اين جشن در آستانه سيامين سالگرد پيروزي انقلاب اسلامي پيام صلح و دوستي به مردم ارائه كند و با زيبايي آغاز شود و با شكوه و جلال به پايان برسد.
چند فيلم به جشنواره رسيده است؟
به گفته تارخ، در بخش فيلمهاي كوتاه از ميان 318 فيلم رسيده به هيات انتخاب هفت نفره (4 نفر به انتخاب صنف و 3 نفر به انتخاب هيات مديره) فيلمهاي بخش داوري را برگزيدهاند. داوري بخش انيميشن از 13 مرداد آغاز و از 83 فيلم ارسال شده، 18 فيلم براي داوري انتخاب شده است. فيلمهاي مستند جشن امسال نيز 227 فيلم است كه حدود 9000 دقيقه را شامل ميشود و در اين مرحله نيز هيات انتخاب بزودي فيلمهاي مورد نظر خود را به بخش داوري معرفي ميكنند.
زمانبندي برگزاري جشن ها
27 مرداد ماه اولين اختتاميه جشن دوازدهم برگزار ميشود كه به جشن فيلمهاي كوتاه اختصاص دارد. اول شهريور اختتاميه فيلمهاي انيميشن، 13 شهريور اختتاميه فيلمهاي مستند و 16 شهريور ماه نيز مراسم بزرگداشتها برگزار خواهد شد. 25 شهريور ماه نيز در شب تولد امام حسن مجتبي (ع) جشن اختتاميه يا همان جشن فيلمهاي بلند برگزار خواهد شد كه اصلي ترين مراسم جشن است.
محل برگزاري اختتاميه فيلمهاي كوتاه، انيميشن و مستند نيز احتمالا فرهنگستان هنر خواهد بود و احتمال دارد مراسم اختتاميه اصلي جشن در برج ميلاد برگزار شود، اما اين مساله منوط به آماده بودن اين بنا تا اين تاريخ خواهد بود. به اين ترتيب در روز ملي سينما 21 شهريور برنامه خاصي برگزار نخواهد شد.
2 كارگردان، يك بازيگر و يك دكوراتور تقدير ميشوند
امسال قرار است براي بهرام بيضايي، جمشيد مشايخي، سيفالله داد و كاظم فريبرزي مراسم بزرگداشت برگزار شود. فريبرزي از دكوراتورهاي قديمي سينما و تلويزيون است كه به اصطلاح در اين عرصه خاك صحنه خورده و فعاليتهاي موثري انجام داده است كه آخرين نمونه آن سريال يوسف پيامبر است.
به گفته تارخ، در تجليل از شخصيتها فقط شخصيت حرفهاي و كار آنها ملاك نبوده و هر يك از اين 4 نفر به حرفه و صنف خود وجهه و شخصيتي خاص بخشيدند و به همين دليل مورد تجليل قرار گرفتند.
امسال كسي قهر نكرده
محمد مهدي عسگرپور در اين جلسه با اشاره به اين نكته كه امسال به دليل انتخابات هيات مديره خانه سينما مراحل مقدماتي جشن با يك ماه و نيم تاخير آغاز شد، گفت: سال گذشته برخي تهيهكنندگان مايل به شركت دادن آثار خود در جشن نبودند، اما امسال اين مشكل وجود ندارد.
در ادامه جلسه، خبرنگار ما اين سوال را مطرح كرد كه چرا پس از برگزاري چند دوره جشن از سوي آكادمي، از سال گذشته شكل برگزاري جشن تغيير كرده و آثار از سوي هياتهاي انتخاب و داوري معين ميشوند؟ عسكرپور كه به نظر ميرسد موافقتي با شكل برگزاري جشن و انتخاب آثار از سوي آكادمي ندارد، به اين نكته اشاره كرد كه نميتوان در تشكيلاتي مانند خانه سينما كه عمري2 ساله دارد، تشكيلاتي مانند آكادمي را با عمري 10 ساله تعريف كرد، چون تجربه نشان داده با هر تغييري كه در خانه سينما رخ ميدهد، شكل برگزاري جشن تغيير ميكند.
البته او منكر اين مساله هم نشد كه در اين زمينه، به تحقيق و بررسي نياز است و بهتر است كار دقيقتري صورت گيرد. عسكرپور به اين موضوع هم اشاره كرد كه مهمترين مشكل در حوزه داوري اين است كه صنوف ميخواهند در حيطه تخصص آنها فقط خودشان اظهار نظر كنند اما برخي به دليل وجود مسالهاي به نام «لابي» اعمال اين شيوه را درست نميدانند و معتقدند اين شيوه داوري، سلامت زيادي ندارد.
امسال نيز شرط حضور فيلمها در جشن، داشتن پروانه نمايش يا شركت در يكي از جشنوارههاي داخلي است كه البته حضور در جشنوارههاي داخلي نيز به كسب مجوز از معاونت سينمايي نياز دارد.
بنابراين فقط فيلمهايي كه از صافيهاي نظارتي گذشته باشند، امكان حضور در جشن را دارند. اما طبق گفته شاهسواري، جشن پيگير حضور هيچ فيلمي در جشن نخواهد بود و هر كس فرم پر كند، مطابق آيين نامه در جشن شركت خواهد كرد. به عبارتي، از هيچ تهيه كنندهاي براي حضور در جشن «دعوت خاص» به عمل نخواهد آمد.
رضا استادي
سه شنبه 22 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 100]