واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: براي انقلاب نگران بوديم و چاره اي جز تسخير سفارت امريكا نداشتيم
خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا): تهران - "معصومه ابتكار" عضو شوراي شهر تهران در گفت و گويي با روزنامه "الحيات" چاپ لندن گفت: براي انقلاب نگران بوديم و چاره اي جز تسخير سفارت امريكا نداشتيم.
به گزارش گروه اخبار صوتي و تصويري ايرنا، در مقدمه اين مصاحبه آمده است: معصومه ابتكار اولين زن ايراني است كه در زمان رياست جمهوري "محمد خاتمي" در سال 1997 معاونت رياست جمهوري را برعهده داشته است. او نقش برجسته اي در دستگيري گروگانهاي آمريكايي در سفارت آمريكا در سال 1979 داشت و مترجم گروگانها و سخنگوي دانشجويان بود .
وي در آمريكا بزرگ شده و آموزش عالي خود را در ايران گذرانده و دكتراي خود را در علوم پزشكي دريافت كرده است.
ابتكار ، مناصب مختلفي از جمله سردبير روزنامه اي به زبان انگليسي، و وزير محيط زيست را برعهده داشته و امروز عضو شوراي شهر تهران است .
بنابر گزارش، ابتكار در گفت و گو با الحيات در باره گروگانهاي آمريكايي در سفارت آمريكا و چگونگي اين حادثه گفت: در آن زمان 19 سال داشتم و دانشجوي سال دوم دانشگاه بودم. در خانواده اي مذهبي و فرهنگي رشد كرده ام و كودكي خود را در آمريكا گذرانده ام و زماني كه جنبش دانشجويان فعاليت خود را شروع كرد، من نيز در فعاليت هايشان شركت كردم .
پس از گذشت چند روز از تسلط بر سفارت آمريكا از من خواستند كه به اين گروه بپيوندم، با توجه به اينكه من انگليسي را بخوبي مي دانستم. بدين ترتيب من مترجم گروگانها و سخنگوي دانشجويان شدم.
وي در باره تصميم به بازداشت گروگانها گفت: پس از هشت ماه از شروع انقلاب اسلامي در ايران همه فعال بودند و دانشجويان نيز طبعا نقش اساسي را در اين حادثه بازي مي كردند. زيرا بسيار تشنه مشاركت در جامعه و تصميم گيري ها بودند. آنان براي انقلابشان نگران بودند و احساس مي كردند كه از سوي كشورها تهديد مي شوند، بخصوص كه آمريكا انقلاب را به رسميت نمي شناخت . به همين علت، دانشجويان با بررسي ها و مذاكراتي كه انجام دادند به اين نتيجه رسيدند كه چاره اي جز جلوگيري از پروپاگانداي دشمنانه با انقلاب نيست و تنها يك راه جلوي ما بود و آن تسخير سفارت امريكا و بازداشت گروگانها در سفارت آمريكا. زماني كه ما به سفارت يورش برديم هيچ سلاحي نداشتيم . حركت ما صد در صد مسالمت آميز بود و حتي گروگانهاي آمريكايي نيز در يادداشتهاي خود گفته بودند كه آزاد بودند، مانند آن بود كه در هتل به سر مي برند.
وي در پاسخ به اين سوال كه در زمينه سياسي در امروز و گذشته چه تشابهي وجود دارد؟ گفت: اين يك معضل واقعي است، ولي طبعا شباهت وجود دارد . به نظر من به نفع كشور ماست كه روابط خود را با آمريكا به طوري كه منافع ملت ايران و آمريكا حفظ شود از سربگيريم.
الحيات پرسيد: برخي اخبار حاكي از آن است كه آمريكا مي خواهد سفارتخانه اش را در ايران بازگشايي كند، آيا احمدي نژاد در آنچه كه اصلاح طلبان در آن شكست خوردند، پيروز مي شود؟
ابتكار گفت: بخشي از آن به سياست داخلي وبه خطاهايي كه آمريكايي ها نسبت به رهبران اصلاح طلب مرتكب شده اند ، باز مي گردد. شايد تنها كسي كه از مسئله گروگانگيري عذرخواهي كرد همانا مادلين اولبرايت وزير امور خارجه وقت امريكا بود واين امر باعث افزايش اميدواري ما گرديد ولي اين موضع گيري وي عملا اجرا نگرديد ، ولي با شروع رياست جمهوري "جرج بوش" در آمريكا زماني كه ايران شروع به باز كردن درهاي خود بر روي جهان كرده بود ، آمريكا اين كشور را در فهرست كشورهاي محور شرارت قرار داد.
صوير**1408** 1462 **
سه شنبه 22 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 342]