تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 28 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):مؤمن شوخ و شنگ است و منافق اخمو و عصبانى.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816504312




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

روايت پروفسور مولانا از ماجراي دانشگاه كلمبيااحمدي‌نژاد فيلتر ديكتاتوري رسانه‌اي غرب را شكست


واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: روايت پروفسور مولانا از ماجراي دانشگاه كلمبيااحمدي‌نژاد فيلتر ديكتاتوري رسانه‌اي غرب را شكست
من جنگ اعراب و اسرائيل را از نزديك ديده بودم، اما كسي از من نخواست تا آن را برايش توصيف كنم، در حاليكه بسياري از دانشگاهيان از من مي‌خواستند ماجراي سخنراني احمدي‌نژاد در دانشگاه كلمبيا را برايشان وصف كنم. آقاي خاتمي هم اگر مي‌خواست، مي‌توانست مانند احمدي‌نژاد عمل كند اما انتخاب آقاي خاتمي انتخاب ديگري بود.
پروفسور سيد حميد مولانا نخستين دانش آموخته ايراني علوم ارتباطات در دانشگاههاي امريكاست كه بيشاز 4 دهه قبل به اين كشور رفت و پس از آن نيز پايه گذار دانشكده ارتباطات در دانشگاه امريكن دي.سي شد. وي در سومين نشست از سلسله نشست هايي كه مركز بررسي هاي استراتژيك رياست جمهوري پس از كليد زدن دور جديد فعاليت هاي خود آغاز كرده است، با موضوع "جايگاه ديپلماسي دانشگاه كلمبيا در صدور انقلاب اسلامي" حاضر شد و به روايت خود از ماجراي دانشگاه كلمبيا و ظرفيت سازي هاي آن و همچنين ويژگي هاي شخصي دكتر احمدي نژاد پرداخت.

اين استاد پيشكسوت علوم ارتباطات آنچنان كه پيش از اين نيز گفته بود احمدي نژاد را به مثابه رسانه مي داند كه با عبور از خط قرمزهاي غرب توانست از فيلتر آنان عبور كند و براي احياء گفتمان انقلاب اسلامي در سطح بين المللي از اين طريق ايجاد ظرفيت نمايد.

به گزارش رجانيوز به نقل از فارس، پروفسور حميد مولانا اظهار داشت: هنگامي كه احمدي‌نژاد به عنوان رئيس‌جمهور ايران انتخاب شد و شهريور و مهر همان سال براي اولين بار در دوران رياست جمهوري خود، به امريكا آمد، از من خواست به نيويورك بيايم و در نشستي كه در اين شهر برگزار شد، به بنده اظهار داشت كه علت اصلي آمدنشان به نيويورك، نه تنها شركت در اجلاس سازمان ملل متحد بلكه تماس با افكار عمومي امريكا و ارتباط با مردم آنجا است تا كانال‌هايي براي رساندن پيام مردم ايران به گوش امريكايي‌ها پيدا كند.

وي افزود: در اين جلسه به رئيس‌جمهور پيشنهاد كردم كه دانشگاه كلمبيا مكاني است كه مي‌تواند براي سخنراني رئيس‌جمهور در نظر گرفته شود ولي چون در اين سفر وقت كافي وجود نداشت، اين سخنراني انجام نشد و به جاي آن، در سفر سال گذشته رئيس‌جمهور به امريكا اين سخنراني انجام شد.

مولانا در ادامه سخنان خود با طرح اين پرسش كه چرا محافل سياسي، اقتصادي، فرهنگي و مطبوعاتي اروپا و امريكا اين همه علاقه و توجه به رئيس‌جمهور ايران پيدا كرده اند، اظهار داشت: ديپلماسي معمولي، ارتباطات نمايندگان دو كشور در سطوح مختلف است اما ديپلماسي قرن 20 و 21 با ديپلماسي بيسماركي قرن 19 متفاوت است، چرا كه در اين قرن‌ها، ديپلماسي به سمت فراسوي بازيكنان دولتي و سياست‌مداران حركت كرده و شامل رسانه‌ها، مردم و سازمان‌هاي اقتصادي و سياسي شد.

وي در ادامه با اشاره به اينكه امروزه سرمايه‌گذاري زيادي انجام مي‌شود تا چيزي مورد توجه مردم قرار بگيرد، افزود: وقتي فردي مورد توجه رسانه‌ها قرار گرفت، فرصت را به شخص و كشورش مي‌دهد كه پا فراسو گذاشته و مسائلي كه به آن علاقمند است، در دستور كار قرار دهد.

اين استاد روابط بين‌الملل با بيان اينكه امروز نه تنها ايران بلكه خود شخص احمدي‌نژاد مورد توجه رسانه‌ها و مردم جهان قرار گرفته است، خاطرنشان ساخت: اين توجه به احمدي‌نژاد از هنگامي آغاز شد كه هاشمي رفسنجاني در انتخابات رياست جمهوري دوره نهم مسابقه را به او باخت؛ چرا كه انتظار اين بود كه هاشمي انتخاب شود و اين شوك بسيار بزرگي براي همه و به ويژه امريكايي‌ها و داخلي‌ها بود، لذا امريكايي‌ها و اروپايي‌ها نه تنها از پيروزي احمدي‌نژاد نگران شدند، بلكه عصباني نيز شدند و از آن پس آنتن آنها متوجه شخص احمدي‌نژاد شد كه با اصولگرايي و مشي انقلابي و خط امامي خود امريكا و صهيونيست‌ها را بسيار آزار مي‌داد.

وي با اشاره به تلاش‌هاي مكرر امريكايي‌ها و صهيونيست‌ها براي مخدوش كردن چهره احمدي‌نژاد، اظهار داشت: با اين وجود با مواضعي كه احمدي‌نژاد در موضوع فنآوري هسته‌اي و همچنين موضوع فلسطين و زير سؤال بردن هولوكاست اتخاذ كرد، به مسأله روز اجلاس‌هاي بين‌المللي تبديل شد.

مولانا خاطرنشان ساخت: با پيروزي حزب‌الله در لبنان، نقش ايران در تأمين امنيت عراق و ديگر پيروزي‌هاي ايران در عرصه بين‌الملل، نه تنها اسم ايران از رتبه سيزدهم و چهاردهم مسائل اوليه دنيا به چهارم و پنجم رساند، بلكه شخص رئيس‌جمهور هدف اصلي حمله تبليغاتي غرب قرار گرفت اما با اين وجود آقاي احمدي‌نژاد به خوبي و با شيوه‌هاي درست در مقابل آنها ايستادگي مي‌كند.

وي با تأكيد بر اينكه كاريزما و شخصيت رئيس‌جمهور بسيار بارز است، تصريح كرد: ‌انرژي، صبور بودن و صلابت رئيس‌جمهور حتي در مقابل مخالفانش بسيار قابل تحسين است و من در امريكا شاهد بودم كه روزنامه‌هاي اين كشور به خصوص روزنامه واشنگتن پست چندين مقاله را در مورد شخصيت احمدي‌نژاد چاپ كرده است.

اين استاد روابط بين‌الملل سخنراني احمدي‌نژاد در دانشگاه كلمبيا را اوج ديپلماسي رئيس‌جمهور عنوان و تصريح كرد: با اين وجود آقاي رئيس‌جمهور فعاليت هاي بسيار زيادي را در نيويورك انجام دادند كه كمتر مورد توجه حتي رسانه ملي كشورمان قرار گرفت در حالي كه اين فعاليت‌هاي احمدي‌نژاد در داخل امريكا بسيار تأثيرگذار بود كه ملاقات 3 ساعته وي با 72 نفر از اصحاب رسانه‌ها و نخبگان سياسي امريكا و همچنين ملاقات با علماي اسلامي و ايرانيان مقيم امريكا و نيز جلسه رئيس‌جمهور در يكي از كليساهاي نيويورك را مي‌توان از نمونه‌هاي اين فعاليت‌هاي تأثيرگذار ذكر كرد.

مولانا با بيان اينكه 80 درصد از فعاليت‌هاي رئيس‌جمهور در سفر 5 روزه‌اش به نيويورك مربوط به ارتباط با غيردولتي‌ها، رسانه‌ها، فرهنگيان، دانشگاهيان و نخبگان امريكا بود، اين مقدار ارتباط با غيردولتي‌ها را از سوي يك رئيس‌جمهور كم نظير ذكر كرد و گفت: سران دولتهاي بزرگ، كمتر توانستند به اندازه احمدي‌نژاد از افكار عمومي امريكا بهره‌برداري كنند.

وي با اشاره به اينكه كنفرانس خبري آينده رئيس‌جمهور در شهريور يا مهر بسيار مهم‌تر از كنفرانس‌هاي قبلي وي خواهد بود، افزود: بدون شك هيچ كس در دو سال گذشته نتوانسته است به اندازه احمدي‌نژاد از منابع غيردولتي بهره‌گيري كند.

استاد دانشگاه‌هاي امريكا با بيان اينكه شخصيت احمدي‌نژاد به خودي خود پيام‌آور است، اظهار داشت: احمدي‌نژاد خود يك رسانه است چرا كه حرفهايي دارد كه بواسطه غيرمترقبه بودن آنها، شنيدني است و احمدي‌نژاد از اين جهت رتبه اول را داراست.

مولانا با اشاره به فعاليت‌هاي رسانه‌هاي غربي براي تحت تأثير قرار دادن سخنراني احمدي‌نژاد دردانشگاه كلمبيا، خاطرنشان ساخت: احمدي‌نژاد در اين ماجرا توانست تاكتيكي‌ بچيند كه فراسوي رسانه‌ها قدم بگذارد.

وي در پايان اين بخش از سخنان خود با اشاره به اينكه پس از فروپاشي شوروي سابق تريبون سازمان ملل حالت سكوت به خود گرفته بود، گفت: با اين وجود احمدي‌نژاد مطالبي را مطرح كرده و مي‌كند كه كسي به آنها نرسيده است و براي افكار عمومي جهان غيرمترقبه، ‌جالب و شنيدني است.

اين استاد روابط بين‌الملل در بخشي ديگري از اين نشست خبري در پاسخ به اين سؤال كه چه تفاوتي ميان حضور احمدي‌نژاد و خاتمي در اجلاس سازمان ملل متحد وجود داشت، گفت: آقاي خاتمي هم اگر مي‌خواست، مي‌توانست مانند احمدي‌نژاد عمل كند اما انتخاب آقاي خاتمي انتخاب ديگري بود.

مولانا با بيان اينكه ما حتي به شكل بهتري مي‌توانستيم از موضوع دانشگاه كلمبيا استفاده كنيم، خاطرنشان ساخت:‌ ما زيرساخت‌هاي انساني، تشكيلاتي، سياسي، ‌اقتصادي، رسانه‌اي در نيويورك نداشتيم ولي اگر اين زيرساخت‌ها را در اختيار داشتيم، مي‌توانستيم بسيار بهتر از اين ماجرا بهره‌گيري كنيم.

وي تصريح كرد: ما بايستي موضوعات مطرح شده از سوي رئيس‌جمهور در اين سخنراني را پيگيري مي‌كرديم در حالي كه وقتي آقاي احمدي‌نژاد از امريكا رفت، همه چيز خاموش شد، ولي عطش‌ها همچنان وجود داشت.

استاد دانشگاه امريكن دي.سي با اشاره به دعوت‌هاي مكرر دانشگاه‌هاي امريكا از وي براي حضور در جمع دانشجويان و توصيف سخنراني دكتر احمدي‌نژاد در دانشگاه كلمبيا اظهار داشت: من جنگ اعراب و اسرائيل را از نزديك ديده بودم، اما كسي از من نخواست تا آن را برايش توصيف كنم، در حاليكه بسياري از دانشگاهيان از من مي‌خواستند ماجراي سخنراني احمدي‌نژاد در دانشگاه كلمبيا را برايشان وصف كنم.

مولانا افزود: علاقه به ايران در امريكا به قدري بالا رفته است كه وزارت خارجه در نظر دارد نشست‌هايي را براي سخنراني در خصوص ايران در امريكا برپا كند و همه اين علاقه‌ها از زمان سخنراني احمدي‌نژاد به وجود آمد.

وي با تأكيد بر اينكه احمدي‌نژاد هم در داخل و هم در خارج از ايران بسيار مسلط است و به گونه‌اي صحبت مي‌كند كه همه مردم از هر قشري سخنان او را بفهمند، اظهار داشت: رئيس‌جمهور كشورمان نستعليق صحبت نمي‌كند كه تنها يك قشر سخنان او را بفهمد و يكي از ويژگي‌هاي حضرت امام (ره) نيز همين بود.

اين استاد روابط بين‌الملل با بيان اينكه احمدي‌نژاد به حرف‌هايي كه مي‌زند كاملاً باور دارد، خاطرنشان كرد: با وجود اينكه احمدي‌نژاد صحبت‌ها را بسيار سليس، شفاف و آشكارا بيان مي‌كند اما هر صحبت او زاويه تئوريك و نظريه‌پردازي دارد و رئيس‌جمهور كشورمان همواره در سخنراني‌هاي خود چند جمله تئوريك را بر زبان مي‌راند، بدون آنكه آنها را از كسي نقل كرده باشد.

مولانا با اشاره به اينكه احمدي‌نژاد در سخنراني‌هاي خود يك لغت انگليسي يا فرانسوي را به زبان نمي‌آورد، گفت: اين رفتارها به ديپلماسي رئيس‌جمهور قدرت مي‌دهد.

وي در پاسخ به اين سؤال كه چگونه مي‌توان از فيلتر رسانه‌هاي غربي رد شده و پيام خود را به گوش مردم اين كشورها رساند، اظهار داشت: براي عبور از اين فيلترها بايستي زيرساخت‌هاي لازم را به وجود بياوريم.

استاد دانشگاه آمريكن دي.سي با اشاره به اينكه 80 درصد از روزنامه‌هاي امريكا سياسي نبوده و به جهت سوداگري راه‌اندازي شده‌اند، خاطرنشان كرد: اگر كسي باورهاي اساسي مردم امريكا را زير سؤال ببرد، به وسيله اين روزنامه‌ها به موضوع روز تبديل مي‌شود و به عنوان مثال هنگامي كه احمدي‌نژاد موضوع هولوكاست را كه يك امر مقدس براي امريكايي‌ها بود، زير سوال برد، از فيلتر رسانه‌ها عبور كرد و به موضوع روز تبديل شد. كما اينكه رئيس‌جمهور كشورمان با زير سؤال بردن مشروعيت شوراي امنيت آنهم با آوردن دلايل متقن اين حركت را تكرار كرد.

وي تصريح كرد: اينها به خاطر آن است كه اين مسائل به فكر كسي نمي‌رسد چراكه فكر بسياري از مردم در اين سو قرار ندارد.

اين استاد روابط بين‌الملل در پايان سخنان خود با تأكيد بر اينكه بايستي زيرساخت‌هايي در نظر گرفته شود تا سياست خارجي كشورمان تأثيرگذاري بيشتري داشته باشد، اظهار داشت: اگر اين زيرساخت‌ها وجود داشت، اكنون در مرتبه بالاتري بوديم، هر چند امروز نيز عليرغم عدم در اختيار داشتن اين زيرساخت‌ها در بسياري از مواضع مانند دانشگاه كلمبيا به پيروزي رسيديم.
 سه شنبه 22 مرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[مشاهده در: www.iribnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن