واضح آرشیو وب فارسی:حيات نو: امين تارخ:پيام جشن خانه سينما صلح و دوستى است
فرهنگ و هنر، سعيده خدابخش – صبح روز گذشته 21 مرداد اولين جلسه مطبوعاتى دوازهمين جشن خانه سينما باحضور محمد مهدى عسگرپور (مدير عامل خانه سينما) امين تارخ (دبير جشن) منوچهر شاهسوارى (مدير اجرايى جشن) و كامران ملكى (مشاور رسانهاى خانه سينما) برگزار شد.
در ابتداى اين نشست امين تارخ پيام جشن خانه سينما را «صلح و دوستي» عنوان كرد و گفت: مطبوعات و رسانهها بخشى از خانواده سينما هستند و هميشه در بحرانهايى كه سينما سپرى كرده است همدل اهالى سينما بودهاند و حضور انجمن منتقدان در خانه سينما و فعاليتشان در خانه نشان مىدهد كه ما مطبوعات را عضو خانه سينما مىدانيم و شايد برگزارى اين نشست ضمن اطلاعات مربوط به جشن دوازدهم خانه سينما نويد همكارى بيشتر خانه و مطبوعات دهد.
تارخ در ادامه گفت: ما از آغاز، كار را با اتكا به خداوند آغاز كرديم و اميدواريم مانند گذشته خدا در جشن بزرگ سينماى ايران ياور ما باشد. اين لطف نصيب ما شده كه برگزارى جشن با دو عيد مهم مقارن باشد يكى نيمه شعبان و ديگرى روز ولادت امام حسن كه در اولين مناسبت اختتاميه جشن فيلم كوتاه را برپا خواهيم كرد و در مناسبت دوم با برگزارى مراسم اهداى جوايز به فيلمهاى بلند جشن خانه سينما به پايان مىرسد.
تارخ در ادامه رسيدن به تعريفى از سينماى ملى را از اهداف جشن دوازدهم خانه سينما برشمرد و گفت: شروع جشن با هيئت انتخاب فيلم كوتاه و شروع كار آنها در ششم مرداد ماه آغاز شد كه از بين 318 فيلم رسيده به دفتر جشن آثار منتخب را انتخاب كردند و هيئت داوران نيز آراى خود را در اين مورد صادر كردند. در بخش انيميشن از 13 مرداد هيئت انتخاب كار خود را آغاز كرد و از ميان 83 فيلم 18 فيلم انتخاب شد كه هيئت داوران در حال داورى اين آثار هستند. در همان روز هيئت انتخاب فيلمهاى مستند شروع به انتخاب آثار برگزيده از بين 227 فيلم كرد كه اين هيئت كماكان در حال بررسى هستند.
تارخ درباره تاريخ برگزارى مراسمهاى مختلف جشن خانه سينما اضافه كرد: اولين مراسم ما اختتاميه فيلم كوتاه است كه در تاريخ 27 مرداد ماه همزمان با شب نيمه شعبان برگزار مىشود. يكم شهريور اختتاميه بخش انيميشن، 13 شهريور اختتاميه بخش مستند، 16 شهريور برگزارى مراسم بزرگداشتها و 25 شهريور همزمان با تولد امام حسن (ع) مراسم اهداى جوايز به فيلمهاى بلند، پايان بخش دوازدهمين جشن خانه سينما خواهد بود.
دبير دوازدهمين جشن خانه سينما درباره اهداف اين جشن گفت: يكى از مهمترين اهداف جشن امسال ايجاد فضاى اظهارنظر و ارائه ميدان و عرصه مناسب به همكاران در اين زمينه است كه همكاران ما در حوزه سينما همديگر را دريابند و پس از تبادل فكر و نظر در مورد سينما برآيند نظرات، نتايجى را عايد سينما كند كه باعث رشد كيفى سينما شود. تلاش داريم زمينه اين كار را در جشن امسال آماده كنيم كه دوستان سينماگر بتوانند اظهارنظر و همگرايى خوبى را با هم داشته باشند و نتايج صحبتهاى آنان به صورت پژوهشى قابل استفاده باشد.
وى در ادامه گفت: ايجاد زمينههاى لازم براى بحثهاى آكادميك و پژوهشى از ديگر اهداف ما در جشن دوازدهم است كه تلاش داريم اين بحث به شكلى نهادينه در جشنهاى آتى دربيايد و به طور مستقل عمل كند.
تارخ ارائه تصويرى از خانه سينما در ذهن مردم را هدف ديگرى از جشن خواند و گفت: خانه سينما با عمرى حدود دو دهه كار خود را با شيوه آزمون و خطا آغاز كرده و پس از گذراندن چند سال در سال 75 به اين نتيجه رسيده كه جشن صنفى داشته باشد و در يك عرصه رقابتى محصولات سينما را آزمايش كند تا هر كس بتواند كار فرهنگى خود را در معرض قضاوت صنوف سينمايى بگذارد.
تا به حال شيوههاى مختلفى در مورد اين داورى اعمال شده كه هر كدام موافقان و مخالفانى را داشته است اما آئيننامه و مقرراتى از سال گذشته به وجود آمده كه امسال هم مبتنى بر آن كار مىكنند هدف از ارائه تصويرى از گذشته، حال و آينده خانه سينما براى مردم كه مخاطبان سينما هستند اين است كه مردم تصويرى روشن از نماد سينماى ايران داشته باشند. وى در ادامه گفت: از ديگر اهداف جشن مىتوان به احترام و اعتبار قائل شدن براى تكتك اعضاى صنوف براى دستيابى به حقوق مادى و معنوى خود وزير يك چتر حمايتى قرارگرفتن آنها اشاره كرد.
بزرگداشت بيضايي، داد، مشايخى و فريبرزى
تارخ در ادامه درباره بزرگداشتهاى دوازدهمين جشن خانه سينما گفت: دوازدهمين جشن خانه سينما از بهرام بيضايي، سيفالله داد، جمشيد مشايخى و كاظم فريبرزى تقدير خواهد شد.
اين تجليل منحصر به تجليل از شخصيت حرفهاى و كارى اين عزيزان نيست. همه فعاليتها و كارهاى اين بزرگان را مىشناسند اما مهم اين است كه دوستان ما يك شخصيت و پرسوناژ به اين صنف بخشيدهاند و در واقع اين تجليلها در جشن دوازدهم ستايش از شخصيتى است كه توسط اين عزيزان به سينما بخشيده شده است. در ادامه نشست امين تارخ از محمد مهدى عسگرپور (مديرعامل خانه سينما) و منوچهر شاهسوارى (مدير اجرايى جشن) دعوت كرد تا به روى سن بيايند.
عسگرپور با در اختيار گرفتن تريبون گفت: زمانى كه هيئت مديره جديد كارش را آغاز كرد اولين اولويت كارىاش جشن خانه سينما بود و حدود يك ماه و نيم نسبت به سال قبل از برنامه عقب بوديم كه البته اين موضوع با توجه به عمر هيئت مديره و تاريخ مجمع عمومى هر دو سال يك بار تكرار مىشود. اما مشكلات ما با جديت امين تارخ و منوچهر شاهسوارى تا حدى حل شد. ولى اين سوال ممكن است براى خيلىها به وجود آيد كه چرا سرنوشت جشن بايد با سرنوشت هيئت مديره تا اين حد پيوند خورده باشد. البته نظراتى متفاوت مانند دبيرخانه دائمى با ستاد بلندمدت براى جشن مطرح شده كه بسيارى از آنها با فضاى كشور ما همخوانى ندارد.
وى در ادامه گفت: تفاوت اصلى جشن امسال ما با جشن سال گذشته اين است كه سال گذشته بخشى از تهيهكنندگان به خاطر مشكلاتى كه در زمينه امور صنفى برايشان پيش آمده بود فيلمهايشان را به خانه سينما ندادند. اما خوشبختانه امسال اين مشكل برطرف شده و تاكنون گزارشى از هيچ زمزمهاى به خانه سينما مبنى بر عدم ارائه فيلمها به جشنواره داده نشده است.در ادامه اين نشست نوبت به پرسش و پاسخ با خبرنگاران رسيد.
محمدمهدى عسگرپور در پاسخ به خبرنگار حيات نو مبنى بر جايگزين كردن شوراى عالى تهيهكنندگان به جاى اتحاديه تهيهكنندگان و امكان بروز مشكلات جشن يازدهم و عدم ارائه فيلمهاى بخش خصوصى (اتحاديه تهيهكنندگان) به جشن دوازدهم گفت: شوراى عالى تهيهكنندگان تركيبى از صنوف اتحاديه را در خود دارد و مجمع عمومى خانه سينما عضويت شوراى عالى را پذيرفته است و ممكن است به خاطر اعضاى اتحاديه ناراضى باشند اما در نهايت پذيرفتند در كنار هم تحت عنوان «شوراى عالى تهيهكنندگان» فعاليت كنند.
امين تارخ نيز در پاسخ به اين سوال از نشستى با تهيهكنندگان خبر داد و گفت: بعد از پايان به كار 110 هيئت داوران بخش بلند، شبى را به تهيهكنندگان اختصاص مىدهيم كه به لحاظ كيفى خودشان مراسم آن شب را برگزار مىكنند و فقط ما مسئول هماهنگى هستيم كه در آن شب آنها مشكلاتشان را بيان خواهند كرد.
تارخ درباره پوستر اين دوره جشنواره نيز گفت: تصميم داشتيم براى هر بخش پوستر مستقلى داشته باشيم كه به خاطر كمبود وقت، يك پوستر توسط على زارع طراحى شد و اسامى بخشها در آن مشخص شده است.
در ادامه منوچهر شاهسوارى درباره شرايط حضور فيلمهاى بلند در جشن دوازدهم گفت: همه فيلمهايى كه پروانه نمايش دارند و در جشنوارههاى ديگر به نمايش گذاشته شدهاند مىتوانند در جشن حضور داشته باشند و ما در تلاش هستيم كه حداكثر فيلمهاى آماده نمايش در جشن حضور داشته باشند.
تارخ در ادامه درباره ساخت كليپى درباره مرحوم شكيبايى در جشن دوازدهم خانه سينما صحبت كرد و گفت: كليپى درباره اين هنرمند در جشن دوازدهم ساخته خواهد شد كه درباره ساخت آن با دو، سه نفر صحبت كردهايم اما هنوز به نتيجه خاصى نرسيدهايم.
به گزارش حيات نو در پايان اين نشست به مناسبت سالروز تولد امين تارخ هديهاى از سوى خانه سينما به وى اهدا شد.
دوشنبه 21 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: حيات نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 160]