واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: معرفي كتاب ونشريه
مسجد
سال شانزدهم، شماره 125، ارديبهشت 87 و ماهنامه منتشر شد.
مجلهاي ديني، فرهنگي و اجتماعي است و به صاحبامتيازي محيالدين انوري و مديرمسئولي حسين سبحانينيا انتشار مييابد. در اين شماره مطالب زير به چاپ رسيده است: در كلام قرآن و عترت: علم و اخلاق، در كلام رهبري: رسالت تاريخي علما و نخبگان، رويه: روش تبليغ و شرايط ويژگيهاي مبلغ، گفتگو: رصد فرهنگي مقدمه مهندسي فرهنگي است، تحليل: مطهري شهيد نبرد تأويل دين، آينه: زهرا(س) در نگاه خورشيد، اطلاعرساني: اخبار مساجد ايران، پاسداشت: شيخ بهايي، زاهد سياستمدار و دانشمند ذيفنون، الگو: نقش تربيتي حضرت زينب(س) بعد از عاشورا، بررسي: اعجاز معنويت در عصر حاضر، پهنه: موقعيت جغرافيايي تاريخي احد و مساجد آن و...
سپيده دانايي
پانزدهمين شماره ماهنامه با بررسي روانشناسي مجرمان اقتصادي و با تاكيد بر تيپشناسي چهار گروه از متهمان پروندههاي كلان مالي در كشور منتشر شد. در اين شماره سرهنگ زماني، سرهنگ روستايي، دكتر جمشيدي، دكتر احمدقاسمي و محمدجواد حسينزاده به بررسي دلايل افزايش جرائم اقتصادي پرداختهاند و همچنين دكتر صفاري نيا، دكتر داود نجفي، دكتر يوسف كريمي، دكتر محمود گلزاري و سعيد مدني نيز از نگاه مردان شناختي و جامعهشناختي، زمينههاي رواني جرائم مالي را مورد بررسي قرار دادهاند.
تغييرات در راديو جوان از ديگر موضوعات اين ماهنامه است كه معاون راديو و مدير سابق و جديد اين راديو، در اين زمينه به ارائه نظرات پرداختهاند.
در بخش ادب و هنر اين مطالب آمده است: تربيت موسيقايي نداريم، كاركردهاي آموزشي تئاتر در مدارس، نگاه روانشناختي مولانا به افسردگي.
زنگ خطر آسيبهاي اجتماعي، روانشناسي تصادفات، اميد به آينده و نقش آن در رانندگي، كارآفريني در خدمت جامعه، در بخش جامعه اين نشريه مورد بررسي قرار گرفته است. همچنين گفتگو با دكتر ابوالقاسم گرجي و حجت الاسلام والمسلمين محمدجواد حجتي كرماني، به مناسبت عيد مبعث، از ديگر بخشهاي اين ماهنامه است.
سپيده دانايي به مديرمسئولي دكتر محمد گلزاري، يكشنبه اول هر ماه منتشر ميشود.
اسلام در نگاه غرب
شماره ششم فصلنامه منتشر شد. اين شماره كه ويژه تعامل اسلام و ديگر اديان است، به معرفي نقد و بررسي آخرين آثار منتشر شده به زبان انگليسي، درباره اسلام در غرب ميپردازد.در فصل اول اين شماره فهرست كتابها آمده است و در فصل دوم به معرفي كتابهاي كليسا در سايه مسجد، مدارا و اجبار در اسلام، اورشليم اسلامي و مسيحيانش، يهوديان و مسلمين پرداخته شده است. مسلمانان، مسيحيان و چالش گفتگوي اديان، درخشش آفتاب و سايه، تاريخچهاي از خداوند از كتابهاي مورد نقد و بررسي ميباشد. همچنين در فصل چهارم، مقالاتي با عناوين مداراي اسلام با مسيحيان، گفتگوي مسلمان و مسيحي، طنين جهالت به چاپ رسيده است.
اين نشريه از سوي مجمع جهاني تقريب مذاهب اسلامي و موسسه اطلاعات و تحقيقات اسلامي انتشار مييابد.
المدارج الفقهيه: المكاسب المحرمه
جلد اول
نوشته: ميرسيد محمد يثربي
چاپ اوّل 1386، 2 جلدي
انتشارات علامه: وحيد بهبهاني
قيمت دوره 8000 تومان
اين كتاب شرحي است بر كتاب مكاسب شيخ مرتضي انصاري، نويسنده اين كتاب، به سبك مزجي به شرح متن كتاب مكاسب شيخ انصاري پرداخته و با نقل متن و ارجاع به اصل نسخه مكاسب كوشيده است ابعاد و جنبههاي اين متن مهم درسي را تفسير نمايد. از مباحث جلد نخست اين كتاب ميتوانيم به مباحث زير اشاره كنيم: تعريف مكاسب، احتسام مكاسب، كسبهاي حرام، حكم خريد و فروش اشياء تحريم شده، حق انتفاع، حق اختصاص، حكم خريد و فروش اسلحه به دشمنان دين و...
المدارج الفقهيه
المكاسب المحرمه
جلد دوم
سيدمحمد يثربي
ناشر: انتشارات علامه وحيد بهبهاني(ره)
چاپ اول: 1386
494 ص - 8000 تومان
كتاب حاضر شرح و تبيين مسائل و موضوعات اصولي، فقهي، رجالي و حديثي كتاب گرانسنگ و جامع مكاسب محرمه شيخانصاري است. در اين جلد برخي از معاملات و كسبهاي حرام بررسي و مباني آنها تحليل شده است. در اين جلد از احكام و مسائل قيادت، قيافهشناسي، دروغ، توريه، كهالت، لهو، نميمه، بخش، اعانت ظالمين، نوحهگري، ولايت از قبل جائر، اخذ اجرت در واجبات، بيع مصحف، جوائز سلطان و هجاءالمومن بحث شده است. شرحها تحت عنوان قوله و با شرح و توضيح جوانب هر مسئله و تحقيق در ابعاد و زمينههاي حديثي، رجالي و مقايسه مباني فقهي و نقد آراء شيخ و توضيح مستندات و دلايل فقهي صورت گرفته است.
و ناگهان معلم شدم
مهدي يزدانيان
ناشر: انتشارات ابصار
چاپ اول: 1386
168 ص - 2000 تومان
در بخشي از كتاب آمده است: افتتاح شده بود كه از آن پس سرلوحه هر كار تازه و هر سال تازه من قرار گرفت. در آن كلاسها، از اساتيد بسيار منحصربهفرد زمان از قبيل استاد روزبه و چهرههاي متدين و فهيم و پرمنفعت در مسير تعليم و تربيت بهره وافر بردم و در امتحانات نيز قبولم كردند و ناگهان ديدم معلم شدهام.>
استاد مهدي يزدانيان از سال 1344 با همكاري مرحوم نيرزاده، روش جديد آموزش الفبا به نوآموزان كلاس اول ابتدايي را ابداع كرده است و خاطرههاي او، بيان گوشههايي از تاريخ آموزش و پرورش ايران محسوب ميشود كه به دليل نكتههاي آموزشي و تربيتي، همچنان ميتواند مورد استفاده معلمان و مديران مدارس كشور قرار گيرد. كتاب حاضر فرازهايي از تجربهها و خاطرههاي استاد مهدي يزدانيان از 40 سال تدريس در مدارس مذهبي و شاخص تهران، به ويژه در مقطع تحصيلي ابتدايي است كه با قلمي شيوا و گيرا به نگارش درآمده است.
كتاب الخمس
جلد اول
نويسنده: شيخ محمدرضا رحمت
چاپ اوّل 1425 قمري، 280 صفحه
انتشارات حوزه شهيد مطهري تنكابن
مؤلف در اين كتاب به بررسي ماهيت خمس در متون روايي و فقهي نموده و آنگاه به نقل مباني خمس در آثار و مآثراسلامي پرداخته است كه از آن ميان ميتوانيم به: خمس در بحارالانوار، وسائل الشيعه، مستدرك الوسائل، الوافي، الخلاف، السّرائر، الروضهالبهيه جامع المقاصد و مدارك الاحكام اشاره كنيم.
صحيفه مبين
شماره چهلم فصلنامه ، ويژه تابستان و پائيز 1386 منتشر شد. مطالب اين شماره بدين قرار است: احقاف، نمونهاي از افزايش وضوح در روند تاريخي تفسير (دكتر احمد پاكتچي)؛ تحقيقي در ساختار، نظم و مفردات آيه بسمله (دكتر ابوالفضل خوشمنش)، تحليلي به روند تفسيرنويسي فقهي در دوره صفوي (دكتر احمدي اميري)؛ جلوههايي از هنر تصويرآفريني در قرآن (دكتر حميد محمد قاسمي)؛ دريافتي از تعبير هنر اسلامي (يدالله غلامي)؛ معاني واژه اسلام در قرآن كريم (عليرضا صالحي)؛ معيارهاي نيازسنجي در فرهنگ قرآني (مجتبي فيضي)؛ مروري بر ترجمه كتاب در قرآن، (مرتضي كريمينيا).
اين نشريه از سوي معاونت فرهنگي دانشگاه آزاد اسلامي و به مدير مسئولي دكتر محمدمهدي مظاهري و سردبيري دكتر سيدبابك فرزانه انتشار مييابد.
دوشنبه 21 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 360]