واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: گزارشي از موشكي هاي جديد نيروي دريايي سپاه پاسداران انقلاب اسلامي
در حاليكه هفته گذشته خبر آزمايش موفقيت آميز موشك فوق مدرن نيروي دريايي سپاه پاسداران انقلاب اسلامي بازتاب وسيعي و كمابيش متفاوتي در بين رسانه هاي و كشورهاي جهان داشت ، اما همه بر موضوع توان بازدارندگي و دفاعي ايران اسلامي اذعان كردند .
به گزارش سرويس سياسي برنا ، هفته گذشته فرمانده سپاه پاسداران خبر از آزمايش موفقيت آميز موشكي فوق مدرن داد كه ميتواند ناوهاي مهاجم دشمن را در شعاع بيش از 300 كيلومتر اطراف مرزهاي آبي هدف قرار دهد.
سرلشكر جعفري گفت: اين سلاح كاملاً بومي و از سلاح حوت پيشرفته تر و طبق اطلاعات ما، فناوري به كار رفته در آن در هيچ كشوري استفاده نشده است.
اين سلاح مراحل آزمايشي خود را پشت سرگذاشته و در مرحله توليد انبوه است . بر همين اساس در اين گزارش به گوشه اي از سلاح هاي به كار گرفته شده در نيروي دريايي سپاه پاسداران پرداخته شده كه عمدتاً ساخت داخل هستند .
1-موشك هارپون(AGM-84 Harpoon)
موشك هارپون يكي از معروفترين و قويترين سلاح هاي ضد كشتي است كه با وجود عمر طولاني آن هنوز يكي از موشك هاي اصلي ضد كشتي در نيروي دريايي آمريكا و بسياري از كشورهاي جهان از جمله ايران است(هارپون به معني نيزه ي شكار نهنگ است)
موشك هارپون بصورت اختصاصي و تنها براي مقابله با كشتي ها ساخته شد و اولين بار به خدمت نيروي زميني و دريايي آمريكا در آمد موشك هارپون بدليل نياز شديد نيرو هاي هوايي و دريايي در مدل هاي مختلف به توليد انبوه رسيد بعدها موشكSLAM كه به معني (Stand-off Land Attack Missile) است از روي آن توليد گرديد .
از تعداد و آمادگي اين نوع موشك در نيروي دريايي ايران اطلاعات زيادي در دست نيست . موشك هارپون در مدلهاي مختلفي توليد گشته و مشخصات آن به اين صورت است :
طول: 4 متر 55 سانتيمتر
وزن: 5/661 كيلوگرم
برد: 60 مايل
سرعت: 855 كيلومتر بر ساعت
2-موشك كروز دريايي كوثر
اين موشك تركيبي از تكنولوژي بومي و نمونه C-701 است اين موشك به يك سرجنگي الكترو اوپتيك مجهز است كه به همراه يك رادار جستجوي ميليمتري كنترل آن را انجام مي دهد .
موشك كوثر مناسب براي شليك از شناور هاي گشتي كوچك تا متوسط لانچر هاي زميني هليكوپتر ها و جنگنده ها يا هواپيماهاي گشت دريايي است .
از توانايي هاي اين موشك ميتوان به اصلاح اتوماتيك مسير شليك انتخاب اتوماتيك هدف بعدي(نزديك ترين هدف در صورت خارج شدن هدف اول از دسترس يا قفل رادار بطور كلي بازيافت البته امكان هدايت اپتيكي تلوزيوني هم هست)
مشخصات:
برد بيشينه:15 تا 19 كيلومتر
طول:2.6 متر
وزن سرجنگي: 29 كيلوگرم با توانايي ضد زره براي ورود به قسمت هاي داخلي تر(تاخير در انفجار)
وزن كلي: 100 كيلوگرم
موتور: يك بوستر سوخت جامد با سوخت ذخيره
سرعت: 0.8 ماخ
نوع كنترل گر: كنترل گر تصويري يا رادار موج ميليمتري به همراه رادار خانگي Sea skimmer
3-موشك كروز دريايي نور
موشك كروز نور از جمله موشك هاي ساخت داخل است كه با الگو برداري از موشك هاي c-802 توسط متخصصان داخلي توليد شده .اين موشك در ايران در سال 80 به صورت توليد انبوه در اختيار نيروهاي مسلح قرار گرفت.در سال 1385 و در رزمايش پيامبر اعظم(ص) نوع بهينه شده اي از موشك نور مورد ازمايش قرار گرفت و با موفقيت ازمايش شد.
موشك نور بدون نياز به سيستم OTHT با حداكثر برد به سمت اهداف سطحي شليك ميشود.جمهوري اسلامي ايران اولين كشوري است كه توانست موشك نور(c-802) را بر روي بالگرد نصب كند و ما نخستين كشوري هستيم كه اين تكنولوژي را دارا ميباشيم.
مشخصات:
برد:120 كيلومتر
ورن كلاهك جنگي:165 كيلوگرم
4-موشك حوت
در سال 1385 و در رزمايش پيامبر اعظم(ص) موشكي را آزمايش كرد كه باعث حيرت بيش از پيش جامعه جهاني گشت.ايران در اين رزمايش موشكي با سرعت 100 متر بر ثانيه را ازمايش كرد.موشك انداز هاي اين موشك كامل رادار گريز بوده و از ديد رادارهاي دشمن مخفي ميمانند.توان رزمي اين موشك برابر با موشك VA-111 Shkval ساخت روسيه است و تنها دو كشور ايران و روسيه فناوري لازم را براي ساخت چنين موشك هاي به دست اورده اند.هنوز مشخص نيست كه آيا "حوت" بر پايه shkval ساخته شده است يا خير.سرعت متوسط اين موشك 4 برابر اژدر معمولي زير آبي است.
اين موشك با توليد حبابهاي بخار كه از نوك دماغه و پوسته خود خارج مي كند لايه اي از گاز در اطراف خود شكل مي دهد و بدين ترتيب خود را از تماس مستقيم با آب و پساي قابل ملاحظه ناشي از آن دور مي كند.
اين موشكك قابليت پرتاب از روي شناور و يا زيردريايي در عمق 100 متري را دارد. با سرعت حدود 50 نات (93 كيلومتر بر ساعت) كپسول پرتاب خود را ترك مي كند. با فرو رفتن در آب و رسيدن به عمق مناسب، موتور خود را روشن كرده و به سمت هدف راهي مي شود.
5-موشك ضد كشتي رعد(HY-2)
در سال 2004 ايران يك مدل جديد از موشكهاي ضد كشتي را بر مبناي موشك چيني كرم ابريشم را با برد و سرعت بيشتر طراحي نمود و به توليد انبوه رساند .
اين موشك با توجه به سرعت زياد آن يكي از خطرناك ترين موشك هاي ضد كشتي است كه امكان هر گون تحركي را از حريف صلب ميكند
مشخصات:
نوع: موشك ضد كشتي
سرعت: بين0.8 تا 1 ماخ
طول:7.8 متر
وزن: 2998 كيلوگرم
برد: 135 تا 200 كيلومتر
ارتفاع پرواز:30 تا 50 متر
نوع سيستم راداري: رادار مونو پالس (فعال)
وزن سر جنگي: 512 كيلوگرم
موتور: يك موتور سوخت مايع بهمراه يك بوستر سوخت جامد
6-موشك ضد كشتي نصر:
اين موشك ماهيتي همچنان نامشخص دارد اما اولين بار در نمايشگاه هوايي ايران در سال 2004 به نمايش درآمد اين موشك يك موشك تاكتيكي جديد بحساب مي آيد.
اين موشك در حالت راداري تا 35 كيلومتر برد دارد با اين وجود همچنان اطلاعات چنداني از آن در دست نيست
7-موشك ضد كشتي فجر دريا:
اين موشك نيز يكي از موشك هايي است كه اطلاعات كمي در مورد آن انتشار يافته اين موشك يك موشك ضد كشتي هوا پرتاب است و تاكنون شليك آن از هليكوپتر هاي سي كينگ نيروي دريايي آزمايش شده است.
دوشنبه 21 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 206]