واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: رييس هيات مديره كانون شركت هاي ليزينگ: ابلاغ بسته بانك مركزي از فعاليت ليزينگ ها كاسته است//نرخ سود ليزينگ ها همچنان 17 درصد است
تهران- خبرگزاري ايسكانيوز: رييس هيات مديره كانون شركت هاي ليزينگ به تاثير منفي بسته بانك مركزي بر فعاليت ليزينگ ها اشاره كرد و گفت:عليرغم جلسات متعدد با مسوولان اقتصادي به خصوص وزير مسكن، ابلاغ اين طرح زمينه كاهش فعاليت هاي ليزينگي را فراهم ساخت.
به گزارش روز دوشنبه خبرنگار باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران "ايسكانيوز"، محمدعلي نوح پيشه رييس هيات مديره كانون شركت هاي ليزينگ در نشست خبري خود با خبرنگاران رسانه هاي گروهي اظهار داشت: يكي از مرسوم ترين شيوه هاي خانه دار كردن مردم و استفاده از مسكن براي عموم جامعه، اجاره مسكن به صورت اجاره به شرط تمليك است.
وي به تاثير منفي بسته سياسي نظارتي بانك مركزي بر فعاليت ليزينگ ها اشاره كرد و گفت: عليرغم جلسات متعدد با مسوولان اقتصادي به خصوص وزير مسكن، ابلاغ اين طرح زمينه كاهش فعاليت هاي ليزينگي را فراهم ساخت.
نوح پيشه با اشاره به نياز گسترده جامعه به صنعت ليزينگ و سهم ناچيز شركت هاي ليزينگ در تامين نياز مردم در بخش مسكن گفت : نرخ سود تسهيلات ليزينگ به صورت 17 درصد دريافت مي شود و سقف پرداخت تسهيلات ليزينگ در بخش مسكن 50 ميليون تومان است، بنابراين، اين ارقام در خدمت آحاد كم درآمد جامعه قرار مي گيرد و تاثيري نيز در افزايش نرخ تورم نخواهد داشت و اميد است با رفع موانع بتوانيم به نقش خود در اين زمينه جامه عمل بپوشانيم.
وي نرخ تسهيلات شركت هاي ليزينگ را بر اساس مصوبه سال 85 شوراي پول و اعتبار 17 درصد عنوان كرد و گفت: سهم ارايه تسهيلات ليزينگ ها در بخش خودروي سواري در سبد محصولات ليزينگي در سال 86 نسبت به سال 85 به 40 درصد رسيده اين درحالي است كه در سال 85 اين رقم در حدود 50 تا 60 درصد بود.
وي با بيان اينكه از 15 شركت فعال كانون ليزينگ ها حدود چهار شركت در بخش خودرو فعال هستند و تغيير در ساير اقلام وارد شده اند، افزود:در بحث سنديكايي نيز دو يا سه شركت ليزينگ به بحث كالاهاي سرمايه اي وارد شده اند، اين در حالي است كه شركت ليزينگ پارسين در سال 84 دو شناور لوله گذار نفتي را با سقف تسهيلات 400 ميليارد تومان عرضه كرد پس از آن ساير شركت هاي ليزينگ نيز علاقه مند به فعاليت در اين زمينه ها شدند.
وي با اشاره به اينكه 15 شركت عضو كانون بيش از 90 درصد گردش مالي فعاليت شركت هاي ليزينگ كشور را به خود اختصاص داده اند اظهارداشت: ميران پرداخت تسهيلات ليزينگ ها در سال 86 حدود 11 هزار ميليارد ريال، سال 85 حدود 15 هزار ميليارد ريال و در سال 84، حدود 18 هزار ميليارد ريال بوده است كه دليل اين كاهش محدوديت هاي قانوني و عدم دسترسي به منابع كافي بوده است.
وي با تاكيد بر اينكه صنعت ليزينگ هنوز نسبت به جايگاه واقعي خود فاصله دارد گفت: شركت هاي عضو كانون در قالب ارايه خدمات سرمايه اي به مردم در شكل اجرايي آن پنج هزار و 400 ميليارد تومان ارايه خدمات داشته اند.
رييس هيات مديره كانون شركت هاي ليزينگ با تاكيد بر اينكه فعاليت ليزينگ ها در ايران در مقايسه با ساير كشورهاي صنعتي فاصله زيادي دارد، تصريح كرد: سهم قاره آسيا در ليزينگ دنيا 14 درصد است كه بخش عمده آن را كشورهاي صنعتي همچون ژاپن به خود اختصاص داده است.
وي با اشاره به اينكه تامين منابع مالي ليزينگ ها عمدتا از طريق سرمايه در گردش صورت مي گيرد و يا با استفاده از تسهيلات بانكي تامين مي شود در بيان برنامه هاي سال 87 كانون ليزينگ ها، گفت: ورود به اشكال جديد فعاليت نظير ليزينگ عملياتي، ليزينگ فرامرزي، سنديكايي و پرداختن به مقولات جديد ليزينگ از جمله اين فعاليت ها محسوب مي شود.
نوح پيشه تنوع بخشي به فعاليت هاي ليزينگ و محصولات آن را از برنامه هاي آتي اين كانون عنوان و تصريح كرد: بحث نرخ سود ليزينگ ها در سال 85 و 86 كه توسط شوراي پول و اعتبار تصويب شده بود محدوديت هايي را براي ليزينگ ها ايجاد كرد و در سال 86 نيز علاوه بر آن دستور العمل ناظر بر فعاليت هاي شركت ليزينگ تصويب شد.
وي با اشاره به اينكه البته كانون به دنبال قانونمند كردن فعاليت هاي خود همزمان با صدور اين دستور العمل بود، تصريح كرد: بر اين اساس با برگزاري جلساتي با بانك مركزي به دنبال رفع موانع پيش روي شركت هاي ليزينگ بوديم./02 /144/125
دوشنبه 21 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 123]