واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: لاريجاني /كامل/: وحدت ملي از دل كثرت بيرون مي آيد درشت گويي هاي آمريكا از سر عجز است مجلس آماده حل مشكلات آموزش و پرورش است
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: مجلس
رييس مجلس شوراي اسلامي با تاكيد بر اينكه به هيچ وجه معتقد نيستم كه ما به عنوان وحدت ملي فضاي خفقان ايجاد كنيم، يادآور شد: در كشور وحدت ملي از دل كثرت بيرون مي آيد.
به گزارش خبرنگار سرويس پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر علي لاريجاني در بيست و پنجمين اجلاس روساي آموزش و پرورش سراسر كشور اظهار داشت: با همه مشكلات و كاستي هايي كه در كشور وجود دارد، اما حركت انقلاب وضعيت و جايگاه جديدي را براي كشور در منطقه و سطح بين المللي به وجود آورد كه احساسي نيست.
وي گفت: به بركت انقلاب خون شهدا و آرمان متعالي انقلاب و راهبري هاي امام (ره) و مقام معظم رهبري كشور حركت بالندهاي را در سطح منطقه و جهان انجام داد.
وي ياداور شد: زماني سياست آمريكا انكار ايران بود، اما در حال حاضر نمي تواند چنين كاري را انجام دهد و درشت گويي هايي مي كند كه از سر قدرت نبوده و از سر عجز است . ما كشورهاي كوچك زيادي داريم اما آمريكاييان در مورد آنها سخني نمي گويند در حالي كه روزي نيست كه نسبت به ايران درشت گويي نكنند و آن هم به دليل موقعيت متفاوتي است كه ايران دارد.
رئيس مجلس شوراي اسلامي چنين شرايطي را مرهون تلاش هايي دانست كه تاكنون در كشور صورت گرفته است.
وي اضافه كرد: آمريكاييان در مذاكراتشان به كرات گفته اند كه مشكل آن است كه ايران طرازش و شرايط منطقه اي اش تغيير كرده است. اخيرا نيز وزير دفاع آمريكا كه در منطقه حضور داشت گفت كه مساله اصلي ما اين است كه ايران طرازش در منطقه تغيير كرده و بايد به سمت چند جانبه گرايي در منطقه برويم. آنها نمي خواهند باور كنند كه شما وارد حيطه ممنوعه علمي آنها شده ايد.
وي گفت: ما در چند فن كه فقط در بخش اتمي نيزنبوده است جهش كرده ايم و خوب پيش رفته ايم كه قابل ارزش است. هم چنين يكي ديگر از مسايل فكر نوين اسلامي در منطقه است كه شما به عنوان مسوولين آموزش و پرورش بايد تصور كلي از ايران داشته باشيد كه جوانان متناسب با وضعيتي كه داريم تربيت شوند.
وي هم چنين ياد آور شد: ما از مراحل پرسنگلاخ عبور كرده ايم و بدانيد حرف هاي بزرگي كه در مورد ما مي زنند جنس حرفشان و مساله اصلي شان بحث هستهيي ما نيست و مسايل ديگر نيز در آن دخيل است اما مرحله گذاري داريم كه بايد با دقت و هوشمندي از آن عبور كنيم.
لاريجاني تصريح كرد: وحدت ملي در كشور هزينه كار را پايين مي آورد، گرچه مناقشات سياسي در كشور است، اما اين مناقشات هميشه در كشورهاي دموكراتيك وجود دارد. من به هيچ وجه معتقد نيستم كه ما به عنوان وحدت ملي فضاي خفقان ايجاد كنيم.
وي گفت: در كشور وحدت ملي از دل كثرت بيرون مي آيد و بايد رفتار ما طوري باشد كه وسايل وحدت ملي را بشناسيم تا همه احساس مشاركت كنند و كسي را حذف و طرد نكنيم.
رئيس مجلس شوراي اسلامي در ادامه با تبريك اعياد شعبانيه اظهارداشت: آموزش وپرورش يكي از اركان اساسي براي جامعه اسلامي ماست و فضل اين وزارت خانه و برخي از نهادهاي ديگر روشن است .
وي افزود: بايد حق داد كه پس از پيروزي انقلاب به آموزش و پرورش توجه خاص شد، اما امروز مي بينيد در لسان آموزش و پرورش و برخي مسوولين ديگر هميشه از كاستي ها سخن گفته مي شود كه اين هم درست است، اما نگاه جمهوري اسلامي ايران به آموزش و پرورش نگاه راهبردي براي كشور است. به اين معنا كه آموزش و پرورش براي تشكيل يك جامعه اسلامي ركن است و جامعه اسلامي نيز مسووليتش تربيت انسان هاي بصير و مسووليت شناس است و كساني كه بتوانند وظيفه اسلامي خود را بشناسند وظيفه ملي خود را درست انجام مي دهند.
لاريجاني خاطرنشان كرد: از همان اوايل انقلاب دغدغه همه مسوولين به آموزش و پرورش بود و طبقه متفكر جامعه ما كه جريان انقلاب را به وجود آوردند به اين امر توجه خاص داشتند. هم چنين مقام معظم رهبري نيز هر بار كه شوراي انقلاب فرهنگي به خدمت ايشان رفتند، دغدغه اصليشان مسايل آموزشي ، معنوي و فرهنگي در جامعه بود و يكي از ايراداتي كه براي دولت ها عنوان مي كردند اين بود كه نگاه حاشيه اي به فرهنگ نكنيد، چرا كه مردم با فرهنگ خود زندگي مي كنند و شما اين بستر را درست سامان دهيد.
رئيس مجلس شوراي اسلامي تصريح كرد: از امام خميني(ره) كه در اكثر سخنراني هايشان توجه به فرهنگ و تربيت انسان ها نيز موج مي زد تا كساني كه امروز هستند اين مساله را درك كنند كه آموزش و پرورش براي كشور جنبه ركني دارد.
لاريجاني درادامه با بيان اين كه مجلس شوراي اسلامي نيز به اين وزارت خانه و بحث آموزشي و پرورش اهميت مي دهد، گفت: فراكسيون فرهنگيان مجلس بزرگترين فراكسيوني است كه در مجلس افراد زيادي در آن عضويت دارند.
وي گفت: آموزش و پرورش در زمينه كتاب هاي درسي نيز كارهاي خوبي انجام داده است و كتاب ها را به روز كرده است، اما در مجموع اين كتاب ها بي نقص نيست و حتي در كتاب هاي مربوط به علوم ديني نيز بايد با سليقه تر نوشته شوند. اين نكته اساسي است كه ما اول سوال كنيم تا بتوانيم مساله را حل كنيم و به جلو پيش رويم اگر اين مساله نباشد پيشروي نيز امكان پذير نيست.
رئيس مجلس شوراي اسلامي در ادامه با بيان اين كه مساله كنكور يك وباي علمي است تصريح كرد: به جاي اين كه دانش آموزان را از نظر عقلايي مسلح كنيم آنها تست زني مي كنند و اين علم نيست، چرا كه براساس تست زني آنان به دانشگاه راه مي يابند كه البته در اين زمينه مجلس گامي برداشت تا اين مشكل را حل كند كه از نظر من كامل نيست و بايد كاري كرد تا اين دغدغه ها برطرف شود.
وي اظهارداشت: من مخالف آن نيستم كه بر اساس معدل سال هاي قبل در دبيرستان عمل شود، اما اين عامل تنها نيست و بايد مدل هاي منطقي تر ايجاد كرد.
وي گفت: برخي نقايص در كار ما است كه كم اهميت نبوده و بايد راه حلي براي آن ايجاد كرد، بنابراين كار مفيدي تا كنون در آموزش و پرورش صورت گرفته كه بايد به مرور تكميل شود.
لاريجاني با بيان اين كه در اين وزارت خانه در زمينه امور پرورش هم تلاش هاي زيادي صورت گرفته است كه همه آنان نيز موثر و درست بوده اظهار داشت: مشكلاتي وجود دارد كه شما نيز احساس رضايت نمي كنيد، بنابراين با توجه به اين كه وزير آموزش و پرورش به اين نكته رسيده اند كه بايد با وزارت آوزش و پرورش ثبات به وجود آيد مي پذيرم. البته بايد اين ثبات نه تنها در اين وزارت خانه، بلكه در كل دولت صورت گيرد و به اين گونه باشد كه با تغيير دولت ها اوضاع زيرورو نشود.
وي گفت: همه جا رقابت هاي سياسي وجود دارد، اما تا جايي كه مي توانند تغييرات را كم مي كنند زماني فخر مي كردند كه ما اتوبوسي آدم مي آوريم و مي بريم، اما اين فخر ندارد، بلكه اين به معناي آن است كه شما به سيستم ديواني كشور اعتماد نداريد.
رئيس مجلس شوراي اسلامي با بيان اين كه وضعيت احزاب در كشور ما نازل است خاطرنشان كرد: در كشورهاي كه احزاب قدرتمند هستند هيچ وقت اتوبوسي عمل نمي كنند چون به نفعشان نيست. همه مسايل كشور توسط احزاب رقم نمي خورد و يكسري مسايل استراتژيك رقم مي خورد ،بنابراين امورات كشور بايد با دي سيبلين خود رقم بخورد.
رئيس مجلس شوراي اسلامي گفت: آموزش و پرورش نبايد تنها باشد و ساير بخش هاي ديگر هم بايد خود را درگير كنند كه اين حرف درستي است.
وي با بيان اين كه اگر مشروعيت فعلي كه دولت يا مجلس انجام مي دهند از نظر عقلاني قابل قبول و جامع نباشد، روي رفتار افراد اثر مي گذارد، گفت: به اين معنا كه مشروعيت در يك حكومت فقط به اين نيست كه كل ساختار مشروع است به تك عمل هاي حكومت نيز مربوط مي شود. به طوري كه اگر يك حكومت بخواهد مشروعيت داشته باشد بايد تك عمل هاي حكومت نيز مشروعيت داشته باشد.
لاريجاني با تاكيد بر اين كه نبايد وقتي كه كم مي آوريم خدا و پيغمبر را شريك اين قضيه كنيم تصريح كرد: خدا عقل را براي انجام امور به انسان ها داده است و درباب اول كتاب كافي نيز باب عقل به اين مسايل پرداخته است، چرا كه عقل گوهري است كه خدا در نهاد انسان ها قرار داده است تا در پناه آن راه را پيدا كنند.
وي در ادامه با اشاره به اين كه براي اين كه آموزش و پرورش در زمينه فرهنگي مفيد باشد بايد كل سيستم به آن كمك كند خاطرنشان كرد: اگر همه مي پذيريم كه اموزش و پرورش به عنوان يك ركن است بايد همه بپذيريم كه رفتارهاي حكومت تك عمل هايش نيز توجيه عقلاني و پيوست عقلاني در رفتارش داشته باشد.
وي در ادامه با بيان اين كه در بحث وزراي جديد برخي دوستان معتقد بودند جلسه مجلس را غيرعلني كنيد اظهار داشت: من مي گويم اين كار با آيين نامه سازگار نيست. در قانون اساسي به صراحت آمده است همه جلسات مجلس بايد علني باشد، مگر در موارد اضطراري كه مسايل امنيتي دارد، بنابراين هر چه شفاف تر عمل كنيم و مردم اين مسايل را بشنوند هيچ مشكلي ندارد، اين ها مشكل امنيتي نيست و اگر در مورد وزيري ايراداتي عنوان شود اشكالي ندارد، چرا كه اگر وزير به مجلس مي آيد بايد بداند در جلسهاي است كه بايد در مورد مسايل مختلف آن نظر دهند و مردم نيز آن را بشنوند.
وي خطاب به روساي آموزش و پرورش سراسر كشور تصريح كرد: شما از نظر قابليت هاي كشور درحال گذار هستيد و داريد به جايگاه اصلي مي رسيد كه اگر به آن جايگاه برسيد ديگر با لسان ترديد با شما سخن نمي گويند.
وي در ادامه با تاكيد بر اين كه آموزش و پرورش بار مسووليتي كه به دوش مي كشد بايد قوت هايش را تقويت و نقص هايش را برطرف كند، افزود: بخشي از ضعف هايي كه امروز در آموزش و پرورش وجود دارد مربوط به ساماندهي ، بخشي مربوط به اعتبارات و بخشي نيز به دليل تغييرات زياد در اين وزارت خانه است كه شما بايد قانون اساسي را به عنوان سند بالاي خود مدنظر قرار دهيد.
وي افزود: يكي از مسايلي كه در اين قانون عنوان شده آن است كه مي گويد آموزش و پرورش بايد رايگان باشد و موظف هستيد تا آن را رعايت كنيد.
نماينده مردم قم در خانه ملت هم چنين تاكيد كرد كه بايد آموزش و پرورش براساس سند چشم انداز بيست ساله ، سند چشم انداز آموزش و پرورش تدوين كند.
وي افزود: دولت فعلي گام خوبي براي وزارت آموزش و پرورش برداشته است، اما در همه دولت هاي پس ازانقلاب تاكنون آموزش و پرورش با مشكل كسري اعتبار روبرو بوده است و از مهر ماه كه شروع مي شود حرف كسري ها زده مي شود كه معمولا وقتي اعتباراتي نيز به آنان اختصاص مي يابد باز هم مشكلات آنان خاتمه نمي يابد.
وي در ادامه با يادآوري اين كه همه دوست دارند به اين وزارت خانه كمك كنند گفت: بنده هم براي حل مشكلات آموزش و پرورش كمك مي كنم .
وي به روساي آموزش و پرورش كشور قول داد كه مجلس باتمام قدرت خود براي حل اين مسايل و مشكلات آموزش و پرورش به آنها كمك كند.
به گفتهي لاريجاني، واقعيت اين است كه جمعيت زيادي در اين وزارت خانه مشغول فعاليت هستند، اما منابع محدود است. بنابراين معلمان خود بايد راه حلي براي اين مشكلات بيابند.
وي خطاب به حاضران گفت: شما كه كار گروه تشكيل مي دهيد بايد حل اين معما را از دل آن در آوريد و به ما بگوييد كه در مجلس چه كمكي مي توانيم در اين زمينه انجام دهيم، چرا كه اگر شما بتوانيد راهكاري براي حل مشكلاتتان بيابيد دولت و مجلس نيز مي تواند به شما كمك كند.
رئيس مجلس شوراي اسلامي با تاكيد بر اين كه مشكل آموزش و پرورش مشكل سازماني است، گفت: اطلاعات پايه اي شما كافي و به روز نيست، بنابراين درخواست دارم با وجود اين همه نيروي فهيمي كه در اين وزارت خانه وجود دارد، اين صورت مساله را باز كنيد.
وي يادآور شد: اگر يك معلم نشاط كاري نداشته باشد نمي تواند مسووليت هاي بزرگ را انجام دهد، بنابراين ساده ترين راه بهترين راه نبوده و از شما روساي آموزش و پرورش سراسر كشور درخواست مي كنم كه از نخبگان استفاده كرده و راه درست را بيابيد كه اگر آن راه حل و دورنما را پيدا كنيد هم دولت و هم مجلس شما را در حل مشكلاتتان كمك خواهد كرد.
انتهاي پيام
دوشنبه 21 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 144]