محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1828005169
گزارشي از دهمين كنگره سراسري تازه هاي قلب و عروق قلب هاي شكسته و نفس هاي خسته
واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: گزارشي از دهمين كنگره سراسري تازه هاي قلب و عروق قلب هاي شكسته و نفس هاي خسته
بنفشه پورناجي
تحقيقات پزشكي در زمينه سلول هاي بنيادي از سال 1383 با اولين پيوند موفق اين سلول ها به قلبي كه به نارسايي مبتلا بود، آغاز شد و تاكنون ده ها طرح تحقيقاتي در سراسر كشور در اين زمينه به انجام رسيد كه نتايج اين پژوهش ها در مجلات معتبر داخلي و بين المللي به چاپ رسيده است. موفقيت اخير تيم پيوند سلولي در ترميم بافت آسيب ديده قلب كودك 11 ساله كه بدان اشاره شد، در همين راستا انجام شده است. همزمان با برپايي «دهمين كنگره سراسري تازه هاي قلب و عروق»، سمپوزيومي در همين زمينه با شركت سه دانشمند برجسته از كشور امريكا برگزار و آخرين يافته ها در زمينه اين فناوري جديد و پيشرفته در كنار محققان داخلي به بحث و تبادل نظر گذاشته شد. به گفته دكتر «مسعود قاسمي» رئيس اين كنگره، ايران در زمينه تحقيقات سلول هاي بنيادي در ميان كشورهاي منطقه رتبه نخست را داراست.وي اظهار اميدواري كرد؛ مردم در كنار بهبود روش هاي درماني و تشخيصي بيماري هاي قلب و عروق، به امر پيشگيري اين بيماري ها كه نگراني اصلي مسوولان بهداشتي و درماني كشور نيز به شمار مي رود، توجه ويژه يي داشته باشند. رشد فزاينده چاقي و كم تحركي و افزايش آمار افراد سيگاري، جامعه را با خطر فزاينده بيماري هاي قلبي -عروقي روبه رو كرده، به طوري كه هم اكنون حدود 40 درصد از مرگ ها به علت بيماري هاي قلبي - عروقي است. وي از هزينه هاي بالاي درمان بيماري هاي قلبي -عروقي، در كنار از كارافتادگي ناشي از آن، به عنوان صدمات اقتصادي جبران ناپذيري نام برد كه اين امر ضرورت توجه به امر پيشگيري را دوچندان كرده است.
اختراع دستگاه كمكي قلب توسط يك دانشمند ايراني
دستگاه كمكي قلب از سوي يك جراح قلب ايراني اختراع شد. اين دستگاه منحصر به فرد توسط پروفسور «محمود ميرحسيني» جراح قلب و از محققان برجسته ايراني به عنوان سرپرست تيم، اختراع شده و توسط دفتر ثبت اختراعات امريكا به ثبت رسيده است.پروفسور «ميرحسيني» با اشاره به اينكه دستگاه كمكي قلب مي تواند نويدي تازه براي درمان بيماران دچار نارسايي قلبي باشد، مي گويد؛ «بيماراني كه از ضعف عضله قلب رنج مي برند و به درمان هاي دارويي مقاوم بوده يا با مشكلاتي در زمينه پيوند قلب روبه رو هستند، مي توانند از اين قلب كمكي استفاده كنند. در صورت توليد انبوه، هزينه تعبيه اين دستگاه كمكي در بدن انسان در حد يك عمل جراحي قلب است. از مزيت هاي بارز اين دستگاه مي توان از ارتباط نداشتن با خون بيمار و امكان شارژ باتري آن از بيرون بدن با امواج راديوفركانسي نام برد.» وي در ادامه مي گويد؛ «آزمايش اين دستگاه تاكنون روي مدل حيواني با موفقيت به انجام رسيده و تكميل آن به منظور بررسي هاي تحقيقاتي روي انسان نيازمند سرمايه گذاري بيشتر و تحقيقات تكميلي است. همچنين انتظار مي رود علاوه بر نهادهاي رسمي و مسوول، افراد علاقه مند از اين گونه اختراعات در كشور و تحقيقات مرتبط حمايت مالي كنند.»
تنگي نفس مهم ترين علامت نارسايي قلب
تنگي نفس مهم ترين علامت نارسايي قلب به شمار مي رود. تنگي نفس از يك طيف خفيف كه در فعاليت هاي شديد بدن ظاهر مي شود تا حالت شديد آن كه در حال استراحت هم آزاردهنده است، تغيير مي كند. دكتر «محمدرضا محمدحسني» دبير اين كنگره در تعريف نارسايي قلب اظهار مي دارد؛ به فقدان تكافوي عملكرد قلب براي پاسخ به نيازهاي طبيعي بدن، نارسايي قلب گفته مي شود. بروز تورم در اندام هاي تحتاني يا تجمع مايع در شكم و سرفه، مي تواند از جمله علائم اين بيماري باشد. از آنجا كه نارسايي قلب به تدريج روي مي دهد، بروز علائم آن ممكن است تا مدت ها توجه بيمار را به خود جلب نكند. دكتر «محمدحسني» يادآور مي شود؛ نارسايي قلبي در هر دوراني از زندگي ممكن است روي دهد و در اغلب موارد به صورت تدريجي و مزمن ظاهر مي شود. به همين دليل ممكن است در سال هاي ابتدايي، بدون علامت باشد. در مراحل پيشرفته بيماري، پيوند قلب آخرين چاره بيماران مبتلا به نارسايي قلبي به شمار مي رود. بيماري هاي متعددي سبب نارسايي قلب مي شود كه شايع ترين آن بيماري هاي عروق كرونر قلب است.وي از اصلاح رژيم غذايي و كنترل مصرف نمك، كنترل قند خون در بيماران ديابتي، اصلاح ميزان چربي خون در مواردي كه اختلال هاي چربي خون وجود دارد، اصلاح وزن در افراد چاق يا داراي اضافه وزن، قطع مصرف دخانيات يا الكل و انجام تمرين هاي ورزشي به عنوان درمان هاي غيردارويي براي مبتلايان به نارسايي قلب نام مي برد.
نقش چاي سبز در پيشگيري و درمان بيماري هاي قلبي
چاي از جمله عمومي ترين نوشيدني ها پس از آب است. اين نوشيدني برحسب سطح تخمير به سه نوع طبقه بندي شده كه يكي از انواع آن چاي سبز است. چاي سبز نوشيدني ارجح در بسياري از كشورهاي آسيايي و اروپايي بوده و حاوي «پلي فنول» هاي بسياري است. «پلي فنول»ها ازجمله تركيب هاي آنتي اكسيدان بالقوه يي هستند كه اثر محافظتي قوي تر آن نسبت به ويتامين C وE ثابت شده است. اين تركيب ها عملكرد ضدسرطاني، محافظتي قلب و سيستم عصبي و ضدميكروبي بسيار قدرتمندي دارند. «كاتچين»ها به عنوان آنتي اكسيدان هاي قدرتمند، باعث مهار اكسيداسيون LDL كلسترول، كاهش كلسترول و چربي هاي بدن و افزايش سطح HDL كلسترول و در نتيجه كاهش خطر بيماري هاي قلبي مي شود. همچنين آثار تنظيمي روي فشارخون و پرفشاري خون منجر به سكته دارند. در يك مقاله ارائه شده به دهمين كنگره سراسري تازه هاي قلب و عروق آمده است؛ در مردان بالاي 40 سال، آثار محافظتي چاي سبز در برابر بيماري هاي قلبي و سرطان با افزايش نوشيدن آن از 10 فنجان در روز افزايش مي يابد. بررسي هاي اپيدميولوژيك، نوشيدن روزانه 8تا10 فنجان چاي سبز را توصيه مي كند. همچنين برخي پژوهش ها، نوشيدن روزانه بيش از پنج فنجان چاي سبز را در كاهش مرگ ومير ناشي از بيماري هاي قلبي تا 26 درصد موثر مي داند. براساس برخي ديگر از پژوهش ها، آثار محافظتي موجود در چاي سبز در بهبود جريان خون كرونري موثر عنوان شده است. نتايج حاصل از پژوهشي كه با هدف بررسي تاثير چاي بر ميزان مرگ ومير ناشي از بيماري هاي قلبي -عروقي و سرطان، روي چهار هزار و 530 ژاپني بالغ 40 تا 79 ساله بدون سابقه سكته، بيماري هاي كرونر قلبي يا سرطان با پيگيري 11 ساله انجام شد، بيانگر تاثير مصرف چاي سبز بر كاهش مرگ و مير ناشي از بيماري هاي قلبي -عروقي بود. همچنين در تحقيق انجام شده روي 1300 مرد ژاپني كاهش سطح كلسترول در مرداني كه روزانه بيش از 9 فنجان چاي سبز مي نوشند، در مقايسه با افرادي كه اصلاً چاي نمي نوشند يا حداكثر دو فنجان در روز مي نوشند، مشاهده شده است.
تاثير سير در پيشگيري از بيماري هاي قلب و عروق
سير گياهي است كه از روزگار گذشته به ويژه در طب سنتي به عنوان يكي از گياهان مهم دارويي به شمار مي رفته است. بررسي هاي فارماكولوژي روي سير در زمينه آثار ضدميكروبي، ضدسرطاني، كاهش ميزان قند خون، تقويت سيستم ايمني، ضدالتهابي و آنتي اكسيداني انجام شده است. پژوهش هاي صورت گرفته در زمينه خواص درماني سير بر بيماري هاي قلبي-عروقي شامل بررسي ميزان چربي هاي خون، انعقاد و جريان خون، تجمع پلاكتي و آترواسكلروز (گرفتگي شريان هاي قلب) بوده كه بيشترين بررسي ها در مورد تاثير آن در تنظيم چربي هاي خون انجام شده است. در مقاله ديگري كه با عنوان تاثير سير در پيشگيري از بيماري هاي قلب و عروق انجام گرفته و در كنگره فوق ارائه شده، چنين آمده است؛ سير كلسترول تام و به ويژه نوع LDL را كاهش مي دهد. در مطالعاتي كه روي آثار سير در كاهش چربي هاي خون در 30 بيمار با كلسترول تام بالا به مدت سه هفته تا سه ماه، روزانه با يك حبه سير انجام شد، متوسط كاهش كلسترول سرم 7/10 درصد و كاهش تري گليسيريد 5/10 درصد بوده است. همچنين HDL به ميزان قابل ملاحظه يي افزايش داشته است. سير ميزان گلوكز خون را پايين مي آورد و فشارخون را كاهش مي دهد. سير جلوي تجمع پلاكتي را مي گيرد و در بيماري هاي آترواسكلروز نقش پيشگيري كننده و احتمالاً درماني دارد. سير باعث كاهش فشار شده و براي پيشگيري از بيماري هاي عروق كرونر مفيد است. سير با افزايش رها كردن انسولين و افزايش پاسخ بافتي به انسولين باعث كاهش گلوكز خون مي شود. سير موجب مهار تجمع پلاكتي و كاهش غلظت خون مي شود. مصرف سير باعث پيشگيري از سكته مغزي و قلبي مي شود. تركيب هاي گوگرد سير، داراي آثار كاهندگي چربي خون و آثار ضدميكروبي و قارچي است. سازمان بهداشت جهاني نيز در مورد كاربرد سير متذكر شده است. بنابر توصيه اين سازمان، سير مي تواند به عنوان يك عامل كمكي در پيشگيري از آترواسكلروز وابسته به افزايش سن مورد استفاده قرار گيرد.
تاثير مثبت ويتامين E بر پرفشاري خون
از مكمل ويتامينE مي توان براي درمان موارد خفيف پرفشاري خون استفاده كرد. پرفشاري خون، به عنوان يكي از عوامل اصلي خطر بيماري هاي عروق كرونر قلب در كشور ما شيوع بالايي دارد. در سال هاي اخير اثر آنتي اكسيدان ها در كاهش بروز بيماري هاي قلبي مطرح شده است. بنابر تحقيق چند تن از دانش پژوهان كشورمان، اثر ويتامين E بر فشارخون افراد بررسي شده است. در اين بررسي 70 فرد مبتلا به فشارخون خفيف از بين افراد مراجعه كننده به درمانگاه فشارخون مركز تحقيقات قلب و عروق انتخاب، سپس به صورت تصادفي به دو گروه تقسيم شدند. همگي اين افراد در محدوده سني 20 تا 60 سال بودند و فقط يك عامل خطر داشتند. سپس گروه هاي دارو و دارونما از نظر شغل، سن، جنس، مذهب و تحصيلات بررسي شدند.به يكي از دو گروه بررسي شده قرص هاي ويتامينE با دوز 200 واحد در روز و به گروه ديگر دارونما داده شد. در هر دو گروه سطح ويتامين E سرم در ابتدا و انتهاي تحقيق اندازه گيري شد. فشارخون و ضربان قلب افراد در هر گروه در ابتدا و انتها و چندين مرتبه در طول بررسي به وسيله يك دستگاه فشارسنج اندازه گيري شد. برپايه يافته هاي اين پژوهش، مصرف مكمل ويتامين E با دوز 200 واحد در روز در طول 27 هفته مي تواند كاهش قابل ملاحظه يي در فشارخون افراد ايجاد كند. به گفته محققان مصرف ويتامين E احتمالاً به علت در دسترس قرار دادن «نيتريك اكسايد» در عروق خوني موجب كاهش فشار خون مي شود.
ورزش منظم و كنترل فشارخون
ورزش منظم باعث كنترل فشارخون در افراد مبتلا به فشارخون مي شود. براساس پژوهش هاي صورت گرفته، ورزش بروز عوامل خطرزاي قلبي -عروقي و پرفشاري خون را كاهش مي دهد. چنانچه ورزش با كاهش وزن و پرهيز از مصرف دخانيات و مشروبات الكلي همراه باشد، تاثير مطلوب تري خواهد داشت. همچنين بررسي ها نشان مي دهد، ورزش هاي با شدت متوسط در كنترل فشارخون موثر است و انجام فعاليت هاي فيزيكي سبك در كاهش فشارخون نقش زيادي ندارد. شايع ترين مكانيسم كاهش فشارخون به وسيله ورزش، اثر روي شبكه عصبي سمپاتيك و كاهش چربي بدن است. انجام ورزش هاي هوازي 3 تا 4 بار در هفته و به مدت 20 تا 30 دقيقه مي تواند درماني براي مبتلايان به فشارخون باشد.
آلاينده هاي هوا و مرگ وميرهاي ناشي از بيماري هاي قلبي
گسترش شهرنشيني و توسعه شهرها به همراه افزايش شتابان جمعيت و توسعه فعاليت هاي صنعتي با مصرف بي رويه سوخت هاي فسيلي، آلودگي ها را به شدت افزايش داده است. عواقب اين امر در درجه اول به صورت انواع امراض و بيماري هاي تنفسي و تشديد بيماري هاي قلبي و ريوي متوجه ساكنان شهرها مي شود. طي يك بررسي ارتباط بين عناصر اقليمي چون دما، فشار، رطوبت نسبي و آلاينده هاي جوي مانند مونوكسيدكربن، دي اكسيدنيتروژن، دي اكسيدگوگرد، هيدروكربن ها و ذرات معلق با فوت شدگان بيماري هاي قلبي شهر تهران طي دوره آماري در سال هاي 1999 تا 2003 مورد بررسي قرار گرفته است.نتايج اين پژوهش نشان مي دهد، بين عناصر اقليمي همچون دما، فشار و رطوبت نسبي با فوت شدگان بيماري هاي قلبي رابطه همبستگي معني دار و قوي وجود دارد. به ويژه اين ارتباط بين ميانگين ماهانه اين عناصر با ميانگين ماهانه تعداد فوت شدگان بيماري هاي قلبي مشاهده شده است. يافته هاي اين پژوهش بيانگر آن است كه هر جا با كاهش دما و متعاقب آن با افزايش فشار روبه رو بوده ايم، تعداد فوت شدگان بيماري هاي قلبي نيز افزايش داشته است. همچنين آمارها بيانگر آن بوده اند كه افزايش تعداد فوت شدگان بيماري هاي قلبي در ماه هاي سرد سال از جمله آذر، دي و بهمن كه همزمان با سرد شدن هوا، افزايش فشار، كاهش تابش خورشيد و كوتاه بودن طول روز همراه است و سبب افزايش غلظت مواد آلاينده و تراكم آن در فضاي محدودي از سطح زمين مي شود، بيش از ساير ماه هاي سال مشاهده شده است.
دوشنبه 21 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[مشاهده در: www.iribnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 279]
-
گوناگون
پربازدیدترینها